@sir-altan 1.2 milyon olarak 3 yıllık planmış bu ancak korona sebebiyle süreçlerde aksamalar olduğu için planlanan programın gerisinde kalmışlar. O yüzden şu anda puanları da biraz düşürüp mevcutta Kanada'da olan geçici oturma izinli kişilere de kalıcı oturma izni alabilmeleri için başvurular açılmış.
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
@Ayışığı Kanada için kalıcı oturum izniniz yoksa turist vizesi ts2023 ile alınan çalışma izni size çok bir şey kazandırmaz. İş daveti ile gitmeli veya öğrenci olarak minimum iki senelik eğitimler neticesinde iş hayatına bir süre çalışıp ondan sonra belki kalıcı oturum başvurusu olabilir.
Kanada için kalıcı oturum pr çok önemli ve olmazsa olmazlardan eğer kanadaya yerleşmek isterseniz onun dışındakilerin ts2023 çalışma izni turist vizesi filan geçiçi yaşam -
@sir-altan arkadaşımda amerika pasaportu var en son singapura girerken sorun çıkarmışlar bekletmişler.
-
-
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
@ayvalik10 o özelliği biliyorum🫣 da heyecan yaptım siz misiniz bu gibilerinden bir soruydu🙏🏻
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
-
-
@P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan ....
usa vizesi olanlara veriyorlardır
selamlar.
-
@mr-brad Gene aynı standart şekilde schengen vize başvurusu olur sadece referans olarak work permit belgenide evraklara eklersin yararlı olur elbette. Kanada içindende schengen vize başvurusu yapılıyor
-
@lupen Express entry kapsamında yer alan PNP eyalet aday programları için şartları bir inceleyin derim.
Tercih ettiginiz eyalette bir okula kayıt olma, bir süre çalışıp iş deneyimi elde etme veya lmia belgeli bir işverenden iş teklifi alma gibi şartları var. Bunlardan bir tanesini veya bir kaçını yaparsanız ancak o eyalet size adaylık daveti veriyor. Kolay işler değil. özellikle işverenden teklif mektubu almak zor. Ayrıca dil seviye ielts gibi test skoru lazım.
Ve bu eyaletlerde yaşam şartları ,sosyal yaşam kısıtlı küçük yerler gelişmekte olan yerler. -
@ikizbabasi Express entry programında taban puanlar yüksek görünüyor ve çok kolay değil bu puanlara ulaşmak. Dil seviyeniz, eğitiminiz, yaş kriteri gibi önemli etkenler var.
orta ve üst segment nitelikli kişiler bile 400 bandı puanlara zar zor ulaşıyor.
Kaldıki dil seviyesi iyi olmayan eğitimi nitelikli olmayan bir kişi için çok zor bu puanları almak. Marangoz, kasap, fırıncılık gibi işlerde ancak taban puanların düşük açıklandıgı zamanlarda şansı olabilir ama bu durumlarda istisnai durumlar. Her zaman olmuyor belki beş yılda bir kere olur.CRS taban puanları ve açıklandığı tüm zamanlar :
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
Kanada PNP ile PR alma
-
Herkese merhabalar, çok acil olarak bir karar vermemiz gerekiyor. Türkiyede mi kalalım, yoksa Pr almada şansımız varsa gidelim mi?
PNP ile PR alan yada bu konuda bilgisi olan var mıdır acaba? Eşim öğrenci vizesi aldı (okulun başlamasına çok az kaldı) ve bizde ona bağlı vizeyle ailece gitmeyi planladık
ama 1 yıl okul + 3 yıl çalışma izni (TS2023 vizesi ile 3 yıla kadar alınabilen çalışma izni ile)
bu süreçlerin sonunda nasıl kalıcı olabileceğimizi ön göremiyoruz.Yaptığı iş Kanada'da çok talep gören bir meslek olmadığı için ( Türkiye'de metal sanayide satış müdürü), 40 yaşında, express entryden yeterli puan alamadığımız için,
PNP ye uygun bir eyalette kendi alanında , NOC koduna uygun olan bir iş bulması, çok zor bir ihtimal midir?
Çünkü şuanda bile iş ilanlarına baktığımızda, bir elin parmaklarını geçmiyor ilan sayısı.
Acaba bizim bilmediğimiz püf noktaları olabilir mi? Yoksa gerçekten bizim için şans yok mu?
-
Amerika daha guzel kanada cop evler kiralar cok pahali kazanc az amerikayi dene
-
@black21 bence durmayın gidin. Hangiprovinceden pnp dusunuyosunuz
-
Bir seneyeokumaya bir sene calişma izni veriliyor bildiğim kadarıyla
-
@black21 PR - kalıcı oturum almak şart değil bence bu 3 yıllık oturum ve çalışma iznini süre bitiminde nasıl uzatabilirsin onun yöntemlerine bak derim. Çalışma izni oldugu sürece zaten bir çok hakka sahip oluyorsun ve ayrıca geçerli visitor vizende varsa zaten her türlü istedigin gibi kanadaya giriş çıkışta yaparsın
-
@black21 express entry içinde değişik alternatif yollar var. pnp veya federal skilled worker gibi programlar mevcut. Mesela teer 3 kategorisinde olan meslekler ile ilgili kısa bir kurs eğitim alarak elde edilecek sertifika ile bu programlardan birine başvuru yapabilirsin. iş teklifi almak veya minimum bir yıl kanada içerisinde payroll işte çalışmak yeterli olabilir. Kasaplık, aşçılık, fırrıncılık gibi bunlara benzer iş modellerinde kurslara katıl ve iş deneyimi elde etmek her zaman yararlı olur.
-
@lupen express entry programında taban puanlar yüksek görünüyor ve çok kolay değil bu puanlara ulaşmak. Dil seviyeniz, eğitiminiz, yaş kriteri gibi önemli etkenler var.
orta ve üst nitelikli kişiler bile 400 bandı punlara zar zor ulaşıyor. Kaldıki dil seviyesi iyi olmayan eğitimi nitelikli olmayan bir kişi için çok zor bu puanları almak. Ancak belli zamanlarda taban puanlar düşük açıklanıyor o zamanlarda şansına pr daveti alabilirler ama bu durumlarda istisnai durumlar. her zaman olmuyor belki beş yılda bir kere olur
-
@praguebudapest yakın zamanda taban puanlar kesin artırılır çünkü aşırı göçmen yogunlugu oldu. Çoğu kişiyi almayacaklar ve daha niteliklileri salacaklar gibi görünüyor. Artık 500 bandı aşağısı zor
-
@mr-brad work permit uzatması için iş veren teklif mektubu ve bununda lmia belgeli olması gerekiyor.
Bu iş teklifini her işveren vermez. Zor yani
Diğer yöntem bir okula sertifika programına kayıt olabilir belki o zaman süre uzar.
pr kalıcı oturum alma zamanla zorlaşacak gibi o nedenle work permit süre uzatma yolları arıyor olacak herkes -
@lupen Express entry kapsamında yer alan PNP eyalet aday programları için şartları bir inceleyin derim.
Tercih ettiginiz eyalette bir okula kayıt olma, bir süre çalışıp iş deneyimi elde etme veya lmia belgeli bir işverenden iş teklifi alma gibi şartları var. Bunlardan bir tanesini veya bir kaçını yaparsanız ancak o eyalet size adaylık daveti veriyor. Kolay işler değil. özellikle işverenden teklif mektubu almak zor. Ayrıca dil seviye ielts gibi test skoru lazım.
Ve bu eyaletlerde yaşam şartları ,sosyal yaşam kısıtlı küçük yerler gelişmekte olan yerler.
Benzer Başlıklar
81
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k