Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

• Herkese merhaba,

Uzun zamandır Bu başlığın takipçisiyim ve konuşmaları okuyup bilgi alma amaçlı kullanıyorum ve edindiğim bilgiler pahabiçilemez oluyor hepinize teşekkür ederim öncelikle.Sürece bende geçen 2023 ağustos ayında eb3vize.com aracılığı ile başladım.Aklımda bir süredir olan bir fikri paylaşmak istiyorum.Hem tr deki gruplar hemde global anlamdaki tüm facebook grupları ve telegram gruplarındaki adminlerle organize olup Trumpın başa gelme süreci devam ederken belli aralıklarla Twitter üzerinden ortak bir tag altında çalışma yapmayı düşünüyoruz.Bu temel sorunumuz olan vize bülteni üzerinden mesela kotaların arttırılması gibi kısa bir başlık olabilir.Yada genel olarak sürecin kısaltılması ile ilgili bir yakınmada olabilir ama önemli olan global anlamda unskilled kategorisindeki bu sürecin belirsizliğinin düzenlenmesi ve kısalması. Biz 120 kişilik küçük bir grubuz şu an ancak hepimiz birleşip diğer facebook gruplarıyla el ele verirsek ciddi bir hashtag oluşturup amerika gündemine girmemiz gayet olası.Elonu etiketleyerek çalışmalarda yapılabilir genelde cevap verdiğine çok şahit oldum.Doğru zamanın geldiğini düşünüyorum.

Burda kendi kendimize konuşup bazen birbirimizi üzmenin biryerden sonra bize katkısı olmuyor ve bu süreçte beklemektense sosyal medyanın gücünü kullanıp sesimizi çıkarabiliriz.Ekibimizde gönüllü olmak isteyen oldukça kişi var sizde destek verirseniz bu fikri olgunlaştırıp yavaş yavaş güzel bir zeminde organize olup çalışmalara başlayabiliriz.

Hepinize şimdiden iyi yıllar dilerim

• This post is deleted!

• Merhaba size bir sorum olacak. Belki bu dosyanin konusu degil kusura bakmayin ama EB-3 skilled ve professional kategorileri aynimi ve visa bulletinde tarih anlaminda bir fark oluyormu?

• ⭐⭐⭐

@Aleras İşin gereksinimleri ve vize bültenindeki takip edeceğiz başlık dışında süreçler neredeyse aynı. Bu başlığın ilk iletisinde bahsetmiştim bu detaydan. İlk iletiyi okursanız epey bilgi verecektir. https://yesilkartforum.com/forum/post/388474

EB3 Skilled kategori için vize bülteninde bakmanız gereken başlık: 3rd

• @tufank tesekkur ederim.

• ⭐⭐

Noel tatilinden sonra iyice bozdular kendilerini 😞 Umarım yavaşlatma politikasına geçmemişlerdir. Noel öncesinde 400-450 bandındaydı günlük.
    Bu haftaki ortalama umarım eski seviyelere çıkar artık.

image.png

• @Riethian Yılbaşı haftası olduğu için belki izin alıp geçtiğimiz haftayı komple bağlayan memurlar vardır diye ümit ediyorum. Bu hafta sonuçlandıracakları dosya sayısından anlaşılır bakalım.

• ⭐⭐

@berkibirdinc Bence de tek mantıklı açıklama bu. Bu haftaki rakamlar teyit edecektir 🙂

• @Riethian Dün itibariyle dönmüşler ofislere anlaşılan 🙂 hızlanarak devam eder umarım..

921e7ee7-4dd7-4437-9ad2-997acfcc2188-image.png

• ⭐⭐

• @berkibirdinc merhaba bu tablo neyle ilgili acaba?

• @Duygu-Çelik Bu tablo onay bekleyen LC'ler ile alakalı Duygu Hanım. LC girişi (PD) 2023 Eylül ayında yapılmış adayların dosyalarına bakılıyor şu anda. Günlük olarak bu tablodan takip edebiliyoruz kaç dosya onaylandığını. Misal dün itibariyle toplam 432 dosya onaylanmış. İmzanızdan anladığım kadarıyla siz DQ olmuşsunuz zaten (LC'niz çok tan onaylanmış) o nedenle bu tablo ile bir bağınız kalmamış sizin.

• @berkibirdinc çok teşekkür ederim evet DQ mart ayın da oldum randevu bekliyorum

• This post is deleted!

• @berkibirdinc, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@grounddreamer @Ryker_0
    merhabalar arkadaşlar. Yanlış anlaşılmasın sakın amacım karamsar bir tablo çizmek değil. Biz de sürecimizin başlarında iyimser olmaya, toz pembe görmeye çalışıyorduk süreçleri ama detaylarıyla araştırıp bilanço yaptığımızda kazın ayağının hiç öyle olmadığını gördük. Biz 2 çocuklu bir aileyiz. En kaba haliyle (bakkal defteri misali) yaptığımız hesaplamayı aşağıda özetleyim müsaade ederseniz. (ki bu hesaplamada sapmaların da dezavantajımıza olabileceğini hesap ediyoruz) Gideceğimiz eyalet Minnesota, şehrimiz Minneapolis.

İlk Gidişte karşımıza çıkacak zorunlu harcamalar; (yaklaşık 32.500$)

• 15.000$ = iki adet araç (eli yüzü düzgün arıza/sorun çıkartmayacak, ortalama birim fiyatı 7,5K'dan hesapladık) - eş de çalışacağı varsayımı altında 2 araç şart olacaktır
    • 7.500$ = (3 odalı bir ev için 2,5K kira ve 2 aylık peşin depozit)
    • 10.000$ = ev kurmak için alınması gereken temel ihtiyaç eşyaları

Aylık Harcamalar; (Aylık harcamaların 1 yıllık maliyeti yaklaşık: 65.900$)

• 27.500$ = kira (2500'den 11 aylık hesapladım, girişte 1 kira peşin vermiştik)
    • 14.400$ = sağlık sigortası ödemeleri (net rakamları bilmemekle birlikte 2 çocuklu bir aile için biz aylık bütçemize 1200$ koyuyoruz +/- olabilir)
    • 6.000$ = faturalar (elektrik, su, internet, telefon vs..)
    • 18.000$ = mutfak ve gıda harcamaları (4 kişilik bir aile için biz aylık 1500$ koyuyoruz)

Gelelim gelir kalemlerine; (Minnesota eyaleti için)
    saatlik 15$ dan anlaşma yaptığınızı varsayalım. (ki bu ücret çalışma bakanlığının belirlediği iyi sayılabilecek bir ücret. ilanları araştırıyorsanız siz de yorumlayabilirsiniz.)

• Haftalık 40 saat çalışma sonucunda ele geçecek aylık brüt ücret: 2.400$ (federal gelir vergisi, eyalet vergisi (bazı eyaletlerde bu vergi yok), sosyal sigorta ve medicare vergileri düşüldükten sonra elde kalan aylık net ücret: 1.985$ yıllık: 23.820$)
    • Eş de saatlik 20$ dan iş buldu diyelim; yukarıdaki maddede yapılan hesaplama sonucunda kazanacağı aylık net ücret: 2.582$ bu da yıllık net: 30.984$ denk gelir.

Şimdi basit bir matematik ile hesaplamak gerekirse (özetle):
    İlk girişte start-up masrafları: -32.500$
    Aylık masrafların yıllık toplamı: -65.900$
    EB3 süreci danışmanlık maliyeti: -25.000$
    Amerika'da iki kişi çalışılarak elde edilecek yıllık kazanç (ilk sene için): +54.804$
    Gelir/Gider farkı: (-68.596$)

Gezme, eğlenme, özel tüketim, hobi harcamaları ve gidiş için alınacak uçak biletleri gibi masrafları gözardı ettim.

Her ailenin yaşam tarzı, standartları ve para harcama alışkanlıkları farklılıklar gösterebilir elbette. Bu hesaplamaları herkes kendince yorumlayacaktır. Ama süreci başlatmadan evvel 20-30K yeterli olur mantığı motive olmak için belki kulağa hoş gelebilir ama sürece başlayabilmek için bile (daha Amerika'ya ayak basmadan) 20-30K para harcanması gereken bir durumda işin realitesi ne yazık ki öyle olmayabilir.

sizin hesabı görünce içim karardı.

• @minnesota

Önceki başlıklarda sadece 5-10 bin dolar sermayeyle gidilip bir aileyi ayakta tutabileceğini düşünenler de vardı. Sanırım bazı kişiler kendilerini Amerikan rüyası muhabbetine çok kaptırmışlar. Arkadaşın yazdığı tutar çok mantıklı, muhtemelen daha bile fazlası gerekecektir. 20-30 bin dolar altı birikimde konsolosluk vize onay görüşmesi dahi riske girebilir. Kim ne derse desin özellikle ilk 1 yıl çok çetin geçecektir. Ona göre hazırlanmak en doğrusu.

• Banned

@minnesota yuzde 40 ekle o hesaba birde harcama duygusu sen harcamazsan esin cocgun illaha ici gidecek arti 7500 zor anca down payment olur tek araba kirayida 6 aylik ila 8 aylik deposito isteyebilirler iyi pazarlik/emlakci yapin.

• Banned

@emre911 90 larda gidenler oyledir .en dandik otel geceligi 100 araba 30 dolar gunlugu .Sacmalamis her kim dediyse ...saglam bir birikimle gelin yoksa ezerler sizi .Iyi bir finans ve meslek ila ingilizce ile sirt yere gelmez ama biri eksikse fena

• ⭐⭐

@minnesota kararmasın, bu hesap çok değişkene sahip.
    2 çocuk = ciddi anlamda ekstra masraf.
    Daha önce abdde çalıştıysanız, ssn vs. var ise bu hesap az daha düşer.
    İngilizce varsa ve ülkeye geldikten sonra hemen çalışmaya başlarsanız, hesap daha da düşer.

ama her türlü ciddi bir miktarla gelmek lazım.

• Banned

@charon totalde bebe başına 2500 gider min sigorta giyim aftercare vs. Vs.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89

54.5k
Users

4.8k
Topics

483.0k

| | | |