@serel şimdi resmi kaynaklardan tekrar baktım ve detayları inceledim. Bu durum aslında CP için de geçerli. PD'mizi koruma aşamasından bahsediyorum. ( Supplement J sadece AOS için)
@nordlendingen da sağolsun bana resmi kaynaktan bir metin paylaştı. buna göre I-140 onayı üzerinden 180 gün geçmesi yeterli. Bu aşamaya geldikten sonra sponsor I-140 formunu geri çekemiyor. Diyelim ki sponsor battı o zaman ne olacak? I-140 formu tekrardan yeni bir sponsor adına doldurulmalı. Yani LC 'miz aynı kalıyor, PD'mizi koruyoruz. Eğer AOS I-485 dosyamız doldurulduysa ve üzerinden 180 gün geçtiyse o zaman yeni sponsor adına tekrardan I-140 formu doldurmaya gerek kalmadan I-485 Supplement J formu ile, mevcut I-140 kullanarak aynı kategori ve benzer iş tanımında başka bir sponsora geçebiliyoruz.
Dolayısıyla hem CP hem de AOS için I-140 formunun üzerinden 180 geçmesi büyük avantaj. Bu durumda Premium Processing ücretinin hakkını veriyor bence En azından sponsorun I-140 formunu geri çekmesini engelliyoruz.
edit: bu aslında AC21 denilen kapsamda sadece AOS'a ait portability yani sponsor değişikliği olarak belirtilmiş olsa da aslında maddede I-140 doldurulması ve 180 geçmesi CP'yi de kapsadığına kanıt. CP için yeni bir I-140 formu ve sponsor ile PD tarihini korumak mümkün.