@serhank hocam eline sağlık
-
Bugun yaptigim Turkiye > Amerika yonlu SWIFT islemimin detaylarini ekleyeyim. Turkiye'den gonderici banka TEB, Amerika'da alici banka BOFA, tutar $4650. TEB mobil uygulamasindan gonderim yapamiyorsunuz, web versiyonuna giris yapmaniz gerekiyor. Transferler > SWIFT olarak sectikten sonra alici banka SWIFT kodu, adres vb. detaylar istiyor. Alici banka SWIFT kodu icin bosluga bofa yazdiktan sonra boslugun hemen yanindaki butona bastiginizda kod listesi aciliyor, kodu buradan secmeniz gerek, kendiniz manuel olarak girmenize olanak taninmamis. Benim kullandigim SWIFT kodu BOFAUS3N oldu, bunu BOFA uygulamaniza girip yapay asistan Erica araciligiyla "My swift code" yazarak ogrenebilirsiniz, ben oyle ogrendim. Yuksek ihtimal sizin de aynisidir fakat emin olmakta fayda var. Tutar ve banka detaylarini yukarida paylasmistim. TEB tarafina toplamda 176 TL komisyon odedim, Amerika saati ile 07:33 AM'de islemi tamamladim. Bundan yaklasik 1 saat sonra tutar BOFA'ya yansidi. BOFA tarafina da $10 komisyon odedim, bu komisyon gonderdigim tutar icerisinden otomatik olarak kesildi yani hesabima $4640 yansittilar. Ek olarak farkli bir hesaptan daha ayni islemi ayni zamanda yaptigimizda $4130 icin TEB tarafina 700 TL komisyon odedik, buna etken nedir bilemiyorum belki doviz hesabinin bulundugu subeden kaynakli olabilir. Ek olarak islem benim bekledigimden hizli bir surede tamamlandi. Her iki ulkenin de calisma saatleri icinde oldugu bir zamanda yapmakta fayda var. Ekstra bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.
-
@Ertan-Turgun olabilir bilmiyorum creditkarma vsninde böyle reklamlarını gördüm ama işleyişi nasıldır araştırmadım gerek duymadım
-
-
Cevap: Kredi Skoru / Credit History
SSN olmasan BOA dan kredi kartı vermişlerdi 1.000 $
Ve ödeyemedim kredi notum vardı oda gitti şimdi SSN geldi bu ödenmemiş kredi kartı ve skor durumu olduğu gibi dururmu yoksa silinir mi öğrenmek istedim -
@EzgiLera ""What payment methods are accepted at Costco?
U.S. Costco warehouse locations accept:
All Visa Cards
The Costco Anywhere Visa® Card by Citi
Most PIN-based Debit/ATM Cards
Costco Shop Cards*
Cash
Personal checks from current Costco Members
Business checks from current Costco Business Members
Traveler’s checks
EBT cards
Mobile Payment (Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay)
FSA/HSA Visa or MasterCard Debit cards are accepted at Pharmacies, Optical and Hearing Aid DepartmentsU.S. Costco Gas Stations:
All Visa Cards
Apple Pay
Costco Shop Cards*Costco.com:
All Visa Cards
MasterCard
Apple Pay
Costco Shop Cards*
Visa (For more information, please view the Visa FAQs)
Please note: a U.S. or Canadian billing address is required for deliveries within the United States. Delivery options outside the U.S. can be found here. *Costco Shop Cards can be purchased at any U.S. Costco location or on Costco.com.
" Umarim yardimci olmustur bu bilgi size ve buradaki arkadaslara.Ingilizcesi kifayi gelmeyen arkadaslara ozetle costconun iternet subesi visa ve mastercard cartlarini kabul eder klasik marketi sadece visa kabul eder -
Prizepool kapaniyormus, gelen bilgilendirme maili asagidaki sekilde;
We are letting you know that PrizePool is being acquired. Unfortunately, this means we are winding down the PrizePool app and your PrizePool account will be closed on September 23rd.
The last day for user-initiated withdrawals is on September 19th. Please make sure to withdraw or transfer your funds before that date. Any remaining funds will be pushed back to your linked account after that date. In the meantime, update your direct deposit and autopay information, and check that your physical address and other contact details with us are accurate in case we need to mail you any future correspondence.
Key dates & account closure process will take place as follows:
8/23 — we will no longer accept sign ups for PrizePool. There will be no additional referrals created. Stacked purchases will be disabled.
Initiating deposits (one-time, recurring deposits and Vault) from PrizePool will be disabled. Direct deposits will continue to work until 9/19.
8/29 — All ticket issuance stops, including weekly drawing bonus tickets, savings, debit spend, and shopping cash back. The last savings bonus will be issued. All tickets will be auto-submitted for the last weekly drawing on 8/30.
8/30 — Last Weekly Drawing
Pro-rated Stacked refunds will start being issued
All PrizePool games and rewards will cease
9/19 at 2PM PT — You will no longer be able to withdraw funds from the account nor receive direct deposits into the account
This means you will no longer be able to withdraw funds or conduct electronic fund transfers, including use of your debit card to make purchases and payments, and initiate ACH transfers.
We will work with users whose balances exceed their L1/L2 limits to increase their limits
IMPORTANT: Please update any merchants or direct deposit providers who have your PrizePool account number on file. Any electronic fund transfers into your account will be declined or returned to the sender if they are received after your Account is closed.
9/20 – PrizePool will start pushing remaining funds back to linked accounts.
Any funds that failed to be pushed out will be issued via check within 6-8 weeks. Please ensure your address on file is correct.
Any pending cash back shopping commissions will be credited to the account
9/23 at 2PM PT — Your Account will be closed.
You will no longer be able to login to the PrizePool app
IMPORTANT: Please download any account statements before this date. We will also send out 1099s to individuals who qualify.PrizePool was founded in the midst of the pandemic with a mission to incentivize Americans to save more and build a better financial foundation. Thank you for supporting us on this journey for the past four years.
If you have any questions, you can reach us at [email protected] or via in-app messaging.
Sincerely,
PrizePool -
@charon, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@smartcells ayda %5.5 degil, apy %5 diyor.
Aylik %5 veren bir mekanizma yok dunyada.Evet, yanlis yazmisim, duzelttim 🙂
-
anladim ama bir sure odersem minimum odemelerini 6 ay kadar mesela yine dikkat ceker miyim acaba tedavi icin baska carem kalmadi korkuyorumda bi sey olur diye. ama duydugum kadariyla boyle yapan o kadar cok kisi var ki nasil yapiyorlar bilmiyorum. hatta 3 kere bunu yapan birini duydum. orada arkadaslarda yap dedi ama dayandim yapmamak icin simdi mecbur kaldim artik. turkiye cok pahali
-
Türkiye kripto borsaları ya da binance globaldeki hesaplarimdan usdt/usdc leri abd coinbase hesabima aktarıp sonra banka uzerinden nakit cekimi yaparsam bir vergi dogar mi?
-
-
Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
-
Merhaba, payoneer ile ilgili sormak istediğim bir soru vardı umarım bilgilendirici bir yanıt alabilirim. Green Card çıkması durumunda en büyük handikaplardan biri de kredi skoru oluyor bildiğim kadarıyla. Payoneer ile düzenli olarak ödeme aldığım ABD banka hesabım olursa, bunun kredi skoru açısından faydası olur mu?
-
yakın zamanda benim de yaşayacağım bir durum bu. şu anda en iyi çözüm döviz büroları gözüküyor çünkü her şekilde bankalardan daha ucuza satıyorlar doları.
-
Bende baskasinin Adina olan ceki bozdurdum bir Kereligine herhangi bir sorun olurmu
-
@forester Son bir yildir FED'in faiz oranlarini arttirmasi ile birlikte banka faizleri de yukseldi.
-
-
-
Benzer bir konu bulamadim biraz ters olacak ama amerikadan turkiyeye gelislerdeki nakit tasima ve alisveris problemiyle ilgili bir durumu paylasayim dedim. Uzun zamandır amerikada apple pay kullaniyorum ama turkiyeye her geldigimde apple pay türkiyede kullanılmıyor diye bildigimden ya nakit para getirmekle ugrasiyordum ya da turk kredi kartimi kullaniyordum. Boyle yapmamin sebebi de bu sayfada belirttiği uzere türkiyenin apple pay kullanılan ulkeler arasında adinin gecmemesindendi. Neyse sonuc olarak apple pay alisverislerde pos cihazinin temassiz odeme kismina telefonunuzu dokundurarak kullanilabiliyormus. Ayrica exchance orani da bankalarin online cevirme fiyatiyla ayni gorunuyor (garanti bankasiyla karsilastirdim) . Bunun yaninda her temassiz islemde de %2 cash back almak ve yurtdisi kullanim feesinin olmamasi da isin cabasi.
Apple ile herhangi bir işbirliğim yoktur tecrübe ettigim bir kolayligi paylasmak istedim arz ederim 🙂 -
2010 gibi suriye için karışık bir yılda bile suriyede ortaklık kurmaya kalkmış banka nasıl olur da bir şube açmaz ameriakada . millet dolar kazanıyor aç da yerli milli bankaya yatırsın di mi ama 🙂
-
ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
@betfair39 Yukarıya da yazdığım gibi, 3500 dolarlık alışverişi kredi kartıyla yapamayacağım için TEB müşteri temsilcisinin "cepteteb ile online alışverişte paranız kadar limitiniz var" yalanına inanıp böyle bir yol denedim.
Nakit para kabul etmiyoruz diyen de United Airlines. Daha önce de bir yerden duydum bunu ama şu an hatırlayamadım. Aklıma gelirse yazarım. -
@murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@kturkay "ABD'de bir sıkıntı yaşamazsınız hesabınızdaki para kadar limitiniz var. Olur da yaşarsanız direkt beni arayın" diyen müşteri temsilcisine güvenip hesaba 5 bin dolar yatırıp geldim ve ilk online alışveriş denememde hüsrana uğradım. Bütün planlarım alt üst oldu, yapacağım işleri yapamadım. Aradığım müşteri temsilcisi, "Bu benim işim değil çağrı merkezini arayın" diyerek başından savdı. Hava alanında bagaj farkı ödemek için kullanayım dedim çalışmadı. Başka kartım olmasa uçağı kaçıracağım (ABD çok değişmiş. Artık bir çok yerde nakit para kabul edilmiyor) Marketten bir gazoz bile alamadığım kartı gidince iade edip hesabımı kapatacağım.
Buradan TEB'e saygılarımı ! sunuyorum.geçmiş olsun,
ama niye öyle yazdınız ki, Abd de kullanılabilecek yegane tek ve en iyi en sorunsuz , en masrafsız turk bankamatik kartı cepte teb dir , sizin durumunuz munferit olsa gerek! (şiddetli ironi içerir!!!) -
@betfair39 Siradan alisveris yapilan yerler degil cash Kabul etmeyenler. Arac kiralama, ucak bileti, bagaj ucreti v.s gibi terorle baglantili olabilecek yerler... bir durum olursa takip edebilelim diye boyle yaptiklarini dusunuyorum.
-
@sash cepteteb ATM den para cekme disinda hic bir ise yaramiyor maalesef.
-
@knnrn Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@yekta Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@knnrn cepte teb hesabimizi açtık Amerika'ya gittik diyelim. Burada ailemiz bizim cepte teb hesabına dolar yatırıp bizim ordan çekme şansımız varmıdır ? Teşekkürler
Tabii ki var. Türkiye'de normal bir banka hesabı, size havale/EFT ile para gönderebilirler. Size dolar göndermek zorunda değiller, TL de olabilir. Hatta ben Cepteteb üzerinden kredi çekip onu ABD'deki harcamalarım için kullandım. ABD'ye gelecek herkesin bence bir Cepteteb hesabı ve banka kartı olmalı.
sayın @knnrn acaba cepteteb kartımızı abd de kullandıgımızda bizim için kredi skorumuza olumlu katkısı oluyor mu?
-
@sinem-akçam Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@knnrn Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@yekta Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@knnrn cepte teb hesabimizi açtık Amerika'ya gittik diyelim. Burada ailemiz bizim cepte teb hesabına dolar yatırıp bizim ordan çekme şansımız varmıdır ? Teşekkürler
Tabii ki var. Türkiye'de normal bir banka hesabı, size havale/EFT ile para gönderebilirler. Size dolar göndermek zorunda değiller, TL de olabilir. Hatta ben Cepteteb üzerinden kredi çekip onu ABD'deki harcamalarım için kullandım. ABD'ye gelecek herkesin bence bir Cepteteb hesabı ve banka kartı olmalı.
sayın @knnrn acaba cepteteb kartımızı abd de kullandıgımızda bizim için kredi skorumuza olumlu katkısı oluyor mu?
Hayır katkısı olmaz. Hatta ABD'deki bir bankadan alınan debit kartı kullanmanın da hiçbir katkısı olmaz. ABD bankalarından alınmış kredi kartı, tüketici kredisi, otomobil kredisi gibi şeyler olması gerekiyor.
-
ABD > TR para transferinde TransferWise yolundan daha iyi bir yontem henuz goremedim.
En son gonderimimde yaklasik 3 saatte para TR hesabimdaydi. -
Bu transferwise de abd'den tr ye usd to usd göndermek mümkün mü biri açıklayabilir mi ?
-
@06mert
Az önce deneme amaçlı Türkiye’deki USD hesabına direk USD olarak transfer etmeye çalıştım fakat Account numarasına ek olarak Routing numarası istiyor. Bu numaranın kullanımını ben sadece ABD’de gördüm. Dolayısı ile dediğiniz gibi USD > USD ben yapamadım. -
@crazycells Kesinlikle. Özelliklede bunu oldukça cüzii masraf ile yapabiliyor olmanız çok iyi.
-
@FreeWoRLD routing numberi internetten araştırdım buldum deneme amaçlı gönderdim şuan bekliyorum 26 martta iletilecek para net sonuç alırsam yazacağım
-
@06mert şöyle bir site buldum https://www.usbank.com/bank-accounts/checking-accounts/checking-customer-resources/aba-routing-number.html
-
@06mert Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Bu transferwise de abd'den tr ye usd to usd göndermek mümkün mü biri açıklayabilir mi ?
Benim de gonderdigim hesap TRY hesabiydi, o nedenle USD>TRY cevrimi yaptim ama teorik olarak Turkiye'de bulunan bir Euro ya da Dolar hesabina da sorunsuz gonderebilmeniz lazim. Pratikte ise isin nasil oldugunu sizden ogrenecegiz
-
@freeworld önceden bahsettiğimiz üzere abd iban sisteminde olmadığından routing yada diğer adıyla aba number kullanılıyor.
