@waterman Cevabınız icin tesekkur ederim, mustakbel esim burada doktora yapiyor yani OPT hakki universiteden. Turkiye'den basvurmak riskli ancak COS ile seyahat imkanim olmadigi icin bu ihtimali degerlendirmek istiyorum zira ailelerin tanismasi falan da onemli 🙂
-
@Claudia-J-Muslu nazik cevabınız için teşekkür ederim.
-
@Claudia-J-Muslu
Merhaba ,benim de 2 sorum olacak.
1- NVC’de hızlandırma talebi yapılabileceğini söylediniz. Bu durum dosyamız NVC’den onaylanıp Ankarada randevu beklerken de hızlandırılabilir mi?
2- Halen turist vizesiyle ABD’de kalabiliyoruz. Mülakat yerimizi DV talihlileri gibi ABD’ye taşıyabilir miyiz?
Bu arada ilginiz için çok teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli bizim için -
@Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce?
Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi?
Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde?
Şimdiden teşekkürler cevabınız için
-
@Claudia-J-Muslu Tabiki oraya gidip orda iltica başlatacağım onda hem fikiriz. Ancak hayvan haklarını savunduğum ve tepkimi belli etmeme rağmen ifade özgürlüğümün kısıtlmasına vede bunun üzerine ceza yiyip hapse kadar giden bir sonuclanana mahkemem elimde mevcut. Ben yinede dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.
-
@bmduman, içinde söyledi: Vatandaslik sonrasi TR mal varliklari vergi yukumlulukleri
Merhabalar,
Ilerleyen gunlerde 5 yillik greencard sureci sonrasi vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Ancak basvuruyu yapmadan once ogrenmek istedigim sey Amerika hukumetinin TR mal varliklari uzerinde nasil bir vergi yukumlulugu uyguladigi. Ornegin miras, tasinmaz mallar vb ornekler icin vatandaslik sonrasi bir yukumlulugum oluyor mu? Veya yukumluluk sadece bildirimden mi ibarettir? Cevaplayabilirseniz cok memnun olurum. Eger bir yukumlulugum olacaksa ve bunu engellemenin yasal bir yolu var ise vatandaslik basvurusundan once yapmam gereken bir sey var ise yonlendirmenizi rica ederim. (Tasinmazin satisi, miras hakkindan feragat etme vb gibi)
Sayin@bmduman, bu konuyu bir vergi uzmanina danismanizda yarar vardir. ABD vatandaslari dunyadaki butun varliklari uzerinden vergiye tabidirler. Cifte vergilendirmeyi onleme anlasmalari oldugu oranda, ABD vatandasi iki ulkedede vergiye tabi olmaz. TC ile ABD arasinda boyle bir anlasma mevcuttur. Ancak bunlar genel bilgiler olup ozel durumunuzu hem TC hem de ABD vergi sistemini anlayan bir uzman ile degerlendiriniz.
-
@moonsu, içinde söyledi: Müzik Alanında Çalışma Vizesi Almak
Merhaba Claudia hanım,öncelikle burada bizlere yol gösterici olduğunuz için teşekkür ediyorum.Ben Turist vizesi ile geldim.Burada müzik alanında çalışmak istiyorum.Bu alanda bir işletme biz süreci hiç bilmiyoruz ama seninle çalişmak isteriz ve ne gerekiyorsa yapmaya hazırız dedi.Gitar öğretmeni olarak çalışacağım.Bu süreçte şu soruları sormak istiyorum.
-Sponsor olacak şirketin ne gibi şartları taşıyor olması lazım ?Süreç başladığında geçici izin kağıdı vb ile çalışmaya başlayabilir miyim?
_Süreci başlatan taraf, sponsor olan işveren mi yoksa ben mi olmalıyım? Süreç ne kadar sürer.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Sayin@moonsu, muzik ogretmeni olarak calismak isterseniz bir takim opsiyonlar olabilir. Ogretmen olarak calistiginizda okullar size sponsor oluyor, sirketler degil. Okulun sureci baslatmasi gerekecektir. Okulda calisacaksaniz Ingilizcenizin iyi olmasi gerekecektir. Sirkette nasil muzik alaninda calisabileceginizi bilmek gerekecektir. Genelde muzisyenler olaganustu yetenek ( odul almis oluyorlar) veya gosteriye katilmak( turneler ve sahne showlari) icin vize almaktadirlar.
-
@tlgygt, içinde söyledi: Iraklı eş durumundan (IOM) Amerika'ya nasıl göç edebilirim?
Merhabalar eşim ile geçen sene evlendik Türkiye de eşim ırak asıllı ve uluslararası korumadaydı ve IOM (International Organization for Migration) ile amerikaya kabul edildi ve 1 aydır orada benim de gidebilmem için ne gibi bir başvuru yapmalıyım.
Sayin@tlgygt, esiniz refugee yani multeci statusunde kabul edildi ve ABD'ye yerlesti ise, sizde ona bagli olarak follow to join proseduru ile durumdan yararlanabilirsiniz. Bu I-730 formu ile yapilmaktadir. Bunun esinizin ABDye refugee (multeci) olarak kabulunden itibaren iki yil icinde yapilmasi gerekmektedir. Yine de esinizin bir avukat araciligi ile bunu yapmasi daha cabuk ve dogru sonuc verecektir. I-730 basvurularindaki problemleri cozmek zor olup surec de hatali olunca cok uzun surmektedir.
-
Merhabalar, vatandaşlık başvurusu için 5 senemi doldurmama 3 ay var, başvuru yapmayı düşünüyorum fakat Türkiye’de okulum dolayısıyla tek bir gidişimde 10 ay bulundum,girişimde herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sistemde gerekli kanıtları gösterebilirsem ikamet devamlılığını bozmadığım kabul edilebilir deniyor. Bunun dışında başka giriş çıkışlarımda oldu fakat 6 ayı bulmadı.(Amerika ilk giriş 2019 şubat- 10 ay sonrası dönüş 2020 temmuz)
-Amerikada 4 yıldır vergi veriyorum
-Benim yokluğumda ailem Amerikadaydı,belli bir ev düzeni vardı.
-Diplomamın belgesini sisteme yükledim,okul dolayısıyla olduğu göstermek için.
-10 aylık Türkiyedeki sürecim aynı zamanda koronayla çakıştı.Ayrıca internette ikamet devamlılığını bozanlar için 4 yıl 1 gün kuralı duydum,fakat USCIS sitesinde böyle bir bilgiye rastlamadım.Doğrulu nedir?
Bu bilgiler doğrultusunda sizin de yorumunuzu almak istedim,şimdiden teşekkür ederim.
-
@teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa
Merhaba,
Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi.
Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.?
Sayin @teammate, bu durumda siz reentry permite basvurmadiniz. Yesil kartiniz su anda sizde, yapilmasi gereken seyler eger siz ABDye gelmek ve yasamak istiyorsaniz, ABDye giris stratejisi olusturmak olacaktir. Bunun icin ABD ile baglarinizi guclendirmeniz gerekecektir. Bu konuda danismanlik gorusmesi almanizi tavsiye ederiz. Duruma bagli olarak size ne sekilde ve nasil giris yapmaniz gerektigini ve mumkun olabiliecek sonuclari anlatiyoruz. Mahkemeye cikartilma gunu verilebilirsiniz, giriste yesil kartinizi geri vermeye zorunlu birakilabilirsiniz, veya sorunsuz giris gerceklestirebilirsiniz. Butun bunlar sizin ozel durumunuza ve 2017den bu zamana kadar neler yaptiginiza baglidir. Danismanlikta biz sizin oncelikle durumunuzu en guclu hale getirmek icin yapmaniz gerekenleri belirliyoruz, sonra CBP (yani gumruge) verilecek dosya hazirlayabiliryoruz, giris gorusmelerine sizi hazirliyoruz. Hangi durumlari kabul edip hangilerini kabul etmemeniz gerekenleri acikliyoruz. Bunlari sizin bilgilerinize baktiktan sonra detayli incelemek gerekecek ve ABD'ye giris stratejisini ona gore belirlemek gerekecektir. -
-
@hakimikucukbayral, içinde söyledi: Sealing the criminal records (dismissal)
Merhaba sayın Muslu Hukuk Bürosu,
J-1 Öğrencisi olarak geldiğim amerika serüvenim de bir co-worker'ım tarafından iftira sonucu mahkemeye çıktım, ilk mahkeme de susma hakkımı kullanmaktan vazgeçip, konuştum ve hakkımdaki tutuklanma kararı savcılığın isteklerine karşı, 1 hafta iş yerinde bulunmama ve 500 dolarla birlikte son buldu. 2. duruşmaya kadar geçen sürede; kız ben yalan söyledim diyerek katip ofisini aramış. Lakin savcılık bunun yerine kızı duruşmaya bile getirmeden, bunun üst mahkemede görülmesini istedi, kız 2. duruşmaya gelmedi bile zaten oradan sonra dava savcılığın hatası denilerek düştü. Bu süreçte ben ilk duruşma da ve ikinci duruşmada kanıtlarımı göstererek zaten kanıtladım. Halen amerikadayken F-1'a başvuru yaptım. Sonrasında okulumu donduramadım ve bir takım ailevi sebepler sonucunda Türkiye'ye döndüm -Bu arada da public defender'ım bana dön falan diyordu da o da tam bir polis kuklasıymış-. F-1 dil okuluna başvuru yaptığım için tekrardan F-1 ile ya da WAT yapma şansım var -ortalamam yüksek-. Sorum iki adet olmak üzere şunlardır. ;1. Work and Travel ya da F-1 İle dil okulu yapar isem, Türkiye'deki ABD başkonsolosluğu bu record'u görebilir mi? Görürse etkisi - olur mu? Elimde dismissal kağıtlarım var.
2. Dismissal da olsa recordlarımda gözüktüğü için bu davayı ''Sealing the criminal records'' ile sicil kaydımdan sildirebilir miyim? ABD'de temizim ama geçmişim de temiz olmasını istiyorum iş, ev, okul tarzı yerlere girerken sıkıntı çıkmasını, soru işareti olmamasından dolayı. Eğer var ise hangi avukatlara bakmalıyım, nereye başvuru yapmalıyım? Muslu Avukatlık Bürosu bu işlemleri yapıyor mu? Ya da böyle bir şeye gerçekten ihtiyacım var mı?
Sayin @hakimikucukbayral, vize basvurusunda bulundugunuzda sorulan sorulara dogru cevap vermeniz esasdir. Kriminal davalar ve suclarla ilgili vize basvurularinda detayli sorular oldugu icin cezai durumunuz sizin bildirmeniz gerekecektir. Gorunmesine gerek yoktur. Aciklama kisminda davanin asilsiz oldugu icin dustugunu belirtebilirsiniz. Elinizde davanin dustugune dair belgenin bulunmasini tavsiye ederim. Vize gorusmesinde gormek isteme ihtimalleri yuksektir. " Sealing the criminal record" is basvurulari, ev bulma konulari gibi degisik konularda yardimci olsa da gocmenlik acisindan kapanmis kriminal recordlari bile belirtmeniz ve belgelerini sunmaniz gerekir. Bu nedenle bu islemi yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemlerine faydasi olmaz. "Sealing the criminal record"un daha da ileri olan proseduru "expungement" dir. "Expungement" ( cezai durumun silinip iptal edilmesi ve hic olmamis gibi sayilmasi proseduru) yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemleri icin bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Genelde cezai durumunu olanlarin waiver prosudurune hazir olup onu isleme koymalari gerekir. Mahkeme dosyaniz ve karar ile beraber bu konuda danismanlik alabilir ve gerekiyor ise vize basvurusunda waiver yapmaya hazirlikli olabilirsiniz. Muslu Hukuk Burosu criminal immigration- cezai boyutu olan gocmenlik ve waiver ( cezai durumlardan muafiyet isteme) basvurularini elcilik ve konsolosluklarda ve ABDde yapmaktadir. Yakin zamanda cezai bir suctan dolayi sinir disi edilmis olan bir universite ogrencisini Ankara Elciliginde yaptigimiz waiver basvurusu sayesinde ABDye tekrar ogrenci olarak kabulunu sagladik. Ogrencimiz cezai durumuna ragmen waiver proesduru basarili oldugu icin ogrenci vizesini tekrar alabildi ve ABDye giris yapti.
-
@hakimikucukbayral, içinde söyledi: Dismissed davanın tekrar açılması
Tekrardan merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Ben Türkiye'ye döndüm. Ancak F-1'a başvuru yaptığım için Amerika'ya hala dil okuluna verdiğim parayla gitme şansım var. Diğer bir konu not ortalamam yüksek olduğundan tekrardan WAT (work and travel) yapabilirim. Şimdi ben başvuru yapsam bu konu konsoloslukta görüneceğini söylemişsiniz. Dava tekrardan açılmayağının kesinliği olmasa da ben kesinlikle açılmayacağını düşünüyorum. İki şey soracağım, düşen dava kesin ama kesin olarak vize başvursunda gözükür mü? Bir de Bu davayı ''Sealing the criminal records'' diye bir şey var. Onunla birlikte sicilden sildirebilir miyim? Nereye Kime başvurmalıyım? Bunu sizin Avukatlık büronuz yapıyor mu?
Sayin @hakimikucukbayral, vize basvurusunda bulundugunuzda sorulan sorulara dogru cevap vermeniz esasdir. Kriminal davalar ve suclarla ilgili vize basvurularinda detayli sorular oldugu icin cezai durumunuz sizin bildirmeniz gerekecektir. Gorunmesine gerek yoktur. Aciklama kisminda davanin asilsiz oldugu icin dustugunu belirtebilirsiniz. Elinizde davanin dustugune dair belgenin bulunmasini tavsiye ederim. Vize gorusmesinde gormek isteme ihtimalleri yuksektir. " Sealing the criminal record" is basvurulari, ev bulma konulari gibi degisik konularda yardimci olsa da gocmenlik acisindan kapanmis kriminal recordlari bile belirtmeniz ve belgelerini sunmaniz gerekir. Bu nedenle bu islemi yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemlerine faydasi olmaz. "Sealing the criminal record"un daha da ileri olan proseduru "expungement" dir. "Expungement" ( cezai durumun silinip iptal edilmesi ve hic olmamis gibi sayilmasi proseduru) yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemleri icin bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Genelde cezai durumunu olanlarin waiver prosudurune hazir olup onu isleme koymalari gerekir. Mahkeme dosyaniz ve karar ile beraber bu konuda danismanlik alabilir ve gerekiyor ise vize basvurusunda waiver yapmaya hazirlikli olabilirsiniz.
-
@duzmuhendis, içinde söyledi: Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi
Merhabalar,
4 senedir bizimle beraber olan çocuklarımın bakıcısı var. Kendisi Gürcistanlı. Ben kendisini bir süre Amerika'da yaşayan annemin yanına yardımcı olması için göndermek istiyorum. Artık yaşlandılar ve bazı konularda desteğe ihtiyaçları oluyor. Bakıcımıza turist vizesi almayı düşündüm Ancak turist vizesi için Türkiye'de ve Gürcistan'da bekleme süreleri 300 gün civarında. Hem de 6 ay ile kısıtlamış oluyorum bu durumda Amerika'da kalışını.
Annem ve Babam Amerikan vatandaşı. Ancak bakcı olarak çalışma vizesi almak istersek annem veya babam üzerinden maddi gelirleri çok yüksek olmadığı için kabul edilmez gibi. Acaba ben burdan bakıcıya sponsor olup, maaşını ben ödeyeceğim, yıllardır da benimle gibi bir gerekçeyle ailemin yanına çalışma izni ile gönderebilir miyim? Ya da bizim durumumuz için en uygun statü ne olur?Sayin @duzmuhendis, bakiciniz turistik vize ile kanuni olarak calisamaz. Her ne kadar vize alma suresi kisaltilabilse de calisma hakki olmayacagi icin bu vize turu size uygun olamaz. Ona yesil kart alarak sponsor olma sansiniz olabilir, veya ev calisani vizesi sartlarini karsiliyorsa onu yaninizda ABDye goturme durumunuz olabilir. Bu linke bakiniz. B-1 Nonimmigrant Visitors for Business Who Are Personal/Domestic Servants or Employees of Foreign Airlines https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-visitors-for-business/b-1-temporary-business-visitor
-
@kfreeman, içinde söyledi: Selective Services Registration Kayit bulunamadi!
Merhaba,
25 yaş altında ABD‘ye(lottery green card ile) geldiğimde mülakatta 25 yaş altı olduğumu belirttim ve Selective Services System(SSS) kayıt olmak istediğimi belirttim. Bana bir form doldurtup imzalattılar. Sonrasında ne olacağımı bilmediğim için hiç sorgulamadım. 29 yaşımda N-400 formunu doldururken SSS registration number istediler. Sitesinde sorguladım kendilerini aradım fakat bir kaydımın olmadığını belirttiler. Ve bu çok önemliymiş. Konsoloslukta yapılan bir hata veya ner neydense bir türlü SSS numarama ulaşamadım. N-400 işlemleri için çok önemli. Bunu nasıl alabilirim ve ne yapabilirim bu konu hakkında?
Sayin@kfreeman, Selective Service Registrationin olup olmadigini asagidaki linkten kontrol edebilirsiniz. Yas durumunuza gore bunu yaptirmaniz gerekebilir. Vatandasliga basvurmadan once bu durumu kontrol edip halletmeniz gerekmektedir. Linke bakiniz https://www.sss.gov/verify/
-
@Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 (Trainee) vizesiyle 2. iş yapmamın EB3 sürecine etkisi nedir ?
Merhabalar, 2023'un basinda J1 (trainee) vizesiyle Abd'ye geldim. Daha once de 3 defa Work And Travel programiyla gelmistim. Suan trainee olarak calistigim sirketin greencard icin bana sponsor olma durumu soz konusu. Normalde WAT yaptigim zamanlar J1 vizesiyle 2. is yapabiliyorduk. Ben buradayken Turkiye'de deprem oldu ve ailemde bundan etkilendi. Ben de o an detayli arastirma yapmadan J1 vizesine guvenerek aileme maddi destek saglamak adina haftasonlari 2. is yapmaya basladim. Eger sirket bana sponsor olursa, greencard surecinde yapmis oldugum 2. isin olumsuz etkisi olur mu ? 18 ay vizem var suan 7. ayin icerisindeyim ve 2.5 aydir 2. is yapiyorum. (Yapmak zorundayim. )
Sirket sponsor olmayi kabul ettigi takdirde, islemleri vize surem dolmadan ne kadar once baslatmamiz gerekir ? Bu konuda benim onlari yonlendirmem lazim. Sirket Florida'da, sizin hukuk firmanizla calismak icin Florida lisansli bir avukat olmaniz zorunlu mu ? Sirketi, islemler icin size yonlendirebilir miyim ? Surecin bir avukatla takip edilmesi gerektigini biliyorum.
Sayin @Johny-Bravo, sirket sponsor olursa genelde bir an once sureci baslatmaniz uygun olur ancak J-1inizin veya onceki J-1lerinizin 2 yil ulkenize donus mecburiyeti var ise oncelikle o sarti kaldirmaniz iyi olur. Gocmenlik icin ABDnin herhangi eyaletinde ruhsatli bir avukat ile calisabilirsiniz. Eger vizeniz 2. ise izin vermiyorsa, J-1 anlasmanizda boyle bir bilgi var ise, o zaman ABDde statu degisikligi yolu ile yesil kart almama ihtimaliniz cok artar.
-
@Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi
@bayanonim, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi
Merhabalar,
B1/b2 vizesiyle amerika'dayim.I-94 9 eylulde bitiyor. Okula belgelerini gönderdim ve i20 formunu basma aşamasındayız.
Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler.Sayin @bayanonim, durumunuza hakim olmadigim icin size direkt bir cevap veremiyorum. Ancak size tavsiyem okulunuzun Designated School Officiali ile bu konuyu onceden gorusup okul baslangic tarihiniz ile ilgili kendisinden yazili onay almaniz olacaktir. Boylece bir aksilik olsa bile okul size destek olup problemi duzeltmek zorunda kalacaktir.
Haz 12
Ayrica USCIS ogrenci statusune gecis icin hizli cevap alma islemi de baslatmaktadir. 1750 USD ekstra ucret ile sonucu kisa zamanda alabileceksiniz. Linke bakiniz.
USCIS Expands Premium Processing for Applicants Seeking to Change into F, M, or J Nonimmigrant Status | USCIS USCIS Expands Premium Processing for Applicants Seeking to Change into F, M, or J Nonimmigrant Status | USCIS
U.S. Citizenship and Immigration Services today announced the expansion of premium processing for applicants filing Form I-539, Application to Extend/Change Nonimmigrant Status, and seeking a change of status to F-1, F-2, M-1, M-2, J-1, or J-2 nonimmigrant status. Online filing of Form I-907,...
Sayin@bayanonim, okulla baglantili calisacaginiz icin okulun Designated School Officiali neyi onerdi ise onu yapmaniz uygun olur aksi halde zaten I-20yi de uygun sekilde alamazsiniz. Ancak artik ogrenciler icin hizli sonuc alma ihtimali de vardir. O yuzden yetisme ihtimali vardir.
-
@sinemveomer, içinde söyledi: Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor?
Merhabalar. Böyle bir hizmet sunduğunuz için öncelikle @crazycells ve @Claudia-J-Muslu ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bizim durumumuz için birçok araştırma yaptık ama sonuca ulaşamadığımız için buradan sizlere danışmak istedik.
Ben yazılım geliştirme uzmanıyım. Yurtdışında bir şirket ile beni çalışan olarak oraya davet etmesi gibi bir sürecimiz var. Ancak bu süreç tam olarak nasıl işliyor bilmiyoruz.
İkinci bir ihtimal ise ABD vatandaşı olan biriyle %50 hisseli olarak ortak bir şirket kurduk. Benim bir maddi yatırımım yok ancak şirketin geliştirdiği mobil uygulama ve websitesi projelerini tamamen biz üstleniyoruz. Bununla birlikte oradaki gelirler elbetteki ortak şirket banka hesabına gidiyor. Bu bilgiler ışığında sizlere aşağıdaki soruları yöneltmek istiyoruz.
1- Özellikle bu iki case arasında hangisi daha yüksek bir ihtimal?
2- İkinci case içerisinde bizim bir yatırım göstermemiz gerekiyor mu?
3- Şirket kurulduktan sonra doğrudan vize görüşmesi için tarih mi almalıyız? Yani süreç böyle hızlı işler mi?Bu konudaki bilgi birikiminizden faydalanmak için sabırsızlanıyoruz. Kısaca şartlar ve iki case içinde ihtimalleri değerlendirerek bilgi birikiminizi paylaşırsanız çok seviniriz. Tekrardan bu harika hizmet için çok teşekkürler.
Sayin@sinemveomer, birinci ihtimalde bir sirket sponsorlugu gerekmektedir. Sirketin maddi durumu ve sizin bu sirkete uygunlugunuz sonucu direkt etkileyecektir. Ikinci ihtimal ise bir yatirimci vizesine benzemektedir. Detaylara hakim olmadan hanginsinin daha yuksek ihtimal oldugunu soylemek mumkun olmaz. Ikinci durum yatirimci vizesi ise yine de genelde bir yatirim gostermeniz gerekir. Bunu yapmanin alternatif yollari vardir. Surec, vize turune gore ve nereden basvuru yapildigina gore, ABD mi veya TCmi daha hizli veya daha yavas isleyebilir. Oncelikle vize turune emin olmak onemlidir.
-
@ERHAN-1, içinde söyledi: DV sürecinde çocuğumun 21 yaş problemi
dv 2024 talihlisiyim. Oğlum 24.03.2003 doğumlu kafam karıştı formu okudum fakat anlayamadım. Lütfen yardımcı olun. Vize alabilirsek oğlum bizimle gelebilir mi gelemez mi?
Sayin @ERHAN-1, eger oglunuz CSPA yani cocugun statusunu koruma kanunundan yararlanabilirse vizeyi sizinle alip gelme ihtimali vardir. Ayni zamanda oglunuzun mutlaka evlenmemis de olmasi gerekmektedir. CSPAye gore yas tesbiti biraz daha karmasik bir konudur. Ancak oglunuz sizinle vizeye hak kazanmasa bile yine de siz ABDye gittikten sonra ona basvuruda bulunabilirsiniz. Bu kategoride her ne kadar bekleme suresi uzun olsa da sureci bir an once baslatmak onemlidir. Daha sonra vatandas oldugunuzda onceden yapilmis olan basvuru ile sureci one cekebilirsiniz.

B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi
-
Merhabalar,
B1/b2 vizesiyle amerika'dayim.I-94 9 eylulde bitiyor. Okula belgelerini gönderdim ve i20 formunu basma aşamasındayız.
Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler. -
@bayanonim, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi
Merhabalar,
Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler.Sayin @bayanonim, durumunuza hakim olmadigim icin size direkt bir cevap veremiyorum. Ancak size tavsiyem okulunuzun Designated School Officiali ile bu konuyu onceden gorusup okul baslangic tarihiniz ile ilgili kendisinden yazili onay almaniz olacaktir. Boylece bir aksilik olsa bile okul size destek olup problemi duzeltmek zorunda kalacaktir.
Ayrica USCIS ogrenci statusune gecis icin hizli cevap alma islemi de baslatmaktadir. 1750 USD ekstra ucret ile sonucu kisa zamanda alabileceksiniz. Linke bakiniz.
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Hızlandırma yapmayı düşünmüyorum. Okul "Fall" dönemini önerdi. USCIS'e göndereceğim niyet mektubumda Fall dönemi yazıp spring döneminde okumayı istediğimi belirtmeli miyim? Fall dönemine yetişmeyecek zaten.
-
@Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi
Merhabalar,
Sayin@bayanonim, okulla baglantili calisacaginiz icin okulun Designated School Officiali neyi onerdi ise onu yapmaniz uygun olur aksi halde zaten I-20yi de uygun sekilde alamazsiniz. Ancak artik ogrenciler icin hizli sonuc alma ihtimali de vardir. O yuzden yetisme ihtimali vardir.

Benzer Başlıklar
77
37.0k
Users
5.5k
Topics
400.5k