@mr-brad Gene aynı standart şekilde schengen vize başvurusu olur sadece referans olarak work permit belgenide evraklara eklersin yararlı olur elbette. Kanada içindende schengen vize başvurusu yapılıyor
-
@Seda-Uysal-Avcı ts2023 bir daha uzatılacağını düşünmüyorum. Çünkü bu destek programları uzatılacağı zaman bitiş tarihine yakın duyuruluyor ve ts2023 bir kere uzatıldı, İlk açıklanan son tarih 25 eylul 2023 denilmişti ve uzatılacağı bu tarih bitmeden duyurulmuştu. Ve en son süre 03 ocak 2024 olarak uzatıldığı duyuruldu.
Ukraynalılarında son başvuru tarihi geçmeden uzatıldığı duyuruldu.ts2023 deprem nedeniyle çıkarılan destek programı gibi birşeydi ve neticede başvuru ile bir şekilde açık çalışma izni alındı. Bununla üç yıllık çalışma izni alanlar eğer iş bulup en az 12 ay çalıştılarsa belki canadian experience category olarak pr için express entry havuzuna girerler ama puanlar çok zor. Bunun dışında çalışma izni süresi bitiminde eğer visitor vizeleri varsa tekrar turist visitor statusune geri dönerler. Birçok kişi bir süre kanada içinde kalıp beklentilerini bulamayınca terk etmişti geri dönmüşlerdi. Genelde öğrenci olanlar bir şekilde kalma mücadelesi veriyor. Ts2023 konusuna genel bakıldığında çok bir işe yaradığı söylenemez. Pr kalıcı oturum alınmadığı sürece çalışma izni süresi bitiminde sil baştan gibi birşey oluyor.
-
@MySea Kanada yaşam masrafları belli ve iş bulup gelirinle yaşamak tek odada konaklama ile öğrenci hayatı gibi olur.
Kanada'da şu an hayatta kalmanız için minimum 4000 dolar gerekiyor. Ortalama maaşlar ise saatlik 20 dolardan haftada 40 saat aylık 3200 dolar yapar vergiyi çıktığında kalan rakam 2500-2800 dolar kusurlerde olur.Gelelim masraflara:
kira: eğer bir göz odada yaşamak istiyorsanız en kötü 1000 dolar. studio ya da 1+1 ev ise 1800-2000 dolar civarında. (eee, maaşın çoğu buraya gitti bile.)faturalar: aylık 200 dolar.
araç: eğer bir finansmanla araç aldıysanız, diyelim en basitinden bir corolla, aylık 600 dolar + sigorta (insurance) 300 dolar. yani yakıtıyla birlikte 1000 dolar en kötüsü araç masrafınız. ki bunun yağı, suyu, kış lastiği demiyorum. bir de bakım (maintenance) kısmı var.
yeme içme: kanada tarihinin en yüksek enflasyonunu yaşıyor. market alışverişi (grocery) artık öyle ucuz değil eskisi gibi. aylık 600-800 dolar gider, eğer iyi bir diyetiniz varsa ve evde besleniyorsanız. hadi dışarıda yediniz, haftada 1 gün 50 dolardan 200 dolar da oradan koyun, ben size 800 dolar diyeyim.
sosyalleşme: arkadaşlarınızla dışarı çıktınız diyelim, 100 dolardan aşağı gitmez.
Kanada'ya kontrolsüz şekilde aşırı göç geldi. ve kanada, yıllık açılan iş pozisyonlarıyla bu göçün %1-2’sini bile karşılamıyor arkadaşlar. bunu bilen işverenler de diyor ki "zaten bir sürü insan var, siz birer arz-talep ürünüsünüz." ben de öyleyim. bir de bu işin yapay zeka kısmı var ama henüz bu tarz pozisyonlara o kadar gelmedi. bakalım.
Doktor ve mühendisseniz buraya geldiğinizde uber ve doordash'ten başka seçenek bırakmıyorlar. onu da tam zamanlı yapamazsın. garantisi yok. Kazançıda çok değil geçici ek olarak yap ama ana iş olarak yapamazsınız. öyle bir dünya yok.
Kanadalılar bile amerika'ya kaçmanın derdinde. ki çoğu kanadalı, beyaz nüfus new york'ta ya da california'da takılıyor. vancouver, hong kong'luların istilası altında. her geçen gün her şeyin fiyatını şişiriyorlar. bir de trump ile yeni tarifeler gelsin bakalım, kanada ne olacak göreceğiz.
-
Son zamanlarda Kanada ya giriş yapan arkadaşlar varsa girişte ek evrak talebi oluyor mu vize başvurusunda bulunduğumuz evrakların hepsini yanımızda taşımamıza gerek var mı sadece dönüş biletine mi bakıyorlar?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
@summer-vacation bir tane erkeksen kadin kadin isen erkek escinsel isen partner artik ne diyorsaniz bul evlen yada common partnership ol.Yoksa nanay,isin ozeti bu gerci artik her ulkede en rahat vatandaslik orali biriyle evlilkten geciyor
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
@ayvalik10 o özelliği biliyorum🫣 da heyecan yaptım siz misiniz bu gibilerinden bir soruydu🙏🏻
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
-

TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
@abdlkdr-ince34 merhaba, farklı bir account açarak devam edebilirsiniz. Benim ilk başvurumu dsnışman yaptı diğer başvurularımızı kendimiz yeni bir hesapla yaptık.
-
@summer-vacation Tekrar bi uzatma olmaz diye düşünüyorum. İlk başvurudaki uzatma olmasının en büyük sebebi avukatların sonuçların çok geç gelmesini göstererek işi yargıya taşımalarıydı.
-
@Seda-Uysal-Avcı cok tesekkur ederim
-
@xkira7 bundan sonraki beklentimiz bu 3 yıllık oturum ve çalışma izni ile kolay bir şekilde pr -kalıcı oturuma geçiş yolları veya tekrar üç yılın uzatılması olacaktır. Umarım kanada bununla ilgili ilerleyen zamanlarda supriz ve herkesi sevindirecek haberleri duyurur. Üç yıl sonra tekrar desteklerini devam ettirir.
-
tekrardan cok teşekkürler cevaplariniz icin. Baska bir sorum daha var.
Kanada da hiçbir tanidigim yok ve başvuruda adres olarak 1 ay kalacağım airbnb adresi vermek mantıklı gelmiyor, adres konusunu nasıl çözebilirim?
nasıl bir yok izleyebilirim, daha once bu konuyu tecrübe etmiş birileri bana fikir verebilir mi? -
@abdlkdr-ince34 virtual mailbox hizmeti veren yerler var.
-
@abdlkdr-ince34 başvuru online onaylandıktan sonra posta ile adrese gelecek olan work permit belgesi önemli çünkü o belge ile service canada ofislerine gidip sin numarası alınıyor. İşe girişte bu sin numarası gerekiyor. postada kaybolma veya teslim alınanama durumlarında galiba tekrar gönderilmesi için talep yapılıyor ama uzun bir zaman alır. Bir şekilde posta ile teslim almaya gayret edin. Önemli bir belge ve kaybolmaması lazım. Kişisel bilgilerinizide içerdiği için size özel bir evrak. Teslim alınması önemli. Aynı şekilde sin numarasıda önemli ve sadece size özel başkaları ile paylaşılmaması gerekiyormuş.
-
Askerlik gorevini yapan erkekler icin bir soru,
5710 formununun 4. kismindaki sorusuna military service yaziyormusunuz.? -
@ultraking Halen netice çıkmayanlar var. Galiba süreç bayağı uzun bu son zamanlarda. Önceden kısa sürece çıkıyormuş
-
@Seda-Uysal-Avcı
Kalıcı oturum için express entry başvuru yöntemi var ve bu puanlama sistemini içeriyor. Niteliklerinizin karşılığında size toplam bir puan veriliyor.
Belli zamanlarda ( sanıyorum iki-üç haftada bir kere ) taban puan açıklanıyor.
Eğer puanınız bu taban puanda veya bundan yüksek ise pr kalıcı oturuma başvuru için davet alma ihtimali oluyor. Aldıgınız bu davet ile pr kalıcı oturuma başvuru yapabiliyorsunuzYıllara göre açıklanan taban puanlar ( ortalama taban puan 500 ve üzeri gibi. Yani bu puana sahip olmak kolay değil. ):
Niteliklerinize göre alacağınız puanlar :
Niteliklerinize göre kaç puan alacağınızı otomatik hesaplama :
-
Kasımda başvurup hala cevap alamayan var mı TS2023'e ? Gelip gelmemekte kararsızım, süreç 3 haftadan uzun olur mu dersiniz ?
