@Gurmerica Kardeşim nasıl gidiyor Florida İş, Aş, Eş, Ev durumları Tavsiye eder misiz?
-
@Gurmerica Kardeşim nasıl gidiyor Florida İş, Aş, Eş, Ev durumları Tavsiye eder misiz?
-
@ytrbilgisayar yazdığın kişi sana cevap vermez kişiyi siler misin ayrıca bu iletiyi silip aşağıdaki linklere yazar mısın helal kazanç ne demek çok gereksiz bir kelime çalışanlar haram mı kazanıyorlar
https://yesilkartforum.com/forum/topic/273/florida-şehirleri-hakkında-tavsiyeler?_=1673108424683
-
Merhaba nasılsınız
Size bir sorum olacak
Greencard beklerken baba kart ile Amerika hayalimiz başlıyor sanırım 🙂
Florida greencard çıkarsada gitmeyi düşündüğümüz yerdi ama iş dolayısıyla gideceğimiz için hiç araştırmadığımız yerden geldi iş teklifi
Eşimin Tampa Clearwater da işe kabul edildi 3 ay içinde oraya geleceğiz
Orta1 ve Lise1 giden oğlum var okul için bana yardımcı olabilecek biri var mı? okula göre ev bakmamız gerektiğini biliyorum
Sanırım en sancılı kısmı okul kısmı olacak bizim için
Şimdiden teşekkürler -
@Sofi_y forumda denizcilik dedin zaman iki kişi dışında herkes acemidir. @Ping-PONG ve miami de ceo altı müdürlük yapan @redsat2000 bu iki kişi ile hemen irtibata geçersen sana seve seve yardımcı olurlar
-
Merhabalar,
Yakin zamanda Boston'dan Orlando'ya yerlesecegim. Isyerim Space Coast tarafinda. Guvenli ve okul sisteminin iyi oldugu bir town aramaktayim. Kennedy space center'a 1 saate kadar uzaklasabilirim.Oneriniz olan yerler nerelerdir?
tesekkurler
-
@ayvalik10 teşekkür ederim bakıyorum.
-
@jake-elwood, içinde söyledi: Orlando
Herkese selam. Esimle beraber GC talihlisi olarak geldigimiz Orlando da yaklasik 3 senedir yasiyoruz ve burda bir cafede calisiyoruz.
Orlando hakkinda ilk soyleyebilecegim kesinlikle cok sicak. Yani bu kadari anlamsiz, bir manasi yok:) Yaz aylari haric geri kalan 7-8 ay sort-terlik kivamindasiniz, kis aylarinda bi hoodie isinizi rahatlikla gorur. Yesili, dogal guzellikleri, trail yollari, parklari, birbirine bagli golleri ile sene boyunca bitmeyen yaz dedikleri hissi yasatan bi sehir. Daha once de yazildigi gibi bence de en buyuk eksikligi deniz olmamasi. Eksikligini en cok hissettigimiz konu bu diyebiliriz.
Sehirin buyuk cogunlugu hizmet sektoru uzerine kurulu diyebilirim. Disney ve Universal in senelik musteri cekme potansileyi ile sehirde buyuk oranda aktif olan sektor hospitality, hotel, restaurant vb isletmeler. Senelik olarak sehrin en yogun zamanlari Mart (okullarin spring break donemi), Aralik (sene sonu yilbasi kutlamalari) Yaz aylari asiri sicaktan oturu beklenenin aksine asiri yogunluk olmaz, muhtemelen deniz kenari olan sehirler daha yogundur. Orlando donemsel olarak gelen turistlerin haricinde bir de Canada yada America`nin kuzey bolgelerinden gelip yerlesen her yas grubundan bir nufusu da barindiriyor. Bilhassa kis aylarini sicak yerde gecirmek isteyenlerin yazlik evleri bulunuyor. Ayrica covid donemi home office calisanlarin da guneyde hem yatirim yapmak, hem yasama amacli yerlesmelerine olanak sagladi. Sahil sehirlerinin fiyat yuksekliginden dolayi Orlando bir cazibe merkezi oldu ve bu talep sonunda (mutlaka FED faiz artirma karari, karsiliksiz basilan paralarin yarattigi enflasyon, issizlik paralari ve stimulus ceklerinin de etkisi vardir) son 7-8 ay icinde, sehirde satilik evlerin fiyatlari %30-40 bandinda yukseldi. Bu durum haliyle kira fiyatlarini da etkiledi, ev-apartman-oda kira fiyatlari %30-50 bandinda yukseldi. Orlando gitgide pahalilasan bir sehir olma yolunda hizla ilerliyor.
Sosyal hayat ve spor olarak yapmak isteyeceginiz olanaklar, butceniz, ayiracaginiz zaman ve istekleriniz ile sinirli. Ben triatlonla ugrasiyorum, benim icin ideal bir yer oldugunu soyleyebilirim, evet yaz aylari asiri sicak sartlari bazen zorlayabiliyor olsa da, senenin buyuk cogunlugu acik alanda spor yapma olanagi buluyorum. Acik olimpik-yari olimpik havuzlar, fazla olmasa da yuzulebilen goller, bisiklet trail parkurlari, kosu icin ideal yol kenari yaya yollari. Burda duzenli cim sahada futbol maclari yapan internatiol gruplar da mevcut. Amator olarak katilanabilecek bir cok spor gruplari ve takimlari mevcut. Parklarda sabah yogasindan golfe, amerikan futbolu-beyzboluna, bisiklet-paten yollarina kadar bir cok imkan mevcut.Teşekkürler sayın @jake-elwood uzun zamandır Orlando da yaşayanların tecrübelerini yazmasını bekliyorduk.
-
Jacksonville de Delivery işleri yapan arkadaşlar varmı? Eğer varsa ortalama günlük kazançları nelerdir ?
Florida
-
arkadaşlar jacksonville kuzey floridada yaşayan varsa tecrübelerinden faydalanmak istiyorum memnunmusunuz havası nasıl, okul üniversite ve kolejleri hangisini tavsiye edersiniz. Bilgi verenlere şimdiden teşekkür ederim.
-
@gülcan, içinde söyledi: Florida
arkadaşlar jacksonville kuzey floridada yaşayan varsa tecrübelerinden faydalanmak istiyorum memnunmusunuz havası nasıl, okul üniversite ve kolejleri hangisini tavsiye edersiniz. Bilgi verenlere şimdiden teşekkür ederim.
Forumda arama yaptın mı bilmiyorum ama alttaki konu yardımcı olabilir.
-
@hadi-BE teşekkür ederim arkadaşım o linki daha önce okumuştum farklı bişeyler yazan olur diye sordum. Sağolun
-
Merhabalar, Lithia- Tampa'da 1+1 evde kalıyorum posta kodu 33547 o bölgeye bakabilirsiniz. ) En geç haziranın ilk haftası ile 10 Ağustos tarihine kadar Türkiye'de olacağım. evi kiraya vereceğim. 5 yaşında bir kızım var. onun yatagıda var. havuzlu güvenlikli bir sitedeyiz. bölge çok temiz ve güzel. ilgilenen olursa mesaj atabilir detay iletebilirim. @Muhtaradana referans olarak verebilirim
-
Arkadaşlar merhaba
Bu sene kazananlar arasındayım. Bir aksilik olmazsa FL taşınmak istiyoruz.
Eşim TR de bankacı bu işi orada da yapabilir mi? Ben ticaret yapmak istiyorum. Kahveci olabilir pub tarzı başka bir işte olabilir. Ne yapacağımıza tam olarak karar veremedik.
Orlando - Tampa - Miami nereye yerleşeceğimize karar veremedik. Orlando düşünüyoruz ama bu iş tarzı için başka yerler de olabilir. Turistik bir yer olması önemli diyeceğim ama zaten her yer turistik.
Önerilere açığız. Bilgi verecek herkese teşekkür ediyorum.
-
@uurse, içinde söyledi: Florida
Arkadaşlar merhaba
Bu sene kazananlar arasındayım. Bir aksilik olmazsa FL taşınmak istiyoruz.
Eşim TR de bankacı bu işi orada da yapabilir mi? Ben ticaret yapmak istiyorum. Kahveci olabilir pub tarzı başka bir işte olabilir. Ne yapacağımıza tam olarak karar veremedik.
Orlando - Tampa - Miami nereye yerleşeceğimize karar veremedik. Orlando düşünüyoruz ama bu iş tarzı için başka yerler de olabilir. Turistik bir yer olması önemli diyeceğim ama zaten her yer turistik.
Önerilere açığız. Bilgi verecek herkese teşekkür ediyorum.
@denizci10 kardeşimi takip et. Geçen hafta florida şehirlerini gezdi, şuan teksasta. Başka eyaletleri de gezecek. Gezdiği yerlerle ilgili bütün deneyimlerini yazacak foruma.
-
-
Herkese merhaba,
Öncelikle bu sorumu Florida'da yaşayanlar cevaplarsa sevinirim. Florida araştırdığımız kadarı ile çok güzel bir eyalet fakat fırtına ve kasırgaları gözümüzü korkutuyor. Orada yaşan arkadaşlar bu fırtına ve kasırgalarda ne yapıyorsunuz hayatı nasıl etkiliyor. Bunun hakkında çok fazla bir yorum bilgi vs bulamadım.
-
@bozyuruk, içinde söyledi: Florida
Herkese merhaba,
Öncelikle bu sorumu Florida'da yaşayanlar cevaplarsa sevinirim. Florida araştırdığımız kadarı ile çok güzel bir eyalet fakat fırtına ve kasırgaları gözümüzü korkutuyor. Orada yaşan arkadaşlar bu fırtına ve kasırgalarda ne yapıyorsunuz hayatı nasıl etkiliyor. Bunun hakkında çok fazla bir yorum bilgi vs bulamadım.
Kasirga gelmese bile ozellikle agustos ve eylul ayi asiri yagmurlu ve ruzgarli oluyor. Hurricane geldiginde onceden uyarilar yapiliyor. Millet markete ususup su konserve tuvalet kagidi gibi malzemeleri bitiiriyor. En onemlisi benzin ve tup gaz sikintisi olusuyor. Bizim sehri irma hurricane vurdu. Gelene kadar yavaslamisti ama baya tahrip etti. Uzun sure agaclari calilari kaldirmaya ugrastilar. Elektrik direkleri yikildi. Kasirga sirasinda can kaybi olmadi cunku onlemler onceden alinmisti. Ancak sonrasinda hayatin normale donmesi zaman aldi.
-
Florida Bati yakasi sakinleri, buyuk ihtimalle kasirga olarak Ian size dogru gelmekte. Hazir misiniz?
-
@MySea Amerika'da değilim, böyle bir durumu da yaşamadım. Ama sanırım baya ürkütücü bir durum olmalı. Evinizin duvarlarını zorlayan bir rüzgar ve aşırı bir yağmur. Tırsmamak mümkün değil.
-
@Programmer Aynen oyle oluyor. Delaware'de kuzeyde olmamiza ragmen, iki defa uzerimizden kasirga gecti. Gerci buraya gelince tropical firtinaya donustu ama yagmur, ruzgar, gok gurultusu derken, kiyi bolgelerde maddi hasarlara yol acmislardi.
-
Zone A için bugün evacuation zorunlu kılındı zaten. B için de öneriliyor. Yarın akşama doğru ve Perşembe günü etkili olup state'in kuzeyinden karaya vurup, etkisini kaybederek Georgia'ya ilerleyecek. Ekstra bir panik havası mevcut ama muhtemelen büyük bir yıkım olmadan ve umarım can kaybı olmadan atlatacağız.
-
Bizim burada da hazirliklar devam ediyor . Cuma günü Ian bizim taraflara ulaşacak . Ağırlıklı olarak Savannahta sel ve şiddetli yağmur riskimiz var.
-
@redsat2000 Filmlerde görürdük, pencerelere tahta filan çakılırdı. Yapılıyor mu bu tür şeyler? Yani su, gaz, konserve ve tuvalet kağıdı
dışında yapılan hazırlıklar nedir ?
-
@Programmer Tahtalar çakılıyor .Giriş ve çıkışlar sınırlı alanlardan yapılacak şekilde ayarlama yapılıyor.,Kum torbaları olası sel tehlikesine karşı hazırlandı.Evlerde Çatıya çıkış veya tahliye kapıları için engeller kaldırıldı. Zarar verecek ağaçlar budandı. Çevre hazırlıkları yapılıyor. Yol altındaki büyük mangallar açıldı. Arabalara konmak üzere Hurricane tahliye kitleri update edildi. Sirenler denendi . Tüm herkesin telefonu County de kayıtlı Text mesaj sistemi çalışmaya başladı. Uyarılar ve tahliye işin bütün bilgiler text den geliyor şimdilik . Burası tedbir amaçlı işleri tamamladı. Biz konsolosluk olarak Miami’ye bağlıyız. Onlar sadece Miami’den sorumlu gibi hareket ediyorlar. Normalde eskiden email filan gelirdi. Anlamadım.
-
@redsat2000 Allah kolaylık versin, inşallah bir şey olmaz. Siz Georgia'da mısınız ?
-
Bizim bolgenin Cape Coral direct hit alma ihtimali var. Tampa’nin hemen altindayiz ve cone asagi dogru kivriliyor. Ev icin pencerelere tahta cakacagiz. Aksama dogru da yola cikip Miami Doral tarafindaki arkadasimiza gidecegiz.
-
@Programmer, içinde söyledi: Florida
@redsat2000 Allah kolaylık versin, inşallah bir şey olmaz. Siz Georgia'da mısınız ?
Teşekkürler @Programmer . Savannah GA dayım. @goodluck tedbiri elden bırakmamak lazım. Şimdiden Geçmiş olsun .
-
@goodluck Geçmiş olsun. Umarım sıkıntısız atlatırsınız.
-
@goodluck hocam Allah kolaylık ve sabır versin. İnşallah sağ salim atlatırsınız şu fırtınayı. Güzel haberlerinizi bekliyoruz. Dikkat edin kendinize.
Benzer Başlıklar
100
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k