Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@sero-mero 👆 Enpara veya TEB’in cepteteb uygulaması üzerinden

• Arkadaşlar herkese merhaba biliyorum eski sayfalarda binlerce yorum vardır ama ben yine sormak istiyorum istediğim sorunun cevabını bulamadım. Western union dışında Amerika’dan Türkiye’ye para gönderimi nasıl yapılır. Olduğum bölgede bank of Amerika yok. Lütfen bilen birisi yardımcı olabilir mi

• ⭐⭐⭐⭐

@tncymz ben Remitly uygulamasını kullanıyorum arayüzü basit geliyor bana kur oranıda kötü değil. Türkiye saatine göre sabah saatlerinde işlemi yaptığımda 5-10 dakika içinde hesabımda oluyor. Aşağı linki bırakıyorum kullanmak isterseniz kayıt olmanız için.

• @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim ilgileneceğim bununla. Çünkü western çok komisyon alıyor bu yüzden farklı bir arayışa geçtim. Bunu deneyeceğim.

• ⭐⭐⭐⭐

@tncymz vermiş olduğum linkten kayıt olursanız ilk işleminiz ücretsiz olacak. Daha sonraki işlemlerdedd express delivery için 4.99$ ödüyorsunuz

• Merhaba Arkadaslar,
    2 hafta once Abd ye giris yaptik. TR iken TEB den hesap acip tum limitlerimizi ayarladik. 11 temmuz'da hem kendi cepte teb hesabimdan hemde esimin cepte teb hesabindan, TD bankdaki ortak hesabimiza 30K alti swift islemi yaptik. Daha onceki forum yorumlarinda olasi bankanin onay alma ihtimaline karsin, buranin saatine gore sabaha karsi 3 te swift emrini verdik, oranin saatine gore 11:45 de para TR den cikti , ayni gun buradaki hesabimiza transfer gerceklesti. Bunun icin her bir swift islemi icin 157 lira TEB aldi, 15 dolar araci banka aldi. TD bank herhangi bir kesinti yapmadi.

• @dkagan55 Bilgilendirme icin cok tesekkurler. Ben de CEPTETEB ile Turkiye'den Amerika'ya swift ile para gondermek istiyorum. Fakat iki soruyla karsilastim. Ilk sorum CEPTETEB'in mobil uygulamasindan para gonderilebiliyor mu? Bilgisayardan internet bankaciligi araciligiyla gonderme menusune ulastim fakat telefon uygulamasinda herhangi bir swift menusu goremedim. Ikinci sorum ise swift kodu olarak ne sectiniz? TEB 'in sitesinde CEPTETEB Hesapları Mobil ve İnternet Şube Giden Uluslararası Fon Transfer Ücreti hakkinda boyle yaziyor "Mobil ve İnternet şube CEPTETEB hesapları ile yapılan işlemlerde tahsil edilir. BSMV hariçtir.İşlem başına alınmaktadır.Ödeme türüne göre ilave muhabir masrafları şöyledir; SHA: Muhabir ve alıcı bankalar kendi masraf / komisyon kesintilerini gönderim tutarı içerisinden yapabilir, tutar kesintili olarak alıcıya ulaşır. OUR: Tüm masraflar göndericiye aittir, tutarın alıcıya kesintisiz ulaşması beklenir. Muhabir ve alıcı bankalar ilave masraf talep ederse, göndericiden sonradan tahsil edilir. Uluslararası Fon Transferi mesajlaşma ücreti de ayrıca alınacaktır." Siz SHA'yi mi yoksa OUR'u mu sectiniz?

Eger vakit ayirabilirseniz inanin cok mutlu olurum. Internette cok arastirdim ama bir turlu istedigim bilgilere ulasamadim. Kalin saglicakla.

• @beklebeniamariga Merhaba. Cepteteb de mobil bankaciliktan swift yapamiyoruz ancak internet bankaciligindan yapabiliyoruz. Swift kodu ise parayi gonderecegimiz bankaya aittir. Bunu ABD deki bankanizdan veya bankanizin web uygulamasindan ogrenebilirsiniz. ayrica ben araci banka masraflarinin gonderecegim tutardan kesilsin seklinde ilerledim. Teb yapacagi kesinti icin tl hesabinizda bir miktar tl olmasi lazim. Umarim yardimci olabilmisimdir.

• ⭐⭐

Selamlar,

Garantiden bank of america ya swift yapıcam. Bofa nın swift kodunu giriyorum sorgula diyince karşıma 5 tane bofa görünüyor. Swift kodunun sonuna INQ LMA LTS TRS XXX şeklinde kodlar eklenmiş 5 bank of america çıkıyor.

1- bunlardan hangisini seçeceğiz?

2- Alıcı hesaba ne yazıcaz bofa account id mi? Routing id mi?

Yapanlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler

• @yusufalak BOFAUS3NXXXX
    BANK OF AMERICA, N.A.
    NEW YORK,NY

• ⭐⭐

@Yamtar
    Teşekkür ederim.

• @Erik Ben Havale yapıyorum. 40 dolar masraf çıkıyor. O kadar.

• ⭐⭐

Garanti bankasından Bofa ya transfer yapan oldu mu? Ortalama kaç günde geldi?

• ⭐⭐⭐⭐

@yusufalak biraz geç bir yanıt olucak ama gözümden kaçmış sorunuz. Biz tebden yapmıştık tam saatleri hatırlamıyorum ancak buranın saatiyle gece yarısına doğru yapmıştık transferi (türkiyede sabah saatleriydi mesainin yeni başladığı veya başlayacağı saatlere denk getirmek istemiştim) Sabah kalktığımızdada işlem sonuçlanmış haldeydi. Swift işleminin nasıl ilerlediği noktasını tam bilmiyorum mesai saati dışında işlem olup olmadığını o yüzden ben böyle ayarlamaya çalışmıştım paranın çıkışı türkiyeden sabah saatlerine denk getirirseniz işlem onaylanırsa amerikadaki mesai saati içindede hesaba yansıma işlemi onaylanır diye düşünerek

• Anneme Turkiye’ye her ay duzenli olarak sabit bir para gondermek istiyorum. Bir cesit aylik gibi. Buyuk bir miktar olmayacak.

Her ay wise ile vs komisyon odemektense acaba burdan bur BofA hesabi acayim, debit card cikartayim; o karti anneme yollayayim, o da TEB atm’sinden dolar olarak cektirsin bozdursun diye dusundum. Sizce boyle bir yol izleyebilir miyim?

1. benim adima olan banka karti her ay duzenli sadece Turkiye’de kullanilacagi icin banka „noluyoruz” der mi? Bilgilendirmem gerekir mi amacimi? Yasal bir sikintisi var midir bu durumun?

2. Diyelim ben her ay hesabima x+10 dolar koydum. Anneme de her ay x dolar, direkt dolar olarak cek dedim. Her ay o x dolari cekmek icin gereken ucret ne kadar olur? BofA islem icreti aliyor mu? (Internet sitesinde %3 aliyor diyor ama tam emin degilim)

Bilgisi olan, bu sekilde islem yapmis birisi varsa bilgi verebilirse cok sevirim.

Tesekkurler

• @eire , belirttiginiz sekilde yapabilirsiniz bende Bank of Amerika debit kartimla Istanbulda $ cekilebilen atm'lerden uzun sure herhangi bir ek ucret odemeden cekim yaptim. Ilk baslarda belki 1 2 kere bank of Amerika yanlis hatirlamiosan bir fee kesti ama onu da arayip konustum sonrasinda bir daha kesmediler diye hatirliorum,

• Merhabalar, TEB ile ilgili ufak bir bilgi paylasmak istiyorum, daha once paylasilmis ise kusura bakmayin.

Su siralar TEB musterisi olabilmeniz icin yerlesim yeri adresinin yurtici (T.C.) olmasi lazim. Yurtdisinda ikamet edenleri musteri yapmiyor TEB. Diger bankalarda ayni durum var midir bilemiyorum, ben sadece TEB musterisi olmayi denemistim ve olamamamin sebebi buydu.

• @eire charles schwab da hesap acik, onlardan atm karti alabilir ve yatirdiginiz parayi atm kartini annenize vererek de cekmesini saglayabilirsiniz. Charles Schwab bir yatirim bankasi , fiziksel atm olmadigi icin ABD disinda hesabinizdan para cektiginizde size yansitilan ucreti geri yatiriyorlar. Hem paranzi degerlendirir hem de ucretsiz para cekme olanagi saglarsiniz annenize. Hesap acmadan once, cok yurtdisina gidiyorum, yurt disinda cok para cekerim, limiti var mi gibi akliniza gelen sorulari sorup ona gore hareket edebilirsinz.

• Arkadaslar Tr'ye para gonderirken wise kullaniyodum genelde cok hizli olur aninda Tr hesabima gecerdi para. Ama bu hafta bi denedim 3 gunde gececek diye uyari veriyor, neden boyle oldu bi fikri olan var mi? Tr'de kurun her an degisebilecegini ongoruyolar bu yuzden belki. Hic hos olmadi bu 😕 gidersem dolar hesabi acip direk dolar olarak gondericem ama simdilik TL hesabina gondermek zorundayim. Diger platformlarda nasil durum, bugunlerde deneyen oldu mu acaba sadece wise'da mi var bu sorun?

• ⭐⭐⭐⭐

@aslisirin ben remitly kullanıyorum türkiyeye para gönderirken genelde anında hesapta oluyor işlem ücretide çok değil hatta referans linkiyle üye olursanız ilk işlem ücretsiz ve 10$ bonus alıyorsunuz. En son bir kaç hafta önce gönderdim bir sorun yoktu dilerseniz linki aşağıya bırakıyorum

Benzer Başlıklar

• 30
  • 276
  • 27
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |