Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@smartcells Onune agac dallari geldigi icin son dakikaya kadar gorunmeyen bir isaretmis, eger o yoldan daha once gecmediyseniz muhtemelen biz de beyaz cizgiyi ihlal edermis. Burada mesele ABD'de iltica sureci devam eden ve gecici statu sahibi olan bir kisi trafik ihlalinden oturu yaklasik 10 gundur kimseyle gorusturulmuyor ve geri gonderme icin mahkeme tarihi bekliyor. Bunu ona yapan ICE ekipleri cok rahatlikla GC sureci devam eden gocmenleri veya gocmen olmayan statu sahiplerini de vizelerini iptal ederek sinirdisi edebilir.
Haberlere bakilirsa, trafik suclarini bile inceliyorlarmis.
@Can-Uğur-0 ilk defa sigorta yaptirmissaniz, sigorta gecmisi olmadigi icin ilk 6 ay yuksek cikar. sonraki donemlerde kaza yapilmamasi durumunda fiyat asagiya gelmeye baslar. bunun yuksek cikmasinin faktorleri de var ki zaten herkesin odedigi meblagin farkli olmasi da oyuzdendir..
yasadiginiz adresin bulundugu yerdeki suc orani ve kaza orani bir etkendir.
policedeki surucu/suruculerin yaslari etkendir.
aracinizi sokaga park etmek etkendir.
evliyseniz, esinizin ehliyet yasi ve varsa cezalari etkendir.
cocugunuz varsa yas grubuna gore etkendir.
bekarsaniz ve roommate olarak yasiyorsaniz, etkendir.
multifamily evde yasiyorsaniz, etkendir.
roommate yasayan kisiler; kira sozlesmesinde isimleri yazmiyorsa, kira sozlesmesinin sahibi kim ise ondan imzali ve mumkunse noter onayli yazi alsinlar. roommatelerden birinin kaza yapmasi ve policesinin yetmemesi durumunda, eger sizin o evde kiraci oldugunuza dair bir belge yoksa, bu durumda roommate inizin sigorta sirketi sizin policenizi kullanmasi soz konusu olabilir.
@serel merhaba çok teşekkürler. Açıkcası çok net bilgiler bulamadım. 2 3 kere DMV ile iletişime geçtim ama her seferinde geçici süre ile kullanamayacağımı yerleşik olarak geldiğim için yeni ehliyet almam gerektiğini söylediler. Bir kaç yerde farklı bilgiye rastladım ama hiç riske atmayıp bu ay sonu ehliyete başvuracağım.
@erglali, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek
Peki arac 2 sene kaldiktan sonra tekrar yurtdisi gormesi gerekiyor ya (6ay), tekrar bi 2 sene daha kazanmak icin, o 6 ayi atiyorum Bulgaristan da gecirse oluyor mu? Sonucta arac Amerika’dan gemi ile geldi.
Kanunda, arac geldigi ulkeye gidecek diye birsey beyan gormedim. Sadece Turkiye disina cikmasi gerekiyor diyor. Yani Bulgaristan da tutabilirsiniz. Fakat Bulgaristan in kanunlarini incelemeniz lazim. Orda vatandasliginiz yoksa, turist olarak girerseniz birakamama durumu soz konusu olabilir.
Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz.
Bu hizmeti kullanarak, sürücü belgeniz için kayıp bildiriminde bulunabilirsiniz.
Ben normal sigorta ile aldim Maks 500 dolar sorumluluğum var. Satın alma sırasında 360 dolar aylık ekleme yapıyor
@Ercan-Geçgin peki şu an misafir olarak bulunduğumuz ev için yapabiliyor muyuz henüz ev kiralamadan
@iamtarcanal Kesinlikle boyle durumlarda bir avukat ile ilerlemeniz faydaniza olacaktir. Bazi Avukatlar dosyanizi almadan once konuyu incelerken ucretsiz destek dermekte. Gecmis olsun.
selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! 🙂
@MySea, içinde söyledi: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler
Ickiliyken, sarhosken veya baska tabirle cakirkeyifliyken bile arac kullanmayiniz! Ne kendinizin, ne yaninizdakilerin nede baskalarinin hayatlarini tehlikeye atmayin!
Eger icmek icin bir yere gidiyorsaniz, yaninizda designated driver goturun, yani icki icmayacak ve arac kullanabilecek birisini. Veya Uber/Lyft gibi alternatifleri kullanin!
Isin ozeti budur.
Yasal sinrilarin ustunde alkolluyseniz direksiyona gecmeyin!
Uber/Lyft cagirin. Bir hamburger menusu kadar maliyetle dunya kadar risk ve masraftan kurtulursunuz, ehliyetiniz, siciliniz tertemiz kalir. Hayatiniza huzurla devam edersiniz.
Herkese merhaba,maalesef üzücü bir durum yaşadım,pensilvanyada okul otobüsünü geçtiğim için ceza aldım.Bu ülkede çok beğendiğim bu yasayı kendim çiğnediğim için de çok üzgünüm,sanırım çok dalgındım ve okul otobüsünü geçtiğimi bile farketmedim,normal hızda ilerliyordum ve biraz ilerde kırmızı ışıkta durdum,kendi kendime ''ben az önce okul otobüsünü mü geçtim ,neden ilerlemiyor bu'' diye sordum.Eve ceza makbuzu geldi.300 dolar bir ceza bedeli var.30 gün içinde cezayı ödemem ya da bir mahkeme tarihi alma talebinde bulunmam gerektiği yazılı.açıkçası buraya yeni geldim,avukat tutacak bir gelirim yok,green card sahibiyim ve daha önce hiç mahkemeye çıkmadım.8 aydır USA eliyetim var sadece 1 defa park cezası ve bir de EZPASS cezası ödedim.ne yapmamı tavsiye edersiniz,ehiyete puan olarak işlenir mi bu ceza,gerçekten çok üzgünüm
Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
@Yamtar @Yamtar Merhaba tekrar; ayni seyden bahsediyoruz Misdemeanor ve Felony ABCD kodlari zaten yine benim bahsettigim diger detaylarida iceriyor yani eger A -B ise kesin hapse girebilirsin 'sadece hiz speed degil bu konuyla ilgili yaptigim diger iki yorumda da belirttigim gibi' + aracta ayni zamanda uyusturucu vb. bulundurmak. Felony ise yine ciddi suclari iceriyor aracta ruhsatsiz silah vb. bulundurmak ve dahasi..( Misdemeanor ve Felony A-B Avukatsiz olmuyor,derhal ozel bir avukat tut kendine)
Buna bagli olarak diger yorumlarimda da belirttigim gibi siradan bir hiz speed bileti aldiginda evet polis gelmezse mahkemeye ceza almiyorsun hic birsey de odemiyorsun.. Ve yine belirttigim gibi avukata ihtiyacin yok (Misdemeanor ve Felony C-D Avukatsiz oluyor,avukat tutmak zorunda degilsin)
Not: Ayrica avukat hem senin hemde sana cezayi veren polis icin zaten mahkemede her zaman oluyor,sen eger istersen ozel baska bir avukat tutabilirsin..
@Umut-Şele, içinde söyledi: Amerika'da Car Shipping
@EzgiLera PA -> IA icin bakiyorum. Bir kac firma ile gorustum fakat yorumlarina baktiktan sonra acikcasi supheye dustum. Isim dolayisiyla kendim surmeye vakit bulamayacagim icin de ellerine dustum gibi bir durum oldu aslinda.
Forumda tırcı arkadaşlar vardı. Belki onlar yardım ederler firma seçmenize.
İşiniz ne bilmiyorum ama 1 gece otelde konaklayarak 1 hafta sonunda alınacak bir mesafe gibi duruyor. Şahsen ben uzun yolda araba kullanmayı seviyorum ve arabanız da donanımlıysa biraz -adaptive cruise control gibi- çok yorucu olmaz muhtemelen.
@aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır.
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
Merhaba arkadaşlar,
Şu an veya ileride Texas gelmeyi düşünen arkadaşalar için Texas ehliyeti alma ile ilgili tecrübelerimi sizler ile paylaşmak istiyorum. Bazı arkadaşalar da yazdı videosunu da yaptı, ama son güncellemeler ile tekrar siz değerli yeşilkart forum üyelerine bu bilgileri paylaşmak istedim.
Yaşadığım tecrübeleri sizinle paylaştım. Aklınıza takılan soruları comment kısına yazabilirsiniz, hemen cevap vermeye çalışırım.
Bu arada bizleri bu platformda bir araya getiren, bu bilgi ve tecrübeleri paylaştıran Yeşilkart foruma da teşekkür etmek istiyorum. Tabi @gucarslan hocama Greencard sürecini yaşayan herkese verdiği infinity suupport için ekstran teşekkür ediyorum.
Selametle Yeşilkart Forum Üyeleri…
Herkese Selamlar :
( Oncelikle bilgisayar klavyem ingilizce oldugu icin maalesef Turkce karakterler olmadigi icin yazimda bu hatalari goreceksiniz. Uyarmak istedim cunku bazen arkadaslarimiz uyariyorlar )
Amerika da 45 ci gunumu doldurmusken bende ehliyet deneyimimden bahsetmek istiyorum greencardli olarak cunku burda ki postlari okuyarak islemlerimi gerceklestirdim.
Ehliyet almak için iki aşamayı geçmeniz gerekiyor bunlardan biri online eğitim ve sınav ( ücretli) diğeri devletin size verdiği eğitim ve basit bir sınav ( ücretsiz).
İlgili siteden ilk eğitimi alıyorsunuz, ücreti 25 dolar. Daha sonrasında bütün aşamaları geçtiğinizde size bir sertifika yollanıyor, sitede bütün detaylar var.
Sertifikanın geldiği mailde ek olarak devletin de bir eğitim ve sınavına katılmanız ve oradan da ek bir sertifika almanız isteniyor. Bütün ayrıntılar ilk kursu bitirdikten sonra size mail olarak geliyor. Bu egitim ve sinavlar ortalama 6-7 saat kadar suruyor. Hepsini bir gunde bitirmenize de gerek yok , konularin sonunda Quizler oluyor onu gecemesseniz yine ayni konu ile ilgili video yu izlemeniz gerekiyor. Quiz de mesela soyle bir soru gelebiliyor( Kadinin uzerindeki tsort ne renkti yada hatasi neydi gibi.
Teksas’da ehliyet alabilmek için 1 ay ya da daha fazla burda olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor, bunun en garanti yolu kira sözleşmeniz ve bank statement.Houston da olanlar bilir , geldiginizin ertesi gunu BOFA da Ozlem Hanim cok fazla destek olur. Bende bunlari kullandim ehliyet icin .
Sertifikaları çıktı aldınız, 1 ayda doldu şimdi sırada evrakları hazırlamak var, evrak listesi şu şekilde, 2 adet sertifika, kira sözleşmesi, ve bank statement bunlar benim goturduklerim.DPS in sitesinde diger kullanabileceginiz evraklarda yaziyor.
İlgili ofisden randevu alarak https://www.dps.texas.gov/ evraklar ile beraber gidiyorsunuz, kesinlikle erken bir saate randevu alın ve erkenden ofiste olun çok kalabalık oluyor çünkü diye bir uyari vardi benim randevularim 2 deydi hep , o sekilde aldim ve ortalama 1 saat icerisinde ciktim. Bana bu sekilde denk gelmis de olabilir , ama randevusuz tavsiye etmiyorum hele hele ogleden sonra randevusuz gittiginizde geri cevirme olayi cok fazlaydi dolu diye butun randevular.
Randevunuzu aldiktan sonra size bir mesaj gelecek bu mesaj onemli cunku randevunuzda yarim saat once gelen mesajdaki linke tiklayip check-in yapip numaranizi goruyorsunuz. DPS e girince hemen Check in yapip sira numaranizi goruyorsunuz. Burda doldurmaniz gereken bir form var bunu DPS in sitesinden indirip doldurabilirsiniz onceden , bu forma ad soyad, boy kilo vs gibi bir cok soru var , ben onceden doldurdum fakat bu formun linkini hatirlamiyorum. DPS de de bu formu doldurmanizi giriste soyluyorlar zaten gorevli kisinin yanina gittiginizde bunu sizden isteyecek ilk olarak.
Evrakları teslim ediyorsunuz, bir sorun yoksa 33 dolar ödüyorsunuz ve resim çekip parmak izinizi alıyorlar. Ingilizcenizin cok iyi olmasina da gerek yok , nasil yapacagim diyen arkadaslar icin oncelikle oradaki gorevliye uzgunum benim ingilizcem kotu bna yardim edermisiniz deyin gercekten yardimci oluyorlar. Zaten evrak evrak istiyorlar .Uzatiyorsunuz bu kadar.
Sonrasında size Road Test yapmak istiyor musunuz diye soruyorlar eğer isterseniz hayır deyip Road Test yapan okullar var oraya gidip sıra beklemeden hemen yapabilirsiniz bunun için de size kağıt veriyorlar ve bu kağıtla Road Test’e gidiyorsunuz. Ben zaman kaybetmemek adına hemen bildiğim bir kursa giderek $80 karşılığında Road Test yaptım(Arac onlardandi) ve kapalı zarf içinde sınav kağıdimi bana verdiler.
Road testi aldigim yerin linkini birakiyorum asagiya tavsiye niteliginde bana cok yardimci oldular. Ingilizcemin kotu oldugunu , bana destek olmalarini rica ettim harika bir deneyimdi oncelikle araca bindigimde napmam gerektigini , nelere dikkat etmem gerektigini anlattilar anlayabilecegim sekilde ve sorumun olup olmadigini sordular.Sonrasinda hemen testi tamamlayip basarili bir sekilde testi gectim ve kapali zarf icinde sonucumu verdiler.Burda ki en onemli sey sinava girmeden once sadece nakit olarak 80 $ dolar aliyorlar. Kartla odeme kabul edilmiyor.
Testten sonra:
Eve gelir gelmez hemen ilk boş güne yine randevu aldım aynı sayfadan ve 2 gün sonra DPS’e giderek aynı işlemleri yine yaptırarak bu sefer ehliyet başvurumu tamamlamış oldum. İkinci günde benden $11 dolar ücret aldılar. Ayrica gecici ehliyetimi verdiler.Orjinal ehliyet gelene kadar araç sürebiliyorsunuz. Orjinal ehliyet posta ile geliyor.
Bu arada onemli noktalar :
Ben ilk evraklarimi Houston Gessner Mega Center da verdim. Direksiyon sinavini tamamladiktan sonra bu kez Rosenberg Mega Center a randevu alip gittim. Bu sekilde de yapabilirsiniz.
Bu arada bana pasaportumun gecerlilik suresi kadar verdi ehliyetimi, 8 yillik olarak . Neden oldugunu cok iyi anlamadim. Bilen arkadaslarimiz varsa paylasirlarsa sevinirim. Bugun itibari ile butun surecim tamamlandi ve adresime gelmesini bekliyorum ehliyetimin. Sormak istediginiz herhangi bir sey varsa her zaman elimden geldigi kadar cevaplamaya calisacagim. HErkese bol sans ve kusursuz surecler dilerim.
Texas icin araya gireyim. Herkes bu parali kurslari zorunlu gibi yaziyor.
Ama boyle degil.
Hepsini bedava olarak DPS den yapabilirsiniz. Ilk geldiginizde sinirli butcesi olanlar 33 dolara ehliyet isini bitirebilir. Ilki zaten test, biraz kural biliyorsaniz veya 1 gece once sorulara bakarsaniz halledebilirsiniz. Digeride direksiyon. Arac kullanan biri ters bir adama denk gelmezse rahat gecer.
Merhabalar ehliyet almak için randevusu alırken suffux seceneği
Çıkıyor hangisini işaretmeliyim
@wanti, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Texas icin araya gireyim. Herkes bu parali kurslari zorunlu gibi yaziyor.
Ama boyle degil.
Hepsini bedava olarak DPS den yapabilirsiniz. Ilk geldiginizde sinirli butcesi olanlar 33 dolara ehliyet isini bitirebilir. Ilki zaten test, biraz kural biliyorsaniz veya 1 gece once sorulara bakarsaniz halledebilirsiniz. Digeride direksiyon. Arac kullanan biri ters bir adama denk gelmezse rahat gecer.
Evet evet kesinlikle ole de bir tercih var , bu yontemle daha kolay alabilecegim icin ben bunu sectim. Ucretsiz olani da belirtmistim fakat net anlasilmamista olabilir.
@bulent bey merhabalar , bos birakin o kismi bizleri ilgilendiren bir durum yok
Selamlar arkadaslar,
Chicago’da yasiyorum ve illinois ehliyetimi almaya calisiyorum.
Turkiyede’ki ehliyetimle rent a car firmasindan araba kiralayip driving teste girme sansim var mi? Yazili sinavi gectim permit verdiler, illa araba getirmelisin diyorlar driving test icin. Driving Schoollardan araba kiralamaya calistim ama pek secenek yok. Arabasini rica edebilecegim bir arkadasim da yok is yerindeki Amerikalilar pek yanasmiyorlar yardim etmeye.
Baya bir zor durumdayim ne onerirsiniz arkadaslar? Bi sekilde driving teste goturebilecegim arabaya ihtiyacim var. Onerilerinize ihtiyacim var. Arabasini kiralayabilecegim Chicago cevresinde arkadaslar varsa ulasabilirsiniz ayrica
@fenercag Merhaba, arabanızın nereden geldiğini sorgulamazlar ama geçici permitiniz varken yanınızda Amerikan ehliyeti olan biriyle gelmenizi talep edebilirler.
@fenercag Arabanın insurance i olması yeterli onlar için dediğiniz gibi ve tabiki amerikan ehliyeti olan biri yanımda olmalı. Hala çözüm arıyorum. Tavsiyelere açığım.
@fenercag Merhaba, ben Virginia da aldim turk ehliyetimle basvurarak buranin ehliyetini. ama yanimda ABD ehliyetli birisini istmediler. sadece bir form verdiler ABD ehliyetli birisinin o firmu imzalamasini istediler. formda da road test icin yailacak manevralari yapip yapamadigima dair sorular vardi. onu buradaki ABD ehliyetli ABD li arkadasa rica ettim doldurdu ve o formla tek basima yol testine girdim ve ehliyetimi aldim. belki sahsen gelmesine gerek olmayabilir bir arastirin isterseniz. elbette eyaletler arasi fark olabilir. Kolay gelsin.
Türkiye'de ehliyeti olan bir kimse Texas eyaletinde ehliyet kursuna katılmak zorunda mı? Yoksa direkt yazılı ve direksiyon sınavına girebiliyor mu? Ayrıca başkaca bir eyaletten alınan ehliyetin diğer eyaletlerde geçerli olmadığını anladım. O halde yeniden sınava tabii mi oluyoruz yoksa sadece değişim mi yapılıyor?
Direkt girebilirsiniz
@ozpirinc, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Türkiye'de ehliyeti olan bir kimse Texas eyaletinde ehliyet kursuna katılmak zorunda mı? Yoksa direkt yazılı ve direksiyon sınavına girebiliyor mu? Ayrıca başkaca bir eyaletten alınan ehliyetin diğer eyaletlerde geçerli olmadığını anladım. O halde yeniden sınava tabii mi oluyoruz yoksa sadece değişim mi yapılıyor?
Türkiye'de ehliyet olsun veya olmasın, ehliyet kursu zorunlu değil.
Ehliyet tüm ABD'de, Kanada'da ve Meksika'da geçerli. Ancak taşınma durumunda gittiğiniz eyaletin ehliyetini almanız gerekiyor. Herhangi bir sınav yok, sadece eski ehliyeti teslim edip yenisini alıyorsunuz.
@knnrn Vermiş olduğunuz yanıt için çok teşekkür ederim.
Ehliyetimi aldim arkadaslar. Kayinvalidem bizi ziyarete geldi. Kendisinin amerikan ehliyeti var. Enterprisedab araba kiraladim turk ehliyetimle ve insurance belgesini istedim. Additional driver olarak kayinvalidemin bilgilerini verdim. Road teste bu aracla girebildim insurance belgesini mutlaka istiyorlar. İllinois eyaleti icin amerikan ehliyeti olan birisi sinava benimle gelmek zorundaydi ve onunla birlikte sinava gittik. Sinav sadece 20 dk civari surdu. Dikkat edilmesi gerekenler yield kurallari, singal verme ve paralel park edebilme konulariydi.sinavi gecince gecici belge veriyolarlar ve asil ehliyet gelene kadar onunla istediginizi yapabiliyorsunuz. Sorulari olan arkadaslar varsa cevaplayabilirim tum sureci.
Merhaba, ehliyet konusunda yazmak istedigim bir mevzuyu buraya yazmam daha dogru olacak sanirim. Benim 2007 yilinda Florida eyaletinden aldigim bir ehliyetim vardi. Onu da hatira olarak sakliyordum. Green kart cikinca yanimda getirmistim faydasi olur diye.
Ayrica araba icin insurance yaptirirken ehliyetin yasi insurance fiyatini etkileyen onemli faktorlerden biri oluyor. Maalesef bir kac farkli office den farkli sekillerde denememe ragmen bir turlu o ehliyetin kaydina ulasamadilar. Hatta ucret karsiligi alinan driver history gibi bir resmi onayli belge de aldim Tax Collector office'in den ama orada da cikmadi.
Daha sonra esime ehliyet alirken, cok tatli bir memur denk geldi. Bayagi muhabbet ettik. Istanbulun tarihine kadar muhabbet geldi. Dedim tam sirasi sorayim bu mevzuyu da. Eski ehliyetimin fotosunuda gosterdim. Arastirdi bayagi bir sonra o tarihte SSN'imin olup olmadigini sordu, olmadigini soyleyince bunun neden olabilecegini soyledi. Sonuc olarak insurance'a biraz fazla odeyerek devam ettik.
Eski ehliyetimin tek faydasi kendime ehliyet alacagim zaman memurlar kendi aralarinda konustular ve sadece yazili sinava girmem yetti. Ehliyet sinavi kolay bir sinavdi. Online kaynaklarda ki bilgiler fazlasiyla yeterli geldi. Yavas yavas yapmama ragmen Ilk 41 soruda 40 yaparak** 15 dk.da bitirdim. Driving teste sokmadilar. Ben zaten 14 yas civarinda cat pat ogrenmistim araba kullanmayi cok da farketmedi.
** Atladigim soru hatirladigim kadariyla soyleydi. '' Bir su birikintisinden gectikten sonra ne yapmaliyiz? - Cevabi tahmin ettim ama atlamak daha garanti geldi. Hafif bir fren yapmamiz gerekiyormus.
Okuyanlara tesekkur ederim. Selamlar..
Selamlar. 2022 kasımda Nj ehliyeti aldım ve şimdi Texas a taşınıyorum. Texas ehliyeti almak için tekrardan herhangi bir sınav veya road test e girmeme gerek var mı yoksa direk nj ehliyetimle tx ehlieyrtini değiş tokuş yapıyorlar mı
selam arkadaslar california ehliyet soru cevaplarina ihtiyacim var lutfen yardim edermisiniz
@Jonas https://www.dmv-written-test.com/california/practice-test-1.html daha önce böyle bir site bulmuştum farklı eyaletleri de seçebiliyorsunuz.
Merhaba,
California'da pasaport ile ehliyet alabilir miyim? SSN veya Green card zorunlu mu?