Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

• @yunus-karataş öncelikle süreciniz hayırlı olsun, çok çok tebrik ediyorum sizleri. küçük bir sorum olacak, göçmen vizelerde bi önemi olmadığını biliyorum ama merak ettim yinede, yurtdışı çıkış geçmişiniz var mıydı daha önce? varsa hangi ülkeler paylaşırsanız çok sevinirim. ihtimal bırakmak istemiyorum kendime o yüzden soruyorum. şimdiden teşekkürler

• @yunus-karataş yeminle kendi gc'm onaylanmış gibi sevindim. Birileri daha hayallerine kavuştu. Hayırlı olsun. Yeni hayatinizda mutluluklar dilerim.👏

• @selamibasaran tebrikler. Bır level daha atlalayip sonraki aşamaya gectiniz. Kalanlar da su gibi akıp geçsin

• @Riethian merhaba. bu tabloya bakabilecegimiz bir yer varmi? Birde renklerin anlami nedir? Ozellikle acik ve koyu renkler.

• @desskhalifa evet Dubai tatilimiz olmuştu. Avukat zaten ds 260 formu doldurduğunda soruyor size . Ama konsolosluktan bunla ilgili hiç bir şekilde soru gelmedi

• @deckerloki çok teşekkür ederim umarım sizlerde bir önce hayallerinize kavuşursunuz inşallah 🙏

• ⭐⭐⭐

I-140 onaylı ve Final Actions date'e göre vize bekleyen dosya sayılarını içeren 2024 Q4 raporu yayınlandı. (Eylül 2024'e kadar olan istatistikler)

Bizi büyük ölçüde Rest Of the World kısımı ilgilendiriyor. Buradaki sayı 17.904 olmuş. Bir önceki raporda yani 2024 Q3 raporunda bu sayı 18.935'di. Yine Total sayı 25.396 olmuş. Bu daha önceki raporda 28.022'di.

Not: Bu sayıya mükerrer ve terkedilmiş dosyalar da dahil olabilir. Bir kişi adına birden fazla LC ve I-140 başvurusu yapılabiliyor. Dolayısıyla buradaki sayıları bekleyen kişi değil, dosya olarak değerlendirmek daha doğru olur.

Raporun ekran görüntüsü:
    Screenshot 2024-12-17 at 23.55.15.png

Rapora ait orijinal dosya (2024 Q4): https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/data/eb_i140_i360_i526_performancedata_fy2024_q4.xlsx

Bir önceki rapor ( 2024 Q3): https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/data/eb_i140_i360_i526_performancedata_fy2024_q3.xlsx

• ⭐⭐⭐

@Aleras tarihe göre gruplandırılıyor. Hangi PD'e ait dosya onaylanmışsa o renk grubunda yer alıyor. Çok fazla bir anlamı yok.

• @tufank bu bekleyen vize dedigimiz tam olarak hangi asama? Ve sayilar basvurumu yoksa kalan adetmi ve sadece 2024 yilinami ait?

• @Aleras

Selamlar. I-140 onayını almış, bültende current olmayı bekleyen dosyaların sayısı. Yani kabaca LC başvuru tarihi 2023 ortalarına veya öncesine ait, tüm onay süreçleri bitmiş case’ler. Eğer I-140 onayını da aldıysa mesela Tufan’ınki gibi.

17 küsür bin dosya, düz mantık 2 kişi olsa her dosyada en az 35 bin kişi demek oluyor. (Rest of the world için, yani bizi ilgilendiren ülkelerden) Rest of the world’e yıllık dağıtılan vize miktarı yaklaşık 8 bin. Yani 35 bin kişi, 8 binlik kotadan eritilecek. Bunların ne kadarı mükerrer, ne kadarı karı koca ayrı dosyalar yürütenler, ne kadarı bona fide den ya da başka bir şeyden red alır vs bunların istatistiklerini paylaşmadıklarından bilemiyoruz tabi. Düz mantık aşağı yukarı 2023 yazında priority date’i olan birinin konsolosluk süreçlerini de katarsak en az 4 senesi daha var diyebiliriz.

• @emre911 saol kardesim ben daha surecin cok basindayim PWD 2024 Eylul ayinda verildi. O nedenle ogrenmeye calisiyorum 🙂 Her ne kadar ben skilled olsamda bu baslik altinda cok guzel bilgiler ve yorumlar var bu nedenle buraya katildim ve takip ediyorum. Hepimizin yolu acik olsun ve biran once gelsin siramiz insallah.

• @Aleras

Rica ederim. Trump döneminde skilled kategorilerin önü açık diye düşünüyorum ben açıkçası. Şu an yeni sürece dahil olan (LC başvurusu ile Priority Date alan) biri tahminim kategorisi ne olursa olsun en geç 2-3 sene içinde neticeye ulaşır diye düşünüyorum. Özellikle ABD de 4 yıllık üniversite mezunu olanların geleceği parlak görünüyor.

Unskilled için maalesef aynısını söyleyemeyiz. 5. 10. plana atılmış, taş devrinden kalma kotayla önü kesilen, ne eski ne yeni yönetimlerin umrunda olmayan yoğunluğun da çok fazla olduğu bir kategori. Açık konuşayım şu an bildiklerimi bilsem ya da bu kadar yığılma ve süreçlerin yavaşlayacağını öngörebilsem bu işe girmezdim muhtemelen. Yapacak bir şey yok, minimum 4-5 sene daha devam edeceğiz beklemeye.

İlaveten aracı firmaların pazarlama amaçlı söyledikleri süreler büyük palavra. Daha bugün kendi şirketimin sunumunda yeni açılan pozisyonlar için (LC başvurusu 2025 ilkbaharında yapılabilecek) tahmini bekleme süreleri 3.5 yıl olarak söylendi. Bu tarz tahminler gerçeklikten çok uzak. Sadece LC onay süreleri 15-20 ayları bulmuş durumda. Yeni dahil olmayı düşünen arkadaşlar mevcut duruma göre 2030 öncesi gidişin imkanıza yakın olduğunu bilerek girişmeliler. Özellikle yaşı 40’ı geçmiş, çoluğunu çocuğunu ortadoğudan kurtarmak için çıkar yol arayan aileler daha sabırsız olduğu için bu süreç kesinlikle onlara göre değil. Hakeza ABD’ye turist ya da öğrenci vizesiyle gidip f1 le, e2 ile bilmemneyle tutunmaya çalışanlar da başka ve daha seri yollar arasalar daha mantıklı. Burada durum şu an çok acelesi olmayan, mevcut hayatını stabil sürdüren 25-35 yaş arası bekar veya çocuksuz evlilere daha uygun.

Umarım Trump yönetimi kategori ayırmaksızın tüm kotaları 2 katına falan çıkarır da herkesin işi kolaylaşır diyelim.

• @emre911 skilled lar daha avantajli olabilir demissin ama tabloda baktiginda other 18 binlerdeyken bu sayi skilled da 28 binlerde. Sence bu dezavantaj olusturmuyormu fikrin nedir?

• @Aleras

Hocam skilled kategorilerin kotaları çok daha fazla ve kendi içlerinde üst limite takılma durumu yani örneğin eb3 pro için 10 bin kişi 20 bin kişi vs üst limittir gibi bir cam tavan da yok. Hem cascade yöntemiyle daha öncelikli kategorilerin dağıtılmayan vizeleri bir sonrakine aktarılıyor hem eski yıllarda kullandırılmayan 250 binin üzerinde green card bu kategorileri eritmek için kullanılacak hem de yeni Trump kongresinin önümüzdeki 2 yıl kesinlikle el atıp olumlu yönde düzenlemeler yapacağı öngörülüyor. Otherdaki sıkıntı yıllık 8 bin kişilik üst limiti 18 bin onaylı dosyanın (yaklaşık 40 bin kişinin) bekleyişi. Bu raddeye ulaşmak için şu an 2 yılı bulmaya yakın LC+I-140 onay süreçlerini ve en son current olunduğunda beklenecek minimum 1 yıllık konsolosluk randevusunu da hesaba ekleyince güncel durum çok kötü. Benim kafam çok rahat, en az 5-6 yıl benim için hiç sorun değil diyen adama uygun o yüzden. Skilledde bunun olması çok net söylüyorum imkansız. Kimse o kadar beklemez.

• ⭐⭐

@emre911 40'ı geçmiş sabırlı aileler de var, lütfen :)))

• @Riethian

Aynen ama canton yine 2023 Aralık baya iyi bence. Facebook gruplarından takip edebildiğim 2024 yılında sağlam başvuru sayısı var gibi duruyor. Şimdi girmeyi düşünenlerin LC başvurusu 2025 Marttan önce zor. O yüzden sabır artık fazlasıyla şart 🙂

• ⭐⭐

@emre911 Doğrudur hocam, takılıyorum sadece 🙂 Bu sürecin %20'si maddi, kalan %80'i psikolojik bence. Girmeyi düşünen arkadaşların kafalarındaki tüm soru işaretlerini giderip bu yola girmesi en doğru karar olur. Benim hanım bile söylenmeye başladı. Hani 2,5-3 yılda bitecekti v.s. :))

• ⭐⭐

@Riethian LC onayından sonra 2,5-3 yıl dedim, toplam 2,5-3 yıl demedim diye R yapalım hocam. 🙂

• ⭐⭐

@selamibasaran Aynen hocam artık LC onayından 3 sene sonrasında düşünürüz bir şeyler :))

Benzer Başlıklar

• 2
  • 1
  • 5
  • 43
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106

54.5k
Users

4.8k
Topics

483.0k

| | | |