-
@Utku-Gelbal Bi ara neticeler 10-15 gunde belli oluyordu. Son zamanlarda bayagı uzun deniliyor. Kanada dışına çıkmak neticeyide olumsuz etkilediğinden mecburen başvurup netice çıkana kadar kanada içinde kalmak gerekiyor. Yada tamamen ret riskini göze alıp geri dönmek kişinin insiyatifine kalmış bir durum. Ret alınırsada yapılan yüksek meblag masraf ve plan boşa gitmiş olur ve üstelik bir dahaki ilerki zamanlarda vize başvurularında negatif yönde etkileme durumu olabilir.
Özetle başvurudan sonra on veya onbeş gündemi netice çıkar yoksa iki ayda mı belli olmaz. Bunun kesin cevabı yok.
Herkes için en iyisi ve hayırlısı neyse o olsun diyelim.Bu 3 yıllık çalışma izni alındıktan sonra bunun üç yıl sonra süresi bittiğinde esas önemli olan kalıcı oturuma nasıl geçilir konusu. TS2023 ile çalışma izni almak kolay başvuran herkese veriyorlar zaten önemli olan bundan sonrası. Çünkü pr kalıcı oturum almak çok kolay değil. Nitelik egitim dil seviyesi gibi özelliklere sahip olmak gerekiyor.
-
Merhabalar, ben kasim ortasi Montreal e geldim ve owp basvurusunu lisansli bir danisman araciligi ile yaptim. 3 hafta sonra, hala ulke icinde olmama ragmen kanadadan ayrilma gerekcesi ile basvurum ret ile sonuclandi. Bu sekilde sonuclanan kimse var mi? Cok anlamsiz bir ret sebebi aldim.
-
@metinola merhaba gerçekten çok ilginç. Türk pasaportu ile mi giriş yaptınız? Lisanslı danışmanınız kim? Bsşvuruyu doğru yaptığına emin misiniz?
-
@praguebudapest Teşekkürler bu konuya hakimiz
-
Arkadaşlar süreç ile ilgili güncel gelişmeler:
Başvuru sonuçlanma süresi ortalama 15-20 günmüş.
Kanada'dan çıkmayıp da reddedilen varmış ama istisnai (teknik problem vs)
Gelen OWP'de yanlış bilgi varsa (Ad yanlış çıkmış vs) düzeltme gerekir, belge aslı postayla IRCC'ye gönderiliyor.
SP ile OWP başvurusunda problem yok, ikisine birden sahip olabilirsiniz. Okulu bırakınca bir süre sonra SP geçersiz oluyor.
3 Ocak'tan sonra uzatma söz konusu değil, seçim hazırlıkları göçmen politikasını kısıtlamaya itiyor.
-
@praguebudapest Şuanda benim çıkarttığım istatistiğe göre ortalama 20 günde belli oluyor. Siz son zamanlarda bayağı ızun derken ne kadarlık bir uzunluğu kast ediyorsunuz.
-
@Utku-Gelbal kesin net bir süreç olmuyor. Kimine mesela on günde kiminede iki ayda çıkıyor neticeler. Standart bir zamanlama yok. En geniş neticelenme süresini baz almak en sağlıklısı. Birine başvurudan on gün sonra çıktı diye banada on günde çıkar mantığı bence olmaz.
Başvuruların hepsi kişinin kendi özelinde olan bir durum.Ekim ayından beri netice bekleyenler var bunun aksine geçen hafta başvuru yapıp bu hafta netice alanlar var. Bu durumu nasıl değerlendireceksin.
-
@Seda-Uysal-Avcı 450-550 puan bandının altında bir profiliniz varsa PR kalıcı oturumu express entry ile almak çok çok zor.
Genelde bu aralıkta taban puanlar açıklanıyor. Sanıyorum her iki üç haftada bir taban puan açıklanıyor.İyi dil seviye skoru , master derecesi ve bir sürede iş deneyimi olanlar express entry başvuru yolları ile puanlama sayesinde direkt PR kalıcı oturum alıp o şekilde geliyorlar kanadaya ve tüm haklara sahip olarak yaşama başlıyorlar.
-
@orange Bu konuda yeteri kadar bilgiliyiz. 5 yıldır her şeyi okuyup araştırıp kılı kırk yarıyoruz. 3 yıl içerisinde hükümetin süpriz bir yasa çıkarması için evrene mesaj gönderiyoruz. Her iki tarafın da buna ihtiyacı var. Geçmişte emsalleri var.🫣Teşekkür ediyorum

Benzer Başlıklar
106
52.6k
Users
4.8k
Topics
479.7k