@gizmo Aylik odemesi varmi hesabinizin. Maas yatmadiginda aylık ödemesi oluyo genelde. Dikkat ettinizmi ona? Hangi banka?
-
@DonTurcos
Doğru ama vergiler eklenince dahi 88 TL'lik komisyon 4835 TL'ye yükselmemiştir herhalde 🙂 -
@erenotti yaşayıp göreceğiz, hayırlı olsun 🙏🏻
-
-
@charon hocam sesli güldüm ya 🙂 Mesaj anlaşılmıştır 🙂
-
-
Cevap: Kredi Skoru / Credit History
SSN olmasan BOA dan kredi kartı vermişlerdi 1.000 $
Ve ödeyemedim kredi notum vardı oda gitti şimdi SSN geldi bu ödenmemiş kredi kartı ve skor durumu olduğu gibi dururmu yoksa silinir mi öğrenmek istedim -
Prizepool kapaniyormus, gelen bilgilendirme maili asagidaki sekilde;
We are letting you know that PrizePool is being acquired. Unfortunately, this means we are winding down the PrizePool app and your PrizePool account will be closed on September 23rd.
The last day for user-initiated withdrawals is on September 19th. Please make sure to withdraw or transfer your funds before that date. Any remaining funds will be pushed back to your linked account after that date. In the meantime, update your direct deposit and autopay information, and check that your physical address and other contact details with us are accurate in case we need to mail you any future correspondence.
Key dates & account closure process will take place as follows:
8/23 — we will no longer accept sign ups for PrizePool. There will be no additional referrals created. Stacked purchases will be disabled.
Initiating deposits (one-time, recurring deposits and Vault) from PrizePool will be disabled. Direct deposits will continue to work until 9/19.
8/29 — All ticket issuance stops, including weekly drawing bonus tickets, savings, debit spend, and shopping cash back. The last savings bonus will be issued. All tickets will be auto-submitted for the last weekly drawing on 8/30.
8/30 — Last Weekly Drawing
Pro-rated Stacked refunds will start being issued
All PrizePool games and rewards will cease
9/19 at 2PM PT — You will no longer be able to withdraw funds from the account nor receive direct deposits into the account
This means you will no longer be able to withdraw funds or conduct electronic fund transfers, including use of your debit card to make purchases and payments, and initiate ACH transfers.
We will work with users whose balances exceed their L1/L2 limits to increase their limits
IMPORTANT: Please update any merchants or direct deposit providers who have your PrizePool account number on file. Any electronic fund transfers into your account will be declined or returned to the sender if they are received after your Account is closed.
9/20 – PrizePool will start pushing remaining funds back to linked accounts.
Any funds that failed to be pushed out will be issued via check within 6-8 weeks. Please ensure your address on file is correct.
Any pending cash back shopping commissions will be credited to the account
9/23 at 2PM PT — Your Account will be closed.
You will no longer be able to login to the PrizePool app
IMPORTANT: Please download any account statements before this date. We will also send out 1099s to individuals who qualify.PrizePool was founded in the midst of the pandemic with a mission to incentivize Americans to save more and build a better financial foundation. Thank you for supporting us on this journey for the past four years.
If you have any questions, you can reach us at [email protected] or via in-app messaging.
Sincerely,
PrizePool -
anladim ama bir sure odersem minimum odemelerini 6 ay kadar mesela yine dikkat ceker miyim acaba tedavi icin baska carem kalmadi korkuyorumda bi sey olur diye. ama duydugum kadariyla boyle yapan o kadar cok kisi var ki nasil yapiyorlar bilmiyorum. hatta 3 kere bunu yapan birini duydum. orada arkadaslarda yap dedi ama dayandim yapmamak icin simdi mecbur kaldim artik. turkiye cok pahali
-
Türkiye kripto borsaları ya da binance globaldeki hesaplarimdan usdt/usdc leri abd coinbase hesabima aktarıp sonra banka uzerinden nakit cekimi yaparsam bir vergi dogar mi?
-
-
Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
-
Merhaba, payoneer ile ilgili sormak istediğim bir soru vardı umarım bilgilendirici bir yanıt alabilirim. Green Card çıkması durumunda en büyük handikaplardan biri de kredi skoru oluyor bildiğim kadarıyla. Payoneer ile düzenli olarak ödeme aldığım ABD banka hesabım olursa, bunun kredi skoru açısından faydası olur mu?
-
yakın zamanda benim de yaşayacağım bir durum bu. şu anda en iyi çözüm döviz büroları gözüküyor çünkü her şekilde bankalardan daha ucuza satıyorlar doları.
-
Bende baskasinin Adina olan ceki bozdurdum bir Kereligine herhangi bir sorun olurmu
-
@forester Son bir yildir FED'in faiz oranlarini arttirmasi ile birlikte banka faizleri de yukseldi.
-
-
-
Benzer bir konu bulamadim biraz ters olacak ama amerikadan turkiyeye gelislerdeki nakit tasima ve alisveris problemiyle ilgili bir durumu paylasayim dedim. Uzun zamandır amerikada apple pay kullaniyorum ama turkiyeye her geldigimde apple pay türkiyede kullanılmıyor diye bildigimden ya nakit para getirmekle ugrasiyordum ya da turk kredi kartimi kullaniyordum. Boyle yapmamin sebebi de bu sayfada belirttiği uzere türkiyenin apple pay kullanılan ulkeler arasında adinin gecmemesindendi. Neyse sonuc olarak apple pay alisverislerde pos cihazinin temassiz odeme kismina telefonunuzu dokundurarak kullanilabiliyormus. Ayrica exchance orani da bankalarin online cevirme fiyatiyla ayni gorunuyor (garanti bankasiyla karsilastirdim) . Bunun yaninda her temassiz islemde de %2 cash back almak ve yurtdisi kullanim feesinin olmamasi da isin cabasi.
Apple ile herhangi bir işbirliğim yoktur tecrübe ettigim bir kolayligi paylasmak istedim arz ederim 🙂 -
2010 gibi suriye için karışık bir yılda bile suriyede ortaklık kurmaya kalkmış banka nasıl olur da bir şube açmaz ameriakada . millet dolar kazanıyor aç da yerli milli bankaya yatırsın di mi ama 🙂
ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
@hennecik Ben de benzer durumdayım buna cevap bulabildiniz mi acaba ya da dolar olarak göndermediğini nerden öğrendiniz eğer öyleyse parayı önce TL’ye çevirip sonra da dolara çevirip 2 kere kur farkından zarar etmiş olacağız.
-
Selamlar, esim cocuk ve ben toplamda 3 kisi amerikaya tasiniyoruz. Giderken yanimizda max kac dolar goturebiliriz? Arac alicam, ev tutucam ve US de bank hesabim suan yok. TR kredi kartlari var dolar ekstresi cikarttim.
-
@ggulduk
Wise ile devam edecekseniz mecbur hesabınızı bağlamalısınız maalesef -
@ICu hesabı bağlasam da Türkiye’deki döviz hesabından bu işlemi gerçekleştiremiyorum sanırım ChatGPT üzerinden sorguladığımda ach işleminin sadece Amerikan bankaları arasında yapılabilen bir işlem olduğunu söylüyor siz daha önce wise ile Türkiye’deki döviz hesabından Amerika hesabına transfer gerçekleştirdiniz mi acaba hangi seçeneği seçmiştiniz ach mi banka havalesi mi? Kafam çok karıştı.
-
9.5K$ nakit ile gidip sonradan 5$k yıda enpara üzerinden amerikada açacağım bank of america hesabına swift ile transfer etmeyi planlıyorum. Mantıklı mı sizce ne kadar masraf olur kaç günde geçer para?
-
@umtkyck 10bin dolar üstünü beyan etmeniz gerekiyor sadece
-
@ggulduk
Ben şahsen dediğiniz işlemi yapmadım ama forumdan okuduğum kadarıyla Tr'deki bir bankadan Abd'deki bir bankaya Wise ile dolar göndermek biraz zor idi. Veya imkansız da olabilir. Geçmiş mesajlara tekrar bir bakmanız gerekebilir. Veya bilen arkadaşlar burdan tekrar yazabilirler zannediyorum -
@umtkyck
10 bin dolar altını beyan etmenize gerek yok, 10 bin dolar üzeri ile girerseniz girişte gümrükte beyan etmeniz gerekiyor; ( örneğin 20 bin dolar) paranın kaynağını sorabilirler, dekontları vs yanınızda olsun. Daha sonra o beyan dökümanıyla parayı Amerika’daki hesabınıza yatırabilirsiniz. Gümrük Beyanı olmazsa banka da kabul etmeyebilir. Bilg. -
@ggulduk bir çözüm bulamadım şimdilik. Türkiyedeki dolar hesabından amerikaya nasil para gonderilecek cozemedim. En azından Wise ile gonderilmiyor gozukuyor. Swift ile denemeye çalışacağım akbankin sitesinden. Veya 10.000 dolardan az olduğu icin elden getireceğim.
-
@hennecik swiftle yollarsiniz.
-
@hennecik swiftle yollarsiniz.
-
@hennecik Ben de bulamadım swift ile gönderdim 1 günde elime ulaştı fakat capital one bir kesinti yapmamasına rağmen yaklaşık $25 swift işlemini yaparken iş bankası ücret yansıttı, sonrasında da elime ulaşan paranın $50 eksik olduğunu gördüm $3000 dolar için toplamda $75 ücret kesildi. Our paylaşımlı seçeneğini seçmiştim capital one bir şey kesmiyor diye, sanırım aradaki banka $50 ücreti aldı. Benzer işlem yapacak arkadaşlara bilgi olsun diye paylaşıyorum. İş bankasının yurtdışı WhatsApp hattını ya da e-mail adresini bulabilirsem o ücretin ne olduğunu soracağım.
-
Merhaba,
Abd'deki Bank of America hesabımdan babamın Tr'deki TEB hesabına 45 bin usd yolladım ve sadece TEB 142$ (4835 TL) komisyon aldı. Halbuki aşağıdaki tabloda 88TL ücret alınacağı yazıyordu. Neden böyle olduğunu anlayabilen, daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu?
-
@ICu Sube ve cepteteb hesap diye ayrilmis ucretler var, alici hesap subeden mi acilmisti? sanki subeden islem yapilmis gibi ucret alinmis. https://www.cepteteb.com.tr/urun-hizmet-ucretleri
En uygun suan Enpara galiba gelen paradan 80 tl aliyor.
-
Alıcı hesabının açılırken nerden açıldığını mı sordunuz? Eğer öyleyse evet, başta şubeden hesap açılmıştır ama sonra CepteTeb hesabı da açıldı. Hangi hesabın önce açıldığı önem arzediyor muydu?
Dediğiniz gibi olayın en mantıklı açıklaması, paranın CepteTeb'e değil şubeye gelmiş olması ama parayı yollarken alıcı CepteTeb hesabının İban'ını paylaştı diye biliyoruz. Şube ve CepteTeb'in Usd hesapları farklı mı oluyor? Yani iki tane farklı iban mı var? Bunu sordum zaten babama ama bir tane Usd hesabının olduğunu söyledi.
Hatta şu ayrıntıyı da vereyim; paranın geldiği bu Usd hesabına zamanında babam para yatırmıştı ve ben de onun kartıyla Abd'deki BofA ATM'lerinden para çekmiştim. Şimdi bu hesap CepteTeb hesabı değil midir?
-
@ICu Bankanin isleyisinde Cepteteb aslinda TEB bankasinin diger subeleri gibi bir sube olarak geciyor. O yuzden bankanin ucretler sayfasinda hesabin bagli oldugu normal sube ve Cepteteb diye iki farkli masraf gostermis. Alici USD hesabinin detayina bakarsaniz hangi subeye bagli oldugunu gorebilirsiniz.
-
@loremipsum , benzer durumu yasamamak adina Amerikadan Turkiye'de bulunan Teb hesabimiza ne sekilde para gondermemiz gerekiyor tam olarak?
-
@AE123 Benzer masrafi odememek icin tek dikkat etmeniz gereken alici hesabin Cepteteb subesine bagli olmasi. Bunu da mobil ya da internet subeden bakinca hesap numarasinin yaninda gorebilirsiniz. Hesap numarasinin yaninda Cepteteb yaziyorsa o hesaba gelen yabanci para transferi icin tl hesabinizdan yukaridaki resimdeki tutari (88 tl) masraf olarak alacak demektir.
-
@loremipsum
CepteTeb kendi başına bir şube ise onun ayrıca bir swift kodu mu var? Parayı yollamadan epey araştırdım bu kodu ama en uygununu "TEBUTRIS(Şube Kodu)" olarak buldum. Şube kodunu da hesabın bulunduğu şubeyi girdirdim -
@ICu Cepteteb sube kodu 929. Hesabiniz Cepteteb subedeyse swift kodunuz TEBUTRIS929 olarak girilmeli.
Benzer Başlıklar
41
48.0k
Users
4.7k
Topics
463.9k