Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

• @kngslyr06 hocam o cümlede bizle ilgili olan kısım "hardworking" bölümü 🙂

• Arkadaşlar merhabalar 10 Aralık mülakatım var EB3 prpfosyenel . Job offer letter ıslak imza şartı varmı yoksa mail çıktısı yeterli oluyor mu mülakat tecrübesi bilgisi olan varsa lütfen paylaşabilir mi? Teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@yunus-karataş Bizim başlıkta mülakat alan çok az kişi olduğu için şu başlıktaki cevaplara yönlendireyim 🙂

https://yesilkartforum.com/forum/post/379592

• @rasskaz, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@kngslyr06 hocam o cümlede bizle ilgili olan kısım "hardworking" bölümü 🙂

🙂 😃

• ⭐⭐⭐

2024 mali yılının son 2 ayına (Ağustos 2024 - Eylül 2024) ait raporu paylaşmak istiyorum. Artık pek önemi yok gerçi, Ekim 2024 itibariyle 2025 mali yılına girdik.

Daha anlamlı ve doğru bir veri için 2024 mali yıl sonu raporunu bekliyoruz. Zaten bildiğiniz üzere 2024 mali yıl sonuna doğru EB3 ve other workers dahil bir çok vize kategorisine ait vize kotaları dolmuştu, yani olabildiğince çok vize basılmıştı. Aşağıdaki istatistiklerde de mali yol sonuna doğru sayılardaki azalmadan bu durumu görebiliyoruz.

Ağustos 2024 Vize İstatistikleri ( konsolosluklarda basılan vize sayıları):

Toplam vize sayısı:

• EB3 Other Workers ( EW ) : 284
    • EB3 Professional & Skilled ( E3 ) : 379

Ankara'da basılan vize sayısı:

• EW: 0
    • E3: 5

TR vatandaşlarının aldıkları vize sayısı:

• E3: 1

EW kategorisinde en çok vize basan 3 konsolosluk:

• Ciudad Juarez / Meksika: 117
    • Manila / Filipinler: 42
    • Seoul / Güney Kore: 22

Eylül 2024 Vize İstatistikleri ( konsolosluklarda basılan vize sayıları):

Toplam vize sayısı:

• EB3 Other Workers ( EW ) : 46
    • EB3 Professional & Skilled ( E3 ) : 8

Ankara'da basılan vize sayısı:

• E3: 0

TR vatandaşlarının aldıkları vize sayısı:

• E3: 0

EW kategorisinde en çok vize basan 3 konsolosluk:

• Ciudad Juarez / Meksika: 26
    • Rio de Janeiro / Brezilya: 14
    • Guatemala City / Guatemala: 42

• @tufank bey tüm istatistikler için teşekkürler,ayrıca aklıma bir çıkarım geldi doğru mu değil mi yanıtlayın lütfen.Görüldüğü üzere,Ankara'da basılan vize sayıları çok az ve genelde E3 çok basılmış sanırım.Meksika ilk sırayı almış vaziyette.Bu forumda bazen,bu vizeyi alma olasılığının çok zor olabileceği konuşuldu.Benim çıkarım şu,Meksika bile (sınır ülke olması kolaylaştırıyor mu bilmiyorum) çok sayıda EB3 Other Workers vizesi basmış.Ankara'da şartları karşılayan adayların red alması çok zor geliyor çünkü zaten tek tük vize başvurusu ve basımı gerçekleşmiş.Türkiye olarak kotayı zorlayacak bir pozisyonda olmadığımız için ve başvuru sayısının az olması,tüm kriterleri karşılayan adayların vizeyi almak için belki daha da kolaylaştırıyor gibi bir düşünce bürüdü beni.(Polyanacılık olarak düşünmediğimi de belirtmek isterim,sadece sayılara bakarak çıkarım yapmak istedim 🙂 )

• ⭐⭐⭐

@kngslyr06 tüm adımları geçip konsolosluk aşamasına geldiyse aday zaten onay alması neredeyse kesin diyebiliriz. ( sağlık raporu ve adli sicilde sorun olmadığı takdirde). Bu dediğim durum elbette iyi niyetli ve prosedürüne uygun ilerleyen başvurular için.

Eğer adayın veya işverenin beyan ettiği bilgilerde yanıltıcı, kandırmaya yönelik bir durum olduğu tespit edilirse ret alma ihtimali var. ( Örnekse işin sahte bir iş olması, sponsora para verilerek bu işlemlerin sağlanması, adayın beyan ettiğim bilgilerin gerçeği yansıtmaması vb.. Bunlar da daha çok EB3 skilled & professional kategorisinde adayı işe almak için türetilmiş sahte belgeler / bilgiler ve yasalara uygun olmayan anlaşmalardan kaynaklanıyor. Other Workers kategorisinde de kağıt üstünde ve usulsüz işe alım varsa elbette yine aynı ret ihtimali var ).

• Merhaba arkadaşlar. 2 sorum olacak.
    1- Trump'ın seçilmesi EB vize türlerini etkiler mi ?
    2- EB kategorisinde süreçleri takip edebileceğimiz ve bize fikir verecek forumdaki kişilerin başvuru durumlarını gösteren bir excel var mıdır ?

Teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@tanerkaya

1- Other Workers kategorisi için, yasallarla sınırlandırılmış yıllık 10k vize kotasında bir değişiklik olmazsa, gelen giden başkanların bu vize türüne pek bir etkisi olmayacak. Vize bülteni çok hızlı ilerlese, "all current" bile olsa biriken dosyalar nedeniyle yıllık maksimum basılabilecek bir vize limiti var. Bu limite ulaşınca vize bülteni nasıl olsa geri çekilecek. Belki AOS yapanlar için dosyayı daha erken içeri vermek anlamına gelecek ancak green card için her türlü beklemek gerekiyor.

Diğer EB vize türlerine etkisi ne olur bilmiyorum..

2- Bu konunu ilk iletisini okursanız tüm bilgiler ve excel listesi mevcut: https://yesilkartforum.com/forum/post/388474

• Yıllardır ABD'ye yerleşme konusu gündeminde olan birisi olarak bu sayfayı geçen hafta keşfettim ve sönmüş bir ateş tekrar alev aldı desem yeridir.

2006 yılında WAT programına katılacakken sonra anda vize ücretini, uçak biletini yakarak gitmedim.
    2016 yılında E-2 vizesi ile arkadaşımla gitme hikayemiz vardı, vazgeçtim gitmedim. Arkadaşım gitti baya da güzel bir hayat kurdu.
    Yıllarca GC başvurusunda bulundum ve artık vazgeçmiştim.

Kısacası, çeşitli sebeplerle bir türlü ABD hikayesini başlatamadım.

Geçen hafta green card başvurusunun son günü, hadi bir siteye girip bakayım, belki bir değişiklik olmuştur derken bu sayfayı gördüm. (En son bu siteye girdiğim de yıl 2017 olması lazım.) Bu başlığı görünce nasıl oldu da EB-3 vizesini bilemem diyerek kendime çok kızdım. Şimdi, başlığı baştan sona okuyarak tüm bilgileri edinmeye çalışıyorum. Eşim üzerinden süreci başlatmayı düşünüyorum. Eşim hamburger yaparken sanırım ben getirisi daha yüksek işler yapabilirim. 🙂 Gördüğüm kadarıyla ciddi bilgi paylaşımı olmuş, resmen rehber niteliğinde. Herkesin eline sağlık, teşekkür ederim. Çok detay bakamadım ama florida eyaletinden sponsor göremedim. Ağırlıkla, SC eyaleti var. Florida için beklemek mantıklı olmaz galiba. Bir de, eşimin ve benim turist vizem var ama küçük kızımızda yok buna rağmen AOS üzerinden talep başlatmamız uygun olur mu ?

• @fargo Merhaba hoş geldiniz diyelim.
    Birçoğumuzda olduğu gibi sizde geç haberiniz olmuş bu vize kategorisinin bilgisi ama önemli olan daha fazla geç kalmamak.
    Yeni ilandan kalkmış Florida için bir sponsor olması lazım kararınızın netleşmesi uzun sürmez ise belki ek kota sorulabilir.
    Hayırlısı olsun hakkınızda

• ⭐⭐⭐

@fargo asıl başvuru sahibinin kontrat anında geçerli vizesi olması yeterli. Kızınıza süreç içerisinde vize alabilirsiniz. Dilerseniz AOS olarak başlatıp şartlar uygun değilse CP olarak da devam edebilirsiniz. Yakın zamanda St Augustine, FL için bir ilan vardı ama kotası çabuk bitti, Estimated LC tarihi de Ocak ortası gibiydi. Dilerseniz o iş için kota sorabiliriz. Fakat size tavsiyem LC girişi başlamış işleri tercih etmeniz, bu süreçte en önemli şey sıraya girmek .

• Arkadaşlar merhaba vize bülteni ne zaman açıklanıyordu ?

• @Duygu-Çelik Bugun gelmesini bekliyorum. Orada dun resmi tatildi, mesai bugun basladi.

• @loremipsum çok teşekkür ederim doğru haklısınız ben de neden açıklanmadı diye düşünmeye başlamıştım

• ⭐⭐⭐

• @tufank evet ve yine bir değişiklik olmamış çok üzücü bir ay daha oldu daha ne kadar böyle devam edecek gerçekten şaşırıyorum ben

• ⭐⭐⭐

Ne EB3 ne de Other Workers için A ve B tablosunda bir ilerleme yok. Muhtemelen devir teslim sonrası, Ocak veya Şubat 2025 bülteninde bir hareket görebiliriz. Özellikle Other Workers tarafında beklentim.. A tablosunun, mali yıl sonuna kadar mutlaka ilerlemesi gerekiyor ama bunu ne zaman ve nasıl yapacak göreceğiz.

• ⭐⭐

@Duygu-Çelik 2021 Ağustos ayından bu yana geçen zamanı düşünüyorum, bana hiçbir şey beklemememe rağmen bir asır gibi geldi, sizi düşünemiyorum bile. İnşallah en kısa zamanda kavuşursunuz vizenize.

• @Atlantis00 Her ay bir ümit ile takip ediyorum bir mucize olur belki diye ama nedense inatla kaldı Sürekli beklemek ile geçti tabi kolay bir şey değil ama neredeyse toplam işlem süresi 3 sene olacak DQ olalı 8 ay oldu hala 2020 de herkes için hayırlısı olur

Benzer Başlıklar

• 1
  • 5
  • 56
  • 60
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |