DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

• @tufank adamsın ☺🙏🙏

• Arkadaslar bu vize türünde amerika vatandaşı veya greencarda sahip olan insanların yapnak istemediği veya ihtiyaç olan sektörler için işçi başvurusu doğru mudur?
    Peki hangi meslekler buna dahil?
    Açıklayabilecek var mı? İlk sayfadan pek anlam çıkartamadım

• ⭐⭐

@berkibirdinc Aynen benimki ve benim sponsora kaç başvuru yapıldığını kontrol ettim ben de.

• @Riethian sponsorları şirketler aracılığıyla mı buluyorsunuz acaba?

• ⭐⭐

@Can-3 Aracı firmalar vasıtasıyla. BDV ve eb3vize.com üzerinden ağırlıklı başvurular var forumda.

• @tufank bir de hissiyat diyeyim ama hani bulten asagisina koyulacak bir not ile Ekim bulteninin ne durumda gelebilecegi hakkinda belki bir cikarimimiz olabilir.

• @tufank hocam konun başında yaptığın detaylı bilgilendirmeller için teşekkür ederim. EB Kategorisi sözlüğü gibi olmuş adeta :). Şu anda güncel bilgilerle DQ olduktan sonra ortalama Mülakat maili nezaman alınır sence.

• @tufank tufan bey merhaba bir şey sormak istiyorum sizce mali yılda ne kadar ilerleme olur benim priorty date Ekim 2022 ?

• @Riethian bu vize türü için ortalama kaç bin dolara ihtiyacımız olur? Daha doğrusu genellikle işe başlayana kadar ki işlemler için şirketler ne kadar istiyor? Şimdiden teşekkürler cevabınız için

• @Can-3 eb3vize 20 bin istiyor tüm işlemler için ardından 15 bin dolar kendi cebinizde olması lazım toplam 35 bin dolara bu vize türü için gereken tutar

• @salihcak0 15K$ içinde hangi masraflar var biraz aydınlatır mısınız? Ayrıca tek kişi için mi yoksa aile için mi?

• ⭐⭐

@salihcak0 Yerleşme aşamasında ne kadar çok para olursa o kadar iyi. 15K bence az bir rakam. Bence en az 30-40K olmalı ailece gidilecekse. Tabi bu benim şahsi bakış açım. Kişiden kişiye, aileden aileye değişebilecek bir durum.

• @kngslyr06 15K$ hem yalnız hem de evli çiftler için çocuksuz için 15k dolar yeterli. eğer çocuk sayısına göre 2k ilave edebilirsiniz.
    tabi ne kadar fazla para götürmek o kadar rahatlık açısından iyi. benim minimum görüşüm bu şekilde

• @Riethian tabii dediğiniz de doğru ne kadar fazla o kadar iyi ama türkiye şartlarına göre herkesin 40-50k doları cepte bulundurucak miktarı olmayabilir ama bu vize türü için toplam konsolosluk masrafları dahil olmak üzere 23k dolar ediyor. ceptede 15-17k minimum tutar gerekli. 10k ile gidende olur ama çok zorlanır insan bi yerden kemer sıkması gerekecek

• ⭐⭐

@salihcak0 Doğrudur tabiki az paralar değil TR şartlarında. Ama aile olarak gidilecekse en azından 2 araç alınacak ve sadece bunlar en ucuzundan toplamda 15K civarı tutar. Ev kiralamak için eğer tanıdık v.s. yoksa belki 6 aylık kira peşin istenecek. GC gelene kadar geçecek süredeki harcamalar, eşya, telefon, sigorta v.s. derken 15-17K cidden çok düşük rakamlar. Gerçekçi ve detaylı bir şekilde hesaplanması gereken maliyetler.

• @Riethian gider gitmez araba, eşya alınıyorsa 40k da yetmez 100k da yetmez. alışveriş yapmak demek kredi skoru demek amerikada. kredi skorun olmadığında aracı taksitle aldığında çok yüksek ödenecek tutardır. 2 araç alındığında 2K taksit ödemesi aylık 150-200 dolar yakıt masrafı denildiğinde sponsorla çalıştığın yerdeki maaşın gitti. kaldı cepten yemeye 1 yıl boyunca böyle gidilirse taş yer insan. 15-17k dolar minimum seviyesidir ama sizin bu ilk gidişte hemen araba ve eşya harcamaları yapılırsa dediğim seneryo bu şekilde 40kda 100kda yetmez 5 ay idare edilmeli kredi skoru oluşsun araba çok gerekliyse 1 araba yeterli

• @salihcak0 Maalesef araba almadan amerikada yaşamanız neredeyse imkansız ama iki araba + eşya için idare eder mantıklı bir şey olsun derseniz 25 bin dolara halledersiniz. herhangi bir geçmişimiz olmadığı için de tahmini 3 kira bedeli ödememiz gerekecek eve girerken, 5 bin dolarda ona desek = 30 bin dolar yapar. Benim planım 40 bin dolar ile gidebilmeyi başarmak. 10 bin dolar kenarda durması açısından. Gerekirse giderken kredi çekerek gidilebilir.

• Referenced by  orhanozbekk orhanozbekk 

• BDV, CP ücretinde indirim mi yaptı ?

• @sarikann 32k küsürdü indirim yapmışlar

• ⭐⭐⭐

@sarikann hem AOS hem de CP fiyatı hatalı gözüküyor. USCIS zamlarından önceki fiyattan bile aşağı gözüküyor. Sistemsel bir hata olabilir. Yine gün içerisinde kendilerine sorup teyid edeceğim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83

47.0k
Users

4.7k
Topics

459.6k

| | | |