Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

• @berika Merhabalar. Video kanalımda yayında. Size ayrıca mesaj da attım.

• Şimdi izliyorum çok teşekkür ederim desteğiniz için

• ⭐⭐

• @Riethian Üzücü bir haber gibi görünüyor. @Gökalp-Ekici beyin dediği şekilde birlik olup hem kendi haklarımızı savunmak için hem konsolosluk memurlarının sorunlarını dile getirerek sesimizi duyuramaz mıyız? Curtis gibi sesi duyulabilecek kişilerle iletişim sağlayarak bir yerlere varamaz mıyız? Hatta Trump karşıtı veya destekçisi siyasi kişilerin yasal göçmenlik için destek olabilecek kişilere ulaşabilme şansımız var mıdır?
    Ve/veya bize aracılık eden şirketlerin de ulaşabilecekleri kişi/kişiler olabilir mi?
    Kısaca bir şeyler yapabilir miyiz? Fikirleri olan var mı?

• Merhaba,

Arkadaşlar gerçekçi olmak gerekirse sadece kişisel bir tahminde bulunacağım. Bence EB-3C (EW) Other Workers tarafını tamamıyla Trump tasfiye edecek. Çünkü ABD için işsizliği çözmek isteyecektir.
    Onun dışında EB-3 vizesinde ise sadece profesyonel ve vasıflı tarafından kart dağıtımı yapılacağını düşünmekteyim.
    Bu tahminim bir varsayım değil, vize bülteninden çıkarımımdır. Bir türlü ilerlemiyor maalesef bülten.

Ayrıca arkadaşlar toplanıp derdimizi, sürecimizi paylaşabileceğimiz online bir platformda buluşacağım bir yer var mıdır ? varsa katılmak isterim. Gerçekten insanlar en azından derdini paylaşsa bile bir rahatlama gelecektir. Çünkü herkes şişmiş durumda. Eğer böyle bir platform yoksa bile editör arkadaşlarımızın yardımcı olmasını istiyorum.

Herkesin şansı bol olsun.

• ⭐⭐⭐

@tanerkaya Vize bülteni aylardır tüm EB kategorilerinde neredeyse aynı. Trump henüz daha yeni yönetimi devraldı. Bundan sonra çok olumlu gelişmeler olacak diye söylemiyorum bunu fakat bir varsayım yapıyorsanız bunun dayanağı olmalı. Covid dönemindeki birikme kendisinden kaynaklanıyor hala bunun etkisini yaşıyoruz, söylemek istediğiniz bu ise evet doğrudur. Ama "eb3 other workers tarafını tamamıyla tasfiye edecek" demek çok gerçekçi değil.

Toplanıp derdimizi anlattığımız platform burası aslında. Başka dertleşeceğimiz yerler de mutlaka vardır dışarıda ama o bambaşka bir mevzu.

Trump konusunda ben zaten hep çok fazla umut bağlamamamız gerektiğini düşünüyordum. Çok fazla beklenti oluştu ama olumlu yönde bir ilerleme gözükmüyor. Normalde nasıl ilerliyorsa öyle devam edecektir. All current olsa bile bülten pek bir anlamı yok. Önemli olan mali yıl içerisinde basılabilecek 10k vize kotasının tamamiyle basılması. Vize kotası olmasına rağmen konsolosluklar ve USCIS çok yavaş çalışıyorsa, kotanın tamamı kullanılmıyorsa, o zaman kötü. Mali yıl sonunda bu kotalar boşa gidiyor. Bekleme süreleri zaten uzun, bu gelişme daha da uzatabilir. Bekleyip göreceğiz, çok fazla umutsuzluğa gerek yok.

Sosyal medya üzerinden yapılacak bir kampanyanın bizim vize kategorisi özelinde bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Bizden daha büyük kitlelere sahip vize kotasını aşmış Çin, Hindistan gibi ülkelerin yaptığı kampanyalar bile pek bir işe yaramıyor. Ama tabii ki deneyebilirsiniz, buna bir engel yok. Bunlar daha çok lobi çalışması ile ilerleyen mevzular. Büyük firmaların (eleman ihtiyacı olan) ve tabii ki aracı firmaların diyaloğu, baskısı ile olabilecek şeyler.

• Trump göreve başladığından beri karamsar bir hava hakim. Ne yapacağı önceden kestirilemeyen değişik bir yönetim tarzı var. Ancak ben de EB vize kategorilerinde radikal revizyonlar yapacağını düşünmüyorum. Kotaların dağılım oranlarını değiştirebilir, başvuru süresince ödenen ücretleri arttırabilir, vize basılmasını yavaşlatabilir. Bunların hepsi sürecin içinde olan bizler gibi birçok adayın süreçlerinin uzamasına vesile olabilir belki ama topyekün bu vize kategorisini kaldıracak tasfiye edecek diye bir durum ben de beklemiyorum.

Ekim ayındaki 3 aylık ilerlemenin ardından, 3 aydır bülten tarihleri neden ilerlemedi düşündürücü tabi ama @tufank hocamın da söylediği gibi Other Workers kategorisi için ayrılmış en nihayetinde 10K vize kotası var. Ayrılan kota sayılarını her yıl dolduruyor olmaları bile başlı başına yeterli olacak bizim için. Zaten yetersiz bir kota mevcutken bir de bu kotaları kullandırmıyor olmaları bizi olumsuz etkiler. Bunun dışında başka bir karamsar tablo beklemiyorum.

• @tanerkaya Merhaba gerçekçi bir tahmin olduğunu düşünmüyorum. Tasfiye edemez ama yavaşlatır, rölantiye alır deseniz daha gerçekçi olabilirdi. EB tarzı vizeler ABD nin ulusal çıkar ve menfaatleri doğrultusunda, ülkedeki iş gücü açığını kapatmak ve ihtiyaç duyulan veya duyulacak olan vasıflı, vasıfsız yabancı iş gücünü kontrollü ve kotalı bir şekilde ülkeye ithal eden bir vize türüdür. Göçmen ülkesi olan ABD' nin böyle bir vize türünü tasfiye etmesini Trumpı geçtim Jesus gelse yine yapmaz veya yapamaz.

• Merhabalar arkadaşlar benim sizden sadece ufak bir ricam olacak. Malumunuz bu siteyi hep abd hayalleri, planları olanlar yada vize bekleme sürecinde olanlar kullanıyor veyahut bilgi amaçlı uğrayıp yazılanları okuyanlarda oluyor. Ama özellikle vizeler konusunda altını dolduramayacağınız, mesnetsiz iddia ve tahminler yapmaktan kaçınmanızı rica ediyorum. Vize sürecinde olan veya vizeye başvuracak olan nsanlar sizin bu yazdıklarınızı okuyup ciddiye alıp strese giriyorlar. Lütfen bu konuda biraz dikkatli olalım .

• ⭐⭐⭐

Flag DOL Processing Times sayfasının tepesine şöyle bir bilgi eklemişler:

Screenshot 2025-02-07 at 18.12.04.png

Çok önemli bir detay değil ama sanırım verilerin / istatistiklerin güncellenme zamanlarını bir düzene koymak istemişler ve böyle bir güncelleme takvimi belirlemişler. Bizi ilgilendiren kısımlar ile ilgil çeviri şu şekilde:

PWD: Her ayın ilk iş haftasının sonunda güncellenir. Güncelleme, bir önceki ayın 1. günü saat 12:00 AM (EST) itibarıyla sona eren verileri kapsar.

PERM: Her ayın ilk iş haftasının sonunda güncellenir. Güncelleme, bir önceki ayın 1. günü saat 12:00 AM (EST) itibarıyla sona eren verileri kapsar.

Buna göre PERM tablosunun bugün güncellenmesi lazım. Ekim 2023 dosyalarına başladıklarını zaten görebiliyoruz, resmi olarak duyurmaları gerekiyor sadece.

• @tufank birkac gun once guncellenmis durumu yayinladilar. sure 489 gune cikmis durumda.

• ⭐⭐⭐

@btek14 evet epey uzadı süreçler ama henüz Ekim 2023 dosyalarına başladıklarını duyurmamışlar. ( aslında başladılar) Sanırım bahsettikleri güncelleme takvimi bununla ilgili.

• @tufank muhtemelen. her ay 1-2 sefer tabloya dokunmayi da birakirlar umarim. kafa karisikligi oluyor ama acikcasi cok daha guncel bilgileri diger kaynaklardan alabildigimiz icin resmi sayfa biraz taca cikmis durumda.

• ⭐⭐

• @Riethian Bende tam başka bir video atacaktım.Sizin attığınız videoyu da izleyelim.Ayrıca aşağıda ki video bize biraz bilgi verebilir diye bırakıyorum meraklılarımıza 🙂

• @tufank evet guncellemisler. soyledikleri iyi oldu yoksa bilemezdik 🙂

bb91819e-5d8a-433d-8244-75720fd85089-image.png

• ⭐⭐⭐

@btek14 belirttiklerine göre Cuma günü yapmaları gerekiyordu onu da unuttular sanırım, ya da ben yanlış yorumladım. çok önemli bir gelişmeyi duyurdular sağolsunlar 🙂

• ⭐⭐⭐

Mart 2025 Vize bülteni açıklandı:

A. FINAL ACTION DATES FOR EMPLOYMENT-BASED PREFERENCE CASES

Screenshot 2025-02-12 at 00.30.04.png

B. DATES FOR FILING OF EMPLOYMENT-BASED VISA APPLICATIONS

Screenshot 2025-02-12 at 00.29.59.png

• @tufank iki ay gibi bir ilerleme olmuş sanırım

Benzer Başlıklar

• 64
  • 43
  • 1
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105

52.6k
Users

4.8k
Topics

479.7k

| | | |