@crazycells çok teşekkürler
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Boğaç-Sevimer Selamlar..
Bucketlist..
Vize sürecinin imzaya taşınması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1 Süreç ile ilgili soruların DV2025 Aşamaları başlığı altında sorulması...İşte link
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesiSürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar... -
-
@iremmb, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
merhaba arkadaşlar green card için elimde bir fotoğraf var ama bu fotoğrafta çok hafif bir gölge var. arka planda ama yüzüme yansımıyor. problem olur mu bilgilendirebilecek biri var mı aranızda
problem olmaz.
-
@ahmet-s-life, içinde söyledi: Yurtdışında Yaşarken DV Çekilişine Başvurmak
TC vatandaşı olup shengen ülkesinde turistik amaçla gittiğimizde başvuru yapabiliyor muyuz?
Turistik amaçlı belçikaya gittiğimizde oradan belçika üzerinden başvuru yapabilirmiyiz?
Trde başvuru sayısı çok fazla olduğundan başvurucağımız ülkede şansımızı arttırmak amaçlı böyle bir yol izlenilebilirmi?Cekilise dogdugunuz ulke uzerinden katiliyorsunuz, yani cekilise uygunluk ulkesi olarak Turkiye'yi secmelisiniz.
Ama eger yurtdisinda uzun sureli yasiyorsaniz ve o ulkede mulakata katilmayi planliyorsaniz o durumda yasadiginiz adres olarak bu ulkeyi verebilirsiniz. Fakat turistik amacla kisa sureli bir ulkede bulunuyorsaniz o durumda bu ulkenin bilgilerini yazmamak daha dogru olur.
-
@mehmet-duman Başvuruyu doğduğunuz yer üzerinden yapmanız gerekiyor, eğer doğduğunuz yer başvuru için uygun değilse eşiniz üzerinden vs. alternatifler var ama genel kural doğum yerinizden başvurmanız. O yüzden Almanya üzerinden başvurmanız gerekiyor. Tr'ye göre ordan başvuru daha az olacağı için şansınız da artar diye düşünüyorum.
-
@nothin, içinde söyledi: Öğrenciler, eğitim durumunda hangisini seçmeli?
@crazycells 2 yillik icin vocational olmuyor muydu? basvuruyu yaptigimiz an itibari ile aldigimiz en yuksek diplomayi secmemiz gerekiyor diye okumustum ama dedigim gibi henuz bitirmedigim fakat greencard bana ciktiginda ds260 formunu doldurana kadar muhtemelen bitirmis olacagim vocational school'u secsem bir sorun olur mu? yoksa garanti olmasi icin high school mu secmeliyim?
vocational school'u secebilirsiniz.
evet, dediginiz gibi vocational school'un hem meslek lisesi hem de onlisans egitime karsilik gelen anlamlari var.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
-
Greencard müracatınızı Çeşitlilik Göçmen Vize Programı (DV) kurası çekilişine katılarak mı yapmayı planlıyorsunuz?
Yukarıdaki soruya cevabınız evet ise, aşağıdaki linkteki yönergenin 9.sayfa - 5.maddesi ve 10.sayfa 6. & 7. maddesini okuyabilirsiniz, ilgili maddelerde yer alan O*Net OnLine veri tabanını kontrol ederek durumunuza göre çıkarım yapabilirsiniz.
-
@Ahmet2300, içinde söyledi: 12-ci sinif ögrencilerinin GreenCarda baş vurması.
@crazycells, içinde söyledi: 12-ci sinif ögrencilerinin GreenCarda baş vurması.
@rufus 12-ci sinif ögrencilerinin GreenCarda baş vurması. içinde söyledi:
Şuan kafam karışdı @crazycells abi son noktayı koyurmusun high school no degree şıkkına tıklanmalı dimi?
Evet, high school no degree uygundur.
sinif son sinif oluyor sanirim? Ankara'daki ABD konsoloslugu bu durumda mulakat gunundeki durumunuzu degerlendiriyor.Hocam iyi güzel bu adam no degree yazmalı da, sistem bu şekilde girdiği zaman otomatik elemeyecek mi? Sonuçta şart lise mezunu olması, ama arkadaş bu seçeneği işaretliyor. Bende aynı durumdayım yani mezunu işaretlemek gerekmez mi? Konsolosluk zamanı nasıl olsa mezun olacagimizdan dolayı
hayir, boyle bir elenme yok.
lise diplomasi sart degil, mesleginizden dolayi da vize alabilirsiniz.
-
@nypd dediğim gibidir.
-
@gucarslan yani kişi adına da şikayet olmaz demek istediniz
-
@serhatokcu_ sorulariniz icin yeni baslik olusturmayin, var olan basliklari kullanin!
-
@canola, içinde söyledi: Fotoğraf örneği ve soru
Arkadaşlar iyi aksamlar, fotoğraf konusunda bir problemim var 620×620 olarak düzenlenmiş fotoğrafımız. Bu bir problem oluşturur mu? Yeniden düzenlemek mi gerekir 600×600 mü olmak zorunda
sorun olmaz. 600 x 600 ile 1200 x 1200 piksel arasinda bir boyutta olabilir.
Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@fwknn, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
- sınıf öğrencisi ve sonuçların açıklanma tarihleri
Selam, sitenizde verdiğiniz ücretsiz dv2025 rehberinizde sonuçların 4 mayıs, mülakatların ise 1 ekimde olacağı yazıyor.Fakat ben liseyi bitirdiğimde haziran ayı olacak.Lise mezunu olup olmadığıma mülakat kısmında mı çekilişin açıklandığı tarihte mi bakılır?
Mulakat tarihindeki durumunuz onemli...
-
merhabalar, herkese hayırlı olsun şimdiden.
Benim bir sorum olacak;
8. bölümünde ın care of yerini boş biraktım ama aşağıdaki adres yerlerine şuanda ikame ettiğim adresi değilde başka bir adresi yazdım. (google chrome kullandığım için otomatik seçti:( )
8. Mailing address (posta adresi)In care of - (eğer postayı sizin dışınızda biri alacaksa)
Address Line 1 - (adres 1. satır)
Address Line 2 - (adres 2. satır)
City/Town - (ilçe)
District/Country/Province/State - (il)
Postal Code/Zip Code - (posta kodu)
Country - (ülke)Bu bir sorun teşkil eder mi
-
@crazycells tamamdir High School no degree seciyorum tesekkürler
-
@adonise şu aşamada çok dert edilecek bir durum değil, posta adresi sonuçta çok önemli bir bilgi değil, oraya bir gönderim yapılmayacak. ama formu dolduran tüm herkese tavsiyem "arkadan atlı kovalıyor gibi" hızlı hızlı değil, detayları tekrar tekrar inceleyerek, kontrol ederek göndermeleri. Auto complete yapılan "ad, soyad" gibi kritik bir bilgi de olabilirdi. Formun zaman aşımına uğramaması için tavsiye edilen yöntem var ilk iletideki video'da. yani çok acelemiz yok. tüm detaylara dikkat etmek ve formun hatasız olması en büyük amacımız olmalı.
Sizin özelinizde diğer başvuran arkadaşlara tavsiyem son sayfada kontrol için size gösterilen özet sayfasını, windows veya linux kullanlar için ctrl + p, mac kullananlar için command + p tuşuna basarak "print / yazdır" ekranından "save as pdf / pdf olarak" kaydet demeleri. Ya da en azından parça parça telefon ile fotoğraf çekmeleri. Buradaki amaç "acaba formda ne doldurdum, şu bilgiyi hatalı mı girdim, isim yerine soyad mı yazdım, doğum tarihi hatalı mıydı" gibi soruların cevapları ile kafanızı meşgul etmemiş olursunuz, bilgiler elinizin altında olur.
-
Ben basvurumu yaptim success kismini da gordum ama sorgulama yapmaya calistigim zaman confirmation number eksik diyor halbuki 16 tane hane giriyorum ben de zaten ssini aldim bana verdigi sayilari giriyorum ama sorgulayamiyorum
-
@INFINITY Neyi sorguluyorsunuz anlamadım, başvurduğunuz yılın çekiliş sonuçları sonuçlanana kadar herhangi bir sorgulama yapamazsınız zaten.
-
@crazycells Ben böyle belirtmeme rağmen fotoğrafçının dijital olarak gönderdiği foto boyutu 265kb olduğu için sistem kabul etmedi. Online bir websitesinden foto boyutunu düşürmek zorunda kaldım. Fotoğrafçıya 245kb'dan az olması gerektiğini de ayrıca belirtmekte fayda var.
-
@INFINITY daha DV-2025 çekilişi yapılmadan sorgulama ekranına gireceğiniz "confirmation number" size bir sonuç ekranı göstermez. Çekiliş 4 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak. O zaman sorgulayabilirsiniz. Mevcut sorgulama ekranı DV-2024 kazananları için.
-
Merhabalar 1 yıldır grencard aile birleşimi bekliyorum babam Amerika'da . Ama her hangi bir haber yok bende şuan grencard başvurdum yani çekilişe sizce benim aile birleşimimi etkiler mi ? Çekilişe başvuru yapmam benim sürecini olumsuz etkiler ?
-
-
@crazycells Hiç bir detay atlanmamış. Elinize sağlık.
-
@phenex basvuruyu yaptigimdan emin olmak icin sorgulamak istemistim aslinda ama benlik bir problem yok sanirim
-
merhaba iki adet soyadı olan birisi soyad kısmına nasıl yazabılır? mesela elif yüce baş bide mail adresinde noktalama işareti varsa kullanmamalı mıyız? örneğin [email protected]
-
@INFINITY, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Ben basvurumu yaptim success kismini da gordum ama sorgulama yapmaya calistigim zaman confirmation number eksik diyor halbuki 16 tane hane giriyorum ben de zaten ssini aldim bana verdigi sayilari giriyorum ama sorgulayamiyorum
4 Mayis 2024'ten sonra denemelisiniz.
-
@Şehriban-Tut, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar 1 yıldır grencard aile birleşimi bekliyorum babam Amerika'da . Ama her hangi bir haber yok bende şuan grencard başvurdum yani çekilişe sizce benim aile birleşimimi etkiler mi ? Çekilişe başvuru yapmam benim sürecini olumsuz etkiler ?
hayir, olumsuz etkilemez. farkli kategorilerde Green Card basvurusunuz birbirinden bagimsiz olarak ilerleyebilir. Ilk hangisinden Green Card alirsaniz diger dosyalar kapanir.
-
@Seda-Ağyel, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
merhaba iki adet soyadı olan birisi soyad kısmına nasıl yazabılır? mesela elif yüce baş bide mail adresinde noktalama işareti varsa kullanmamalı mıyız? örneğin [email protected]
email adresindeki nokta sorun yaratmaz.
eger gunluk hayatta bu sekilde kullaniyorsaniz, soyle yazin:
first name:
elif
last name:yuce bas
-
Geçen seneki fotoğrafım ile başvurmamda herhangi bir sakınca var mı? Geçen sene saçım uzundu, kestirdim, bu sene de bir biyometrik fotoğrafım var, vize başvurusu için çektirmiştim, ancak crop sitelerinden bir türlü istediğim boyuta getiremiyorum, yeniden mi çektirmem gerekecek?
-
@varbihayalimiz, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Geçen seneki fotoğrafım ile başvurmamda herhangi bir sakınca var mı? Geçen sene saçım uzundu, kestirdim, bu sene de bir biyometrik fotoğrafım var, vize başvurusu için çektirmiştim, ancak crop sitelerinden bir türlü istediğim boyuta getiremiyorum, yeniden mi çektirmem gerekecek?
Su ana kadar ne biyometrik fotolarin, ne de taninabileceginiz bir fotografin kullanmasi herhangi bir problem yaratmadi, ama evde kendiniz rahatca foto cekip yenisini uretebileceginiz icin o sekilde ilerlemenizi tavsiye ederim.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir/
-
@crazycells teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. evde uğraşmayıp yenisini çektireceğiz sanırım eşimle. bu sene ilk defa evli olarak başvuracağız, ayrı ayrı başvuru yapmak mantıklıdır değil mi? formda bilgilerimizi verdiğimiz sürece.
-
Boşanmış eşten olan çocuk bilgisini girmek zorunlu mu ( çocuklara ulaşılamıyor)
Selamlar herkese;
Çekiliş başvuru formuna boşanılmış önceki eşlerden olan çocuk bilgilerini girmesek sorun olur mu, çünkü çocuklara fotoğraf ve diğer bilgiler için ulaşılamıyor.
son evlilikten çocuk yok, bu durumda sadece yeni eş bilgilerini girip eski eşlerden olan çocuk bilgilerini girmezsek olur mu ? -
Green card başvuru ekranı yanlışlıkla kapattım
Arkadaşlar talep iletiyor kısmında diğer sekmeleri kapatırken giriş sekmesi kapatmışım yeniden yapmam gerekiyor mu talep oluşturulmuş mudur
Benzer Başlıklar
54
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k