Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @hennecik Ben de benzer durumdayım buna cevap bulabildiniz mi acaba ya da dolar olarak göndermediğini nerden öğrendiniz eğer öyleyse parayı önce TL’ye çevirip sonra da dolara çevirip 2 kere kur farkından zarar etmiş olacağız.

• Selamlar, esim cocuk ve ben toplamda 3 kisi amerikaya tasiniyoruz. Giderken yanimizda max kac dolar goturebiliriz? Arac alicam, ev tutucam ve US de bank hesabim suan yok. TR kredi kartlari var dolar ekstresi cikarttim.

• @ggulduk
    Wise ile devam edecekseniz mecbur hesabınızı bağlamalısınız maalesef

• @ICu hesabı bağlasam da Türkiye’deki döviz hesabından bu işlemi gerçekleştiremiyorum sanırım ChatGPT üzerinden sorguladığımda ach işleminin sadece Amerikan bankaları arasında yapılabilen bir işlem olduğunu söylüyor siz daha önce wise ile Türkiye’deki döviz hesabından Amerika hesabına transfer gerçekleştirdiniz mi acaba hangi seçeneği seçmiştiniz ach mi banka havalesi mi? Kafam çok karıştı.

• 9.5K$ nakit ile gidip sonradan 5$k yıda enpara üzerinden amerikada açacağım bank of america hesabına swift ile transfer etmeyi planlıyorum. Mantıklı mı sizce ne kadar masraf olur kaç günde geçer para?

• ⭐⭐⭐

@umtkyck 10bin dolar üstünü beyan etmeniz gerekiyor sadece

• @ggulduk
    Ben şahsen dediğiniz işlemi yapmadım ama forumdan okuduğum kadarıyla Tr'deki bir bankadan Abd'deki bir bankaya Wise ile dolar göndermek biraz zor idi. Veya imkansız da olabilir. Geçmiş mesajlara tekrar bir bakmanız gerekebilir. Veya bilen arkadaşlar burdan tekrar yazabilirler zannediyorum

• @umtkyck
    10 bin dolar altını beyan etmenize gerek yok, 10 bin dolar üzeri ile girerseniz girişte gümrükte beyan etmeniz gerekiyor; ( örneğin 20 bin dolar) paranın kaynağını sorabilirler, dekontları vs yanınızda olsun. Daha sonra o beyan dökümanıyla parayı Amerika’daki hesabınıza yatırabilirsiniz. Gümrük Beyanı olmazsa banka da kabul etmeyebilir. Bilg.

• @ggulduk bir çözüm bulamadım şimdilik. Türkiyedeki dolar hesabından amerikaya nasil para gonderilecek cozemedim. En azından Wise ile gonderilmiyor gozukuyor. Swift ile denemeye çalışacağım akbankin sitesinden. Veya 10.000 dolardan az olduğu icin elden getireceğim.

• ⭐⭐

@hennecik swiftle yollarsiniz.

• ⭐⭐

@hennecik swiftle yollarsiniz.

• @hennecik Ben de bulamadım swift ile gönderdim 1 günde elime ulaştı fakat capital one bir kesinti yapmamasına rağmen yaklaşık $25 swift işlemini yaparken iş bankası ücret yansıttı, sonrasında da elime ulaşan paranın $50 eksik olduğunu gördüm $3000 dolar için toplamda $75 ücret kesildi. Our paylaşımlı seçeneğini seçmiştim capital one bir şey kesmiyor diye, sanırım aradaki banka $50 ücreti aldı. Benzer işlem yapacak arkadaşlara bilgi olsun diye paylaşıyorum. İş bankasının yurtdışı WhatsApp hattını ya da e-mail adresini bulabilirsem o ücretin ne olduğunu soracağım.

• Merhaba,

Abd'deki Bank of America hesabımdan babamın Tr'deki TEB hesabına 45 bin usd yolladım ve sadece TEB 142$ (4835 TL) komisyon aldı. Halbuki aşağıdaki tabloda 88TL ücret alınacağı yazıyordu. Neden böyle olduğunu anlayabilen, daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu?

image.png

• @ICu Sube ve cepteteb hesap diye ayrilmis ucretler var, alici hesap subeden mi acilmisti? sanki subeden islem yapilmis gibi ucret alinmis. https://www.cepteteb.com.tr/urun-hizmet-ucretleri

sssa.png

En uygun suan Enpara galiba gelen paradan 80 tl aliyor.

• @loremipsum

Alıcı hesabının açılırken nerden açıldığını mı sordunuz? Eğer öyleyse evet, başta şubeden hesap açılmıştır ama sonra CepteTeb hesabı da açıldı. Hangi hesabın önce açıldığı önem arzediyor muydu? 🤔

Dediğiniz gibi olayın en mantıklı açıklaması, paranın CepteTeb'e değil şubeye gelmiş olması ama parayı yollarken alıcı CepteTeb hesabının İban'ını paylaştı diye biliyoruz. Şube ve CepteTeb'in Usd hesapları farklı mı oluyor? Yani iki tane farklı iban mı var? Bunu sordum zaten babama ama bir tane Usd hesabının olduğunu söyledi.

Hatta şu ayrıntıyı da vereyim; paranın geldiği bu Usd hesabına zamanında babam para yatırmıştı ve ben de onun kartıyla Abd'deki BofA ATM'lerinden para çekmiştim. Şimdi bu hesap CepteTeb hesabı değil midir?

• @ICu Bankanin isleyisinde Cepteteb aslinda TEB bankasinin diger subeleri gibi bir sube olarak geciyor. O yuzden bankanin ucretler sayfasinda hesabin bagli oldugu normal sube ve Cepteteb diye iki farkli masraf gostermis. Alici USD hesabinin detayina bakarsaniz hangi subeye bagli oldugunu gorebilirsiniz.

• @loremipsum , benzer durumu yasamamak adina Amerikadan Turkiye'de bulunan Teb hesabimiza ne sekilde para gondermemiz gerekiyor tam olarak?

• @AE123 Benzer masrafi odememek icin tek dikkat etmeniz gereken alici hesabin Cepteteb subesine bagli olmasi. Bunu da mobil ya da internet subeden bakinca hesap numarasinin yaninda gorebilirsiniz. Hesap numarasinin yaninda Cepteteb yaziyorsa o hesaba gelen yabanci para transferi icin tl hesabinizdan yukaridaki resimdeki tutari (88 tl) masraf olarak alacak demektir.

• @loremipsum
    CepteTeb kendi başına bir şube ise onun ayrıca bir swift kodu mu var? Parayı yollamadan epey araştırdım bu kodu ama en uygununu "TEBUTRIS(Şube Kodu)" olarak buldum. Şube kodunu da hesabın bulunduğu şubeyi girdirdim

• @ICu Cepteteb sube kodu 929. Hesabiniz Cepteteb subedeyse swift kodunuz TEBUTRIS929 olarak girilmeli.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

41

48.0k
Users

4.7k
Topics

463.9k

| | | |