Kesinlikle doğrudur Kadir Bey. Ben mevcut durumdan ziyade, genel-geçer bir bilgilendirme/bakış açısı olması adına yazdım. Yeni nesil özellikle belirttiğim bakış açısından çok uzak yaşıyor. Biz 80'lerde ya da 70'lerde doğmuş olanlar daha bilinçliyiz birbirine destek olma, mütevazi yaşama konusunda.
-
@newbie97, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@rnc Fiziksel goldum var yalnız ben bu işlerden pek anlamıyorum. Şimdi diyelim yurtdışında dolar lazım ama fiziksel goldum var. Diyelim 100bin tl karşılığı altınım var, bunu kuyumcuda bozdurup parayı bankaya yatırıp dolara çevirmek mi daha az zarara uğratır yoksa altınları bankaya verip oradan dolar almak mı. İşte tüm mesele bu 😁 Yoksa kuyumcular dolar veriyor mu gerçi veriyorsa oda ucuzdan verecek oda sıkıntı
Fiziksel goldu en az zararla nasıl banka hesabındaki dolara çekebilirim
en temizi usdt. arada makas farkı olsa bile dolari yurtdışına yollamaya çalıştıgında senden kesinti alacak. Fakat usdt yollama ücreti 0. ve paran birkaç dakika içerisinde ulaşmiş olucak. Böyle birşey var iken ne diye bankalar ile uğraşıyorsun ki? Makas farkı 10000$ da 15-16$ civari bişey olur usdt de bence hiç banka ile uğraşmaya degmez. Birton belge de isterler uğraştırırlar kafa agritmaya gerek yok. 🙂
-
Kapitalist duzenin dorugunda olan Amerikada , Demokrat Partinin politikasi ve icraatlari tamamen sisteme ters. O acidan Cumhuriyetcilerin kazanmasini istiyorum. Ilk defa oyumu Turkiyeden Primary Election icin Cumhuriyetcilere kullandim. Kamala yetkisiz etkisiz bir Baskan adayi. Eger zamaninda Anayasanin 25 maddesi geregi Biden'in sagligi bu kadar ayyuka cikmadan teslim alsaydi. Bir cok kisi ve bir cok Demokrat ona oy verirdi. Kamalanin gelisi basta Afro Amerikanlar olmak uzere turkleride dahil ederek issizlik anlami tasiyacak. Hispaniklerin sesini fazla duyabiliriz. Is konusunda oncelik Hint ve Hispaniklere gecebilir. Ayrica VP ve Kamalanin gelisi Turkiye acisindan buyuk sikintilar acabilir. Orta dogu haritasinda hizli degisim olabilir.
-
-
@celica büyük şehirlerde genelde eve- instagram YouTube dolu.
-
Kesinlikle doğrudur Kadir Bey. Ben mevcut durumdan ziyade, genel-geçer bir bilgilendirme/bakış açısı olması adına yazdım. Yeni nesil özellikle belirttiğim bakış açısından çok uzak yaşıyor. Biz 80'lerde ya da 70'lerde doğmuş olanlar daha bilinçliyiz birbirine destek olma, mütevazi yaşama konusunda.
-
-
@Ayşenur-Zaza 2006 da Türkiye Antalya da izlemiştim. Bu gün Montreal de açık bir havada izledik ve gerçekten etkileyiciydi. Güneş in ve aydınlığın çok kıymetli olduğunu hissettim. Ve nedense geçmiş çağlarda tutulmalara yüklenen anlamlar (anlık kararma ve ortamın ısı ve ışık değişikliği ) kimbilir bilmeyenler için çok ürkütücü gelmiştir diye düşündüm🫣
-
@MySea, içinde söyledi: USA-TURK.com ve Forumuna Ne Oldu?
Eskiden birde Mezun Forum vardi. Ona ne oldu bilgisi olan var mi?
Benim green card başvurumu onlar yapmışlardı 10 dolar ücret alarak.
-
@crazycells Mükemmel bir arşiv. Fotoğraflara bakarken merak edip başka bilgilere de ulaştım. Çok teşekkürler...
-
-
Geçen sene aralık ayında yayınlandıktan "Generative AI" alanında bir çağ başlattı resmen. Sadece içerik üretiyor, içeriği özetliyor vs. için küçük çaplı öneriler veriyor diye düşünmeyin. Yazdığım kodu input olarak verdiğim zaman gözümden kaçan hataları vs. tespit edip bunları düzeltip bir çıktı sağlıyor. Eksikleri var mı? Tabi ki. Bazı durumlarda sonucu değiştirmeye çalışırsanız "halüsinasyon görmek" dediğimiz duruma geçip kafasına göre cevaplar üretebiliyor. Bu haliyle bile inanılmaz bir araç. Yayınlandıktan sonra eski yöneticim şöyle demişti: "Arkasında çalışan tüm teknolojileri biliyoruz, ancak halen nasıl çalıştığını anlayamıyorum"
Yapay zeka geliştirilmelerinin durdurulmasını desteklemiyorum. Çünkü bence sorun bu geliştirmelerin geldiği/geleceği nokta değil, insanlığın buna ne kadar hazır olduğu. Yanlış hatırlamıyorsam ChatGPT'nin yayınlanmasından birkaç hafta sonra OpenAI bir yazı yayınlamıştı, "Elimizde GPT-4'ten de çok karmaşık ve yüksek parametreli modeller var, ancak insanlık buna etik açıdan hazır olmadığı için yayınlamaktan çok uzaktayız" diye. Maalesef linkini şu an bulamadım.
-
-
@Amedh Eski sayfalar arasında bulup merak ettiğim bu kahve halen aynı kalitede ise bulup denemek isterim. Önerdiğiniz bir site var mı öğrenmek isterim 🙂
-
Evet bu spor gerçeten maliyetli bir spordur. Çok büyük hacimlere çıkacaksanız.
Sağlığımız için iyidir ve sizin fiziksel yorgunluğunuzu aldığı kesindir. Çok yoğun bir iş gününden sonra kendinizin spor salonuna girerken ki bitkinliğinizi ve o spordan çıktığınızdaki enerjinizi hissedince çok şaşıracaksınız. Oysaki mantıken içeride muazzam performans ile kendinizi daha çok yoracak olacakken işler hiç de böyle olmuyor. Kendinizi daha maskülen ve stresten arınmış olarak bulacağınıza garanti veririm. Amacınızı doğru belirlemeniz şarttır. Yarışmalara katılmayacaksanız günlük öğünlerinizin bir tık üstüne çıkarak ideal görünümü yakalayacaksınızdır. Tabi bunda en büyük etkenlerden biri de fiziki yatlınlığınız.
Spor candır ve mutlaka herkes yapmalıdır.
Dipnot: Lütfen spor günlerinzin birinde mutlaka 15 -30 dk arası kardiyo ile kalp sağlığınızı da destekleyin. Bu kas gelişiminizi de doğrudan etkilecektir. -
-
@kartalveat togg şu ana kadar bir kaç kazaya karıştı. Sorularınıza aşağıdaki Twitte cevap vermişler
-
@gucarslan elinize saglik sayin @gucarslan , ilginc bir istatistik...
grafiklerde 2020 oncesini de gormek iyi olurdu. dediginiz gibi pandemi doneminde genel olarak seyahatin azalmasi anlasilir bir durum...
-
ilk insanli yerli/milli supersonik jet ucagimiz, Hurjet'imiz. Tamamen Tusas tasarimi ve uretimi. Avionic'ler ve ucus bilgisayari Aselsan'dan.
-
@paramedik Merhaba, daha önce seyahat amaçlı 3 kez ABD ziyaretim oldu. Sadece New York gezecekseniz araba kiralamanıza gerek yok, Manhattan da arabayla gezmek imkansız zaten, hem trafik çok yoğun, hem de otoparklar çok pahalı. New York un 24 saat çalışan harika bir metro sistemi var, metroyla gidemeyeceğiniz hiçbir yer yok.
Şehirler arası ulaşım da ise araba kiralamak şart. Toplu taşıma imkanları az ve pahalı, araç kirası 2 kişi toplu taşımayı kullanmaktan daha hesaplı oluyor.
New York da gezilecek yerlerin çoğu Manhattan adasında, çoğu yeri yürüyerek bile gezebilirsiniz. Vaktiniz olursa bir gün de Brooklyn tarafına geçin, özellikle Bushwicks tarafını çok seviyorum ben, bütün mahalle grafilerle boyanmış, tam bir hipster bölgesi. Dumbo, Brooklyn Köprüsü, Greenwich Bölgesi, Grand Central Terminal, Times Meydanı (özellikle gece görün), Central Park mutlaka görün. Bir gün batımını Rockefeller Center'a çıkıp (mutlaka önceden web sayfasından biletinizi alın) oradan izleyin muhteşem Manhattan manzarasını.
2024 Başkanlık Seçimi
-
Bence ikisinin de secimde aday olmamasi lazim. Daha genc birisi secilse, daha iyi olabilir.
-
... ..biden gercekten inatcilik yapiyor..........trump a bakarsak kendi gorusum olarak eski aryanci gibi.aryancilik ikinci dunya savasindan evvel almanyada baslamisti,kendilerinden olmiyanlara hakaret ve eziyet ediyorlardi, sonunda milyonlarca yahudiyi yok ettiler..bazen politikalara hayret ediyorum sanki 300 milyonun ustundeki bir nufuslu amerikada baskanliga uygun bu iki sahisdan baska kimse yok.
-
Biden'in çekilmesine yönelik baskılar artıyor, bu baskılara çok fazla dayanabilecekmiş gibi durmuyor
-
Herhalde Biden seçilmesin diye bilinçli olarak onu aday yapıyorlar.
-
Trump Reise suikast girisimi oldu, Pennsylvania'da miting alaninda konusma yaparken. Trump basinin sag tarafindan yaralandi ve durumu su anda iyi.
Yeni baskan hayirli olsun!! Artik karsisinda kimse kazanamaz buyuk ihtimalle..
-
@MySea Hocam, hâlâ 4 aydan fazla bir süre var ve bu süre içinde pek çok şey değişebilir. Trump zaten önde ve favori olarak görülüyordu. Eğer bu süreci başarıyla yönetebilirse, çok daha güçlü şekilde seçilirse, Trump ikinci döneminde politikalarını çok daha güçlü bir şekilde hayata geçirebilir. Tam anlamıyla bir demir yumruk yönetimi görebiliriz. Ancak Trump söz konusu olduğunda her şey hızla kötüleşip ve durum tam tersine dönebiliyor.
-
Sizce Trump seçilirse genel anlamda abd ve göçmenlik işi biter mi (greencard, sınırdan geçenler vb.) sizce ne olur? Çünkü Trump her ağzını açtığında göçten bahsediyor.
-
Donald Trump 2024...
John F. Kennedy de doğru yolda oldugu için saldırıya uğradı..Ama tanrıya şükür bu kez başarılı olamadılar.. -
@alfio Bu hafta Cumhuriyetcilerin kongresi var. Trump reisin adayligi kesinlesecek. Demokratlarin kongresi Agustos'da yapilacak ve daha hala demokratlarin icinde Biden konusunda soru isaretleri var.
Bu suikast girisimini Trump kampanyasinda sonuna kadar kullanacaktir ve hep demokratlari dogal olarak suclayacaktir. Zaten gecen hafta Biden acikca Trump'i ne olursa olsun durdurmamiz lazim diye tehdit etmisti.
Simdi Trump reis kulagindan vuruldu, gazi de oldu Artik mahkemeler falan da engelleyemez, dolu dizgin kampanyasini yurutecektir. Zaten ondeydi simdi fark atabilir.
-
dun aksam haberlerde izledim, tabi ne kadar dogrudur bilemem, trump 10,000 kisilik bir kadro olusturmus,kendisi veya partisi,baskan secildigi zaman bu 10.000 kisiyi devletin hukumetin belli basli gorevlere yerlestirecekmis.
-
Trump'in baskan yardimcisi adayi Ohio eyaletinden, 1982 dogumlu ve eski bir asker.
-
-
@MySea beyfendi trump gelirse göç konusunda söylediklerini yapabilir mi sizce?
-
@bekindtoyourself Goreve baslayinca, tahminimce ilk icraatlarindan birisi baskanlik kararnameleri ile gocmenlik ve yasadisi gocler konusundaki yurutmeleri durdurmak olacaktir. Daha onceki doneminde yapmisti.
-
Ve Biden adayliktan cekildi.
-
-
@sir-altan Aryancılık Amerika gibi bir ülkede yapılabilecek birşey değil bence.Çünkü kızılderililer dışında herkes 3-4 kuşak öncesinde de olsa biryerlerden göç etmiş.Amerikalı diye bir ırk yok.
-
@Eluinwe, içinde söyledi: 2024 Başkanlık Seçimi
Hile falan yapilmazsa veya yeni bir suikast falan olmazsa, Trump reis gumbur gumbur dolu dizgin geliyor…
-
amerika halki icin hayirli olsun...
-
@DenizMaths, içinde söyledi: 2024 Başkanlık Seçimi
@sir-altan Aryancılık Amerika gibi bir ülkede yapılabilecek birşey değil bence.Çünkü kızılderililer dışında herkes 3-4 kuşak öncesinde de olsa biryerlerden göç etmiş.Amerikalı diye bir ırk yok.
..kucukde olsa asiri sagcilik devam ediyor,bir kacyil evvel yeni zellandada cuma gunu camiye gidenleri tarayip bir cok insani oldurduler..
....daha evvel amerikada bir yeri havaya ucurdular 165 kisi canindan oldu, oklahomami yoksa word trade center,pek aklimda kalmadi
Benzer Başlıklar
125
46.1k
Users
4.6k
Topics
454.4k