Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sevdemimi tek tavsiyem cebinizde ki paradan, bankanizda ki paradan vs hic kimseye bahsetmeyin. Gurbette tek dostunuz cebinizde ki dir.

• @sevdemimi Çok karamsar ve pişman gördüm yazdıklarınızdan ama strese girmeden bu süreci atlatmak en iyisi. "Dışarıdan davulun sesi hoş gelir gel gör" der gibisiniz ama inanın her şeyin farkındayım. O yüzden biraz daha soğuk kanlı ve planlı hareket etmek gerekiyor SSN ofisine giderek SSN bilgilerinizi öğrenmeyle başlayabilirsiniz. Kısaca size bir kaç önerim olacak.

1-Kütüphaneden ücretsiz ders ayarlamanız süper bir fırsat. Bunu düzenli takip edin ve youtube,duolingo, BBC learning english gibi kaynaklarla pratik yapın.
    2- SSN olmadan bazı işler zor ama nakit ödeyen işler yada gig economy işleri başlangıç olarak görün. Bazı işler ITIN ile de çalıştırabiliyor.
    3-Araba şart mı? New jerseyde toplu taşıma bazı bölgelerde iyi ama araba hayatınızı kolaylaştırır. Markatplace'de dikkatli olmak lazım o yüzden içim rahat etsin diyorsanız Carmax en iyi seçenek gibi ayrıca bazı facebook göçmen gruplarında güvenilir insanlar oluyor araştırın derim.
    4- Eğer bir tanıdığınız yoksa göçmenlere destek grupları yada türklerin bulunduğu gruplara girerek sosyalleşin en azından arkadaş olun.
    5- Mental olarak dayanıklı olmak lazım sürekli " Ben burada ne yapıyorum" hissi ile yaşamayın sabırlı olun her şey çok güzel olacak.

Süreciniz umarım çok güzel geçer belki bir gün karşılaşır bir kahve içeriz. Şimdiden yeni hayatınızda başarılar.

• @sevdemimi sizi çok iyi anlayan birisi olarak inanın tamamen kültür şoku dedikleri bu olsa gerek, Ocak ayında ailemiz ile PA ya iniş yaptık eski bir eyalet olmasından da kaynaklı ilk merkezden geçtik dedim bumu amerika 😆 bir iki gün sonra araba ile gezince anladık ki biz bir şey görmemişiz. İlk izlenimim Amerika'da ilk olması gerekenler 1- GSM Hat 2- SSN ve GC 3- Araba 4- İngilizce
    Ailede tek ingilizce zayıf benim ama şuan gidip gördüm ve benzinci kasasındaki Hintli dayı ile muhabbet edince bendede birşeyler varmış dedim. O bile bu kadar kötü konuşarak işte çalışıyordu ki düşünün ben ona kötü diyecek seviyede idi İngilizcesi 😅 evden çıkın gezin, keşfedin insanlar ile diyalog kurun, zaten herkez merhaba demeden geçmiyor. İnanın karamsarlık geçiyor ha yanlışmı yapıyorum sorusunun cevabını Türkiye'ye dönene kadar tam oturtamadık eşim @Uzuzi ile ama Türkiye 'ye dönünce kararımızın doğruluğunu tasdik ettik. 44 yaşındayım önceliğimiz çocuklar ve ne kadar ömrümüz var ise eşim ve ailem ile daha huzurlu, mutlu, güvende ve refah içinde geçirmek. Başında tabiki zorluk olacağını biliyoruz kolay olsa idi zaten herkez yapardı. Ben yapacağım inşallah, bu platformdaki insanlara bakıyorum çoğunluğu zaten sadece vize için neler yaptılar/yapıyorlar. İnanın Amerika kısmını çok kolay yaparız yeter ki inanın. Pozitif düşünceden ayrılmayın. Bol şanslar.

• ⭐⭐

Vizesini almış Amerika'ya ayak basmış yeni hayat kurma yolunda olan sevgili dostlar...Pişmanlık yaşamayınız.. Eskiyi yeniyle kıyaslamayınız....Bir süre geçmişe dair sadece bu vize için nasıl mücadele verdiğinizi düşünüp aynı gücü ve hırsı kendinizde tekrar bulunuz...😉

• This post is deleted!

• @sevdemimi Bir katkı da ben sunmak isterim İlk defa ABD ye gidecek olanlar için NJ ne kadar iyi bir seçenek iyi araştırmak gerekiyor ki hatta benim düşünceme göre iyi bir seçenek değil. NY a yakın olması sebebiyle NJ de ev kira fiyatları uçtu NY ile yarışır hale geldi çünkü Manhattanda çalışanlar da NJ de ikame ediyor. Marketplace dan de karşılaştırabilirsiniz. NJ kiralar ortalama 3000-3500 den balşıyor. diğer eyalatlerde ( TX - NC - SC - ) 1700-2500 arasına ev kiralayabilmek mümkün.

• Amerikada ve birçok farklı ülkede bulunmuş birisi olarak şunu belirtmek istiyorum. Belki birilerine faydası olur.

*Hiçbir şeyi kişisel algılamayın. Direkt iletişimi tercih edin. Türk kültüründe 'ima' çokça kullanılıyor. Direkt bir şeyi söylemekte sıkıntı yaşıyoruz ama yurtdışında bu başınıza iş açabilir, insanlar sizi anlayamadıkları için arkadaşlık konusunda da çekingen davranabilirler.
    *Kimse sizin anneniz babanız en yakın arkadaşınız değil. Kimseden o iyi niyeti ya da samimiyeti beklemeyin. Ki orası "ben merkezli" bir ülke.
    *ABD'de paran kadar varsın. Statü tamamen para üzerine kurulu. Bu bir yönden iyi aslında. Yok şu parti, yok şu cemaat olayı benim deneyimlediğim kadar yok. Toplumun ihtiyaçlarına, potansiyel sıkıntılara odaklanıp bunların üzerine iş fikri kurmayı deneyin.
    *Üniversite mezunlarına ciddi saygı gösteriyorlar. ABD'de kesinlikle bir alanda uzman olmak lazım.
    *Turist olarak gidip, 3-5 eşe dosta foto atıp hava atmaktan ziyade orada uzun vadeli nasıl kalırsınız, nasıl bir gelir modeli inşa edersiniz bence bunları iyice araştırın. 350 Milyon nüfusa ne satarız onu düşünmemiz lazım.

• herkese merhaba en hangi case in ankara'dan mülakat aldığını nasıl öğrenebiliyoruz acaba ?

• @boredeng
    Merhabalar, paylaştığınız bu durumda
    Mülakatı alıp almadığımızı kontrol ettiğimizde
    Ds 260 formda bir güncelleme olmuyor
    dimi yanlış almadım sanırım

• abd için sayılı günler kaldı. Vize bülteni açıklanalı 2 gün olacak hala heyecan üzerimde. Sıradaki bültende biz olacağız. Hadi bakalım sabırsızlıkla bekliyoruz

• @boredeng Sanıyorum ki bir sonraki bültene sorun olmaz ise 20k kadar gelecek diye düşünüyorum. Schengen reddinden sonra hemen dosyamı iyi ki BK'ya taşıdım. Varsa red alan veya hala muamma içinde olan herkes taşımalı.

• @evrentnrkl geçmiş olsun abi sonucu merakla bekliyordum, ama vardır bir hayır

• @evrentnrkl geçmiş olsun. BK serüvenine hoşgeldiniz! Şans yanınızda olsun

• @yasavul Nasip değilmiş diyelim uğraştık ama olmadı ama vazgeçmek yok kısa yada uzun yol bir şekilde olacak bu iş 🙂

• @boredeng Teşekkür ederim. Umarım herkesin yanında olur şans 🙂

• @evrentnrkl 17500 olacak

• Selamlar Kazakistana dosya taşıdım forumda bu konuda çok yorum göremedim bir risk veya karşılaşabileceğim bir durum olabilir mi ne düşünüyorsunuz Almatıyla alakalı

• ⭐⭐⭐

@Onur-Mert-Şener

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

DV2025 süreci ile ilgili soruları aşağıdaki başlıkta sormanız gerekiyor, bu başlık sohbet odası başlığı

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐

günaydın arkadaşlar; dosya taşıyanlar vize bülteni bekleyenler vs nedir son durum uzun zamandır giremiyorum foruma çok birikmiş okunacaklar bu sene ki durumu merak ediyorum.. nasıl mülakat veriyorlar mı? her yıl olduğu gibi geri de mi bülten açıklanır açıklanmaz dosya taşıyanlardan mısınız? bu sene çok fazla b2 vziesi reddi var green kart mülakatlarını meraqk ettim açıkçası bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim herkese iyi hafta sonları

• ⭐⭐⭐

@debbieLA77

Viyana, Hong Kong ve Bangkok Ankara’dan daha iyi çalışmaya devam ediyor. Dün 15xxx dosya numarası Viyana’dan 29.04.25 tarihine mülakat randevusu bildirimini aldı. Ankara bildiğimiz gibi, değişen yok, her geçen yıl kötüye gitmeye devam…

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |