-
@Emrah-Borazan çoban yalancı olsada haber doğru abi. Inşallah bu sene çıkacak. Öyle bir his var içimde bakalım sabırla bekliyorum 🙃
-
@sevdemimi Bir katkı da ben sunmak isterim İlk defa ABD ye gidecek olanlar için NJ ne kadar iyi bir seçenek iyi araştırmak gerekiyor ki hatta benim düşünceme göre iyi bir seçenek değil. NY a yakın olması sebebiyle NJ de ev kira fiyatları uçtu NY ile yarışır hale geldi çünkü Manhattanda çalışanlar da NJ de ikame ediyor. Marketplace dan de karşılaştırabilirsiniz. NJ kiralar ortalama 3000-3500 den balşıyor. diğer eyalatlerde ( TX - NC - SC - ) 1700-2500 arasına ev kiralayabilmek mümkün.
-
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
@gouryella Bu soru herkese soruluyor. Sizin beyaninizi almak icin onemli. USCIS bugun bilmese bile, ileride ogrendiginde, 'yanlis beyan' gerekcesiyle verilmis hakkli geri alabiliyorlar.
Zaten bu yuzden asla yalan soylemeyin derler. -
-
@myof61 konu biraz eski ama merak konusu oldugu icin yazmak istedim; benimde cok sayida dovmem mevcut (sirtim komple kapli) ayrica bir iki ufak ameliyat izim mevcut. Hong Kong’da saglik muayenesinde ve sonrasinda herhangi bir sorun yasamadim. Yara izlerini doktor sormadan acikladim (yag bezesi operasyonlari ve ameliyat epikrizi). AP veya psikolog durumu olmadi. Turkiye’de sartlar nedir bilemiyorum. Iyi sanslar!
-
-
Merhaba.
Bu gün aklıma gelince güncelleme yapma gereği duydum.
21 Eylül 2024 tarihinde ABD'ye girişimi eşim ile birlikte yaptım.
17 Kasım 2024 tarihinde 10 yıllık green cardımı aldım.Aralık ayında Türkiye'ye döndüm. Mart ayında ise artık daha uzun süreleri orada geçirmek üzere ABD'ye döneceğim.
Hiçbir süreçte evliliğimiz ya da kimliğimiz vb. sorun olmadı.
Trump sonrası süreçte durumlar nasıl olur bilemiyorum ama bizim gibi LGBTİ bireyler toplumda kadınlardan bile daha dezavantajlı duruma düştü ülkemizde. O yüzden umarım ki bizler iyi bir geleceği elde edebiliriz.
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...
-
@demirdenkadifeldiven evet sıkıntı yok.
-
merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?
-
-
İnşallah hocam, çok teşekkür ederim.
-
@ayvalik10 hocam linkini güncelleme ya da tekrar yükleme imkanınız var mı?
-
İyi akşamlar, ABD’de fabrikası olan biri bana sponsor olup şu anda çalışma vizesi için USCIS ile görüşüp vize almamı sağlayabilir mi? Bu sırada ben mülakata orada girebilir miyim?
Bildiğim kadarıyla DS-260 formunu doldurduğum için başka bir vizeye başvurmam sıkıntılı. Ama ben değil de bir işveren bunu oradan yaparsa süreç nasıl ilerler?
-
@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..
eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
kurumla iletişme geçmelisiniz. -
Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂
-
Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.

DV2025 Sohbet Odası
-
Herkese merhaba,
26 Aralık’ta Abdye giriş yaptım greencard ile ve 27 Aralıkta da ssn ofisine gidip çalışma iznim için form doldurdum ve o zamandan bu zamana çalışma iznim gelmedi ayrıca greencard ile gelen başka bir arkadaşım böyle bir form doldurmana gerek yoktu 2 3 gün sonra ssn ofisine gidip numaranı öğrenebilirdin ama bana ssn numaram tanımlanmamış yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen ne yapacağımı şaşırdım bilgisi olan beni aydınlatabilir mi lütfen -
Aceleci davranmissiniz, arkadaşınız doğru söylemiş. Sabırla bekleyeceksiniz, önümüzdeki hafta başında bir başka SSA ofisine giderek başvurum sonucu SSN numaramı sözlü öğrenmek istiyorum beyani ile numaranızı öğrenmeye çalışın. Permanent resident (green card) kartınızın gelmesi 120 günü bulabilir.
ABD’ye giriş yapmadan veya yaptıktan sonra USCIS fee’yi ödediniz mi? Konu ile ilgili konu başlığı aşağıda.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
USCIS fee’yi ödediyseniz sistemin verdiği IOE ile başlayan numaraları saklamanız gerekiyor, Case Tracker for USCIS & NVC aplikasyonunu indirerek IOE ile başlayan numaraları her bir kişi için uygulamaya girerek kart basım sürecini takip edebilirsiniz. Sadece kart basım sürecini takip edebiliyorsunuz, kargo sürecini takip edemiyorsunuz. “We mailed your new card” mesajını uygulamada gördükten sonra postacının yolunu bekleyebilirsiniz.
-
@ATS16 merhaba Uscıs fee diye bir şey ödemedim siz söylemeseniz haberim bile yoktu
-
@ATS16
Bir de Ds260 formunu doldururken ssn no istiyor musunuz diye soruya hayır demişiz o anki heyecanla sanırım bu yüzden burdan formu doldurmam gerekiyordu her türlü -
YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
-
İyi akşamlar, forumu iyi takip ediyorum ama görmedim ve daha önce sorulduysa affola, bu dvcharts a girdiğimizde 2025EUANK olarak bakıyorum CN 2025EU9109 un ready olduğunu görüyoruz. Aradaki CN leri nasıl atladılar ki, DV2024 sonunda olan AOS gibi bir durum mu acaba
( Sadece merak )
-
Bir ihtimal sorduğunuz CN’de aşağıdaki post’a benzer bir durum olabilir.
-
@ATS16
teşekkür ederim
-
Green Card 2nl ayda kaç kez dağıtılabilir. sorma sebebim : ''sistemde yaşanan aksaklık nedeniyle mart ayına 33 slot az olmuş birazdaha dosya isteyelim'' derlermi :))
-
@Mehmet-ynd, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Green Card 2nl ayda kaç kez dağıtılabilir. sorma sebebim : ''sistemde yaşanan aksaklık nedeniyle mart ayına 33 slot az olmuş birazdaha dosya isteyelim'' derlermi :))
Istedikleri sayida dagitabilirler. Eskiden Ankara ayda iki kez dagitim yapardi ancak pandemiden sonra bunu 1’e dusurdu. Yanlis hatirlamiyorsam pandemiden sonra sadece 1 ay iki kez dagitim yapti. Aksaklik olarak degil de bos slot var elimizde mulakat dagitalim duyebilirler. Unutmayin Ankara 2022 doneminde bir ayda 250+ DV vizesi basti. Yani istese cok rahat herkese mulakat verebilecek kapasitede.
-
Merhaba,
Foruma yeni katıldım. dv25 dosya numaram 2025EU15XX aralık ayı dağıtımlarında benim sıramı geçti ancak bir mail almadık. Ocak ayında gelir diye çok önemsemedik ancak bu ayda gelmedi. Bu durumla karşılaşan başka kimse var mı ? (Bu süre zarfında KCC'ye ve Ankara'ya mailler gönderdik ancak henüz dönüş alamadık. Sistemden de kontrol ediyoruz ancak henüz mülakat verilmediği gözüküyor.)Teşekkürler,
-
Bu benim ilk başvurum evli ve 1 çocuğum var. Eşim yurtdışında yaşama konusuna olumsuz bakıyor o sebepten dolayı düşüncesi gitmekten yana değil. Çekilişe başvuru yapan benim olumlu sonuçlanması durumunda mülakata vs. bireysel olarak katılabilir ve tek başıma gidebilir miyim? Yoksa evli olduğumuz için tüm aile bireyleri sağlık raporu ve mülakat sürecine birlikte mi katılmamız mı gerekiyor?
-
@merve-dulkadir, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Merhaba,
Foruma yeni katıldım. dv25 dosya numaram 2025EU15XX aralık ayı dağıtımlarında benim sıramı geçti ancak bir mail almadık. Ocak ayında gelir diye çok önemsemedik ancak bu ayda gelmedi. Bu durumla karşılaşan başka kimse var mı ? (Bu süre zarfında KCC'ye ve Ankara'ya mailler gönderdik ancak henüz dönüş alamadık. Sistemden de kontrol ediyoruz ancak henüz mülakat verilmediği gözüküyor.)Teşekkürler,
Merhaba oncelikle hos geldiniz, surecinizle ilgili sorulari ilgili baslikta sorarsaniz daha hizli ve dogru cevap alirsiniz. Lutfen sonraki sorularinizi ilgili baslikta sorun. Linkini ekliyorum; https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
Kazandiginizi ogrendiginiz sayfadan mulakat alip almadiginizi gorebilirsiniz. Sayet aldiysaniz ekraninizin degismis olmasi gerekiyor, degismediyse sabirla bekleyecek veya dosya tasiyacaksiniz. Tum detaylar yukardaki baslikta mevcut. Surecinizde bol sanslar!
-
@merve-dulkadir geçmiş yıllardada oldu kazandğınız sayfaya dikkatli bakın ilk bakışta anlayamayabilirsiniz sayfa değişiyor sabırla bekleyeceksiniz
-
@Ufuk-D
Merhaba oncelikle hos geldiniz, surecinizle ilgili sorulari ilgili baslikta sorarsaniz daha hizli ve dogru cevap alirsiniz. Lutfen sonraki sorularinizi ilgili baslikta sorun. Linkini ekliyorum; https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1 Merhaba sürecinizde imzanızı taşımanız sizin faydanızadır, imzanızı taşımak için:
sürecinizi imzanıza taşıyın linkine tıklayıp kolayca taşıyabilirsiniz.bağlantı metni -
@Ufuk-D Merhaba oncelikle hos geldiniz, surecinizle ilgili sorulari ilgili baslikta sorarsaniz daha hizli ve dogru cevap alirsiniz. Lutfen sonraki sorularinizi ilgili baslikta sorun. Linkini ekliyorum;Greencard Loto’su aşamaları
Hızlı bir şekilde sorularınıza cevap alabilmeniz için excele bilgileriniz girmeniz sürecinizde imzanızı taşımanız sizin faydanızadır,
sürecinizi imzanıza taşıyın linkine tıklayıp kolayca taşıyabilirsiniz.imzanızı taşıyın -
@merve-dulkadir
Merhaba ben de KCC mektubu almamıştım ama Ekimde ilk randevu alan kişiydim.KCC mektubu gelmemiş olması randevunuz olmayacak anlamına gelmiyor bence yani bana öyle olmuştu ve konsoloslukta da KCC mektubu ile ilgili bir şey de istemediler evrak falan da sunmadım.(Sorulup sorulmadığını bilmiyorum gerçi)
Bol Şanslar :))) -
Donald Trump dün verdiği özel emirlere istinaden bugünden itibaren 2 ay sonra birkaç ülkenin vatandaşlarına ABD ye giriş yasağı verebileceğini düşünüyorum.
Bölüm 2. Kurumlar Arası Gelişmiş İnceleme ve Tarama.
(a) Dışişleri Bakanı, Başsavcı, İç Güvenlik Bakanı ve Ulusal İstihbarat Müdürü ile koordinasyon halinde derhal şunları yapacaktır:
(i) Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilmek isteyen veya halihazırda Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan tüm yabancıların mümkün olan en üst düzeyde incelenmesini ve taranmasını sağlamak için kullanılabilecek tüm kaynakları belirlemek;
(ii) herhangi bir ülkenin vatandaşlarından biri için INA kapsamında herhangi bir vize, kabul veya diğer bir faydayı değerlendirmek ve faydayı talep eden kişinin iddia ettiği kişi olup olmadığını ve kişinin bir güvenlik veya kamu güvenliği tehdidi oluşturmadığını tespit etmek için gereken bilgileri belirlemek;
(iii) 19 Ocak 2021'de mevcut olan tekdüze temelle tutarlı bir şekilde, herhangi bir tür vize veya göçmenlik faydası arayan herhangi bir yabancı için kullanılacak tarama ve inceleme standartları ve prosedürleri için tekdüze bir temel oluşturmak; ve
(iv) Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilmeyi, girmeyi amaçlayan veya halihazırda Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan tüm yabancıları, özellikle de güvenlik riskleri tespit edilen bölgelerden veya ülkelerden gelen yabancıları mümkün olan en üst düzeyde incelemek ve taramak.
(b) Bu emrin tarihinden itibaren 60 gün içinde, Dışişleri Bakanı, Başsavcı, İç Güvenlik Bakanı ve Ulusal İstihbarat Müdürü, İç Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı aracılığıyla Başkana ortaklaşa bir rapor sunacaklardır:
(i) INA'nın 212(f) bölümüne (8 USC 1182(f)) göre bu ülkelerden gelen vatandaşların kabulünün kısmen veya tamamen askıya alınmasını gerektirecek kadar yetersiz inceleme ve tarama bilgilerinin bulunduğu dünya genelindeki ülkeleri belirlemek; ve
(ii) 20 Ocak 2021'den itibaren bu ülkelerden kaç vatandaşın Amerika Birleşik Devletleri'ne girdiğini veya kabul edildiğini ve Bakanlar ile Başsavcının bu vatandaşların Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul veya girişlerinden bu yana eylemleri veya faaliyetleri ile ilgili olarak önemli gördükleri diğer bilgileri belirlemek.
-
08:45 te Legal Immigration ile bir derdi olmadığını ve göçmen e ihtiyaçları olduğunu tekrar söyledi.
-

Benzer Başlıklar
102
51.2k
Users
4.8k
Topics
475.6k