Adam Metrobuste de ayakta. Ömrü ayajta geçmiş. Walmart ta rafa süt dizerkende ayakta olmak koymaz. Sittin senedir TR de ve bir birikimi yok. Firsat gelmis Amerika ya gidiyor. Sonucta, harcla da olsa borclada olsa yasal olarak Amerika ya varmis. Herkesin kicinin ebati farklidir. Oturdugumuz yerden don bicmeyelim.
-
@ilkerkaynar90 Mesajı okuduktan sonra şöyle bir ayağa kalkıp selam verdim,
8180109d-0ae5-4e3c-a00f-761fff25f534-image.png
Güzel dileklerin için teşekkürler hocam. Motorla gezmeden önce bende geleceğim bilginiz ola. 😅
-
@NewyorkNewyork COVID-19 Gereksinimleri
COVID-19 Aşılama
CDC duyurusuna göre, 11 Mart 2025'ten itibaren, COVID-19 aşısı artık ABD göçmenlerinin yurtdışındaki tıbbi muayenesinin bir parçası olarak gerekli olmayacak. 2025 ile bu şart kalkmış Merak eden arkadaşlara güncel bilgi -
@Movistar74 Abd'ye gidişten kastım TR havalimanında sorun olup olmamasıydı. Yani görünen o ki bakaya durumundayken mahkeme kararı ile yurt dışı yasağı gelmediği sürece çıkılabilirim.
-
Bu SSN işi niye bu kadar sorunlu arkadaş 😞 Forumda da bir çok kişinin SSN i ulaşmamış. 20 Martta giriş yaptık. Eşimin SSN'i 25 Mart gibi elimize ulaştı benim SSN yok. Save.ucsis.gov adresine bakıyorum sanki hiç ülkeye girmemişim gibi bir durum var 🙂 SSA dan randevu bulamıyoruz. Online başvuru yapsam yine SSA dan randevu al diyorlar. Nasıl yapıcaz bu işleri?
-
@baba-yaga tabi buda bir seçenek giderleri daha düşük bir eyalet seçip daha sonra L.A gidebilirsiniz
-
@deebee Yanıtınız için çok teşekkür ederim:)) İçimi rahatlattınız..
-
@DenizMaths Çok teşekkür ederim.
-
@ATS16 Teşekkürler. 18 yaşındayım. Buradaki masraflar 1000 usd tutuyor sanırım, uçak masrafı vb. hazırlıklar masraf olarak 2 bin doları gözden çıkarıyorum. Masraf hariç 15 bin dolar diyorsunuz . Peki evi üzerime alsam, taşınamaz varlık olarak ek bir katkısı olur mu?
Ek olarak internetten kazanç sağlıyorum. Türk Lirası olarak. Şahıs şirketim var. bunları gösterebilir miyim maddi durum olarak?
Ve son sorum, case number çok geç sıraya verilirse yurtdışından, hangi ülkeden katılınmalı?
Her şey için tekrardan teşekkürler <3.
-
-
@yoz merhaba,
1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.
2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.
4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.
şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.
-
-
Bu yıl 7. başvurum, ilk başvurduğumdan beri hayatımda çok şey değişti. Şuan da Almanya’ya taşınma sürecindeyim ama ABD’nin bendeki yeri her zaman ayrı. Umarım bu sene o senedir.
-
Muhtemelen bu konuda en fazla söz hakkına sahip kişi olabilirim. 18. başvurumu yaptım ben başvuru yaptığım zamanlarda posta ile gönderiliyordu. bu zamana kadar 5 farklı aileye çıkmasına vesile oldum, 3 aile şuanda orada :), kendime hayrım yok.
-
-
Merhaba, 20 k üstü case numberların fikir ve düşüncelerini paylaştığı başlık oluşturmak istedim
Biliyorsunuz ki bu yılın farkı fam yasasının yürürlüğe girmesi olmuştur, gecen sene yüksek numaraların yalvardığı konsolosluklar bu yıl kcc aracığıyla rahatlıkla dosya taşıma yapılmıştır, öyle ki bu süreçten haberi olmayan kişiler sürece yeniden başlayarak vize alma umuduyla foruma katılıp dosya taşımaya karar vermişler, bizim için en korkunç senaryo current olduğumuzda konsoloslukta, “ üzgünüz vizeler bitti” demesi 🤨 herkes için iyi bir süreç olmasını dilerim -
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
-
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...

DV2025 Sohbet Odası
-
Hong Kong Yemek Önerileri :))
Selamlar. Farklı yemekler denemekten hoşlanan birisi olarak Hong Kong benim için bir fırsat oldu. Her ne kadar Çin/bölgesel yemeklerini deneyemesem de, buraya geldiğinizde birazdan yazacağım deneyimden faydalanmak isteyebilirsiniz diye düşündüm.
McDonalds - Pork domuz eti, siz Beef olan menüleri (veya chicken, fish) seçmek isteyebilirsiniz.
Mong Kok'da sanırım ismi Tai Hing olan bir restauranttan yedik, soya soslu erişte ve beef vardı gelen tabakta. Pek beğenmedik ama kötü de değildi.
27 Kebab House isimli Türk restaurantı - Lamb (kuzu) döner aldım, doyurucu ve güzeldi ama aşırı yağlıydı. Küçük, merdiven altı bir yer tabelasında Turkish yazıyor ama içeride hiç Türk çalışmıyor Hintli ablalar yemekleri hazırlıyor.
The Pizza Project - güzel pizzaları var. Ben Carbonara isimli pizzayı aldım, gerçekten güzeldi ancak yarısına gelince içindeki "guanciale"nin domuz yanak eti olduğunu öğrendim
domuz etini çıkarıp pizzayı yemeye devam ettim, siz margarita gibi bir pizza tercih edebilirsiniz ya da helal hassasiyetiniz varsa içindeki maddelere tek tek bakarsınız domuz içeriyor mu diye. Pizzanın yanında White Chocolate Mousse aldım o da güzeldi.
Ebeneezer's Kebab Pizzeria - Chicken Tikka Makhani (pirinç pilavlı) yedim yanında da ekstra Garlic Naan (sarımsaklı ekmek) aldım. İkisi de harikaydı ve oldukça doyurucuydu. Chips ile olanı söylemeyin, cips yerine patates kızartması servis ediyorlar. Daha önce Hint yemeği denemediyseniz mutlaka deneyin. Burada ayrıca Chicken Tikka Kebab isimli dönerden de yedim ona da bayıldım, ama Chicken Makhani kadar doyurucu değildi.
Dough Bros Central isimli yerden The BBQ Chicken pizzasından aldım. Tavuğun kokusu ve tadı iğrençti, hatta tavuk eti yerine domuz eti bile koymuş olabilirler çünkü tavukla en ufak bir alaka kuramadım. Size de kesinlikle tavsiye etmiyorum, belki margaritası falan denenebilir ancak yanında gönderdikleri sosları da pek başarılı bulmadım.
Kawloon'daki New Istanbul Kebab isimli işletmeye gittik, sanırım Filipinli bir hanımefendi vardı eşi Türkmüş, hatta onlara da Green Card çıkmış. Mekanda Türk çayı da var. Ben gittiğimde Türk olan kişi yoktu eşi vardı o yüzden ben orada yemedim, diğer arkadaşlar adamın gelmesini bekleyip orada kebap yediler, beğendiklerini söylediler.
Taco Chaca isimli restauranttan "Lengua De Rex Burrito" ve "Thai Peanut Chicken Quesadilla" yedim. İkisi de çok güzeldi, Burrito öküz dilinden (ox-tongue) yapılmıştı ve lezzetliydi.
Arkadaşımla Central'daki TREEHOUSE (H CODE) isimli restauranttan yedik. Ben Banyan isimli wrap'den yedim o da Orchid isimli wrap'den yedi ikimiz de çok beğendik. Sanırım wrap'lerin hiçbirisi et/tavuk içermiyor, vejetaryen/vegan seçim yapmalısınız yine giderseniz sorun. Başka bir gün de Salad Bowl Snowdrop yedim, o da oldukça güzeldi özellikle içindeki ızgara tempeh dedikleri şeye bayıldım. Mutlaka buraya da bir şans verin.
Yine bir arkadaşla Knead isimli restaurantta sandviç yedik. Sandviçleri lezzetli ama malzemelerini iyi seçmezseniz küçük kalabilir, yanında patates de alın bayağı fazla geliyor her türlü doyarsınız.
Namaste Kitchen'da Gurkha Chicken ve baharatlı basmati pirinç yedim. İkisi de güzeldi. Gurkha Chicken'da kaç tane Hint baharatı varsa hepsini hissetmek mümkün
Yine de kıyaslayacak olursam Ebeneezer'deki Chicken Makhan'ı tercih ederim, ama Namaste daha daha Hint restaurantı gibi hissettirdi bana. Mekana girince @gucarslan'ı andım.
Cheung Chau adasında sahil boyunca bulunan restaurantlardan birisinde arkadaşımla balık ürünü yiyelim dedik. Ben köri soslu yengeç aldım o kalamar aldı, bence ikisinin de tadı harikaydı ancak yengeci yemesi çok zordu, kemiğini kırıp içinden birkaç gram et çıkarabilirseniz ne mutlu, uğraşmaya değmez. Yengeç almayın ama kalamarı tavsiye ederim.
A-Xing Fruit Tea & Rice Roll isimli yerden rice roll yedim. Bizdeki dolmalar gibi küçük sandığımdan 3 tane almıştım ama daha büyük ve doyurucuydu, 1 tanesi bile doyurabilir. Duck Breast Rice Roll (ördek göğüs eti), Octopus with Seaweed Rice Roll (ahtapot) ve Eel with Cheese Rice Roll (yılan balığı) aldım, hepsi oldukça güzeldi ama en çok Duck Breast'i sevdim. Yılan balığı olan roll'un içine salam da koymuşlar, muhtemelen domuz etindendir, istemiyorsanız ayrıca söylersiniz. Cips gibi kırıntılar ve soslar da vardı içinde, öneririm.
Honky Tonks Tavern, pizzalarını ve atıştırmalıklarını önermiyorum.
Sıradandı.
Nood Food buranın salataları ve bagel'ları da fena değil, tavuklu salata ve Chia Brain Boost aldım iyiydi ikisi de. İçecekleri metabolizmanızı hızlandıracaktır, mülakat günü içmeyin!
Chickpea'dan Pulled Beef Brisket Salad Bowl yedim, gayet güzeldi, lezzetliydi. Eti aşırı fazlaydı, TR'de mümkün değil bu kadar beef koymazlar.
Pizzeria Italia'nın pizzaları da oldukça lezzetli. Ancak biraz pahalı ve 10-15 HKD ekstra servis ücreti de alıyorlar. Bir de mekandaki çalışalar bir tuhaf, ama Bishop Lei'ye çok yakın ve gece otele dönerken tercih edilebilir.
Pizza Hut'dan 5 Cheese Honey isimli pizzayı yedim çok güzeldi.
Amalfitana Artisan Pizza Bar'dan Italia isimli pizzayı yedim, Hong Kong'da yediğim en güzel pizzaydı.
Dumpling bilerek denemedim, görünüşü bana hitap etmedi.
Tatlı olarak Bishop Lei oteline yakın, yürüyen merdivenlerin olduğu sırada "bakehouse" isimli bir fırın var, önünde her zaman kuyruk oluyor. Oradan "Egg Tart" deneyin.
Tatlılarını deneme fırsatım olmadı, deneyebilirsem güncelleyeceğim. Bir de Hong Konglu bir kadın şunları ve şuraları tavsiye etti:
- Dim Sum Hong Kong (Pacific Place)
- Tien Yi Chinese Restaurant
- Pineapple Bread tatlısı
- Red Bean Costway'de satılan Sweet Soup tatlısı
Bir de, Deliveroo isimli uygulamayla eve/otele yemek siparişi verebilirsiniz.
-
@ugurbocegi Bir ekleme de ben yapayım, Tsim sha tsui'de bulunan milk cafe'de yemeyi de deneyebilirsiniz.
-
@ugurbocegi Fat Daddy chicken tavsiye ederim
-
taylandda biz türklere hitap eden domuz eti olmayan yemeklerden önerilerinizi alabilirim
-
@boredeng Tayland'da çin restoranı bulursanız mutlaka balık yiyin lezzetli. McDonalds candır
-
@metinbeci oraya kadar gidip mcdonaldsta takılmayalım
çin restoranlarında hangi tür balıkları öneriyorsunuz -
Selamlar..Viyana'da mülakata girecek dostlar için farklı bir konaklama lokasyonu, Pilgramgasse metro durağı ve çevresi olduğunu paylaşmak isterim...Bu duraktan binilecek U4 numaralı metro ile 4 dakikalık yolculuk ile 3. durak olan Stadtpark'ta inip parkın içinden 300 mt. yürüyerek konsolosluğa, 9 dakikalık yolculuk ile 6. durak olan Schottenring'de inip 300 mt. yürüyerek Dr. Molnar'a ulaşabiliyorsunuz.
Bu bölgede booking.com üzerinden Easy Flat Margareten Apartments'a bakabilirsiniz.. -
Bugün okuduğum bir haberde ABD'de Donald Trump yönetiminin, bazı ülkelere yönelik yeni bir seyahat yasağı veya kısıtlamaları içeren düzenleme üzerinde çalıştığı iddia edilmekte. Bu düzenlemede, ülkeler "kırmızı", "turuncu" ve "sarı" olarak sınıflandırılacak; kırmızı listedeki ülke vatandaşlarına seyahat yasağı uygulanacak, turuncu listedekilere kısıtlamalar getirilecek, sarı listedekilere ise eksikliklerini gidermeleri için 60 gün süre tanınacaktır. Kırmızı listede, Trump'ın önceki seyahat yasağı kapsamındaki İran, Yemen, Libya, Somali, Sudan, Suriye, Kuzey Kore, Küba ve Venezuela'nın yanı sıra Afganistan ve Pakistan'ın da yer alması beklenmekte. Buna ek olarak şöyle bir yazı da mevcut kalıcı oturma izni yani yeşil kartı olanların yasaktan etkilenip etkilenmeyeceği de belirsizliğini koruyor. Trump'ın söz konusu planının hazırlıklarının tamamlanması için yetkililere iki hafta süre verdiği belirtiliyor. @gucarslan Bey burada ki engeller yeşil kartını almış Türk vatandaşlarına sizce bir etkisi olabilir mi? Durumu inceleyince biraz saçma gibi yeşil kartını kabul edip bu adamı sen ülkende tutmaya karar vermişsin ama sana seyahat yasağı koyuyor böyle bir şey mümkün mü?
-
@evrentnrkl Bunu zaten 20 Ocak t göreve geldiğinde 60 günlük izleme süreci şeklinde bir emir vermişti. 60 gün 20 Mart ta dolacak. 20 Mart tan sonra belge paylaşımında bulunmayan ülkelere seyehat yasağı getirebilecek.
-
@minnesota Türkiye için bir şey bulamadım ama ne olacağı belli olmaz galiba.
-
@evrentnrkl Şimdi sesli düşüneyim. Biz NATO ülkesiyiz. Bize böyle bir yasak gelmesi imkansız. Iran pasaportlu kişiler düşünsün. Türklerin faydasına bile olabilir bu durum.
-
@evrentnrkl vizesini almış ama ilk girişini yapmamış herkesi etkileyebilir.
-
@minnesota Aynen katılıyorum. Korkmaya gerek yok.
-
Bir şey sorabilir miyim? case numberım 17.000lerde olduğu için ankarada bize mülakat sırası gelmeyeceğini düşünüyorum ve dosyamı kuzey makedonya'ya taşıtmak istiyorum. benden önce orada mülakata giren var mı? gereken prosedürler neler? ben henüz current olmadığım için direkt kcc'ye mail attım.. makedonyada oturum isteniyor mu şu an için. ve sağlık raporu ortalama kaç günde veriliyor?
-
@tuanaacetinn
Selamlar ...
Bucketlist..- Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
- DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
- DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
- DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar... -
@gucarslan vize aldım fakat henüz ilk girişimi yapmadım. 20 marttan önce kısa süreliğine bir gir çık yapmayı planlıyorum. bu durumda sonradan herhangi bir sıkıntıyla (seyahat yasağı vs.) karşılaşır mıyız?
-
@halildnrts34 @gucarslan sorunuzun yanitini gayet acikça yazmis. Vizeniz var ve hala girmediyseniz her turlu riski cebinizde tasiyorsunuz.
-
@minnesota ABD Natodan da çıkacak yakında o da yakındır. Yada vergi getirecek ülkelere beni koruyamacak ülkeleri ben koruyacaksam NATO nun bana ne faydası var kafasında Trump
-
@minnesota mesele nato değil trump avrupanın yanında duran herkesi tehdit ediyor
-
KONU DIŞI - Hong Kong'daki yemek sipariş uygulaması Deliveroo 7 Nisan itibariyle HK için hizmet vermeyecekmiş
buradan çok sipariş vermiştim. Footpanda isimli bir uygulamayla anlaşmışlar, hesap açıp "Become a pandapro" sekmesine girip şu kodu girerseniz 6 aylık ücretsiz pro üyelik verecek (muhtemelen tek kullanımlıktır, ihtiyacı olan kullansın): freepro6rfz6m

Benzer Başlıklar
107
54.5k
Users
4.8k
Topics
483.0k