Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rnc, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@mister, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@rnc, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@misha90, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@aysenalkan Kredi kartı visa veya mastercard olduğu sürece sorun yok yurtdışına açık olması yeterli ve uygulama ayarlarından ekstreyi dolar olarak da seçebilirsiniz. Trdeki kredi kartını ABD’de banka hesabı açtıktan sonra wise vs yapabilirsiniz tl olarak gönderdiğinizde para almıyor dolarda ise 45 dolar alıyor bofa.

Türkiyede tanıdıgınız var ise anne babaniz kardeşiniz. Coinbase üyeliği açıp parayi bankadan coinbase e aktarmak. Daha sonra aileniz den kime yolluyacaksanız binance hesabina aktarma yapmaniz. Muhtemelen max 1 dolar bir ücret ödersiniz bütün işlemler için. Onlarda sizin banka hesabiniza para transferi yaparak borcunuzu ödüyebilirsiniz.

Coinbase,binance ..vs kripto sistemleri uzerinden yapacaginiz islemlerde yil sonunda vergi beyaninda bulunmaniz gerekecek

Binance yasak. Coinbase de bildiğim kadari ile belirli bir limitin altinda ise vergi den muaf. Para senin oldugu sürece sorun olacağını düşünmüyorum. Ayrica coinbase e aktarmak için banka/coinbase/binance i kullanmasi gerekicek. Binance global yasak tr için ise amerikada erişemez.

14e7b0c2-dd5b-4bef-969b-f8246bf04bda-image.png

Yani coinbase üzerinden aktarilan kripto dolar vergiye tabi değil.

cyrpto, stock market ile ayni kategoride degerlendiriliyor ve Gain Tax olarak islem goruyor. crypto da 1 cent bile islem gorsun, onu beyan etmeniz gerekiyor. bu soruyu amerikadaki muhasebecinize sormanizi oneririm.

https://www.coinbase.com/learn/crypto-basics/understanding-crypto-taxes

Earning other income: You might earn rewards by holding certain cryptocurrencies such as USD Coin. This is considered taxable income. Additionally, simply holding cbETH introduces taxable income.

Giving a gift: How thoughtful! You can gift up to $18,000 per recipient per year without paying taxes (and higher amounts to spouses) for 2024 and $19,000 per recipient for 2025. If your gift exceeds these limits, you’ll need to file a gift tax return (which generally does not result in any current tax liability). If you transfer crypto to someone else outside of a purchase for goods or services, it may count as a gift, even if you didn’t mean it that way.

Turkiye'ye para gonderecekseniz, western union veya moneygram ile gonderin. deal yakalarsaniz ucretsiz gonderim de soz konusu olabiliyor. baska bir alternatif ise, Turkiye ile ticaret yapan es/dostunuz varsa, onun araciligiyla islem yapabilirsiniz.

• @ATS16 adımları nasıl yapacağımı bilmiyorum, yanlış bişey yapmaktan çekiniyorum açıkçası. Swift kodu gibi şeyler yabancı terimler bana.

Ekleme yapayim, hesap no ve swift kodunu buldum fakat alici adres kismina banka subesinin adresini mi yoksa hesap acarken beyan ettigim adresi mi yazicam. banka uygulamasindan swift kodunu alirken altta

You'll also need to provide your full name as shown on your statement, and the bank name and address:

yazisiyla birlikte banka adresini verdi bana bu yuzden kafam karisti.

• ⭐⭐⭐

@Baran-Soylu

CEPTETEB uygulamasında alıcı hesabın bankasının swift kodunu yazdığınızda bankanın adını ve adresini otomatik çıkartması gerek, en azından Enpara’da böyle.

Alıcı adres kısmına aşağıdaki bankanın adresini yazmanız gerekiyor, sizin için Google’da buldum ve linki de ekledim aşağıya.

To receive a wire, provide the following information to the individual or business that is sending the wire:

• For international wire transfers: SWIFT code WFBIUS6S

Bank name: Wells Fargo Bank, NA

Bank address: 420 Montgomery Street, San Francisco, CA 94104 (regardless of where account is located)

Beneficiary account number: Your complete Wells Fargo account number (including leading zeros) - Baran Soylu’ya ait Wells Fargo’daki wire transfer account numarası

Beneficiary account name and address: The name and address of your account as it appears on your statement - Baran Soylu’nun adı ve TR adresi

• @ATS16 çok teşekkür ederim 🙂

• Selamlar herkese.
    Bugün BofA atm'sinden TEB banka kartımızla (USD hesabımızdan) deneme amaçlı 100$ çektik, herhangi bir komisyon almadı.
    Soranlar olmuştu, bilginize...

• Ben en son komisyonsuz 200$ çekmiştim. Ekleme olarak yazayım belki işinize yarayabilir ^^

• ⭐⭐⭐

@Baran-Soylu Wells Fargo’ya sorunsuz bir şekilde yapabildiniz mi swift transferini?

• @ATS16 komisyonsuz 300 dolar çekim için ne kadar süre limiti var? 1 ay/2 ay diyebileceğiniz bir tarih aralığı var mı acaba?

• ⭐⭐⭐

@yasin34 henüz denemedim TEB debit kart ile BofA ATM’sinden para çekmeyi ancak bence günlük USD 300 çekebiliyorsunuz. Deneyimli arkadaşlar teyit edecektir veya düzeltecektir güncel deneyimleri var ise

• ⭐⭐⭐

This post is deleted!

• @Serapp $100 katları gibi bir durum yok.

• ⭐⭐⭐

This post is deleted!

• @ATS16 hocam şöyle söyliyim, 25 kasımdan bu yana Nerdeyse 1 ay oldu her gün 300 dolar çekiyorum komisyonsuz, eğer bu şekilde bir süre limiti yoksa eğer böyle yapmaya devam edicem bilgili arkadaşlar güncelleme yaparsa çok sevinirim

• @loremipsum Benim CepteTeb USD de var, şube vadesiz USD hesabım da var, kartım da şube vadesiz USD ye bagli, amerikada gunluk limitler dahilinde USD cekiyorum, komisyon almıyor.
    "Sanirim" bu CepteTeb hesabina baglama olayi, SWIFT islemleri icin elzem ama atm den para cekmek icin elzem degil.

• Dün Türkiye deki TEB bankasındaki hesabımdan BOFA hesabıma 24.000 dolar transfer ettim. TEB 700 tl, BOFA 25 usd komisyon aldı. Para aynı gün hesaba geçti.

• Yurtdisindaki bi ulkeden Amerikaya SWAP disinda en mantikli para gonderme yontemi sanirim Wise ile oluyor. Wise'da simdiden ABD hesabi acmayi denedim oturum, vatandaslik karti yada pasaport olmadan hesap acamayacagima yonelik uyari aldim. Olurda vizemi alirsam buradaki tum parami Wise'a atip Wise'in fiziksel kartini 6 Avustralya dolari karsiliginda alip ABD'ye o kartla gidecegim. Hesaplar arasi transferlerde kesilen ucretler diger yontemlere gore daha cazip geldi sanki

• Banned

Schwab kullanin 15 dolar eger networth yuksekse competitive rate veriyorlar 15 dolar waive de ediyorlar.fx de en iyi burasi

• Ben de şimdi TEB’den BOFA’ya 3000 USD göndedim, anında geldi. TEB 176 TL BOFA da 10 USD kesti.

• @diclemre Dicle hanım gonderdiginiz TEB hesabınız hangisi acaba ? CepteTEB mi , vadesiz TL (şube olan) mi ?

• @civil86, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@diclemre Dicle hanım gonderdiginiz TEB hesabınız hangisi acaba ? CepteTEB mi , vadesiz TL (şube olan) mi ?

CepteTEB

Benzer Başlıklar

• 34
  • 6
  • 29
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |