Ben sifirdan basvurdum... Esim bahsettigim sure icinde gitme firsati olmadi...
Sizin konuyu da bilemiyorum. Yine internetten basvuruyorsunuz ancak kesin veriip vermedikleri konusunda emin degilim
-
Önceden planlar yapıldığı için gelenler mecburi yaşıyor adapte olamayan terk ediyor. Herşeyden önce kısa süreli turist olarak gelip görseler bir daha asla uzun süreli göç etmek için gelmez birçok kişi.
-
@grounddreamer ukrayna cuaet measures uzatıldı ts2023 uzatılması yok
-
@aysequl PR nasıl alınır kaç puan gerekli gibi bilgiler hepsini kanada resmi sitesinde yazmış. Kanada iş deneyimi olanlar için puanlar en son 521, 527 ve 542 gibi. Bu puanlara ulaşan elbette PR daveti alır ama önemli olan bu puanlara ulaşabilmek. TS2023 ile work permit alıp bu puanlara ulaşan görmedim. Çoğu 300-400 puan aralıklarında. Yaşı max 29 olan bir tık avantaj olabilir ama bunun dışı canadian experience class kategorisinde PR alması aşırı zor.
-
World
Canada closes doors to foreign workers, students and tourists as visa denial rates soar in 2024 Canada closes doors to foreign workers, students and tourists as visa denial rates soar in 2024
The data reveals that 52% of study permit applications were denied, while 22% of work permit requests were rejected, a slight decrease from 23% in 2023.
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
@ayvalik10 o özelliği biliyorum🫣 da heyecan yaptım siz misiniz bu gibilerinden bir soruydu🙏🏻
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
-

TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
TS2023 ile aldığım çalışma iznim 13 temmuz 2026 tarihinde süresi bitecek. Bu izni tekrar nasıl uzatırım. Kanada dışındayım ve kanada içinde bulunmadım. Work permit çıkınca kanadadan ayrılmıştım.
-
@Seda-Uysal-Avcı fransızca bilgim var bende bu kategoriden pr alabilirmiyim ?
-
This post is deleted! -
TS2023 Açık Çalışma İzinleri için 3 Yıl Uzatma Talebi
Türk vatandaşlarına verilen TS2023 Açık Çalışma İzinlerinin 3 yıl daha uzatılması için bir imza kampanyası başlatılmıştır. Kampanyaya katılmak için herhangi bir şart bulunmamaktadır—tüm tanıdıklarınıza ileterek imzalamalarını teşvik edebilirsiniz.
İmza kampanyasına katılmak için tıklayın:
Kampanyayı İmzala
Ayrıca, aşağıda yer alan videolarda kampanyayla ilgili detaylı açıklamalar bulunmaktadır. Lütfen videoları izleyerek çevrenizle paylaşın ve daha fazla destekçi kazanmamıza yardımcı olun.
Mehmet Alper Kırtıl ve İrep Çakır'ın TS2023'lülerin geleceği hakkındaki görüşmesi:
Eski Bakan’ın Kanada’daki Türk toplumuna yönelik açıklamaları:
Desteğiniz için teşekkür ederiz!
-
@grounddreamer, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
TS2023 Açık Çalışma İzinleri için 3 Yıl Uzatma Talebi
Türk vatandaşlarına verilen TS2023 Açık Çalışma İzinlerinin 3 yıl daha uzatılması için bir imza kampanyası başlatılmıştır. Kampanyaya katılmak için herhangi bir şart bulunmamaktadır—tüm tanıdıklarınıza ileterek imzalamalarını teşvik edebilirsiniz.
İmza kampanyasına katılmak için tıklayın:
Kampanyayı İmzala
Ayrıca, aşağıda yer alan videolarda kampanyayla ilgili detaylı açıklamalar bulunmaktadır. Lütfen videoları izleyerek çevrenizle paylaşın ve daha fazla destekçi kazanmamıza yardımcı olun.
Mehmet Alper Kırtıl ve İrep Çakır'ın TS2023'lülerin geleceği hakkındaki görüşmesi:
Eski Bakan’ın Kanada’daki Türk toplumuna yönelik açıklamaları:
Desteğiniz için teşekkür ederiz!
Link sanırım hata verdi. Sizce uzatırlar mı çalışma süresini?
-
@scholarway ts2023 programının bir daha asla uzatılacağını düşünmüyorum. Daha önce bir kere uzatılmıştı ve kanada bu destek programlarını uzatacağı zaman son başvuru tarihinden önce yapıyor. Aradan son başvuru tarihi itibariyle uzun süre geçmiş. Bundan sonra uzatmaz. Kanada içinde göçmen sorunu çok fazla ve geçiçi statü ile yaşayanları çıkartma niyetindeler. İmza kampanyaları gibi durumlar çok ciddiye alınmaz. Daha öncede yapıldı bu imza kampanyaları hiçbiri netice getirmedi.
-
Daha önce uzatılan şey başvuru süresiydi. Ayrıca imza ile uzatıldı diye hatırlıyorum. Şu an ise hali hazırda elinde çalışma izni olan kişilerin sürelerini uzatmakla alakalı bir imza kampanyası var ki uzatılması hem mantıklı hem de olabilir gibi geliyor. @gokmenviko, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
@scholarway ts2023 programının bir daha asla uzatılacağını düşünmüyorum. Daha önce bir kere uzatılmıştı ve kanada bu destek programlarını uzatacağı zaman son başvuru tarihinden önce yapıyor. Aradan son başvuru tarihi itibariyle uzun süre geçmiş. Bundan sonra uzatmaz. Kanada içinde göçmen sorunu çok fazla ve geçiçi statü ile yaşayanları çıkartma niyetindeler. İmza kampanyaları gibi durumlar çok ciddiye alınmaz. Daha öncede yapıldı bu imza kampanyaları hiçbiri netice getirmedi.
-
@scholarway umarım uzatırlar ama ihtimal düşük .Keşke uzatsalar
-
@scholarway Ukrayna, Iran ve Haitililere uzattilar. TS2023luler daha az sayida ve devlete digerlerinin aksine hiç yükleri yok (ucretsiz saglik, maddi yardim vb.) , onu da zamani gelince (onumuzdeki yil - Ocak/Subat 2026) uzatirlar bence. Beklentim uzatilacagi yonunde.
-
@loremipsum bunlar için uzatma duyurusu son başvuru tarihinden önce yapıldı. Burada ipucu eğer uzatma olursa son başvuru tarihinden önce açıklanıyor. Ts2023 ilk 25 eylul 2023 son başvuru tarihi olarak açıklandı ve bu tarih gelmeden kısa bir süre öncede 03 ocak 2024 tarihine uzatıldığı duyurulmuştu. Şimdi aradan neredeyse 1,5 yıl geçmiş bundan sonra uzatma olması düşük ihtimal. İmza kampanyaları filan çok ciddiye alınmıyor. Göçmenlik yönetiminin insiyatifinde olan bir durum gibi görünüyor. Gönül isterki uzatsınlar çok iyi olur.
-
@grounddreamer 25 eylül 2023 tarih son başvuruydu ve sonra 03 ocak 2024 tarihine ikinci kez uzatıldı. Bundan sonrada ts2023'ün tekrardan uzatılması olmaz. Seçimlerde liberaller büyük ihtimalle kaybedecek bu belli president aylar öncesinden istifa etti. Göçmenlik süreçlerini yönetemediler. Ülke çok sayıda gereksiz göçmen aldı. Göçmen sorunu zirvede iken sayıyı artırmazlar. Bunun gibi daha öncede imza kampanyaları yapıldı hepsi boş netice gelmedi gelmez. ts2023 work permit lerin süresi bitince kanadadan ayrılış mecburi görünüyor. pr kalıcı oturum sahibi olmak imkansıza yakın oldu. kalıcı oturum alamayacaklarını anladılar. Herkesin elbette temennisi uzatılsın yönünde keşke uzatsalar herkes için çok yararlı olur.
-
@ilkem Bundan önce uzatılan başvuru süresiydi. Şu anda talep edilen halihazırda TS2023 Workpermit olanların extension talebi. Olur yada olmaz girip kampanyayı imzalamak için kimse para istemiyor. Destek olmak isteyenler imzalayabilirler.
-
@grounddreamer başvuru süresi zaten tüm hepsini kapsıyor. Daha önce uzatılmıştı 03 ocak 2024 olarak. Bir daha uzatma yapmazlar.
Seçimlerde liberallerin şansı yok göçmenlik yönetimi yapamadıkları için tercih edilmiyorlar. Bu imza kampanyaları filan çok ciddiye alınmıyor geçerliliği yok. İsteyen gene destekler elbette kişisel tercih. Uzatılması çok iyi herkes için keşke uzatsalar -
@grounddreamer ts2023 work permit ile calgaryde yaşıyorum. 11 ekim 2026 work permit süresi bitiyor. Kalıcı oturum alamıyorum çünkü puanım yetersiz yaş 47 . Ts2023 uzatılacağınıda sanmıyorum. Work permit süresi dolunca kanadayı terk etme olacak mecburen.
-
Arkadaşlar destek olmuyorsanız bari köstek olmayın. Milletin hevesini kursağında neden bırakıyorsunuz? Daha neyin daha önce uzatıldığını (başvuru süresiydi) bilmeyenler burda kalkıp imza kampanyası bir şeye faydası yok diye atıp tutuyor. Sen yeterli imzayı topladın mı bak bakalım faydası var mı yok mu! Burası Türkiye değil Kanada insanların görüşlerine önem verilir ama önce yeteri kadar imza toplanması lazım.
-
@scholarway ilk mesajlari Kanada konusu (ozellikle TS2023) olan kisileri dikkate almamanizi oneririm. Bu mesajlari yazan ayni kisiler. Kanada ile ilgileri olmayan insanlar.
-
ts2023 başvuru tarihi uzatıldı mı ?
-
@grounddreamer ts2023 bir daha uygulanmaz. Work permit süresi bitenler kanadadan ayrılmak zorunda kalacaktır. Öğrencilerle çok az sayıda kişi kaldı kanada içinde. İlk zamanlarda ts2023 için gelenler tutunamadı ve geri döndü. Kalanlarda work permit süresi bitince ayrılır. Kalıcı oturuma giden yollarda kapalı. Express entry , eyalet aday programları hepsi zorlaştırıldı. Seçim yakında büyük olasılık liberaller kaybedecek yeni gelenlerde göçmenleri kanada dışına çıkarma amacında olur. Nüfüs çok kalabalık
-
2023 yılı ağustos ayında ts2023 başvurusu ile açık çalışma izni üç yıl geçerli aldım ama kanada içinde kalmayı istemedim. Şimdi bakıyorumda iyikide kalmamışım. Kalsaydım şimdiye kadar birşey olmaz ve sonucundada kalıcı oturuma gitmezdi. İki tane arkadaşımda aynı şekilde açık çalışma izni almalarına karşın kalıcı oturuma puanları yetmiyor. Çalışma izin süreleri sona erince mecburen kanadayı terk ederiz diyorlar. Biri torontoda digeri halifax.
-
@grounddreamer ukrayna cuaet measures uzatıldı ts2023 uzatılması yok

Benzer Başlıklar
90
55.7k
Users
4.8k
Topics
484.3k