@mydream tam olarak sormak istedigim sorunun cevabini yorumlari okurken buldum ben de suan da change of status durumundayim b2 den f1 e cevirdim neredeyse 8 ay oldu hala bekliyorum. Yine aktif olarak arac kullaniyorum fakat turk ehliyetimin yaninda international bir ehliyet daha cikarttirdim 25$ bir fiyata bir defa polis tarafindan cevrildim ve ID, International Driver Licence ve Turk Ehliyetimi verip, ceza bile almadan geri birakildim. Benim gibi durumda olanlar en azindan statunuz gelene kadar International Driver Permit alabilirsiniz gecici olarak.
-
-
Merhabalar, geçtiğimiz hafta sıfır Honda Civic aldık. Queens’deki dealership’i tercih ettik daha iyi olduğu söylentisi üzerine. 5000$ down payment yatırdık, APR %9 civarı oldu. 1 seneden kısa sürelik, ortalama bir kredi skoru için makul olduğunu düşünüyorum. Down payment da istediğimizden fazla oldu ama faizi düşürmek için gerekliydi. Maksadımız özellikle kışın işe gidip gelme olduğu için araba hususunda aciliyetimiz yoktu, o yüzden down payment için para biriktirebildik, imkanınız varsa peşinatı olabildiğince yüksek tutmakta fayda var kanımca. Bir de New York’ta olduğumu için ulaşım alternatiflerimiz daha fazlaydı, o yüzden peşinat için para biriktirene kadar idare etmek daha kolay oldu.
Leasing’i de pek kârlı bulmadık açıkçası. Aşağı yukarı aynı miktarda bir ödeme yapıp sonunda arabaya sahip olmamak, üstüne 3 senenin sonunda aracın fiyatının yarısı kadar daha para verip 3 sene kullanılmış bir arabaya sahip olmak pek mantıklı gelmedi. Peşinat vermek istemezseniz ya da kendi işiniz varsa ve business expense olarak yazabileceğiniz bir durumdaysanız durum değişir tabii.
-
@Turco Nj de adres kanıtlamanız gerekiyor. Adres en önemli kısımlardan birisi o olmadan işlemlere devam edemezsiniz.
https://www.nj.gov/mvc/pdf/license/Standard_License_Sheet_Engl.pdf -
@ekdodo Ohio no-fault state degil. O yuzden hatali taraf kaza sonrasi tum arac ve saglik masraflarini karsilama durumundadir.
-
@heycan Benim aldığım araç 108.950 mildeydi. Çok şükür şu ana kadar sorunsuz bindik. (Akü hariç 🙂
-
100% electric vehicle yerine hybrid vehicle kullanmak daha iyi. Public charge icin odenen ucret ve charge station larda zaman zaman olusan kuyruklar dusunulurse daha avantajli. Arkadasim yeni Toyota Prius aldi. 1 gallon gas ile uzun yolda 60 mili vuruyor. Harika birsey. Bence yillik gas tuketimine hesaplanirsa teslaya odenen toplam charging fee lerle ayni miktara gelebilir.
-
@deebee Tesekkurler evli oldugumu belirtince aylik 450'ye indiler ☺ son 3-5 gun kala statefarma gecicem eger halen ayni teklifi verirlerse 😁
Sanirim onay verince benim mevcut sigorta otomatik iptal oluyor. Birde iptal etmekle ugrasmayayim -
@FKing, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları
@okanatan, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları
@ayvalik10, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları
@okanatan
her eyalete göre değişirCezayı Türkiye’de yedim abi 2 ay ceza aldım onuda hükmün açıklanması geri bırakıldı arşivde sicil kaydında çıkacağı söylendi , konsolos trafiği tehlikeye sokmanın ABD karşılığına bakıp ona göre bi karar verebileceğini düşündüğüm için sormuştum görüşmede sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum 😞
yaralamalı bir kazaya karışmadıysanız adli bir olay olmadığından dolayı sicil kaydınızda gözükmeyecektir
Kazaya karışmadım sadece çevirmeydi. Dediğiniz gibiyse moralim gerçekten düzeldi teşekkür ederim
-
Ben eskiden arada sirada auctiondan alinan arabalara denk geliyordum. Ama hep bir sorunlari oluyordu. Genelde motorda degistirmeniz gereken parcalar oluyor. Zaten onceki sahipleri masraf yapmamak icin elden cikartmis oluyorlar. Yani arabadan ve motordan anlamaniz veya anlayanlari tanimaniz gerekir bence. Aksi takdirde, cok masraf acabilirler. Tabii ki sans faktoru de onemli!
-
Merhaba öğrenebildiniz mi ?
-
@MySea @strangereister @denizci10 numarayı müsait bir zamanda yazar. Bu numaradan ayrıntıları öğreniriz. @denizci10 senin eşyaları taşıyan kişinin telefonunu buraya da yazabilir misin böylelikle bu taşıma olayında ki soru işaretleri ortadan kaldırırız.
-
@evrimooloji araç kiralarken sigorta opsiyonunu internet üzerinden sunuyor olmaları lazım. Eğer sigorta yaptırmadıysanız checkin yaparken de size teklif edeceklerdir, yaptırmakta fayda var. Ayrıca ek yol yardım hizmeti satmaya çalışacaklardır fiyatı şişirmek için, bence çok gerek yok eğer çok uzun yol yapmayacaksanız.
-
@HockeyUmpire2 sizin sigortanız hepsini karşılamıyordu değil mi yoksa sigorta şirketi mi sorun yarattı
-
Burda polis durduk yere çevirme yapmıyor evet, ama aklınıza gelemeyecek herhangi bir sebepten çevrilebilirsiniz de (hız limitini aşmak, kazaya karışmak, arabada olan ve dışarıdan farkedilen bir sorun, arabanın muayene tarihinin geçmesi etc.)
-
Speed ticket için mahkemede cezayı almama/contest olasılıgı nedir?
-
Çok teşekkür ederim bilgi için
-
-
-
@crazycells duzenleme ve video ozeti gayet guzel olmus 🙂 kusura bakmayin ben uzun uzadiya yazmak icin firsat bulamiyorum. Elinize saglik.
-
Asagidaki linkte guzel bir tool yapmislar. Bir ayni eyalette ya da farkli eyaletlerde farkli townlar arasindaki farklari gorebilirsiniz. Mevcut sigortanizin ne kadar oldugunu, yeni ve eski adresinizin zip kodlarini giriyorsunuz, ona gore yaklasik sonuc veriyor. Kontrol ettim. Benim ikamet degistirmelerimde dogru sonuc verdi.
Laura LongeroWill my insurance go up if I move? | CarInsurance.com Will my insurance go up if I move? | CarInsurance.com
Moving can affect your car insurance rate, so if you're wondering if your car insurance will go up if you move, our calculator can help.
Eyalet bazinda ortalama araba sigorta fiyatlari ve istatistikleri de bu linkte.
Laura Longero
Compare average car insurance rates by ZIP code in 2023 Compare average car insurance rates by ZIP code in 2023
Compare average auto insurance rates by ZIP code and state to see the price you can expect to pay for coverage in your neighborhood.

Amerika'da Ehliyet Almak
-
@tolgado çok teşekkür ederim, sağ olun
-
This post is deleted! -
@Emre-Birand-Karabayraktar Merhaba, Virginia da DMV ye ehliyet icin basvurdugunuzda sinava turkce girmek istediginizi soylerseniz sinava turkce girebiliyorsunuz. Road test e ne yazik ki tek gitmeniz gerekiyor. Yaniniza kimseyi alamiyorsunuz, esimin ingilizcesi iyi degildi ve yanina ben cevirmen olarak gitmek istedim yol testinde izin vermediler. Ama esim yol testinden gecti, sorun yasamadi. Ama benim tecrubeme gore sinava DMV kitapcigini detayli okuyarak girereseniz rahatlikla gecersiniz. Ayrica internette bir suru online sinav var onlarin bir kacini deneme amacli yaparsaniz sinava girmeden once eksiklerinizi gorebilir ve DMV kitapciginda o konulara daha fazla zaman ayirabilirsiniz. Yol testi de cok zor degil bir iki youtube videosu size fikir verecektir. Yazili sinavda ilk 10 soruda trafik isarteleri ile ilgili hic hata yapmamaniz gerekiyor. Eger bir hata yaparsaniz yazili sinavdan kaliyorsunuz ve en fazla uc defa yazili sinava girme hakkiniz var. Uc defada da yazili sinavdan kalirsaniz 100 usd vererek online egitim almaniz gerekiyor DMV nin onayladigi bir driver schooldan, sonra bu sertifika ile tekrar uc defa yazili sinava girebiliyorsunuz. Basarilar.
-
@suzmanoglu, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@Emre-Birand-Karabayraktar Merhaba, Virginia da DMV ye ehliyet icin basvurdugunuzda sinava turkce girmek istediginizi soylerseniz sinava turkce girebiliyorsunuz. Road test e ne yazik ki tek gitmeniz gerekiyor. Yaniniza kimseyi alamiyorsunuz, esimin ingilizcesi iyi degildi ve yanina ben cevirmen olarak gitmek istedim yol testinde izin vermediler. Ama esim yol testinden gecti, sorun yasamadi. Ama benim tecrubeme gore sinava DMV kitapcigini detayli okuyarak girereseniz rahatlikla gecersiniz. Ayrica internette bir suru online sinav var onlarin bir kacini deneme amacli yaparsaniz sinava girmeden once eksiklerinizi gorebilir ve DMV kitapciginda o konulara daha fazla zaman ayirabilirsiniz. Yol testi de cok zor degil bir iki youtube videosu size fikir verecektir. Yazili sinavda ilk 10 soruda trafik isarteleri ile ilgili hic hata yapmamaniz gerekiyor. Eger bir hata yaparsaniz yazili sinavdan kaliyorsunuz ve en fazla uc defa yazili sinava girme hakkiniz var. Uc defada da yazili sinavdan kalirsaniz 100 usd vererek online egitim almaniz gerekiyor DMV nin onayladigi bir driver schooldan, sonra bu sertifika ile tekrar uc defa yazili sinava girebiliyorsunuz. Basarilar.
Bilgilendirme için teşekkürler. Bu bilgileri ben de merak ediyordum. Acaba A2 ile ilgili de bilginiz var mı? B ve A2 ehliyetim var orada ikisini de yazılı sınavla almak mümkün müdür acaba?
-
@Ercan-Geçgin Merhaba, motor ehliyeti icin bir bilgim yok ama DMV web sayfasina girerseniz orada mutlaka bilgi bulursunuz, kolay gelsin,
-
@suzmanoglu Teşekkür ederim, siteyi ayrıntılı inceleyeceğim, umuyorum ki cevap bulurum.
-
Merhabalar. ABD'de ilk olarak New Jersey'e gitmeyi, orada ehliyet aldıktan ve banka hesabı açtırdıktan sonra Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorum. Ehliyet almak bu eyalette ne kadar zamanımı alır? Süreci en hızlı şekilde ilerletmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Ehliyeti aldıktan sonra Türkiye'ye dönmem gerekiyor. Bu eyaletten ehliyet alanlar beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
-
@Turco ehliyet almak icin once nj dmv internet sayfasından randevu alman gerekiyor. Randevular şu an 1-2 ay sonraya veriliyor. Bu nedenle önce randevunu almanı tavsiye ederim. Ayrıca yanında adres kanıtı olarak banka hesap dökümünü de götürmelisin. Bu nedenle önce banka hesabını açman işine yarayacaktır.
-
@neutrinos peki randevu gününden itibaren sınava girmek, sağlık kontrolü vs prosedürleri tamamlayıp ehliyeti almak ne kadar sürüyor? Geçici bir aylık bir adreste kalsam adres kanıtını nasıl sağlayacağım? Sadece banka hesabındaki New Jersey adresi bunun için yeterli olur mu?
-
@Turco https://www.state.nj.us/mvc/license/firstlic.htm şu siteden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ben realID için başvuru yapmıştım. Onun belgeleri biraz daha farklıydı. Eğer yeni nesil türk ehliyetiniz varsa, 1—2 güne alıyorsunuz. Ben 1 günde belgelerimi verip sınava girmiştim. 2. Günde elimdeki permit kağıdı ile ehliyete başvurdum o kadar. Ama ehliyeti vereceğiniz adrese postalıyorlar ve maalesef bu kısım biraz uzun sürebiliyor. Ben ehliyeti alalı 1.5 ay oldu ama hala adresime gönderilmedi mesela.
-
@neutrinos Başvururkenki gösterdiğimiz adrese mi postalanıyor? Yoksa ehliyetin postalanacağı adres olarak arkadaşımızın adresini verebiliyor muyuz?
-
........
-
@Turco Başvuru sırasında doldurduğunuz formda 2 farklı adres bilgi giriş kısmı var. İlk adres, sizin yaşadığınız adres olarak geçiyor. Diğer kısım ise mailing address. Yani postalanacağı adres. Sizin adres kanıtı için göstereceğiniz dökümanlarda farklı bir adres mevcutsa, mailing address kısmına istediğiniz adresi yazabilirsiniz.
-
Merhabalar New York taki ehliyet sınavında ingilizce çok zorluyor mu ?
-
@neutrinos tüm sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.
-
Öncelikle herkese merhaba. Şu an Washington Dc’de yaşıyoruz ve geleli tam 1 ay oldu. Burada araştırdığımda Dc için çok yeterli bilgi bulamamıştım o yüzden ileride Dc’den ehliyet almak isteyecek arkadaşlar için bilgi paylaşmak istedim. Dc öncelikle Türk ehliyetini kabul ediyor yani Türk ehliyetiniz varsa direksiyon sınavına girmek zorunda değilsiniz sadece yazılı sınavı geçerek direk ehliyet alabiliyorsunuz. Dc’de ehliyet sınavına sokup ehliyet veren 4 Dmv ofisi var. Hepsine direk gidip başvuru yapabiliyorsunuz. Ben kağıdı kaybettiğim için hepsini yazamıyorum ama işlemleri yürüttüğüm yer Rhode Island Dmv ofisti. Genelde süreç en fazla 2 saat sürüyor kalabalık gibi görünse de en geç yarım saat kırk dakika içinde sıra size geliyor. Direk tek kişi sınava girecekse sınav yeri için numaranız yanıyor ve gidiyorsunuz önce evraklarınızı alıp fotoğraf çekiyorlar sonra da göz testine sokuyorlar eğer gözlük kullanıyorsanız gözlükle yapabiliyorsunuz. En son ücreti ödeyip sizi sınava sokuyorlar oradaki bilgisayardan 30 soru. Ben sadece sitedeki çalışma sorularını çözüp girmişitim yarısı oradan çıktı yarısı ise başka sorulardı eğer ingilizceniz varsa ve az çok trafik kurallarını biliyorsanız geçebilirsiniz sınav çok zor değil ve çalışma kitabı da var oradan da çalışabilirsiniz. Geçme notu 24 e 6 direk sınav bitiminde zaten sınavdan geçip geçmediğiniz yazıyor. Sınavı geçince görevliye geçtiğinizi söylüyorsunuz ve sizi diğer evrak işleri için başka bir görevliye götürüyor orada gerekli evrakları verip ehliyet için ödeme de yapınca işleminiz tamamlanmış ve artık ehliyet sahibi olmuş oluyorsunuz. Öncelikle gerekli evraklar; iki adet yerleşim yeri kanıtı ben kira kontratı ve sigortayı kullandım ama faturalar da geçerli ki yardımcı bir kişiyse elinden geleni de yapıyorlar özellikle Meksikalı bir ablamız çok iyiydi orada türk dizileri falan konuştuk
pasaportunuz( başka bir dmv ofisine gittiğimizde bizi kabul etmemişti elimizde fiziki greencard olmadığı için ama burası kabul ediyor hiçbir soru sormadılar bile) ssn numarası (kartı görmek istemediler) varsa Türk ehliyetiniz. Ben evlendikten sonra ehliyetimi değiştirmemiştim ve bu şekilde gittim elimde doğum belgesi(formul a) evlilik cüzdanı ve evlilik belgesi (formul b)vardı ve bunu da kabul ettiler hiçbir sıkıntı çıkmadı türkiyede’de boşuna 700 küsür para vermemiştim oldum yenilemek için. Fiyatlara gelirsek sınav ücreti 10 dolar ve sınavdan kalırsanız takip eden 3 gün sınava tekrar giremiyorsunuz ve yıl içinde maksimum girme limiti 6. Ehliyet için ücret ise 47 dolardı. Eğer sınava Türkçe girmek isterseniz de direk hazır Türkçe sınav ellerinde yok [email protected] bu mail adresine Türkçe sınav istediğinizi belirtiyorsunuz onlar da size geri dönüş sağlıyor haftanın hangi günleri uygunsun ve hangi ofiste sınava girmek istersin diye bunları da belirttikten sonra size bir gün söylüyorlar ve kabul etmeniz halinde sınav türkçeye çevrilmek için hazırlanıyor. Bu arada maalesef bu işlemler baya uzun sürüyor eşim için randevu aldığımızda bize 7-10 iş günü sürdüğünü söylediler ve neredeyae 15 gün sonrasına randevu verdiler şu an eşim için Türkçe sınav beklemekteyiz o da sınava girdikten sonra Türkçe sınavla ilgili bilgileri de yine buraya aktarıyor olurum.
-
@ozzgedenizz merhaba çok faydalı bilgiler. Ehliyetinizi direkt orda basıp veriyorlar mı yoksa adresinize göndereceğiz deyip kargo mu bekliyorsunuz?
-
Pensilvanya da ehliyet almak için yukarıda yazan hangi eyaleti baz almalıyım? Maryland daha yakın olduğu için orayı mı bilgi olarak baz almalıyım?
-
@Turco merhaba orada geçici belgenizi veriyorlar ehliyet eve postalanıyor
-
@deebee Biz de Ekimde Dallas'tayız, acaba ülkeye giriş yapmadan önce Türkiye'deyken online kursu alsak, Impact sertifika için eğitimi tamamlasak, 31. günden sonrası için DPS randevusunu alsak sorun olur mu?

Benzer Başlıklar
57
36.8k
Users
5.5k
Topics
399.3k