Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @crazycells goremedim ama FDIC insured mu? Checking account olarak kullansak olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @crazycells goremedim ama FDIC insured mu? Checking account olarak kullansak olur mu?

    Degisimle ilgili bilgi veren siteler:

    Sitede FDIC diye arayinca, sunu buldum... FDIC sigortasi olmadigina dair cumle var:


  • Merhabalar. Şuanda Amerikadayım. Kardesımın hesabına para göndermek istiyorum(Türkiyeye). TransferWise hesabı açtım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Bank of America hesabım var para ordan mı çekilecek. Bide göndereceğim para Türk hesabına TL olarak mı düşecek yoksa dolar hesabına mı göndermem gerekiyor. Dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Maybeoneday, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    Merhabalar. Şuanda Amerikadayım. Kardesımın hesabına para göndermek istiyorum(Türkiyeye). TransferWise hesabı açtım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Bank of America hesabım var para ordan mı çekilecek. Bide göndereceğim para Türk hesabına TL olarak mı düşecek yoksa dolar hesabına mı göndermem gerekiyor. Dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

    Para BofA hesabınızdan çekilip kardeşinizin TL hesabına geçecek. Uygulamadaki adımları takip etmeniz yeterli. Farklı ödeme ve gönderme seçenekleri de mevcut.


  • @ckanak, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    Benim kendi çapımda uyguladığım bir yöntem var. Belki uygun olan arkadaşlara yararı olabilir diye yazmak istedim.
    Ben Türkiye ye gittiğimde BOA Debit kartımı aileme bıraktım. Buradan oraya para göndermem gerektiğinde zaten BOA hesabımda olan parayı herhangi bir ücret olmaksızın ailemden biri herhangi bir TEB bankamatiğinden BOA kartımı kullanarak çekiyor. Burada sadece sorun günlük çekim limiti olabilir. Benim günlük 750 $ sanırım. Daha fazla çekilmesi gerektiğinde miktara bağlı olarak bankamatiğe birkaç gün gidilmesi gerekebiliyor, fakat söylediğim gibi herhangi bir komisyon vs ücreti kesilmemiş oluyor.

    Merhabalar, bu sistem hala kullanılabilir bir yöntem midir? BofA'nın internet sitesinde yazılanlara göre devam ediyor. Şöyle bir şikayet gördüm, o yüzden sormak istedim.

    https://www.sikayetvar.com/teb/teb-yuksek-komisyon-ucreti

    Yapacağım işlem tamamen aynı. Türkiye'deyken dolar çekimi yapılabilen bir TEB bankamatiğinden BofA'daki debit kartımın bağlı olduğu checking hesabımdan o debit kartıyla dolar çekmek istiyorum. Gerçekten benim checking hesabıma bir ücret yansımayacak mı? BofA ücret almadığını söylüyor ama TEB komisyon adı altında bir çekim daha yapıyor mu?

    Anladığım kadarıyla bu işlemi yaparken TEB müşterisi olmaya gerek yok, doğru mudur? Sonuçta işlemi BofA debit kartıyla yapıyoruz. Yani bu işlem BofA'nın bir hizmeti.

    İkinci sorum ise Transferwise ile alakalı. BofA'daki doları, dolar olarak değil de TL olarak almayı tercih edersek, talimatı verdiğimizde BofA'daki parayı Transferwise kendisi çekiyor sanırım. Ben BofA'daki online bankacılığa girdiğimde günlük para çekme (ATM) / para gönderme / harcama yapma limitim 1500 dolar olarak gözüküyor. Daha da arttıramıyorum o limiti online bankacılıktan. Ben Transferwise'ye 3000 dolarlık bir transfer talimatı versem o miktarı çekebilecek mi, bunu tecrübe eden var mıdır?

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @starlet İlk sorunuzun yanıtını bilmiyorum, ama Wise ile ilgili kısma yorum yapabilirim.

    Wise parayı bankanızdan ACH (direct debit) ile çekiyor, o nedenle ATM limitlerine tabi değil.


  • @starlet TEB ve BofA arasında böyle bir anlaşma var evet.
    Ben 2019'da ABD'de TEB bankamatik kartımla (debit card) hiçbir masraf ödemeksizin 4 kez para (USD) çekmiştim.


  • @starlet Boa da Teb de anlaşmalı oldukları için herhangi bir komisyon almıyor. Bahsettiğiniz şikayet farklı bir yöntem sanırım, herhangi bir ücret talebi vs hiç olmadı bende.


  • @knnrn Merhaba bende TransferWise hesabı açtım Türkiyeye para göndereceğim. Adımlara baktım ama çok güvenmediğim için sizede sormak istiyorum. Türkiye’deki kardesımın TL hesabına para göndermek istiyorum. Miktar 1000 dolar olacak. Wise kartım yok. Şimdi göndermek için buradaki BOFA hesabımı mı paylaşmam gerekiyor ve alıcının da TL hesabını girmem gerekiyor değilmi.? Ayrıca dolar olarak da gönderebilir miyim masrafı çok oluyor mu? TL olarak gömderirsem kaç günlük bir ulaşma süresi oluyor? Birde eğer varsa uygulamanın resmî linkini buraya bırakabilir misiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Maybeoneday Sitenin adresi budur: https://wise.com/

    Evet, daha az masraflı olması için ABD'deki hesap bilgilerinizi vererek ACH yöntemiyle parayı çektirmek daha iyi olur. Türkiye'deki hesabın da Iban numarasını vermelisiniz. TL veya USD için ücretleri gösterir. Güvenlik açısından bir endişe etmeyin. İlk gönderim güvenlik kontrolü nedeniyle birkaç gün sürebilir, daha sonrakiler genelde aynı gün veya ertesi gün oluyor.
    İlk gönderimin ücretsiz olması için benim referans kodumla hesap açabilirsiniz: https://wise.com/invite/aed/kenano1


  • Merhaba Arkadaşlar, Türkiye'den ABD ne yatırım yapmak için 200K$ miktarında bir para transferi yapmak istiyorum. Amerika'da BofA da hesabım var. Bu hesaba T.İş Bankasından transfer yapacağım. İş Bankası Hesaptan Internet üzerinden Swift transfer Yapıldığında 20USD + %0.3 Fee alacağını beyan ediyor. Azami Tutar olarak ta 310USD belirtmiş. BofA ise gelecek olan paradan sadece 16USD alacağını beyan ediyor. Ancak aradaki Muhabir bankanın ne alacağına dair hiçbir bilgi yok. Rakam yüksek olduğundan arada muhabir bankanın kazığını yemek istemiyorum. Yüksek meblağlı para transferlerinde deneyimi olan arkadaşların görüşlerini almak isterim. Diğer opsiyonlar (Wise, Western Union vb. ) konusunda güvenilirlik açısından endişe duyduğumdan direkt banka kanalıyla işlem yapmak istiyorum.
    Selam ve sevgiler.


  • Teb ile bank of america nin anlasmasi bitti mi? Her ay turkiyedeki teb hesabimdan amerikada bankof atm sinden masrafsiz para cekiyordum. Ama bugun atm islemi gerceklestiremiyoruz diye hata verdi. Bilgisi olan var mi?


  • @ckanak bugun denedim teb kart ile bank of america atm sinden cekmeyi fakat kabul etmedi atm. 1.5 yildir her ay duzenli olarak bu islemi yapmistim. Teb ile bank of america nin anlasmasi bitmis olabilir mi?


  • @kaanyrtz uzun zaman oldu teb ile para çekmedim. Müşteri hizmetlerini arayıp sormak gerek


  • @kaanyrtz CepteTeb sitesinde yurt dışında ücretsiz para çekebileceğiniz ATM’ler listesinde BoA hala görünüyor. Anlaşmaları bitmiş olsa dahi, komisyon karşılığı işlemi gerçekleştirebilmeniz lazım. Hata veriyorsa, 1. ATM'de sorun vardır 2. Kartta sorun vardır 3. Ödeme sistemi firmasında sorun vardır 4. Bakiyeniz yetersizdir. Aklıma gelenler bunlar.


  • Turkiyedeki hesabimdan SWIFT ile BofA hesabima 70K gonderecegim.

    IRS Denetim ile ilgili dikkat edilmesi gereken seyler nelerdir ?
    ilk defa SWIFT gonderecegim. dikkat edilmesi gereken kritik bisi var mi ?


  • Merhabalar bu konuyu takip etiğim kadarı ile ciddi oranda komisyon ödeniyor Türkiye ye para aktarmak komisyon oranı avantajlı olan kripto para tercih edilebilir Amerika ya gittim de aileme bu yolla göndermeyi ciddi ciddi düşünüyorum ama bu konuda bir soru sormak istiyorum doğru konu başlığı burasımı bilmiyorum ama Amerika da kripto para borsasına nasıl üye olunur nasıl para yüklenir riskleri nelerdir(kripto paranın değer kazanması değerinin düşmesi dışında) cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sakaryalı93 Ödenen komisyon ortalama %1 civarında. Kripto para alım satımında da bildiğim kadarıyla komisyon ödüyorsunuz. Bence transfer maliyeti açısından pek avantajlı olmayacaktır. Ama kripto para alım satımı yapan bir sürü yer var, Coinbase, PayPal vs..


  • Herkes farklı bir şeyler söylemiş. Ben okul başvuru ücretimi (200 USD) enpara üzerinden swift olarak gönderdim. 87 TL gibi bir ücret enpara alacağını belirtti göndermeden. Sonra okuldan mail aldım okulun bankası da 50 dolar kesinti yapmış. Tekrar 50 dolar göndermem gerekti vs.. Şimdi 21 bin dolar gibi bir ücreti nasıl amerikaya makul kesinti ile götürebilirimi arastırıyorum. 200 dolarda 50 dolar kesen 21 bin dolarda hoplatmasın bizi. Varmıdır enpara tecrübesi olan ?


  • @cüneyt-tarıkman Sizin durumunuzda önemli olan, EnPara tecrübesi değil, okulunuzun bankasının nasıl bir işlem ücreti politikası uyguladığı. Genelde bankaların asgari ve azami masraf miktarları ile birlikte yüzdesel olarak azami oranları olur. Okulunuzun bankasının sitesinde bunlar yazmıyorsa, kötü bir tecrübe yaşamamak için iletişime geçip sormak iyi olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum