Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Cemail-Türkseven Rica ederim. Evet sanirim bu surecte en uygun olan F1 statu degisikligi yapmasi olacak. Evlilik yaparsa zaten EB3 dahil, bunlarin hicbirine gerek kalmayacak 😊 Hakkinizda hayirlisi olsun.

• @dpdemir çok teşekkürler inşallah hayırlısı olur

• Arkadaşlar herkese merhaba. Forumda yeniyim İlk h-2b tecrübem ve ABD'ye geleli üç buçuk ay oldu. EB-3 Other workers sürecini anlamaya çalışıyorum. Öncelikle aşamaları herkesin anlayacağı şekilde düzenlemek için emek sarfeten tüm arkadaşlara teşekkürümü borç bilirim, elinize emeğiniz sağlık. Konu özelinde iki temel başlığı okudum. Temel noktaları anlasam da, bazı detaylar kafam karıştırdı.

Çalışma onayına(EAD)(I-765İ ve Seyahat iznine (I-131), I-485 başvurusuyla beraber mi başvurulabiliyor? Priority date'miz current olur olmaz bu üçüne de aynı anda başvurabiliyoruz, doğru mu anladım? Dolayısıyla, prensipte PWD sürecinde bize sponsor olacak şirkette işe başlamaya kadar için ortalama 2 sene beklememiz gerekiyor, değil mi? (Premium processing olmadan)?

• merhaba 🙂
    1-Çalışma onayına(EAD)(I-765İ ve Seyahat iznine (I-131), I-485 başvurusuyla beraber mi başvurulabiliyor? EVET
    2-Priority date'miz current olur olmaz bu üçüne de aynı anda başvurabiliyoruz, doğru mu anladım? EVET AYNI ANDA BAŞVURULUYOR
    aşağıdaki başlığı ayrıntılı incelerseniz ilk ileti de ve ilerleyen iletilerde çok ayrıntılı bilgiler var.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları?_=1710749697942

• @serel Merhaba. Teşekkür ederim. 🙂

• @orhanozbekk merhabalar.ben de eb3 vize surecindeyim ve eger mumkunse ben de gruplariniza dahil olmak isterim.link atabilir misiniz?

• @konbalx Merhaba, eb3 ile ilgili gruplara girebildiniz mi? Bende bu vizeyle ilgileniyorum, dahil olmak isterim

• Merhabalar.
    Eb3 için başvurıları ve takibi kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa bdv gibi danışman firmalar vasıtası ile mi başvuruyorsunuz?

• @black21 girdiyseniz beni de alabilir misiniz?

• @Zivizit @black21 @konbalx Linkleri ilettim. Katilabilirsiniz.

• @smyael kendiniz sponsor bulabilirseniz avukat aracılığıyla aracı firma olmadan başlatabilirsiniz. bunun dışında bdv gibi aracı firmalarla çalışmanız lazım... profilimdeki linkten ayrıntıları görürsünüz....

• @orhanozbekk teşekkürler

• @orhanozbekk bu grubs beni de alabilir misiniz?

• Merhaba benim eşimde iş teklifi aldı ve hemen işlemlere başlamak istiyorlar eşim şu an için evraklarını toplama sürecinde .ben ve çocuk için nasıl Bir yol izlemeliyiz acaba

• @sehmus Profiliniz hakkinda biraz bilgi verebilir misiniz lutfen? Siz suan ABD de misiniz? ABD' de iseniz hangi vize turunuz var? Turkiye' de iseniz bir vizeniz var mi yada basvurmayi dusunuyor musunuz? vb sorulari cevaplarsaniz bir rota cizebilmek saglikli olur.
    Tesekkurler.

Bu arada EB3 sureci hakkinda guzel bir bilgilendirme. Surec icerisinde hepsinden gececeksiniz. Sayet okumadiysaniz okumanizi siddetle tavsiye ederim.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları

• orhanozbekk, içinde söyledi: EB-3 GREEN CARD SURECI

@swingest Merhaba;
    Work permit onaylandiktan sonra isletmede calisabilirsiniz. O da surece bugun basladiginizi varsayarsak ve bugunun verilerine gore hesaplarsark ortalama 1 ile 1.5 sene icinde calismaya baslayabilirsiniz. Bu green cardi alirsiniz anlamnini tasimiyor. Ben calisma onayi almanizi hesaplaliyorum.
    Sorunuz olursa cekinmeyin lutfen

Merhabalar. H2b ile ABD'ye gelip süreci orada başlatmayı düşünüyorum. 1.5 yıl sonra sponsor şirketle çalışmaya başlayabilirsem statümü korumam gerekiyor değil mi? Diyelim ki h2b ile 1-2 sene çalıştık süreci beklerken. En erken ne zaman çalışmaya başlayabilirim yasal olarak. Statüm biterse ne olacak? Vize bültenini beklerken çalışabilir miyim? Hedefim süreci h2b ile ABD'de tamamlamak aos yapmak için. Şu sıralar ciddi bir h2b iş arayışındayım, telegram da da varım görüyorsunuzdur. Bu konuda bilgiye ihtiyacım var çok sağolun.

• Selam Dostlarim,

ya birsey sormak istiyorum...

Bu EB-3 Vizesini almak icin elbette bir is yerim olmasi gerekiyor, ama simdi bu is yerini normal internetden bulup CV mi yollayip beklememmi gerekiyor veyatta amerikaya turist olarak gidip persönel bir sekilde CV mi vermekmi ??

Yani okudugum kadariyla, EB-3 Vizesi bir amerikan is yerinin bana yardimci olmasi gerektigini okudum, belkide ben yanlis anlamisimdir, lütfen yardimci olurmusunuz.

• @Mehmetyanik oncelikle sponsorunuz var ise surecinizi hemen baslatmaniz sizin avantaj saglar. surec cok uzun ve visa bulteninde backlog mevcut. kisaca bugun surece baslasaniz;

PWD - ortalama 6 ay
    ilan - 2 ay
    labor certifitition - 15 ay civari
    I-140 - Premium process ile 2 hafta

bu asamalara kadar zaten ortalama 2-3 sene gecmekte. bu asamadan sonra visa bulteninde tarihinizin aktif olmasini bekliyorsunuz. eger aktif ise AOS yapabilrisiniz ve bu asamaya kadar statunuzu koruyor olabilmeniz lazim. AOS asamasina geldiginizde, green cardiniz, calisma izniniz ve seyahat izniniz olmak uzere hepsine ayni anda basvuru yapilacak. sure vermek yaniltici olacaktir o yuzden bu surece baslamak istiyorsaniz minumum 3-4 yili gozden cikarmaniz lazim demenin daha dogru olacagi gorusundeyim. Bu ozet, suan ki sartlarda bu sekilde. ilerde daha farkli kararlar alinir yada surec degisir bunu bilmek mumkun degil.

• @Danny12 evet dogru okumussunuz. " , EB-3 Vizesi bir amerikan is yerinin bana yardimci olmasi gerektigi" den kasit, size sponsor olmasi. Bunun icin illa ABD de bulunmaniz gerekmez. ikna edebilriseniz bugunde surec baslatabilirler. Bu durum tamamen sizin ve isveren arasinda olan bir durum. Sponsor bulmakta zorlaniyorsaniz ucret karsigili yapan araci firmalar mevcut. Bu araci firmalar ile de surec baslatmaniz mumkun elbet.
    Bol sanslar

Benzer Başlıklar

• 2728
  • 2
  • 8
  • 60
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

48.1k
Users

4.7k
Topics

464.5k

| | | |