DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

• @desskhalifa lc onay tarihinden itibaren 180 gün geçerse sponsor geri çekilse dahi pd tarihiniz değişmez sadece başka bir sponsora geçersiniz. pd tarihi değişmediği içinde zaman kaybınız olmuyor.

• ⭐⭐

@serel Bu iyiymiş, bunu yeni öğrendim. Teşekkürler.

• @Riethian rica ederim @tufank bey paylaşmıştı hatırlatmış oldum 🙂

• ⭐⭐⭐

@serel Ufak bir düzeltme yapayım. I-140 onay almış olmalı ve AOS yani I-485 formu dolduralı 180 gün geçmiş olmalı. Dolayısıyla bu sadece AOS yöntemini kapsayan ( I-485 Supplement J), sponsor değişiklik işlemi.

edit: https://yesilkartforum.com/forum/post/446736

• @tufank bu ayrıntıyı ben de bilmiyordum teşekkür ederim 👏🏻

• ⭐⭐⭐

@serel şimdi resmi kaynaklardan tekrar baktım ve detayları inceledim. Bu durum aslında CP için de geçerli. PD'mizi koruma aşamasından bahsediyorum. ( Supplement J sadece AOS için)

@nordlendingen da sağolsun bana resmi kaynaktan bir metin paylaştı. buna göre I-140 onayı üzerinden 180 gün geçmesi yeterli. Bu aşamaya geldikten sonra sponsor I-140 formunu geri çekemiyor. Diyelim ki sponsor battı o zaman ne olacak? I-140 formu tekrardan yeni bir sponsor adına doldurulmalı. Yani LC 'miz aynı kalıyor, PD'mizi koruyoruz. Eğer AOS I-485 dosyamız doldurulduysa ve üzerinden 180 gün geçtiyse o zaman yeni sponsor adına tekrardan I-140 formu doldurmaya gerek kalmadan I-485 Supplement J formu ile, mevcut I-140 kullanarak aynı kategori ve benzer iş tanımında başka bir sponsora geçebiliyoruz.

Dolayısıyla hem CP hem de AOS için I-140 formunun üzerinden 180 geçmesi büyük avantaj. Bu durumda Premium Processing ücretinin hakkını veriyor bence 🙂 En azından sponsorun I-140 formunu geri çekmesini engelliyoruz.

edit: bu aslında AC21 denilen kapsamda sadece AOS'a ait portability yani sponsor değişikliği olarak belirtilmiş olsa da aslında maddede I-140 doldurulması ve 180 geçmesi CP'yi de kapsadığına kanıt. CP için yeni bir I-140 formu ve sponsor ile PD tarihini korumak mümkün.

• ⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐

2017 de çıkan yasa / USCIS yönetmeliğinde bu hak tanınmış. Yasa maddesi incelemedim ama şuna olanak tanıyor açıklamalara göre:

Priority Date Retention

Under older USCIS regulations, an applicant's priority date was lost if the employer revoked its I-140 or ceased business operations. And this was always a danger for green card applicants since processing times were and remain long. Under older regulations, the priority date was also lost if the labor certification required for the I-140 petition was invalidated or revoked.

However, under current regulations, an applicant's priority date remains the same as the date that the Form I-140 was filed even if other and additional I-140 petitions are filed on the applicant's behalf AS LONG AS the original employer did not withdraw its Form I-140 prior to the passage of 180 days (about six months). Once the 180-day mark is passed, then the applicant retains the priority date of that Form 1-140 filing.

• arkadaslar bilenler vardir mutlaka ama ben asagiya bir site birakayim. perm (form 9089-lc) onaylari konusunda referans alinabilir. ozellikle haziran 2023 ve sonrasinda DOL sayfasindan verileri aliyorlar sanirim.

telegram uygulamasinda da konulari tartisiyorlar.

bilgi olarak bulunsun.

• ⭐⭐

@btek14 Audit yok denecek kadar az, ben mi yanlış anladım?

• @Riethian ayni cikarimdayim su an. 1-2 ay sonra daha net yorumlamalar yapabiliriz. ilk defa bu ay basladilar DOL sisteminden veri cekmeye.

• bu linkten süreleri incelerken aklıma takılan bir şey oldu. şimdi I-765 formu için sadece california, nebraska, potomac (bu sanırım yeni daha önce farketmemiştim) texas vermont servisleri çıkıyor. I-485 için baktığımda bostan atlanta gibi bir sürü şehir var. bütün formları aynı anda alacakları için benm asıl dikkat etmem gereken I-485 başvurusu verilen yerler mi ? yani ben formları boston ofise verdim orda mı işlenecek yoksa boston'ın bağlı olduğu vermont'ta mı? formları bostan'a versemde onlar direk vermont'a mı gönderiyor ? umarım derdimi anlatabilmişimdir :))

• @tufank bizler için yine çok önemli ve çok faydalı bir bilgi oldu teşekkürler Tufan Bey. Söylediğiniz gibi Premium process için ödediğimiz her cent in önemi daha net anlaşılmış oldu 🙂 I-140 onayından sonra 180 günlük bir çetele süremiz olacak, ondan sonra derin bir nefes alıp arkamıza yaslanacağız. 🙂

• ⭐⭐⭐

@serel Bu durumda tüm formlara bakan , bize bağlı servis merkezi atanıyor bildiğim kadarıyla. Aşağıda servis merkezleri ve baktıkları formların bilgisi var.

Yani field office ler I-765 ve diğer formlara bakmıyor olabilir.

• ⭐⭐

@ormancı Hocam müsait zamanda bir güncelleme geçerseniz sevinirim. Başladınız mı acaba sponsorla çalışmaya?

• Eb3 vize mulakatini Türkçe yaptığını söylemişti @ormancı . Bu konuda başka örnekler var mı? İngilizcem a1-2 arasında. O zamana kadar geliştirrim ama heyecan yaparım diye korkuyorum.

• ⭐⭐

@loups Mülakata çok takılmadan mümkün olduğunca geliştirmeye bakın. Mülakat Türkçe de yapılabiliyor ama sonuçta oraya yaşamaya gidiyorsunuz ve en büyük silahınız dil.

• @Riethian kesinlikle katılıyorum, mülakat tamamen Türkçe olacak diye garanti verseler bile dili çok iyi seviyeye getirmemiz gerekiyor. Sonuçta yepyeni bir hayat ve tabiri caizse fazla cahil kalacağız ilk gittiğimizde, en azından bilmediğimizi öğrenebilmek için sorabilecek iletişimimiz olmalı

• @loups ben de sizin gibiyim 8 sene Amerika da kaldım İngilizcem çok iyi ama heyacandan anlayamayacağım diye çok korkuyorum 😍

• Herkese merhaba,
    Hepimizin aynı hedef ve doğrultuda buluştuğu bu başlıkta, ben de kendi sürecimi 24 Temmuz Çarşamba günü itibariyle @eb3vize-com ile Michigan, Grand Rapids pozisyonu olacak şekilde başlatmış bulunmaktayım.

Bu yola çıkarken burada sizlerden aldığım ilham ve bilgiler benim için çok kıymetli oldu. Paylaşılan bilgiler, deneyimler ve motivasyonlar sayesinde bu adımı atmaktan çok mutlu ve gururluyum.

Sürece daha önce başlamış olanlar ve başlamayı düşünenler için buranın ne kadar değerli bir kaynak olduğu su götürmez bir gerçek. Hepinizin deneyimi ve paylaşımı bizleri bir adım daha ileriye taşımakta. Herkese teşekkür ederim. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Hep birlikte hayal ettiğimiz günlere ulaşmak umuduyla

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110

46.1k
Users

4.6k
Topics

454.4k

| | | |