@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
-
-
-
Merhaba.
Bu gün aklıma gelince güncelleme yapma gereği duydum.
21 Eylül 2024 tarihinde ABD'ye girişimi eşim ile birlikte yaptım.
17 Kasım 2024 tarihinde 10 yıllık green cardımı aldım.Aralık ayında Türkiye'ye döndüm. Mart ayında ise artık daha uzun süreleri orada geçirmek üzere ABD'ye döneceğim.
Hiçbir süreçte evliliğimiz ya da kimliğimiz vb. sorun olmadı.
Trump sonrası süreçte durumlar nasıl olur bilemiyorum ama bizim gibi LGBTİ bireyler toplumda kadınlardan bile daha dezavantajlı duruma düştü ülkemizde. O yüzden umarım ki bizler iyi bir geleceği elde edebiliriz.
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...
-
Merhaba,
Eşim H-1B vizesi aldı. Bende H-4 vizesine başvuracağım.
Arkadaşımla kavga ettik.
“Silahtan sayılan cisimle kasten yaralama, neticesi sebebiyle yüzde sabit iz kalması” maddelerinden yargılandım. Şikayetten vazgeçme ve silah yoktu dememize rağmen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.İstinafa başvurmadan Yeni Adli Tıp Raporu aldık. Yüzde iz geçtiği/kalmadığı belirtiliyor.
Dilekçemize silah yoktu, yüzde sabit iz geçti diye itiraz edeceğiz.
Muhtemelen HAGB e düşürecekler.
“Silah kullanarak kasten yaralama” suçundan HAGB almış birisi H-4 vizesi alabilir mi ?Süreçte ne önerirsiniz, vizeye istinaf sonucu gelince mi başvurmak gerekir? Daha önceden adli sicil kaydım yok.
Bu ceza kesinleşmeden vize alma ihtimalim var mı ?Bilgili veya deneyimli olanlar yönlendirirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
-
22 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere USCIS, yasal daimi mukim statüsüne geçiş için başvuruda bulunanların Form I-693, Göçmenlik Tıbbi Muayene Raporu ve Aşı Kaydı üzerinde COVID-19 aşısı olduklarına dair belge sunmalarına ilişkin her türlü gereklilikten feragat etmektedir. USCIS, COVID-19 aşısının kanıtlanmasıyla ilgili herhangi bir Kanıt Talebi veya Reddetme Niyeti Bildirimi yayınlamayacaktır. USCIS, başvuru sahibinin COVID-19 aşısı olduğuna dair belge sunmamasına dayanarak herhangi bir statü düzeltme başvurusunu reddetmeyecektir.
Göçmen vize mülakatı öncesi sağlık muayenesi kontrolüne girecek kişilerin, mülakata girecekleri ülkedeki konsolosluğun veya kurumun yetkilendirdiği sağlık kuruluşu ile konuyu teyit etmesi süreçleri açısından faydalı olacaktır. Bol şans 🍀
-
@nevermore AP ye kaldım dedin ne demek istedin anlamadım psikolog mu eğer öyleyse bir problem yaşasın mı bendede çok sövme var 😕
-
@demirdenkadifeldiven evet sıkıntı yok.
-
merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?
-
-
İnşallah hocam, çok teşekkür ederim.
-
@ayvalik10 hocam linkini güncelleme ya da tekrar yükleme imkanınız var mı?
-
İyi akşamlar, ABD’de fabrikası olan biri bana sponsor olup şu anda çalışma vizesi için USCIS ile görüşüp vize almamı sağlayabilir mi? Bu sırada ben mülakata orada girebilir miyim?
Bildiğim kadarıyla DS-260 formunu doldurduğum için başka bir vizeye başvurmam sıkıntılı. Ama ben değil de bir işveren bunu oradan yaparsa süreç nasıl ilerler?
-
@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..
eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
kurumla iletişme geçmelisiniz. -
Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂
-
Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
-
Adam Metrobuste de ayakta. Ömrü ayajta geçmiş. Walmart ta rafa süt dizerkende ayakta olmak koymaz. Sittin senedir TR de ve bir birikimi yok. Firsat gelmis Amerika ya gidiyor. Sonucta, harcla da olsa borclada olsa yasal olarak Amerika ya varmis. Herkesin kicinin ebati farklidir. Oturdugumuz yerden don bicmeyelim.

DV2025 Sohbet Odası
-
Bu yıl içimde o eski heyecan yok. Pasaport şartının kaldırılmasından sonra piyangoya dönüşmesinden olabilir,
-
sabırsızlıkla bekliyorum
-
ee kaç gün kaldı şimdi
-
Greencard en çok hanımla ailemin işine yaradı dv24 belki çıkar diye birikim yaptım ayrıca yatırım danışmanıyım bir kaç işlemler yaptım güzel bir birikim sağladım dv24 çıkmazsa ailemi umreye göndereceğim dedim ailem umreye gitti
bu süreçte çıkan bir insandan daha çok araştırmalar yaptığımı düşünüyorum bir çok çıkan arkadaş bana özelden yazdı ne yapmam lazım diye bildiğim kadarıyla bilgilerin doğruluğunun emin olduğum tüm bilgeleri anlattım aynı zamanda araştırmalara devam ettim dosya taşıma konusu üstünde çok durdum bunun çok önemli olduğunu fark ettim çünkü greencard çıkması ne kadar büyük bir şans olsa da case number da düşük olması bir o kadar şans ama insanların fırsatlarını kendileri yarattığını gördüm dv25 içi pasaport schengen vizesi almak için 2024 avrupa gemi turu düşünüyorum hem bir çok ülke ziyaret etme fırsatı oluyor hemde duyduğum kadarıyla en kolay vize alma yönetiminin bu olduğunu söylüyorlar. eşime 2024 de nisan ayı doğum günü hediyesi olarak ak deniz gemi turu planlaması yaptım
-
@T-C-Kubilay-Dikici size bir tavsiye de benden o zaman turist vizesi almadıysanız turist vizesine başvurup alıp kenara koyun 10 yıllık vize schengen gibi değil sonuçta , dosya taşımaya gerek kalmadan turist olarak girip aos yaparsınız
-
@tolgasatir katılıyorum, son 1-2 senedir süreci takip edip her sene başvuran arkadaşlar varsa tek yapması gereken turist vizesi alıp kenarı koymak olmalıydı şimdiye kadar. Dosya taşımadan daha kolay bir şekilde süreçlerini tamamlayabilirler
-
@Emre-Kurtulmuş ben sırf greencard sonuçları açıklanmadan randevu alıcam diye göbeğim çatlamıştı
gene hüsran yaşadık olsun ama artık bir planımız var
-
@tolgasatir Aos nedir onu bilmiyorum:)
-
@Onurfidan adjustment of statüs yani statü değişimi greencard çıktıktan sonra turist olarak ülkeye girip bir süre bekledikten sonra bana greencard çıktı diye başvurup statünüzü amerika içerisinde değiştirp greencard ınızı ankaranın keyfini beklemeden alıyorsunuz
-
@tolgasatir tavsiyen için teşekkür ederim ama maalesef ki amerika vizeleri 1 yıl sürüyor ayrıca 10 kişiden 1 kişi anca alabiliyor günümüzde iltica edenler yüzünden dikkat ettim onlarca video izledim inglizcen olursa daha iyi olur dediler bu sebepten eleme yapmasalarda tercihleri ingilizce bilenlerden oluyor dediler bende malesef ingilizce yok yani o en vizeler konusunda bana zor olacağını düşünüyorum
-
@T-C-Kubilay-Dikici açıkçası her zaman dediğim gibi her görüşme kendi içinde özeldir, bunu da her zaman söylüyorum onay alanlardan 100 kişiden 10 tanesi yazıyor red alanların 100 ünden 150 si arkadaşından duyduğu reddi de gelip yazıyor düzgün bir aile profili genel olarak alıyor bekar erkeklerde çok fazla red var.
-
Yakın bir arkadaşımız eşiyle birlikte 10 yıllık turist vizesi aldı 1 ay kadar önce. Dediğiniz gibi en azından evli ve genç çiftlerde problem yok gibi.
İlaveten gidince 6 aya kadar kalınabiliyor. Çekiliş açıklandıktan sonra sıra numarasının durumuna göre biraz bekledikten sonra gidip Adjustment of Status'e başvurursa herhalde sonuç alırlar dediğiniz gibi.
-
@emre911 merhaba, bir şey sormak istiyorum. turist vizesi cepte iken greencard başvurusunda mülakata gireceğimiz yeri amerika seçebilir miyiz? yani orda yaşamıyoruz ama ola ki kazandık mülakata direkt amerikada girmek için. olabilir mi böyle bir şey?
-
@alperalp bu öyle bir şey değil, turist vizen varsa oraya gidip AOS dediğimiz işlemi yapıyorsunuz orda girebilirmiyim gibi bir durum değil bu daha farklı
-
@tolgasatir anladım teşekkür ederim.
-
@tolgasatir Çok güzel söylediniz ama benim ingilizcem yok hesaplarım 17k usd var fizikende altın birikimim 20k usd civarı karşılığı çalıştığım şirkette 9 yıldır üst düzey olarak çalışıyorum ve maaşımda yüksek tr şartlarına göre eşimde 2 yıldır çalışıyor bir şirkette çocuk henüz yok çalıştığım şirket ithalatçı bir firma olup avrupa vizesinde bana sponsor olacaktı avrupada bir fuar katılackmış gibi gösterip oradan vize başvurusu yapacağız bende eşime sponsor olacaktım vize almamız yüksek gözle bakıyor truzimcimiz ayrıca dış ticaretcilerimizden eski dış ticaretcimiz amerikan vatandaşı olup şuan new jersey yaşıyor şuanki dış ticaretcimizde amerikan vatandaşı olup kardeşleri new jersey yaşıyor bunların benim vize almamda bir artsı olurmu amerika vizesi için çünkü ben hiç düşünmedim amerika vizesini hep avrupa düşündüm ve araştırdım
-
@T-C-Kubilay-Dikici Bir çok avantajınız var turist vizesi için çok çok ingilizce sorguları yok zaten, maddiyatınıza da bakmıyorlar turistte, aile olmanız çok avantaj bekar erkeklere göre net bir şekilde üst düzey bir pozisyonda uluslararası bir şirkette çalışıyor olmanız da bir avantaj bir kaç schengen ziyareti yaparsanız kesin gözüyle bakın vizeye bence şuan bile alabilrisiniz ama schengen ülke gezileri büyük avantaj sağlayabiliyor
-
-
Hayır hocam. Örneğin Almanya-BAE vs gibi 3. bir ülkede ikametiniz yoksa Türkiye'den girebilirsiniz sadece. Turist vizenizin buna bir etkisi olmaz. Green Card size vurursa ve o sırada daha önceden aldığınız bir ABD vizesi varsa (turist veya çalışma) önce ABD ye geçersiniz. Orada hangi vizeyle girdiyseniz statünüz ona uygun şekilde(Örn. turist) güncellenir. Turist statüsündeyken Green Card kazandığınızı belirtip Adjustment of Status yani ABD içinden Statü Değişikliği için başvurabilirsiniz. Hukuki ve bürokratik süreçler olumlu sonuçlanırsa zaten ABD içerisinde olduğunuzdan konsolosluk mülakatına da gerek kalmayabilir, direkt Green Card'ınızı alırsınız.
Burada kritik nokta, Green Card sonuçları açıklanmadan önce pasaportta basılı, aktif bir ABD vizenizin olması. Ek olarak ABD ye girdikten sonra AOS yaparsanız, süreç neticelenene kadar ABD dışına çıkmamanız gerekir. Çalışma izinli bir vizeniz ya da en az 1 yıl turistik ikameti karşılayacak bütçeniz yoksa anlamsız olabilir.
-
@emre911 çok teşekkür ederim bu cevap daha açıklayıcı oldu

Benzer Başlıklar
92
51.1k
Users
4.8k
Topics
474.9k