@Ceng Sizi baska basliga yonleniriryorum. F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları).
-
@Olkan-Oflaz-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhaba, eşimin bana sponsor olması için maddi durumu yetersiz babası olacak onun yerine bunun için babasının hangi belgeleri alması gerekiyor? Başlığın ilk sayfasına baktım ama bulamadım teşekkürler.
Merhaba eşinizin babasının IRS ( Tax Return Transcript ) , W2 ( Gelır gosterır belgesı) , Herhangıbır home domıcıle evrak ( elektrık su faturası gıbı ) lazım. Ayrıca eşinizinde IRS Belgesı sısteme yuklenmelıdır.
-
@acgx bultenin current olmadığı zamanlarda ilerleme hep ay ay yada iki üç ay şeklinde olmuş. Ama öyle olduğu halde insanların vizelerini ellerine almaları iki en fazla iki buçuk yıl sürmüş. Bizler rekora doğru gidiyoruz böyle devam ederse. O sebeple bulten iki ay ilerleme ile devam ederse biz hali hazırda zaten bir yıldır randevu bekliyoruz. Bir yıl daha beklememiz gerekir ki bu kabus gibi. Umarım bülteni makul bir yıla getirip sonrada dediginiz gibi mantıklı bir şekilde ilerletirler ki geçmiş yıllarda hep böyle olduğu için ben öyle olacağını düşünüyorum. Ama başkan değişirse ne olur oda ayrı muamma.
-
@Ceng Sizi baska basliga yonleniriryorum. F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları).
-
@EfeNevada ben gelmeden once hazirlamistim dokumanlari. İlgili oldugunu dusundugunuz kanitlari ekleyin ibaresini gorunce, bende eklemistim.
Evet tarihlerimiz yakinmis. Bol sans diliyorum 🙏🏻☘️ -
Şöyle bir sorum olacak, K-1 başvurumuzu yaptıktan sonra olan değişiklikleri (tekrardan yanyana gelindikten sonraki fotoğraflar, iş değişiklikleri vs) bunları bizden ek kanıt istenmeden göçmenlik bürosuna göndermeli miyiz? Onlardan böyle bir talep gelmeden bunları yollamak bir sorun yaratır mı? Ne yapmak gerekir?
-
Merhaba,
Esim icin evlilik yoluyla green card surecindeyiz ve bu hafta advanced parole dokumani onaylandi. Turkiye'ye gitmek istiyoruz, biletlere baktigimda en uygunlarinin Almanya aktarmali oldugunu gordum. Almanya Turk vatandaslarindan normalde transit vize istiyor ama gecerli bir ABD vizesi varsa bundan muaf tutuluyor ancak advance parole dokumanini kabul etmiyor. (https://www.germany.info/blob/917514/866be06154cffee060c3603d308b6485/airport-transit-country-list-data.pdf)
Bu durumda su an gecerli olan B1 vizesiyle Almanya aktarmali seyahat edebiliyor muyuz? Yoksa ABD'ye geri donuste girisi advance parole ile yapacagimiz icin Almanyadaki clearance checkde bir sorun yasar miyiz?
Bu soruyu Alman konsolosluguna sordum ancak yanit alamadim. Simdiden tesekkurler -
@Nihan-YILMAZ annenizin nufüs kayıt örneğinde tüm çocuklar görüneceğinden onu alıp, çeviri yaptırıp yükleyebilirsiniz. Kendi annemden sağlamasını yaptım tüm kardeşler görünüyor.
-
Tskler @Cavidan ve @Mango2014 cevaplariniz icin.
Anlasilan I-130 sureci bireyler icin bagimsiz gidiyor evli olsalar bile. Ama gunun sonunda NVC interview de birlestiriyorlar. Gerci boyle olmasi daha mantikli. -
-
-
@Sinem-Arslan durumu merak ettim sonuç ne oldu acaba?
-
-
Merhaba! Evet, evlilik belgesi yeterli olur. hatta ona bile bakmadılar, ben bir sürü fotoğraf, ABD'de eşimin ailesinden davet mektupları, düğün davetiyeleri filan da götürmüştüm, ama hiç birine bakmadılar. En önemli olan bu vize türü ile gidip orada yaşamayacağınızı, gerçekten kısa süreli, turist olacağınızı onlara göstermeniz. Bana iki kere neden IR1'e başvurmuyorsunuz diye sordu bende açıkça anlattım, şu anda öyle bir planımız yok, eşim burada görevli ben de burada çalışıyorum, eğer oraya taşınma planımız olursa ona başvururuz zaten prosedürü biliyoruz diye. Ayrıca evet, şu anda da eşimin görev süresi burada sona geldiği ve ABD'ye taşınma planımız olduğu için IR1'e başvurduk.
-
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz? -
@Deniz-Akın-Tural, içinde söyledi: Ailece Green Card aldıktan sonra bazı aile bireylerinin ABD'de yaşamaması
Merhabalar. Öncelikle yaklaşık 1 ay önce randevuya gidip ailemle beraber green cardımızı aldık. Green Cardı F4 türüyle aldık (kardeş dayanaklı) başvuru sahibi annem ve ben 17 yaşındayım. Annemin Amerikada kalma gibi bir şansı yok. 1 hafta önce ülkeye giriş yaptık SSN gibi şeyleri de aldık. Sorum şu ki Annem 6 ay kalma koşulunu yerine getirmese bile benim amerikada yaşamama rağmen benim de green cardım iptal olur mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Hayir, bir problem olmaz.
Ailece ABD'ye giris cikis yaptiktan sonra herkesin sureci birbirinden bagimsiz olarak ilerliyor. Onemli olan herkes ayri bir Green Card'inin olmasi.
Elinizdeki gocmen vizenin Green Card'a donusmesi icin vize suresi bitmeden ABD'ye giris yapmaniz gerekli. Sonrasinda anneniz veya babaniz TR'e geri donme karari alsa bile sizin gocmenlik/vatandaslik sureciniz bundan etkilenmez.
-
Merhabalar,
Ben esimin ailesi tarafindan psikolojik siddete maruz kaliyorum. Zamaninda annesi uzerime yurudu tehditler savurdu ancak o zaman green cardim olmadigi icin ve onlarin sayisi bana karsi cok oldugu icin polisi aramaya korktum elimde kanit da yoktu zaten. Sonrasinda hep problem olmaya hayatima kiyafetime karismaya calistilar. Esimin annesi yuzunden esim tarafindan evden kovuldum aylar once. iki gunumu sokakta gecirdim. Kovuldugum anlarin video kayitlari elimde var. Gidecek bir yerim olmadigi icin geri ayni eve donmek zorunda kaldim. Sayelerinde urtiker sahibi oldum ve depresyon ilaclarina basladim. Ben Turkum diye beni istemediler. Her neyse dun aksam esimin abisi beni aradi bagirdi cagirdi cani isterse evime girebilecegini ne isterse yapabileceklerini soyledi. Kabul etmek zorunda oldugumu " ben avukatim sen bana hicbir sey yapamazsin ama ben sana yaparim" seklinde tehdtiler savurdu. Sadece 2 senelik conditional kartim var. Esimle severek ve gercek bir evlilik yapmistik fakat ben artik dayanamiyorum bunlarin sozlu tacizlerinden ve beni yalniz bulup korkutmaya calismalarindan. Altta kalmak da istemiyorum altta kala kala hasta oldum. Ben artik bu evlilige degdigini de dusunmuyorum. Su an bir gelirim yok avukat bulup avukata da soramiyorum. Bana yardimci olur musunuz ben nasil kurtulabilirim bunlardan ?
@crazycells @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu litfen yardim edin aklimi kaybediyorum... -
Merhaba. Ben ABD doğumlu bir Amerikan vatandaşıyım. Çocukluğumdan beri Türkiyede yaşadım. Geçen yıl evlendim ve eşimle birlikte Amerikaya yerleşmek istiyoruz. Eşimin I130 başvurusu onaylandı. NVC aşamasındayız. Proof of domicile durumunu Türkiyede yaşarken nasıl çözebilirim? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
-
@ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
-
@wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri
Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık.
1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz?
2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz?
3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır)Şimdiden teşekkürler.
Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz:
Eyl 20Petition to Remove Conditions on Residence Petition to Remove Conditions on Residence
Use this form if you are a conditional permanent resident who obtained status through marriage and want to apply to remove the conditions on your permanent resident status.
Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor:
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz...
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz...
Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa...
Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.

Ailece Green Card aldıktan sonra bazı aile bireylerinin ABD'de yaşamaması
-
Merhabalar. Öncelikle yaklaşık 1 ay önce randevuya gidip ailemle beraber green cardımızı aldık. Green Cardı F4 türüyle aldık (kardeş dayanaklı) başvuru sahibi annem ve ben 17 yaşındayım. Annemin Amerikada kalma gibi bir şansı yok. 1 hafta önce ülkeye giriş yaptık SSN gibi şeyleri de aldık. Sorum şu ki Annem 6 ay kalma koşulunu yerine getirmese bile benim amerikada yaşamama rağmen benim de green cardım iptal olur mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
-
@Deniz-Akın-Tural, içinde söyledi: Ailece Green Card aldıktan sonra bazı aile bireylerinin ABD'de yaşamaması
Hayir, bir problem olmaz.
Ailece ABD'ye giris cikis yaptiktan sonra herkesin sureci birbirinden bagimsiz olarak ilerliyor. Onemli olan herkes ayri bir Green Card'inin olmasi.
Elinizdeki gocmen vizenin Green Card'a donusmesi icin vize suresi bitmeden ABD'ye giris yapmaniz gerekli. Sonrasinda anneniz veya babaniz TR'e geri donme karari alsa bile sizin gocmenlik/vatandaslik sureciniz bundan etkilenmez.

Benzer Başlıklar
63
36.8k
Users
5.5k
Topics
399.3k