Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

• ⭐⭐

@desskhalifa Şimdi aklımdan sen geçmiştin hocam @tufank 'nın gönderisini görünce. Listeye adınızı eklediğiniz için yazmadım tekrar 🙂 Sağlık olsun.

• teşekkür ederim:) aslında ödeme konusunda aşırı bir fark olmuyor ama pd konusunda 4 5 ay kadar fark var ikisi birleşince üzücü oldu 🙂 kısmet böyleymiş belki de indirim yapılan ilan bana hayırlı olmayacaktı diyelim

• ⭐⭐⭐

@desskhalifa hayırlı olsun süreceniz. sağlık olsun, benim de dün haberim oldu. zaten ben de ne AOS fiyat farkı ne de CP indiriminden faydalanabilmiştim 🙂 İlk taksitin $3000 olması epey avantajlı.

• Esenlikler 2023 OCT PERM, henuz onay gelmedi ayni tarihlerde olanlar var mi?

• ⭐⭐

@Adana-İletisim Şu anda Ağırlıklı Ağustos 2023 ve kısmen de Temmuz-Haziran dosyalarına bakıyorlar. Aşağıdaki siteden takip edebilirsiniz.

• Referenced by  Riethian Riethian 

• Herkese selam, şöyle bir hesap içerisine girdim düşüncemin ne kadar mantıklı olduğunu konulara yüzde yüz hakim olmadığım için bilemiyorum sizinde görüşünüzü dinlemek isterim bu konuda.

2020 Yılı şubat mart civarlarında covid19 yayılmaya başlamıştı ve bu sebepten dolayı 2020 mart-aralık arasında pwd sürecine başlamış olan başvurunun çok çok daha az olacağını düşündüm, bu durumda pwd az olacağı için pd'si 2021 ocak-eylül arası olan kişi sayısıda az olacaktır diye bir tahminde bulundum.

Buna istinaden bülten 2021 ocak ayına gelmek üzere, buraya geldiğinde başvuru az olduğu için çok daha hızlı bir ilerleme olabilir belirttiğim aralıkta.

Fikrim çok yanlış olabilir bilmiyorum sadece ne kadar zaman sonra gideceğimizi tahmin etmeye çalışıyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

• ⭐⭐⭐

@desskhalifa Elimizde 2020 de az başvuru olduğuna dair bir veri olmadığından yorum yapmak zor. Diyelim ki insanlar başvurmadılar ya da başvuramadılar. Vize bülteninde 2021'i hızlıca geçip 2022'ye geldik. Daha önce başvurmayanlar zaten bu aralıkta bir şekilde sisteme dahil olmuşlardır. Genel olarak pandemi zamanında birikmiş / işleme alınmamış dosyaların sıkıntılarını yaşıyoruz hala. Eğer 2022 PD'e sahip değilsek 2021'i hızlıca geçmesi bizim için çok bir anlam ifade etmiyor aslında. Bu durumdan bağımsız olarak zaten bültenin birkaç ay ilerlemesini bekliyorum ( önümüzdeki aylarda). Aksi halde 10k vize kotasını dolduramazlar. Ama gördüğüm kadarıyla hala 2020 Aralık ayına ait dosyalar var vize onayı bekleyen. Bakalım bülten bize ne gösterecek..
    Dilediğimiz dengeli ilerlemesi ve mümkün olduğu kadar çok vize basılması. Bu günden bültene bakıp sıram ne zaman gelecek diye düşünmek doğru olmaz. I-140 aşamasında önem kazanacak bu durum. Elbette o aşamaya kadar dileğimiz birikmenin azalması.

• Ben dediğiniz gibi 21 hızlı geçse bile 22nin tekrar yavaşlayacağını o başvurayanların tekrar başvuracağını düşünmüyorum çünkü o arada bdv de çalışamamıştır kendisine firma bulamamıştır diye düşünüyorum. Umarım haklıyımdır da çok hızlı ilerleriz :))

Peki neden I-140 ı işaret ettiniz onu anlamadım, sanırım bilmediğim bir detay var hocam 🙏🏽

• ⭐⭐⭐

@desskhalifa I-140 aşamasına gelmeden CP tarafında DS-260 formları ve AOS tarafında da I-485 ve yan formlar doldurulamıyor. Tabi bunlar için de bültende current olmamız lazım. Daha henüz LC girişi yapılmamış ise bültenin durumu bizi çok bağlamıyor aslında onu demek istedim. Bizim önümüzdeki kuyruk zaten varsa vardır, ister bunu all current yaparak temizler ve sonra geri çekerler, ister ay ay ilerletip durumu dengeli yönetirler. İpler USCIS'in elinde olduğu için bülten konusunda yorum yapmak zor. Ama bilinen bir gerçek var ise o da yıllık 10k vize kotası. Bu kotayı aşamıyorlar ve aile üyeleri de bu kota dahilinde sayılıyor.

Elimizdeki şu an için en anlamlı veri 2024 Q3 raporu. Burada zaten birikmeyi görebiliyoruz. https://yesilkartforum.com/forum/post/455269

2024 Q4 raporunda daha anlamlı olacak, basılan vizeler listenen ayrılınca ve yeni dosyalar dahil olunca. Yine dediğim gibi sizler için çok erken bu verileri düşünmek. PWD, ilan süreci ve LC onayı mevcut ortalamalara göre 2 seneyi bulacak belki daha da fazla olacak ( DOL iyi çalışır ve sistemlerini optimize ederse o ayrı).

• Chat GPT'ye derin Matematiksel analizler, tüm yılların vize bülteni trendlerini incelemesi, Gelecekteki ve günümüzdeki Sosyo Politik olayların tahmininde bulunarak, 2024 yılında EB-3 vizesine başvuran bir kişinin (veya gelecek yıllardan başvuran) tahmini bekleme süresini tablo halinde sunmasını istedim 🙂

Hatta Trump veya Harris kazanması durumundaki farkları bile analiz ettirdim 🙂

Çıkan sonuç ilginç. Paylaşıyorum. 🙂

(Tabiki de mizah amaçlıdır. Ben böyle paylaştım böyle olacak diye paylaşmıyorum)

Yıl Tahmini Bekleme Süresi (Yıl)
    2024 3.00
    2025 3.49
    2026 3.98
    2027 4.47
    2028 4.95
    2029 5.43
    2030 5.91
    2031 6.39
    2032 6.86
    2033 7.33
    2034 7.80

Trump Başkanlığı Durumunda (EB-3 Vizesi Tahmini Tablo)
    Yıl EB-3 Tahmini Bekleme Süresi (Yıl)
    2024 3.00
    2025 3.50
    2026 4.00
    2027 4.50
    2028 5.00
    2029 5.50
    2030 6.00
    2031 6.50
    2032 7.00
    2033 7.50
    2034 8.00

Harris Başkanlığı Durumunda (EB-3 Vizesi Tahmini Tablo)
    Yıl EB-3 Tahmini Bekleme Süresi (Yıl)
    2024 3.00
    2025 2.75
    2026 2.50
    2027 2.25
    2028 2.00
    2029 1.75
    2030 1.50
    2031 1.25
    2032 1.00
    2033 0.75
    2034 0.50

• @tanerkaya Umarım doğru tahmindi bulunmuştur 🙂

• @tufank değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim, maalesef insan hesap yapmaya çalışmadan duramıyor çünkü tüm planlarımızı buna yönelik yapıyoruz. şu anda 1 yaşında olan çocuğumun okul durumu, 2 yıl sonra mesleğimde sözleşme yenileyecek olmam derken birçok şeyi buranın tahminine göre planlamam gerekiyor o yüzden heyecanlı olmam ve tahminde bulunmaya çalışıyor olmam sayesinde en azından zamanı gelip onay aldığımda bazı şeyleri önceden düşünüp kurgulamış olmak istiyorum.

• ⭐⭐⭐

@tanerkaya bu veriler vasıflı kategori için sanırım çünkü EB3 vizesi olarak sormuşsunuz. Bizim bahsettiğimiz Other Workers kategorisi. bir de chatgpt hangi tarihi baz alarak yorum yaptı. EB3 için 2024 vize bülteni tahmini hatalı çünkü şu an A tablosu 15NOV22 🙂 Muhtemelen eski tarihli bir bülten verisine göre yaptı bu tahmini.

• ⭐⭐⭐

@desskhalifa tabii ki plan yapmak ve takip etmek önemli. süreç uzun ve stresli olduğu için şimdiden o aşamalar için fazla yorulmaya gerek yok dedim. mutlaka bulunduğumuz aşamadaki tüm gelişmeleri takip etmek, sorun varsa müdahale etmek gerekiyor. Bunun için de teknik bilgiye olabildiğince hakim olmamız lazım. umarım güzel gelişmeler olur vize kotaları konusunda ve bekleme süreleri kısalır. kolaylıklar ve bol şans.

• @tufank merhaba. Aos a geçiş sadece I140 Öncesi mi yapılabiliyor? Yani ben I 140 Başvurusu yaparsam Aos yapma ihtimalim tamamen ortadan kayboluyor mu? Şimdiden tesekkur ederim

• ⭐⭐⭐

@aydın-yıldırım ilk sayfadaki iletide I-140 formunun açıklamasında bu detayı vermiştim. Şu şekilde:

".. işverenin yabancı çalışanı ABD'ye kalıcı olarak getirmek istediğini belirten ve USCIS'e verilen bir dilekçedir. İşveren, bu formu doldurarak çalışanın iş teklifini onaylar ve onun yeşil kart alabilmesi için ilk adımı atar. Onay alan LC'nin zaman aşımına uğramaması için I-140 formu en geç 6 ay içerisinde gönderilmelidir. Ayrıca bu form ile birlikte süreci AOS veya CP yöntemlerinden hangisi ile yürüteceğimiz belirlenir. ( Dosyanın nereye transfer edileceği belirlenir) Fakat bu seçim üzerinde ileride değişiklik yapmamız mümkün. Yani AOS'tan CP'ye, CP'den AOS'a geçiş her zaman mümkün. Sadece bunu kurallarına uygun yapmak ve işlemlere dikkat etmek gerekiyor. Bu formda AOS seçebilmek için ABD'de olmamız ve geçerli bir statüye sahip olmamız gerekiyor. Eğer konsolosluk seçeneği seçilirse dosyamız ilerleyen aşamalarda NVC'ye transfer edilir.
    "

Fakat bu sizin aracı firmanız / avukatınızın yapacağı işleme göre değişir. Bazı aracı firmalar I-140 aşamasından sonra yöntem değişikliği istemiyor olabilir, sormanız gerekecek. Ama teknik olarak I-140 aşamasında yaptığınız seçim kalıcı bir seçim değil. CP den AOS'a geçiş daha kolay. Ekstra bir işleme gerek yok. I-485 doldurulması ile birlikte işlem AOS olarak devam ediyor. Fakat AOS başlatıp CP'ye dönmek için transfer formu ile dosyamızı NVC'ye aktarmamız gerekiyor aksi halde konsolosluk belge toplama ve randevu işlemleri gerçekleşemez.

• @tufank teşekkür ederim

• Kasim 2024 bulteni aciklandi. Hayirli olsun.

image.png

• @btek14 hiç bir ilerleme yok yine eb3 other için iki senedir 2020 takılı kalmış gibi çok can sıkıcı bir durum oldu artık her ay böyle beklemek yormaya başladı gibi bir şey

• @Duygu-Çelik maalesef. yuksek ihtimalle buyuk ilerlemeler quarterly olacak sekilde oluyor artik. bu sebeple ocak 2025 bulteni icin guzel bir ilerleme olacagi beklentisindeyim.

umarim backlogu bir an once eritip bulteni ilerletirler.

Benzer Başlıklar

• 955
  • 1
  • 4
  • 39
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |