@batuhannulusoyy dostum şimdi gördüm ben bu mesajını. Umarım bu yıl ikimize de çıkar 🙂
-
@Emre-Kurtulmuş Ben şimdi çıkarsa ki dosya taşımayı da düşünüyorum, bir andan maddi yetersizlik yaşayacağım. o yüzden biraz gergindim, teşekkürler Emre hocam
-
@Riethian Azminize hayran kaldım. Tebrik ederim.
-
@TTKvY oldum.
forum kurallarına aykırı başlık açtığınız için 2 gün süreyle forumdan uzaklaştırıldınız. -
@batuhannulusoyy dostum şimdi gördüm ben bu mesajını. Umarım bu yıl ikimize de çıkar 🙂
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim hocam, sağ olun.
-
-
@ATS16, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz, Ankara konsolosluk veya dosya taşıyacak olsanız bile mülakata gireceğiniz yurtdışı konsolosluk adli geçmişinizi sorgulamak için sizden Türkiye’deki (e-devlet sistemi) veya yurtdışı ilgili makamdan (1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkenin resmi makamlarından, ilgili ülke için başvurulan makam farklı oluyor) sadece Arşiv Kayitli Adli Sicil Kaydinizi isteyecek/talep edebilecek. Bu kayıtta gozukmeyen herhangi bir kararı DS260’da belirtmemeniz sürecinize faydası olacaktır kişisel tavsiyem. Aksi görüşü olan, bu konuda tecrübesi olan başka bir forum kullanıcısi/yöneticisi de görüşünu iletecektir ihtiyaç duyarlarsa. Bol şans
Cevaplarınız için teşekkürler.
Birde şu sorum olacak 2 yıl Kıbrısta görev yaptım ama askeri personel olarak. Ordan adli sicil belgesi almama gerek var mı devletin görevi atamasıyla gittim. -
@NewyorkNewyork COVID-19 Gereksinimleri
COVID-19 Aşılama
CDC duyurusuna göre, 11 Mart 2025'ten itibaren, COVID-19 aşısı artık ABD göçmenlerinin yurtdışındaki tıbbi muayenesinin bir parçası olarak gerekli olmayacak. 2025 ile bu şart kalkmış Merak eden arkadaşlara güncel bilgi -
Bu SSN işi niye bu kadar sorunlu arkadaş 😞 Forumda da bir çok kişinin SSN i ulaşmamış. 20 Martta giriş yaptık. Eşimin SSN'i 25 Mart gibi elimize ulaştı benim SSN yok. Save.ucsis.gov adresine bakıyorum sanki hiç ülkeye girmemişim gibi bir durum var 🙂 SSA dan randevu bulamıyoruz. Online başvuru yapsam yine SSA dan randevu al diyorlar. Nasıl yapıcaz bu işleri?
-
Türk vatandaşlığından çıktım ve şu an sadece Bulgaristan vatandaşıyım. ABD’ye vizesiz giriş yapabilir miyim? 1 aylık turistik bir seyahat için herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu? Sınırda benden hangi belgeler istenebilir? Teşekkürler.
-
@deebee Yanıtınız için çok teşekkür ederim:)) İçimi rahatlattınız..
-
@DenizMaths Çok teşekkür ederim.
-
@ATS16 Teşekkürler. 18 yaşındayım. Buradaki masraflar 1000 usd tutuyor sanırım, uçak masrafı vb. hazırlıklar masraf olarak 2 bin doları gözden çıkarıyorum. Masraf hariç 15 bin dolar diyorsunuz . Peki evi üzerime alsam, taşınamaz varlık olarak ek bir katkısı olur mu?
Ek olarak internetten kazanç sağlıyorum. Türk Lirası olarak. Şahıs şirketim var. bunları gösterebilir miyim maddi durum olarak?
Ve son sorum, case number çok geç sıraya verilirse yurtdışından, hangi ülkeden katılınmalı?
Her şey için tekrardan teşekkürler <3.
-
-
@yoz merhaba,
1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.
2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.
4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.
şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.
-
-
Merhaba, 20 k üstü case numberların fikir ve düşüncelerini paylaştığı başlık oluşturmak istedim
Biliyorsunuz ki bu yılın farkı fam yasasının yürürlüğe girmesi olmuştur, gecen sene yüksek numaraların yalvardığı konsolosluklar bu yıl kcc aracığıyla rahatlıkla dosya taşıma yapılmıştır, öyle ki bu süreçten haberi olmayan kişiler sürece yeniden başlayarak vize alma umuduyla foruma katılıp dosya taşımaya karar vermişler, bizim için en korkunç senaryo current olduğumuzda konsoloslukta, “ üzgünüz vizeler bitti” demesi 🤨 herkes için iyi bir süreç olmasını dilerim -
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.

DV2025 Sohbet Odası
-
@hadi-BE Benim de memleketim California
-
Diş kontrollerini tamamladım ve temizlik yaptırdım.
Pazartesi günü saç ekimi ve kök hücre tedavisi yaptırıyorum.
Evrakları toparlıyorum ve yapılacak işleri tamamlıyorum.Bilinç altı olarak hazırlanmaya başlamışım, bir anda adımları atmaya başladım. Çokta sıcak bakmıyordum oysa ki
Edit: Bu arada yarın şirketimden çıkışımı alıyorum ve bir boşluk yaratıp nicotine temizleme seansına gitmeyi planlıyorum. Sonuçta yeni bir hayata başlıyoruz. Kötü alışkanlıkları da geri de bırakmak lazım.
-
@hadi-BE talihlilerin olduğu telegram grubu yok artık dv23 grubu sondu bunun için bu sene grup kurulmadı talihlilere forum üzerinden destek veriliyor seneye karar değiştirilir mi bilemiyorum tabii
-
Bu sene kazananlar için kurulan bi telegram grubu yok
-
@T-C-Kubilay-Dikici greencard düşük bir ihtimal. Ben çıkar diye her sene bekliyorum ama beklemek boşa.
Bu yola baş koyanlar başka yollardan zaten gidiyor. Eb3 yapabilirsiniz.
-
@Ping-PONG Ayıptır sorması saçı kaça ve nerede ektiriyorsunuz devlette mi özelde mi? Benim de saç dökülmem var, minoxidil ve dermaroller kullanımı çıkarıyormuş ama ömür boyu kullanmak gerekiyormuş minoxidili bir bırakınca geri dökülme yapıyormuş çıkan saçlar ayrıca minoxidil tek başına ucuz bir şeyde değil
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Ping-PONG Ayıptır sorması saçı kaça ve nerede ektiriyorsunuz devlette mi özelde mi? Benim de saç dökülmem var, minoxidil ve dermaroller kullanımı çıkarıyormuş ama ömür boyu kullanmak gerekiyormuş minoxidili bir bırakınca geri dökülme yapıyormuş çıkan saçlar ayrıca minoxidil tek başına ucuz bir şeyde değil
Hocam ona takılma yahu
Ben hazırlıklar başladığı vurgulamak istedim. -
Meksika’ da delivery işleri daha çok kazandırıyormuş arkadaşlar. Yörüngeyi Meksiya’ ya doğru çeviriyorum ben. Size bol şans.
-
Sayaçla bakışıyoruz yine
-
Arkadasalr merhaba esim ve ben devlet memuruyuz ikimizde bu yıl ilk kez GC basvuru yaptık sorum su siz değerli arkadaşlara evimizin ortalama geliri 95-100 k cıvarı ama evşm yok sadece bir aracım var suanlık 7 yıldırda calısıyoruz 4 yıllık evliyim sizce tr den cıkarsa gc tasınıp gitmek mantıklı mı Amerikaya fikirlerinizi bekliyorım tesekkurler ..
-
@malican27777 merhaba herkesın amerıkaya gitmek ıcın nedenleri vardır. siz neden gitmek isityorsunuz ? bnm evim var arabam var evlim 1 cocuk var. düzenimi kurdum. şimdi sorsam bu düzen bozulup gidilirmi wala gidilir
eşime sor gidilmez
amewrikaya gitmek yeni hayata baslamak her seye sıfırdan başlamak. bu macerayı istiyormusun o öenmli. mantık aramamak lazım -
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@siraysessiz, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Ankarada mangal yapcaksanız bende varım 🪅
@lawyergirl, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@siraysessiz İstanbul varsa ben de varım
Arkadaşlar ne Ankara'sı ne İstanbul'u. Geçen sene Houston'da yaparız diye planlanmıştı sanırım. Hatta ben memleketimden (California) minivanımla çıkıp başka eyaletlerden de arkadaşları toplaya toplaya Houston'a geçecektim
Söz konusu barbecue
olunca ev sahipliğını Texas
in yapması normal.
Turist vizelerini alın, gelin ben Houston da yaparım size barbecue
yu haziran dan sonra. Lottery hiçbirimize cikmaz.
Turist vizesi? Bu sene geçmiş yılların aksine bu forumdan çok kişi kazanacak. Bak dedi dersin. Ben de dahil foruma yazan, mesajları beğenen vs. vs. bir çok insana çıkacak. (gülesim de geldi bir yandan ama neyse.)
Ayrıca sende para da var, vize de var. Sen neden hala buradasın ki? Neden çekilişi bekliyorsun ki? Kardeş baksana yoluna. Seninle de bi kahve keyfi yapalım İstanbul'da. Kulağını çekeyim bi.
-
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Diş kontrollerini tamamladım ve temizlik yaptırdım.
Pazartesi günü saç ekimi ve kök hücre tedavisi yaptırıyorum.
Evrakları toparlıyorum ve yapılacak işleri tamamlıyorum.Bilinç altı olarak hazırlanmaya başlamışım, bir anda adımları atmaya başladım. Çokta sıcak bakmıyordum oysa ki
Edit: Bu arada yarın şirketimden çıkışımı alıyorum ve bir boşluk yaratıp nicotine temizleme seansına gitmeyi planlıyorum. Sonuçta yeni bir hayata başlıyoruz. Kötü alışkanlıkları da geri de bırakmak lazım.
Hee, az önce yazdıklarıma zaten burada bir şekilde cevap vermişsin be
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@hadi-BE talihlilerin olduğu telegram grubu yok artık dv23 grubu sondu bunun için bu sene grup kurulmadı talihlilere forum üzerinden destek veriliyor seneye karar değiştirilir mi bilemiyorum tabii
Bilmiyordum bak. Tek bir yerden paylaşım yapmak iyi olmuş sanki.
-
@hadi-BE Dua niyetine geçsin diyelim bu sözleriniz, amin
-
@malican27777, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Arkadasalr merhaba esim ve ben devlet memuruyuz ikimizde bu yıl ilk kez GC basvuru yaptık sorum su siz değerli arkadaşlara evimizin ortalama geliri 95-100 k cıvarı ama evşm yok sadece bir aracım var suanlık 7 yıldırda calısıyoruz 4 yıllık evliyim sizce tr den cıkarsa gc tasınıp gitmek mantıklı mı Amerikaya fikirlerinizi bekliyorım tesekkurler ..
Şahsi fikrim maddi şartlar ne olursa olsun gitmek her zaman mantıklı çünkü benim için olay asla maddiyat değil. Kız arkadaşım da ben de inşaat mühendisiyiz ve evlilik arefesindeyiz. Türkiye şartlarında iyi olarak değerlendirebileceğimiz işlerimiz ve gelirimiz var ancak benim bu ülkede yaşamak için zerre inancım ve hevesim kalmadı. Şuan ülkede ne can ne de mal güvenliğimizin olduğunu düşünmüyorum. Artık siyaseti ve haberleri takip etmeyi bıraktım çünkü yaşananları gördükçe insan tiksiniyor ve midesi bulanıyor. Ve maalesef ki bundan 10-15 yıl sonra bu günlerimizi iyi olarak anacağız çünkü muhtemelen her şey çok daha kötü olacak. O yüzden bence kendiniz ve varsa çocuklarınız için yapabileceğiniz en iyi şey kendinizi güvende ve değerli hissedeceğiniz bir yere gitmek olacaktır.
-
@malican27777 zor bir soru bence çünkü hangi açılardan baktığınıza bağlı. Yaşam şeklinizin bile etkilediği bir durum çünkü bana kalırsa.
Öncelikle benim için her ne kadar fazla kazanacak olsakta örnek veriyorum bir tuvalet kağıdına 100-150TL vermek, bir süte 15-20TL vermek, bir sweatshirte 300-500TL vermek ederinin o olmaması gerektiğini bildiğim için benim canımı sıkan bir durumdu alım gücüm onları karşılamaya yetiyor olsa bile.
ben starbucksta oturup içim eriyerek alacağım bir kahveyi almış oturmuş sohbet ederken, saçma sapan bir grup insanların gelip bunları niye destekliyorsunuz gidin kahve dünyasında için diye baskı yapmaya kalkar mı, yada arkadaşlarımızla belki ayda 1-2 gideceğimiz bir meyhanede yada barda sarıklı hocların gelip çocuk tembihler gibi yada insanı salak yerine koyar gibi bakın bunları yapmayın bunlar günahtır öyledir böyledir diye konuşup keyfimizi kaçırır mı acaba diye düşünmek istemiyorum mesela
İnsanların genel olarak (türkiyedeyken bizde öyleydik her ne kadar istemesekte) hep bir sinir stres durumu içinde olmasından bunaldığımız için kaçmak istiyorduk.
Henüz çocuğumuz olmasada ilerleyen süreçte çocuğumuz olursa düşük kalitede eğitim almasını, etraf baskısı yaşayarak büyümesini istemeyişimizde bizim için bir etkendi.
Örnekler biraz farklı alakasız gibi oldu belki ama demek istediğim nokta bir tek maddi gelirinizi düşünmeyin farklı noktalara odaklanmaya çalışın, Bir çok etkeni düşünüp türkiyeden gitmek istiyor musunuz önce ona karar verin.Ondan sonrada Şöyle bir önerim olabilir sadece yazdığınızdan hissettiğim kadarıyla kafanızda tam olarak evet ya biz amerikaya yerleşmek istiyoruz diye netleştirmemiş durumdasınız. Ve bu durum biraz riskli çünkü buraya geldiğinizde her şey güllük gülistanlık olmayacak özelliklede Türkiyede maddi durumu yerinde olan kişiler için baştaki yaşanacak zorluklar can sıkıcı olabiliyor, düzenimizi bozduk geldik şu çektiklerimize bak diyebilirsiniz belki, üstüne birde eğer türkiyedeki aile bağlarınız çok içli dışlıysa onlardan uzak kalmanız ekleniyor olacak ve işler düşünüldüğü kadar güllük gülistanlık ilerlemiyor. bu süreçte kendinizi motive edecek buraya yerleşme isteğinizin olması lazım sizi bu olumsuzluktan çıkartabilmek için onun için iyi bir şekilde emin olup adım atmak en sağlıklısı diye düşünüyorum.
-
@yaren94 İmkan varsa elbette ki özel ders
-
@malican27777 Merhaba, bu sorunun cevabı damak zevkinizden çocuklarınızın geleceğine kadar uzanan uzun ve bir o kadar da ince bir çizgide saklı. Memurluk mu Amerika mı konusunda bu konu tecrübe sahibi kişiler tarafından ele alınmış. Ayrıca Green Card cekilisi (DV) talihlileri nelerden vazgecip neler icin gidiyoruz?
konusunda da @semavi benim Amerika'ya göç kararımın kılavuzu olacak o sihirli cümleyleVazgectiklerimizin daha iyisinin cocuklarimizin olmasi icin ...şeklinde özetlemişti.

Benzer Başlıklar
74
56.0k
Users
4.8k
Topics
485.0k