Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)


  • Yaşın bir onemi yok insan ne yapmak isterse o güzeldir kendince kimseyi dinlemeyın ne yaşamak istersenız onu yaşayın. Başarılar.

  • ⭐⭐

    Dv2015 talihlisiyim. Benim green cardi kazanip gelme surecim basvurdugumu unutup 15 gun sonra kontrol ettigimde uzunca bir yazinin karsima cikip bu ne demek oluyor ki diye sasirmamla baslamisti. O zamanlar hicbir fikrim yoktu. Bi konuda cokca yanlis anlasilma var. Gitmeyecek olan insan basvurup kazansa bile green card surecini devam ettirmezse kimsenin de hakkini almamis oluyor. Burada ki problemli durum gitmeyecek oldugu halde sureci devam ettirip sinirli sayidaki vizeyi bastiran kisi kabalik yapiyor diyebiliriz. Kendi surecime donecek olursam kazandigimda 28 yasindaydim su an vatandaslik surecimin baslamasina az kaldi. Abd’ye gelmek icin ben de cok kararsizdim. Iyi bir isim vardi yeni ev almistim. Ailemin yanina tayinim yeni cikmisti. Isimde terfi almistim. 2015 yilinda turkiyede her sey gulluk gulistanlikti diyebilirim. Turkiyedeki memnun olmadigimiz durumlar her zaman vardi ama bu kadar rahatsiz edici degildi. Uzatmayayim uzun bir arayistan sonra didisinin didisi diyebilecegim bir tanidigin yaninda esimle birlikte roommate sekilde kalacagim ve mall de saatlik $9 a kioskta calisacagim bir is bularak geldim. Abd de kalip kalmayacagima karar vermek icinde sadece 1 ayim vardi cunku turkiyedeki isimi istedigim gibi ayarlayamamistim. Sadece 1 ay ucretli iznimi alabilmistim. Bu yuzden istifa mektubumu hazirda birakip abd ye gelmistim. Bu bir ay tabiki yeterli olmadi hicbir mantikli sebep olmamasina ragmen abd de basarili olabilecegimi dusunup gonlumun sesini dinleyip kalmaya karar verdim. Ailem 1 yilin sonunda iyi ki geldigimi soylemeye basladilar. Tabi bu karari alip gelmemizdeki en buyuk pay esime ait. Kendisi cok kararliydi. Abd de basarli olabilmenin bence birinci sarti evliyseniz eslerin birbirine destek olmasi. Genel kani erkegin onden gelip duzen kurmasi seklinde ataerkil bi dusunce yapimiz var ama ben buna katilmiyorum. Hem psikolojik hem de maddi acidan yeni bir ulkenin be hayatin sorumlulugunu kaldirmak tek basina cok zor. Evli ve cocuklu kisiler icin degil bu soylemim. O daha farkli bir durum


  • @goodluck Merhaba! şuan durumunuz nedir iş güç ev ortam 4-5 yıl geçmiş aradan istediğiniz ortamı işi maddı durumu yakaladınızmı ??

  • ⭐⭐

    @serkanist

    Ilk geldigimde de bekledigim ortami yakalamistim. Turkiye’de ki dalkavukluklardan sıkıldıgım icin kariyer yapma odakli degildim. Buraya motive bir sekilde geldim. Ilk 8 ay basit islerde calisip sistemi ogrendim. Esimde part time calisip ingilizce kursuna gitti. Bizim disari islerimizi hallediyordu gozum arkada kalmiyodu. Cunku ben o aralar haftada 70 saat calisiyodum. Turkiye’den geldik burada eyalet degistirdik derken 5 yilda 5 ev 3 araba degistirmisiz. En sonunda mortgage aldim su an ilk defa 1 yili biraz gecti ayni evde oturuyorum. Roommate de kaldik. Aylarca Esyasiz evde sisme yatakta yattik. Bunlari yaparken hic kotu evlerde mahallerde kalmadim. Hep sifir arabalara bindim. Turkiyedeki kazandiklarimi burda hic kullanmadim burada ne yaptiysam onunla gecindim. 8 ay sonunda sifirdan kendi isyerimi kurdum. Ortagimdan agir bi kazik yiyince 2 yil sonra Usps de ise girdim. Isyerini toparladik derken bu yila geldim. Duzen kurdun mu dersen 3-4 yilim daha var sanirim cunku hala bi aksiyon ve degisiklik halindeyim. Cunku bir an bile Turkiye’de ki gibi aksam survivor izleyip sıkılabileceğim bir anım olmadı.


  • Sayın @goodluck gıpta ettim, yolunuz açık olsun...


  • @goodluck SENI GAYET İYİ anladım dostum iyi gidiyorsun şu kazık olayı hariç ama oda bir ders olmuştur ama 🙂

    ben tekim ve bekarım bir cok amacım var ama GC sız çok zor benı zorluyor ama o yola girdim artık kendime 2 yıl verdim Dil eğitimi sonra ya CC yada master gibi biri bişey düşünüyorum sonra bir yıl çalışma o arada artık bir yolunu buluruz sanırım 4 yıl kalmış olurum - bu arada işimden istifa etmem gerekecek ( polis memuruyum)

    hiç aklımda yok bir an once kurtulma derdindeyim. bekar olmak bir avantaj - evlilik düşünmüyorum yaşım 36 - umarım usa bir hanım buluruz neden olmasın belki bir gün.

    sana çok başarılar diiliyorum çok iyi yerlere geleceksın bence- ama hiç gelmesende mutluysan ailenle huzurluysan bu yeter. bol şans hepimize.

  • ⭐⭐

    @serkanist, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)

    @goodluck SENI GAYET İYİ anladım dostum iyi gidiyorsun şu kazık olayı hariç ama oda bir ders olmuştur ama 🙂

    ben tekim ve bekarım bir cok amacım var ama GC sız çok zor benı zorluyor ama o yola girdim artık kendime 2 yıl verdim Dil eğitimi sonra ya CC yada master gibi biri bişey düşünüyorum sonra bir yıl çalışma o arada artık bir yolunu buluruz sanırım 4 yıl kalmış olurum - bu arada işimden istifa etmem gerekecek ( polis memuruyum)

    hiç aklımda yok bir an once kurtulma derdindeyim. bekar olmak bir avantaj - evlilik düşünmüyorum yaşım 36 - umarım usa bir hanım buluruz neden olmasın belki bir gün.

    sana çok başarılar diiliyorum çok iyi yerlere geleceksın bence- ama hiç gelmesende mutluysan ailenle huzurluysan bu yeter. bol şans hepimize.

    Biraz agir bi dersti. Cok agir beddua ettim. Umarim bi yerlerde sürünüyodur 😀 yukaridaki yazida dalkavukluklardan bahsetmistim. Bunlardan bir tanesi de isyerimde baskanim olacak herifti. Hakkim olan ucretsiz izni vermedi kafasina gore yetki kullandi. Bahanesi de mufettisin ucretsiz izni mi olurmus diyip mevzuaatta yazan hakkimi kullanmama engel oldu. Aslinda sonradan benim icin iyi oldu. Cunku iznimi verse Amerika’da her zaman arafta kalacaktim. Cikan en ufak zorlukta turkiyeye donme ihtimalim olacakti ve bu da dayanma gucumu zayiflatacakti. Cikan firsatlari her zaman degerlendirmek lazim benim mottom bu. Eger sadece otobus biletin varsa ve son otobusu kacirirsan yolda kalirsin. Bence en ufak bi firsat bile ciksa istifa etmekten cekinme su yolunu bulur


  • @goodluck sanırım tüm teftiş kurulları birbirinin aynı. Söylediğiniz cümle bizim başkanın ağzından çıksa hiç şaşırmam, tam onun söyleyeceği bir laf 😂

  • ⭐⭐

    @VolkanU

    Daha cok sey varda soylencek burda konuyu cok dagitmayayim. Ben son zamanlarimda yukardan sunu yapamazsin bu belgeyi isteyemezsin diye komut aliyodum. en onemli birimlerde pasta borek yiyip cay icip donuyodum. Bi altin gunu yapmadigimiz kaliyodu 😀


  • @goodluck AYNEN BİZİMKİDE OYLE

    ankarayı aradık yok komisyonda yok kurulda diyip geçiyorlar - biletim 6 ekimde bekliyoruz 4 ay istedim önce - gelecek yıl 9 ay isterim - o zaman dananın kuyruğu kopacak- GC kartım olsa hiç beklemem o kesin ama yok - o yüzden zaman zaman adımları iyi atıyorum -

    dil kursu mastar yada CC ( 2 yıllık) sonra OTP denen çalışma izni var sanırım- sonrası allah cc kerim bakalım.

    kafamdakiler bunlar GC çıkmasını beklersem zaman gidiyor -

    izin alamasam bile bu yıl gelecek yıl mahkemeye verir yinede 1 yılımı alırım- baktım vermiyorlar F1 Alıp giderim. başkada beklemem artık.

    kafamdakiler bunlar dostum senın adına sevindim .

    işinize gücünüze bakın gerisi boş.

    teşekkürler.

    bu arada yönetici tayfası türkiyede her yerde aynı cins…

    Allah kurtarır işallah benı bunlardan.


  • @goodluck Güzel bir örneksiniz. 1 yılın sonunda iyi ki gelmişim demişsiniz. Türkiye'de iyi yerlerde olup yine de ABD tercihi yapıp ve sonunda bu tercihten memnun olanlar iyi yol gösteriyor.

  • ⭐⭐

    Son zamanlarda cevremde gordugum insanlardan green card ile gelip geri donen gormedim. Green card diyip genellemeyim legal olarak kalmayi basaranlar burada mutlaka kaliyorlar. Bahsettigim kisiler ortalama bir hayat surenler ya da ortalamanin altinda bircogumuzun katlanamayacagi durumlarda kalanlar. Gene de burada kalmaya devam ediyorlar. Sanirim bunun altinda geri donersem basarisiz olmus olacagim bunca emek bosa gidecek dusunceleri yatiyor. Ortalama yasamin altinda dedigim tanidigim bile göl manzarali havuzlu sitede yasayip 2017 model arabaya biniyor. Finans konularini iyi idare edemedigi icin bu durumda kanimca. Gurbetinde verdigi zorluk borclari idare etmeyi zorlastiriyor. Bu da psikolojik olarak etkiliyor


  • Arkadaşlar bu konuda sanırım hepimiz hemfikiriz ,giden kalıyor.

    Ancak temel nokta gitmek, yani çekilişi kazanmak. Kazanmak herkesin hayali ama ne yazıkki yanlızca yanlızca 50bin kişi alıyolar. O yüzden bu konuyu okuyan başvuru aşamasındaki arkadaşlar şunun bilince olmalıdır. KAZANMANIZ GARANTİ DEĞİLDİR.

    Burdaki başarı hikayeleri elbette cezbedici herkes son model arabalara binip havuzlu evlerde oturmak istiyor , kazanamayıp üzülen hatta nerdeyse intahara kalkışıcak insanlar doldu ülkemiz.

    O yüzden amerikayı gözümüzde çok büyütmeyelim. Bu başarı hikayeleri türkiyede yok mu ? Binlerce var. Evet ülkemizde sıkıntılar var ancak bir ortadoğu bataklığı değiliz. Eevet çok fazla göçmen aldık .. Ancak bizde göçüp amerikaya gitmek isteyen insanlarız sonuçta.

    Dün trump genel kurulda konuştu.. Adam kısca gelmeyin. Kendi ülkenizi güzel yapın diyor. Bu adam halk tarafından seçildi ve ülkenin büyük bir çoğunlu gerçekten göçmenlere karşı...

    Bazen videolar görüyorum , adamlar resmen göçmen istemiyor. Lütfen bana ama biz yasal olarak gidiyoruz onlar yasadışı göçmenlere karşı demeyin.

    Cumhuriyetçi parti greencardı komple kaldırmayı bile düşündü bi ara , ki kendileri getirmişti bu sistemi.

    Her ne olursa olsun , ülkemizi sevelim... Amerika güzel bir ülke ancak mükemmel değil...


  • @AgeGuns Dediklerinize kısmen katılıyorum fakat şuanda bu forumda olan kişiler hayatındaki memnuniyetsizlikler veya yeni arayışlar nedeni ile bu forumda. Bu forumun oluşturucuları yeni bir hayata başlamak isteyen ve yeni bir hayata adım atmış kişilerdir. O yüzden buraya girmiş kişi öyle ya da böyle zaten beyninde bir karar vermiştir. Şüpheli olanlar ise burada o aldığı kararın doğruluğu için vicdani olarak bir kapı arıyor ve insanların tecrübelerini okuyarak aldıkları kararın doğru olduğuna kendi beyinlerini inandırmaya çalışıyorlar.
    Elbette ki Amerika toz pembe bir ülke değil ama insanların kendilerine yeni bir yaşam için esas aldığı bir yeni hayata adım merdivenidir. Lütfen insanların o esas aldığı merdivenlerden çıkmasına engel olmayıp onlara destek olun.
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AgeGuns bu başlıktaki olayları okursanız çok daha iyi anlayacaksınız
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/312/amerika-ya-gitme-sebepleriniz/242


  • Hepimiz bir seylerin pesindeyiz ama sadece sunu demek istiyorum adim atilmadan rahati bozmedan olmuyor bu isler . İstegen yapacak aglamicak benim gibi. adim atma vakti geli artik dönüş yok - yarin yapmadim denemedim demek istemem ayaklari yere basan seyler icin ugrasiyoruz isalllah bakalim .


  • @yayakaldim34 Sanırım beni yanlış anladınız sayın yayakaldim , ben destek oluyorum köstek değil , yanlızca %1 den bile daha az olan bir ihtimale tutunup hayal kuran insanlara bakın bu bir çekiliştir ve dünyanın sonu değildir demek istedim...

    @ayvalik10 sayın ayvalik benimde gitmek için 3 safya sebebim var , sebep bulunur en kötü araba ucuz o yüzden gitmek istiyorum dersin , ancak benim hatırlatmak istediğim şey bunun bir çekiliş olduğu ve çıkma ihtimalinin çok düşük olduğu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AgeGuns kendini bildiğin yaş olan 7–8 yaşından şimdi ki yaşına kadar kaç yıl geçse de her yılbaşında bilet alırsın aynı durum anlatamazsın insanlar saplantı yapıyorlar

  • ⭐⭐

    @AgeGuns, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)

    Arkadaşlar bu konuda sanırım hepimiz hemfikiriz ,giden kalıyor.

    Ancak temel nokta gitmek, yani çekilişi kazanmak. Kazanmak herkesin hayali ama ne yazıkki yanlızca yanlızca 50bin kişi alıyolar. O yüzden bu konuyu okuyan başvuru aşamasındaki arkadaşlar şunun bilince olmalıdır. KAZANMANIZ GARANTİ DEĞİLDİR.

    Burdaki başarı hikayeleri elbette cezbedici herkes son model arabalara binip havuzlu evlerde oturmak istiyor , kazanamayıp üzülen hatta nerdeyse intahara kalkışıcak insanlar doldu ülkemiz.

    O yüzden amerikayı gözümüzde çok büyütmeyelim. Bu başarı hikayeleri türkiyede yok mu ? Binlerce var. Evet ülkemizde sıkıntılar var ancak bir ortadoğu bataklığı değiliz. Eevet çok fazla göçmen aldık .. Ancak bizde göçüp amerikaya gitmek isteyen insanlarız sonuçta.

    Dün trump genel kurulda konuştu.. Adam kısca gelmeyin. Kendi ülkenizi güzel yapın diyor. Bu adam halk tarafından seçildi ve ülkenin büyük bir çoğunlu gerçekten göçmenlere karşı...

    Bazen videolar görüyorum , adamlar resmen göçmen istemiyor. Lütfen bana ama biz yasal olarak gidiyoruz onlar yasadışı göçmenlere karşı demeyin.

    Cumhuriyetçi parti greencardı komple kaldırmayı bile düşündü bi ara , ki kendileri getirmişti bu sistemi.

    Her ne olursa olsun , ülkemizi sevelim... Amerika güzel bir ülke ancak mükemmel değil...

    Türkiye'den ayrılmadan da daha iyi bir hayat için bir "kaçış planı" yapılabilir. Türkiye'de doğası bozulmamış, küçük yerler var. Şehirlerden ve kalabalıklardan bunalanlar oralarda daha huzurlu ve izole bir hayat kurabilirler. Geçim nasıl olacak diyorsanız, yurt dışında da geçim kolay değil, bence çok isterseniz bir yolunu bulursunuz. Türkiye kültürel ve doğal zenginlikleri bol bir ülke... Kendinizi İstanbul'a veya nerede mutsuzsanız oraya mahkum hissetmeyin, ülkemizin güzelliklerinin tadını çıkarmaya bakın derim.


  • @ZaferY ayni soruları bende kendime soruyorum yas 33 gerek var mi boyle bir heyecana diyorum ama gidip 5 yıl disimi sikip da pasaportunu almak da var isin ucunda.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 7
  • 746
  • 33
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum