@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@Atlantis00 çok üzücü bir fotoğraf 😞 youtube güncel durumla ilgili bilgi edinmek için haber yayınlarını izliyorum alttaki yorumlar o kadar üzücü geliyor ki herkes bayram havasında yazıyorlar acaba milletimiz mi böyle diyerek amerikada canlı yayınlanan haber kanallarına baktığım bir çok dilde sevinç mesajları atanları görüyorum şaşırıyorum felaketin dini dili ırkı olmaz orada canlı canlı telef olan milyonlarca hayvanlar var daha kötüsü atmosfere salınan gaz ekolojik dengeye verdiği zarar bunları düşünen yok herkes yansın daha çok yansın diye dua eder olmuş ruhsuz bir insan ırkına doğru dönüşüyoruz.
Dusuncelerinize kesinlikle katiliyorum. Dustuklerinde kendi kotu gunlerini ve Amerikanin onlara ettigi yardimlari cabuk unutuyorlar tabi ,tum diger ulkelerin cogunu kapsiyor bu soyledigim. Ruhsuz insanlarin ruhsuzlugu bir sallantiya ve onlara geri donecek onlarinda icerisinde bulundugu baska bir felakete bakar herkes gunun sonunda kendi karmasini yasar ve yasayacaktir nasilsa diyerek o gibi insanlari hep Tanriya havale ediyorum..Amerika her turlu kendi yarasini fazlasiyla saracak gucte her daim bu onemli degil,peki ya onlar?
-
-
@erayemre AP ye kalınca prosedüre gereği isterler red mi onay mı onu vereceğiniz açıklamaya göre değerlendirirler. mesela hangi suçtan ne kadar ceza TCKda var bunu kendi yasaları ile kıyas edip ağır bir suç ise belki olumsuz olacak veya hafif bulurlarsa onay verecekler AP sonunda.. siz madde madde onlaro açıklamanız lazım... Yalnizca karar yasasini gondermem yeterli olur mu? Yoksa tum bahsi gecen ve ozellikle memurun isaretledigi maddeler sunulmali midir? Cunku diger maddeler isin icine girince durum daha ciddi gozukuyor, bu sonucumu olumsuz etkiler mi? DİYEW YAZMIŞSINIZ** BENCE İSTEDİKLERİNİ YAPIP GÖDERİN ANCAK SİZİN CEZANIZIN AZ OLDUĞUNU VURGULAYIN BELKİ İLK suçunuz veya iyi hal vs bunu vurgulayın... olumlu da olabilir inşh olumlu olur onayı alırsınız
-
-
İnşallah hocam, çok teşekkür ederim.
-
@fatihugur175 ABD devletinin istediği aşılar bellidir. Unganlarda da listesi var. Eğer aşı olmamışsa çocuklar(yetişkinlerde dahil), hepsini yaparlar.
bazen yetişkin aşıyı olmuş oluyor çocukken ama kaydı yok, kaydı olmadığı için tekrar aşıyı oluyor.abdye gitmek istiyorsanız green card ile, aşıları yaptırmak zorundasınız.
-
@ayvalik10 hocam linkini güncelleme ya da tekrar yükleme imkanınız var mı?
-
İyi akşamlar, ABD’de fabrikası olan biri bana sponsor olup şu anda çalışma vizesi için USCIS ile görüşüp vize almamı sağlayabilir mi? Bu sırada ben mülakata orada girebilir miyim?
Bildiğim kadarıyla DS-260 formunu doldurduğum için başka bir vizeye başvurmam sıkıntılı. Ama ben değil de bir işveren bunu oradan yaparsa süreç nasıl ilerler?
-
Merhaba arkadaşlar ben 7 Kasım 2024 de görüşmeye gittim ve bana sarı kağıt verdiler. Daha önce gittiğim ülkelere giriş çıkış evraklarını maile gönderin dediler. Bende eksik evraklarımı daha önce gittiğim ülkelerin giriş çıkış belgesini gönderdim ama hala geri mail dönüşü olmadı. Neredeyse 1 ay oldu ama hala donus yok. Sonuç ne olur yada ne zaman dönüş gelir bilgisi olan yardımcı olabilirmi ? (SARİ kağıtta maile ulaştırdıktan sonra 5 7 gün arasında kontroller sürmektedir yazıyor ama hala donus yok )
-
@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..
eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
kurumla iletişme geçmelisiniz. -
Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂
-
Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
-
Adam Metrobuste de ayakta. Ömrü ayajta geçmiş. Walmart ta rafa süt dizerkende ayakta olmak koymaz. Sittin senedir TR de ve bir birikimi yok. Firsat gelmis Amerika ya gidiyor. Sonucta, harcla da olsa borclada olsa yasal olarak Amerika ya varmis. Herkesin kicinin ebati farklidir. Oturdugumuz yerden don bicmeyelim.
-
@2000ruhu yalnız değilmişim aynı soruyu soran birini bulmak iyi hissettirdi 😄 sağlık, eğitim, iş özellikle yıl sonu gibi karışık durumlar içerisindeyiz, forum yöneticimizin fikrini ben de merak ediyorum, bir kaç çıkış yolu var aslında, mülakata girip sağlık raporunu sonradan da alabiliriz, sağlık randevusundan sonra Tr dönüş yapıp bir hafta sonra tekrar da Hk da gidebiliriz (maliyetli olan)
-
@ezgillc aynı dert bendede var green kart geldi ssn yok şu an türkiyedeyim gittiğimde çözeceğim
-
-
Merhaba,
DV-2025 çekilişine katılırken evliydim, ancak 24.01.2024 tarihinde resmi olarak boşandık, 04.10.2024 tarihinde çekilişi kazandığımı farkedip hemen kendi adıma DS-260 formumu doldurup imzaladım. Kendi formumu doldururken boşanmış olarak işaretleyip, güncel bilgiyi doğru bir şekilde verdim.
Fakat eski eşim adına da ACCOMPANY olarak bir DS-260 form satırı hala görünmekte, bu durum bana mülakat tarihi verilmesinde olumsuz bir etki yapar mı acaba?
Sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Teşekkürler,YK Forum.jpg
-
-
Merhaba, ben de vatandaşlık başvurusu yapma aşamasındayım, N400 gönderiyorum. Bu aşamada önüme çıkan en kafa karıştırıcı konu, doğum belgesi konusu oldu ancak soruşturarak çözüme kavuşturdum. Formül A denilen belge Avrupa için geçerli, bunu söyleyen de Konsolosluğun kendisi, bu sebeple Formül A belgesi ile bir işimiz yok. Dolayısıyla almak gereken belge, edevlet üzerindeki vukuatlı nüfus kayıt belgesi olacak. Bunu da sertifikalı ve noter onaylı olarak çeviri yaptırmak gerekiyor, çünkü belge Türkçe. Çeviri için rushtranslate'i kullanıyorum, 1-2 gün içinde email veya isterseniz 20 dolar ücret karşılığı basılı kopyaları da eve gönderiyorlar.
DV2025 Sohbet Odası
-
@rasitcenngiz bilgim yok ancak Amerika'da evler ahşap bu nedenle inşaat şirketine ya da mutfak üretebilirseniz bu tarz işler iyi olur
-
@sevdemimi Evet, Amerika’da ahşabın kullanım alanları Türkiye’ye göre daha fazla ve alıcısı da genellikle Türkiye’ye göre dış pazara değil, iç pazara yöneliktir. Benim aklımda da kendi atölyemizi orada kurarak devam etmek var. Ama dediğim gibi, Türkiye genelde dış pazara çalışır. Bu dış pazarda genellikle Araplar ve Türkiye’nin üst sınıfı olduğu için çıkan ürünler sabit kalır. Oysa Amerika’da iç pazarda herkese hitap eden ürün çeşitliliği çok fazladır. Bu nedenle orada, en az bir buçuk yıl boyunca mesleğimi Amerikan ahşap sektörünü öğrenmeye çalışarak geçirmeyi planlıyorum.
-
Ben de son bir kaç yıldır kendimce ahşaba karşı ilgi duymaya başladım. Mesleğim elektrik olduğu halde... 2020 yılında malzemeler edinmeye başladım. Kendime bir circular saw table yaptım. Ama ne yazık ki ekonomik şartlar Türkiye'de Amerika'daki gibi olmadığı için herşeye kolayca sahip olunmuyor. Mesela Amerika'da yaygın bir plywood kullanımı var. Türkiye'de ne mümkün. Klasik basit sunta bile dünya para olmuş. Ayrıca nitelikli ağaç zaten dünyanın parası. Palet tahtasından insanlar hobi amaçlı bir şeyler yapmaya çalışıyor.
-
Ayın 18 inden beri hem anderson hem nicholson ile mailleşiyorum halen daha randevu planlanmadı var mı aynı durumda olan 2 ocakta mülakatım var.
-
@Gs1905 Dün dr Nicolson mail adresi ile ilgili bir karmaşa yaşanmış okuduysanız, adres olarak [email protected] bu kullanılıyormuş...
-
@Flight101 evet ona da yazdım ama tam net cevaplar gelmıyor hala
-
This post is deleted! -
Arkadaşlar DV2025 kazandım 17 binlerde sıralamam var. Bazı sorularım var, 1. si sıralamayı nasıl takip ediyoruz? Linki varsa alabilir miyim? 2. si dosya taşıma olayını nasıl yapacağız?
-
Bu süreçte Türkiyede yaşıyordum ama artık Almanyada yaşıyorum. Almanyaya nasıl taşıyabilirim?
-
@kdrovll neyi? Kimi? Merhaba
-
@kdrovll Selamlar...
Bucketlist..- Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
- DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
- DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
- Süreç ile ilgili soruların DV2025 Aşamaları başlığı altında sorulması...İşte link
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları - DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar...@akara Selamlar...Excel tablomuzda isminizi göremedim, 2. maddeyi uygularsanız foruma güzel bir katkı sağlamış olacaksınız.
-
Bayadır Uğramıyormusum Onu Fark Ettim . 4 Saatimi Aldı Kaldıgım yerden Forumu Okumam
İyi Geceler.... -
@Flight101 selamlar kayıt @Uzuzi olarak var ️
-
@akara Tamamdır hahahah ...
-
Merhabalar,
DV2025 talihlilerindenim. Şuanda mevcut sıra sayısını takip edebileceğim bir konu var mıdır acaba
-
@turgutyigit Selamlar...
Bucketlist..- Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
- DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
- DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
- Süreç ile ilgili soruların DV2025 Aşamaları başlığı altında sorulması...İşte link
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları - DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar... -
Arkadaşlar sağlık muayenesi ile ilgili endişelendim. Açıklık getirecek veya endişemi giderecek her türlü bilgiye ihtiyacım var. 7-8 yıldır düzenli sigara kullanıyorum. Onun dışında bilindik bi rahatsızlığım yok. Akçiğer filmi falan sorun olur mu. Ya da sağlıkta elenme durumu söz konusu mu hangi konularda eleme oluyor ? Teşekkürler.
-
@brkkrmz27, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Arkadaşlar sağlık muayenesi ile ilgili endişelendim. Açıklık getirecek veya endişemi giderecek her türlü bilgiye ihtiyacım var. 7-8 yıldır düzenli sigara kullanıyorum. Onun dışında bilindik bi rahatsızlığım yok. Akçiğer filmi falan sorun olur mu. Ya da sağlıkta elenme durumu söz konusu mu hangi konularda eleme oluyor ? Teşekkürler.
Sigara tek başına etkilemez sağlık muayenesini, ben de 4-5 yıldır sigara kullanıyorum, öncesinde nargile içiyordum vs ama röntgenim temiz çıktı ve hızlıca bitti sağlık muayenesi mesela. Akciğerde leke görülürse balgam testi yapıyorlarmış. Bunlar da tüberküloz şüphesiyle yapılıyor yani. Öyle bir durum yoksa hiç endişelenmenize gerek yok hocam
-
Bildiğim kadarıyla tüberkilozlu akciger grafisinde iri parçalar halinde beyaz bölgeler görünmektedir. Sigara içenlerde daha kılcal yapılar görülmesi muhtemeldir...
Yoksa her sigara kullananın balgam testine kalması gerekirdi... -
Merhabalar, DS260 ı single olarak doldurdum fakat şimdi evlendim ve dosya taşımayı planlıyorum. Şimdi önce KCC e mail atıp evlilik ile bilgi verip ''add applicant'' yaptıktan sonra dosya taşıma işlemlerine mi başlamalıyım yoksa dosyayı taşıyıp ardından ''add applicant'' mı yapmalıyım öneriniz nedir? Ayrıca KCC e evlilik ile bilgi verip ''add aplicant'' yapmayı isteyebileceğim bir mail şablonu var mıdır acaba?
Benzer Başlıklar
142
50.1k
Users
4.7k
Topics
471.8k