-
@06mert Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@FreeWoRLD routing numberi internetten araştırdım buldum deneme amaçlı gönderdim şuan bekliyorum 26 martta iletilecek para net sonuç alırsam yazacağım
@06mert Yanlış anlamadıysam Türkiyedeki hesapların “routing” numarasını öğrenme yolunu bulduğunuzu belirttiniz. İlerde referans olması açısından nasıl yapıldığını paylaşabilir misiniz
-
Transferwise kullanan arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, üye olduktan sonra dolar hesabı açarken bir doğrulama ekranı ile karşılaştım. "Kimlik belgenizi yükleyin
Pasaportunuzun fotoğraflı sayfasını, sürücü belgenizi veya ulusal kimlik kartınızı tarayıp yükleyin. PDF belgesi kabul etmediğimizi lütfen unutmayın." Bu kuruluşun güvenilirliği nasıldır acaba? hiç araştıran oldu mu? -
@aytac59 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Transferwise kullanan arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, üye olduktan sonra dolar hesabı açarken bir doğrulama ekranı ile karşılaştım. "Kimlik belgenizi yükleyin
Pasaportunuzun fotoğraflı sayfasını, sürücü belgenizi veya ulusal kimlik kartınızı tarayıp yükleyin. PDF belgesi kabul etmediğimizi lütfen unutmayın." Bu kuruluşun güvenilirliği nasıldır acaba? hiç araştıran oldu mu?kisisel bilgileri saklama konusunda Avrupa ulkeleri diger ulkelerden daha sert. Sanirim transferwise da Estonya temelli bir sirket, o nedenle bir sikinti yasamamaniz lazim. Paypal'a ne kadar guveniyorsaniz aynisini transferwise icin dusunebilirsiniz Bu tur durumlari kotuye kullanacak bir sirket olsaydi bu kadar buyumezdi.
-
@aytac59 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Pasaportunuzun fotoğraflı sayfasını, sürücü belgenizi veya ulusal kimlik kartınızı tarayıp yükleyin. PDF belgesi kabul etmediğimizi lütfen unutmayın." Bu kuruluşun güvenilirliği nasıldır acaba? hiç araştıran oldu mu?Evet, yeni hesap açan herkesten bunu istiyor. Ben de yüklemiştim.
-
Evet öncelikle Transferwise kullanıcıları önceleri hep para gönderirken usd to try olarak işlem yapıyordum. Taa ki düne kadar. Şimdi öncelikle usd-usd göndermek için öncelikle transferwise müşteri hizmetlerine mail atmanız gerekiyor. Konu içeriği çok basit usd to usd göndermek istiyorum diyorsunuz oradan sizi yönlendiriyor.
Ben şöyle yaptım. Öncelikle uygulamada böyle bi işlem mevcut değil transferwise.com dan işlem yapmak gerekiyor. Öncelikle send money diyoruz sonrasında usd-usd yapıp devam ediyoruz ardından someone else dediğimiz zaman mail, isim, abd ev adresi vs. dolduruyoruz. Ardından bank details dediğimiz zaman turkey seçiyoruz ardından swift kodu ve usd hesabınızın ıban no istiyor buradan bankanızın swift ve hesabınızın ibanını girdikten sonra confirm deyip işlemi tamamlayabilirsiniz benim 1 iş günü içersinde hesabımda oldu 200 dolara toplamda bankam dahil 6 dolar kesmiş vergi cartu curtu. Ve bugünde bir para aktarımı yaptım. Uygulamada trdeki usd hesabım kaydolmuş artık uygulamadan da siteye girmeden yapabiliyorum. İyi forumlar. @crazycells @FreeWoRLD
-
Surada USD->USD icin ikinci USD seceneginin nasil aktive edilecegi anlatiliyor. Lakin once suradan baslayarak Borderless hesabi acmak gerekiyor. Bu hesabi acarken, ikili dogrulama (tlfna kod gonderme ile), resimli resmi bir kimlik fotografi (arka ve on ayri, kimlik, ehliyet veya pasaport), adres bilgisini teyit edici fatura vb. bir belgenin fotografi. Adres belgesi yerine SSN sordu, verdim ama kabul etmedi. Elektrik faturasini gonderdim.
Sonra belgeleriniz incelenip size 5 gun icinde donulecektir yaziyor. Bekliyoruz...
Ek: Ertesi gun onaylandi. Dolar hesabi olusturdu bana. Banka gibi ACH bilgileri filan var. 1000$ icin 5.4$ aliyor gorunuyor (3.2$ swift icinmis).
Ama CEPTETEB swift icin sabit 30TL aliyor. Sanirim o secenekten devam edecegim. Swift icin cikacak ek ucretleri ayrica yazarim.
Ek: Ekran goruntulerini aldim simdilik ekliyorum sonra detayli aciklama yazacagim.
Benzer Başlıklar
81
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k