Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar, Kaybedenler klübüne hoşgeldiniz, Mademki memlekette kalıp çullarımızı SERİŞTİRDİK yine. Yoklama almak istiyorum. Herkes sadece bir kez mesaj yazsın. İçini döküp rahatlasın. Tek mesaj, alıntı yok cevap yok. Resim yok. Kısa bir iki cümle, okurken sıkmayacak bir paragraf. Herkes birbirinin hayat hikayesini kısacık görsün. Bir mesaj yazalım ki kaç kişi olduğumuz ortaya çıksın. Yoklama başlasın...

    Bir gece vakti, Riva 2. koyda, kafam orta halli güzel, asker arkadaşım ziyarete geldi, kumsala indik. Sene 2003 yazı. Ayaklarımız kumda, elimizde bira, gecenin rüzgarı ve dalgaların sesiyle erkek erkeğe eskileri yad ediyoruz. Kaybedenler klübü deyince aklıma, filmde de bir benzeri olan bu sahne geliyor. Kazananlar klübüne girebilseydik, bir benzeri @Rhonster la Tampada yapardık herhalde.. Eskileri yadederdik Ekremimle.

    HNBS XXX21 diyelim,

    Burda !!!


  • 2006 dan beridir bu ulkeden bi cacik olmaz (haksiz da degilmisim geriye dogru baktim da) tahliline binaen yurtdisinda yasama hayalim var. 2014 den beridir arada aksattiklarim haricinde butun DV lere katildim. Ha bugun ha yarin diye cok para biriktirdim. 2022 kurasindan sonra hepsini harcadim. THE END dedigim bu sene oldu... Simdi kendi cevreme vize danismanligi yapiyorum.

    Artik bu yastan sonra gitme umudum KOSKOCAMAN BIR SIFIR... Kendi isimde gucumdeyim... Eski hevesim hic ama hic yok. Yesil pasaportumla belki dunyayi gezerim umudum var cocuklar buyuyunce tabi...

  • ⭐⭐

    2015’ten beri 8 senedir başvuruyorum ve 8 senedir bir umut Mayıs ayında sistemi açıyorum ama istisnasız her seferinde babayı almış oluyorum. Avrupa’da değil sadece Amerika’da yaşama hayalim var ama bu hayalim hayal olarak kalmaya devam edecek bu gidişle. Green Card bekleme başlıklarında çıktı çıkıyor çıkacak diye dövüne dövüne forum bana iki yıldız verdi ama hala bir kartım yok..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar yapacaz yapacaz abim


  • Selamlar ilk başvurumuzdu ama 2 hayırla uğurlandık 🙂


  • benim 2021'den beri 2. başvurum,yine hüsran yine hüsran.Artık eğitim amaçlı gitme yolları arıyorum eğer tahsili güzel yaparsak belki iş amaçlı gideriz 🙂


  • Konuya nereden başlasam bilemiyorum ancak girişgahımızın birinci maddesi olan kirli siyaset ve içerisine bulanmış olan yolsuzluklar olarak sert bir giriş yapacağım... Yurtdışına çıkmak istememe asıl vesile olan husus tam olarak buydu, ülkenin geçmişteki durumunu araştırdığımda ve şuan ki durumuna baktığımda bir arpa boyu yol alamadığımızı açıkça ifade etmek istiyorum. Yıllarca azımsanmayacak derecede pompalanan bu din siyaseti yüzünden çok sayıda insan bölük pörçük oldu. Din tüccarlığının yanı sıra insanları o kadar yozlaştırdılar ki insanlar aza kanaat etmekten yaşamanın ne demek olduğunu unuttular.. Birilerinin çocukları Amerika'da Fransa'da yüksek lisans veya lisans için üniversitelere gönderilirken, burada yaşayan çocuklar niteliksiz bir üniversitenin niteliksiz bir diplomasını alıp hayata başlamaya çalışıyor. Hahaha bir de diyorlar ya "Şu kadar üniversite açtık artık herkes okuyabilecek." Hocam okumasınlar zaten okumanın bu kadar kolay olduğu yerde nitelik iyice düşüşe geçti. Gelelim ikinci husus olan mülteci seviciliği ve onları desteklemelerine.... Bir ülke düşünün milyonlarca aynı ırktan bir insan sınırdan koşa koşa geliyor ve koskoca ülkemiz bu kişilere bir kimlik dahi sormadan hemen sığınmacı olarak kabul edip bir güzelde vergiden muaf tutup hastanelerde muayene ettiriyorlar. Bunu geçtim eğitimte bile fırsat eşitliği yok çünkü bu kaçaklara sınavsız üniversite hakkı da verildi bir dönem, şuan durum ne onu bilmiyorum. Fazla uzatmadan bu konuyuda es geçip son olarak bir şeye değinmek istiyorum. O da bu ülkenin hiç bir şekilde bir gelecek vaad etmemesi, ben genç bir birey olarak ülkemde kalmayı ve burada hayat kurmayı düşünmüyorsam eğer bu sorun tamamen yönetenlerin yüzündendir. Ne zaman bu konuşmalar açılsa dilim hep siyasete gidiyor ancak işin özü bu arkadaşlar, mevcut rejimi destekleyen arkadaşlar var ise beni affetsin fakat gerçekler acıdır. Tıpkı malum adamın bize yazdığı "acı reçeteler" gibi...Kısacası beni yurtdışına iten sebepler bunlardı, yalnızca kısa kısa değinmek istedim belki başka bir zamanda daha uzun konuşmak nasip olur. DV-2025 için bekleyen herkes içinde eklemek istediğim son şey güç sizinle olsun, sağlıcakla kalın.

  • ⭐⭐

    Gregor samsa bir sabah uyandığında kendini devcileyin bir böceğe dönüşmüş olarak buldu..

    Hep denedin hep yenildin, olsun. Yine dene yine yenil, daha iyi yenil..

  • ⭐⭐

    Aslında çok uzun yazılabilir. @Uçan-hollandalı bu postta @ibrahimasar 2024 odasında çok detaylı ülkenin içerisinde bulunduğu hali yazdı. Göçüp gitme isteğimizdeki ana etken çocuklarımıza ülkede bir gelecek görememek ve insanca yaşama isteği.
    Bazı arkadaşlar iletilerime denk gelmiştir. Ben 2 sene önce Rusyadan ülkeme döndüm. Rusyada yaklaşık 12-13 sene devamlı yaşadım. Ve her sene 2 kere iznimi kullanmak için Türkiye’ye geldim. Rusyadaki hayatım çokta gurbet ve göçmen gibi değildi zira işimiz hazır,evimiz tutulmuş herşeyiniz hazır çalışıyorsunuz. Türkiyede yaşadığım son 2 sene sonunda resmen tekrar arkama bakmadan kaçmak istiyorum. Sonuç olarak gcta başvurdum ama kazanamadım. Zaten çok düşük bir ihtimal. Yaşım genç olsa her imkanı denerdim. Şu an benim için eb3,b1/b2 den başka vizelere geçiş gibi alternatifler çok gerçekçi değil. 2024 yazında turist olarak gezmeye gideceğim. O zaman fikrim değişirse alternatif vizeleri belki değerlendiririm. Kısmet ,nasip ,hayırlısı….

  • Greencard Loto Başvurusu Soruları bölümünden taşındı  crazycells crazycells 

  • 2 hbns oldu . Evrene enerji gönderdim . Totem yaptim malesef .44 yasindayim cikana kadar basvurcagim. Emekliligimde orda yasarim bnde.


  • Benim amacım ait olabildiğim yeri bulmak ve kimseye yük olmadan mutlu bir hayat yaşamak. GC kazansaydım çalışma ve oturum izni verilmesi büyük avantaj olurdu ama kısmet olmadı. Avrupa ülkelerini araştırıyorum bu kez de vasıfsız gidersem engel durumum yüzünden iş bulamayacağımı söylüyorlar. Bakalım aradığım yeri bulabilecek miyim?


  • not today not tomorrow but one day I will win you !


  • İlk başvurum Türkiye şartlarına göre aylık 5k $ bir gelirim var, bu 3 sene içinde eğer GC çıkaramazsam, EB-3 vizesine başvuracağım 3 sene içinde. Sebebimin başında alım gücünün inanılmaz zayıflaması ve insan değeri görmek geliyor. Tabi erken çıkarsa erkenden gideceğim 🙂 Yılmak yok 30 olmadan oraya taşınmak benim orta vadede hayat amacım.


  • Gerçekten o kadar çok üzülüyorum ki... Mersin Üniversitesi'de İngiliz Dilbilimi ikinci sınıf öğrencisiyim(ydim). Öğrenci olarak aşırı aktif, akademik başarıları olan birisiydim, modern dilbilimin kurucularından Noam Chomsky'i bile üniversitemiz için sunu yapmaya getirtmeyi başarmıştık. Fakat tüm çabalarımın bir hiç uğruna olması, yolun sonunda iki asgari maaş etmeyen bir dal için uğraşmam... Gerçekten hayatımdan çalınan ve geri alamayacağım paradan daha değerli olan zamanıma üzülüyorum. Büyük abilerime/ablalarıma değil de daha çok yaşıtımdakilere yazmak istiyorum, gençliğimizi çaldılar. Geleceğimizi göremediğimiz, düzgün hayaller kuramadığımız bir yoldan geçiyoruz. O kadar çok doluyum ki, içimdeki her şeyi döksem bir saate kalmaz alınırım evden. Beni en çok üzen olay da burası, rahatça nefes alıp düşünceni bile ifade edemiyorsun. Mersin'de dışarı çıktığımda artık caddede Türkçe konuşan, benden olan birisine denk gelemiyorum. Sokakta derdimi anlatabileceğim, soru sorabileceğim Türkçe bilen bir insan kalmadı. Bunları yarın Amerika'ya uçacak olan kişi olarak yazıyorum, ben en mutlu geçirmem gereken zamanlarımı ailemden ayrı kalarak yaşamak zorunda kalacağım. En azından sokakta konuşulanları (İngilizce) anlayacağım, dilini bildiğim bir yere gidiyorum diye sevinir hale geldim. @ibrahimasar abi, zamanında arkadaşla kulağını çok çınlatmış olabiliriz. Bu forumda tanıştığım ve buluştuğum bir arkadaşım ile sürekli yıllar boyu başvurup nasıl çıkaramadığının lafını yapıyorduk. Biz de sürekli aynı şeyi deneyip farklı sonuç beklemek yerine başka yollara başvurduk. O kendisini kurtardı Kanada'ya giderek. Çok fazla kafa açmak da istemiyorum, kafasına koyup gerçekten gitmek isteyen varsa istemek yetmiyor arkadaşlar. Tek yol çekiliş değil. Belli başlı fedakarlıkları yapıp aksiyon almanız gerekiyor, yaşama isteğiniz tek kafanızda kalmamalı. Ben sırf bu yüzden bir yıl kaybettim. Barbaros Ortaokulu'nda Türkçe hocamın zorunlu olarak ezberlettiği, hala da ezberimde olan şiir ile yazımı noktalamak istiyorum:

    Ağlasam sesimi duyar mısınız,
    Mısralarımda;
    Dokunabilir misiniz,
    Göz yaşlarıma, ellerinizle?

    Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
    Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
    Bu derde düşmeden önce.

    Bir yer var, biliyorum;
    Her şeyi söylemek mümkün;
    Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
    Anlatamıyorum.

  • ⭐⭐

    yıl 2003 uluslararası bir program dahilinde lise öğrencisi olarak seçilerek Almanya'ya götürüldüm 1 ayı orada geçirdim ve ne kadar güzel bir yer olduğunu gördüm, insanlara saygı, sokaklar temiz evler süper vatandaşa değer veriliyor. dedim geri dönmek istemiyorum zorla geri getirdiler neymiş kalırsam programın adı lekelenirmiş deport yiyecekken çekip aldılar. Neyse döndüğümde bir düş kırıklığı ve araştırmalara daldım sonucunda greencard internette bir sitede buldum sitenin aracılığıyla başvurdum yıllar sonra bir daha denedim yok. sonra vazgeç dedim kendime içimde hep bir amerikan rüyasıyla birlikte iş bul evlen çoluk çocuk derken terslikler baş gösterdi eşime anlattım en sonunda dedim madem işimiz gücümüz denk gelmiyor gidelim buralardan böyle bir hayalim var araştır tamam dedi. tam yine aynı siteye gidecekken youtubeda baktım kendimiz başvurabiliyoruz bunca yıl boşa başvurmamışız. Bazen hayaller için farklı yollar denemek gerekir dedik bu sefer de kaçak gidenlere imrendik, asla çocuklarımı o yollardan geçiremem diyerek yasal deneyelim ve ilk kanada başvuru ile reddimizi de aldık. Artık hayal kurmuyorum para pulda da gözüm yok zaten bu yıl için çocuklar kurtulsun bizim tek derdimiz buydu ama yine olmadı. Kısmetten öteye köy yokmuş ne yapalım artık tükendim benden geçiyor eski gücümüz kalmadı insan gücü gerektiren iş yapabileceğimi sanmıyorum zaten de çıkmıyor hayırlısı bu diyerek bundan sonra isteyerek başvuru yapanlar kategorisinden öylesine başvuranlar kategorisine geçiyorum. Bu yıl HNBS olunca üzülemedim bile ama içimde bu sene kazananlarda bir gariplik olduğunu söylüyor, yinede umarım tüm kazananlar mülakat alır ve gider, az da olsa forumdan arkadaşlarımıza çıkmış olması sevindirici. Hepiniz esenlikle kalın ve bir gün hayallerinize kavuşacaksınız farklı yollar deneyin.


  • İlk 2011 senesinde GC'ye katılmaya başladım, bu ara da 20 senedir uzakdoğu'da yaşıyorum, uzun süreler Japonya, Çin, Tayland, Malezya ve Singapur'da yaşadım, şu an 2012 senesinden beri Tayvan'da yaşıyorum.Uzakdoğu'yu çok seviyorum fakat Malezya ve Singapur hariç hiç bir uzakdoğu ülkesi yabancılara vatandaşlık vermiyor.2002-2004 arasında Kanada'ya ESL için gittim, bazı ailevi ve mental problemler yüzünden daha fazla kalamadım.Dediğim gibi Tayvan'da yaşıyorum ve çalışıyorum ama bir abd vatandaşlığım olsun diye de 10 senedir GC'ye katılıyorum.20 seneden fazladır, Türkiye, Türk insanı, Türk kültürüne mental olarak uzağım, daha doğrusu her Türkiye'ye gidişimde duramıyorum, en çabuk süre de geri dönüyorum, ailem zaten küçük, fazla insan kalmadı, zaten herkes bir birine mesafeli, böyle olunca Türkiye ve aileye özlemim yok, bundan sonra katılmaya devam, yaş 43, benim için yaş önemli değil, önemli olan rahat ve mutlu bir hayat sürmek.


  • Bunca yıldan sonra geçen yıl gerçekten gitmek istediğim son yıl dı. Bu yıl da başvurdum, tabi rutin olarak yine çıkmadı. Muhtemeldir ki bundan sonra da başvuracağım. Belki de elim ayağım tuttuğu sürece başvuracağım .
    Ama çıksada artık gidermiyim gitmezmiyim hiç bilmiyorum.
    Artık benim için yılda iki kere yapılması gereken rutin bir görev haline geldi (1. Ekim de başvurmak 2. Mayıs ta HNBS yi görmek)
    Siz siz olun ümitlerinizi GC ye bağlamayın. Yaşınız gençse ve gerçekten istiyorsanız, GC çıkar diye bekleyerek yıllarınızı heba etmeyin. Harekete geçin ve yasal yollardan birşekilde gitmenin yollarına bakın.


  • İlk kez katıldım bu yıl çekilişe. Eşimle ben kazanamadık. Tek derdim 3 çocuğumun hayatını kurtarmak. Şunu eklemek istiyorum; 9 yaşındayken sevgili babamın "çocuklarımı burada işçi yapmıycam, Türkiye'de okutucam" bahanesiyle bizi İsviçre'den koparıp Türkiye'ye getirdiği için aileme o kadar öfkeliyim ki anlatamam. Bahane diyorum çünkü insanlar iyi bir eğitim ve gelecek için çocuklarını İsviçre'ye götürürken bizimkiler tersini düşünmüş. İsviçre doğumlu olmanın hiçbir avantajını da bulamadım oraya geri dönebilmek için, oturum hakkı olmadığından işe de yaramıyor. Amerika'ya gidicem dediğimde ise İsviçre'ye git bari dediğinde az daha tüm öfkemi kusacaktım aileme ama sabredip sustum. En azında iyi bir eğitim, kariyer yapayım deyip bu yaşa geldik, çoluğa çocuğa karıştık.. Herşey çok iyi aslında ama geleceğimizi iyi görmediğimden gitmek istiyorum, çocukluğumdaki gibi huzurlu ve refahın bol olduğu ülkelere.. En çok da Amerika'ya.. İnşallah o da bu yıl olur. Hadi bakalım..


  • Kimseye etmem şikayet ağlarım ben halime, titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum