@Didem-G yolunuz açık olsun, başarı ve mutluluk diliyorum.
-
@T-C-Kubilay-Dikici bence ilk son farketmiyor hocam. Sadece ilk gün daha çok insan başvurduğu için ilk gün başvuranlara daha çok çıkıyor algısı oluyor
-
-
@Olurya35 Selamlar...
Şu başlığı takip edip sorularınızı orada sorarsanız daha hızlı ve doğru yanıtlar alabilirsiniz.https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
Sürecinizde başarılar....
-
@gucarslan imzaya taşımak zorunlu mu yani sitenin bir kuralı mı? ben o şekilde rahat hissetmediğim için yapmadım diversity visa da değil kategorim... burada yardımcı oluyor insanlar birbirine,, sitenin kurucuları cidden çok iyi bir platform sunmuşlar sağolsunlar ben de bildiğim konularda insanlara cevap veriyorum .
cevap verirken de imzaya taşıyın diye bir talebim olmadı kimseden... soruma cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim... -
@keyifteyiz paylaştığınız bu bilgiler çok değerli, teşekkürler.
-
@Elganja geçtiğimiz dönemde hiç covid aşısı olmamış aynı durumda olan başka bir kullanıcının yaşadığı güncel deneyime aşağıdaki post’dan ulaşabilirsiniz.
-
Herkese merhaba , 14 Nisan'da eşimle Amerika'ya giriş yaptık. Eşimin Greencard'ı geldi ama benimki hala gelmedi bu başlıkta yazılanları okuyarak söylenen uygulamayı indirdim kartım hala basım sürecinde yazıyor. Vizelerimiz basıldıktan sonra daha Türkiye'de vize basım ödemelerini yapmıştık 178 gün oldu kartımdan hala ses yok. Uscis'i aradığımda otomatik yanıta bağlıyorlar orda da mailimi istiyor sistem tam verirken telefon kapanıyor şuan aracımız yok o yüzden göçmenlik bürosuna gidemiyorum. Nasıl bir yol izlemeyelim. Tecrübelerinizi ve bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
-
-
@Vie Karadağda vatandaş olmayanlara evlilik imkanı veriliyorsa bence sorun olmaz. Bildiğimiz kadarı ile eşcinsel evliliklere izin veren ülkeler olsa da bunların çoğunda evlilik sadece kendi vatandaşları için geçerli. Arjantin, Danimarka gibi hem yasal hem de vatandaşı olmayanlara da hak tanıyan ülkelerde ise sıkıntı olmaz. Ayrıca unutmayın ki evlilik cüzdanı apostilli olmalı. Eğer bu şartları sağlıyorsa sorun olmayacaktır. Bizim evlilik evrağımızda sadece apostil olup olmadığına baktılar. Ülkenim önemi yoktu.
-
Merhabalar, 2024 ocak ayında vizemi aldım ve haziran ayında ülkeye giriş yapıp tekrar ayrılmam gerekti. Bu sırada kartımın ve SSN numaramın gönderilmesi için orada ikamet eden bir tanıdığımın adresini verdim. Green cardım ellerine ulaşmış olmasına rağmen SSN konusunda herhangi bir gelişme yok DS 260 formunu doldururken SSN istiyorum seçeneğini işaretlemiş olduğum halde... En azından aralığa kadar tekrar Amerika'ya gitmeyeceğim için SSN süreci ile ilgili online bir takip sistemi var mıdır onu sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.
-
@Riethian hayat o kadar sürprizlerle doluki eşimin okul arkadaşı şimdi abd vatandaşı turist vizesi almak için sponsor olmuştu vize için başvuracaktı bir kaç gün sonra green kart talihlisi olduğumu öğrendim süreç boyunca abd vatandaşı arkadaşımız bizi sürekli desdekledi ve şu an bizi almak için türkiyede zaten her yaz tatile bize gelirdi o yüzden içim rahat abd kalacak bir yerimiz ve yardımcı olacak arkadaşımız var darısı green kart kazanan kardeşlerimizin başına
-
@tolgasatir Adam avukat degil yada baska bir kurum adina konusmuyo ki, bir arkadasi ile sohbet eder sekilde program yapmis. ABC danismanlik sirketi sozcusu olsa dedigin dogru
-
@eylulb Bu 6 yıllık sürede tüm giriş ve çıkışlarınızı yaşadığınız Kanada'dan ABD'ye karayolu ile mi yaptınız?
-
-
Merhaba arkadaşlar green card için sağlıkraporu çıkarmaya gittiğimizde istenen psikolojik ilaç belgesi nedir bilen varmı örneğin mesela sadece kullandığın ilaç ve neden kullandığına dair bi belgemi yoksa gitmek için uygunluk durumunu belirtilmesi gereken bir belgemi saygılarımla
-
-
-
29 Kasım 2023 tarihi itibariyle yapılan güncelleme ile değişiklik yok, 12 yaş ve üzeri tüm adayların son 12 ay içerisinde en az 1 doz Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) onaylı aşı (Biontech, Sinovac, AstraZeneca, Johnson&Johnson) ile aşılanmış olması gerekmektedir.
-
Aradan uzun zaman geçmiş ancak başkalarının işine yaraması açısından 2024 için güncel bilgi vereyim. Bizim de başımıza aynı durum geldi, eğer konsolosluğa mail atarak uygun bir dil ile ifade ederseniz yeni randevuya izin veriyorlar ancak randevuyu sizin bulmanız lazım günlerce uğraşarak bir boşluğu zor bulduk
-
@Busra-Dezen, içinde söyledi: Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi
bu tarih hesabını nasıl yapıyorsunuz
Öncelikle sürecinizi imzaya taşıyarak başlıyor.
DV2025 Sohbet Odası
-
@Bluey hissediyorum bu sene 15 bini görür umarım
-
@sevdemimi hislerinizden çok mantığınıza kulak vermenizi tavsiye ederim küçük bir araştırma ile dv sürecinde ankaranın performansının her yıl düştüğünü görebilirsiniz örneğin dv2018 talihlisi kuzenimin döneminde 30k cnye bile ankara mülakat verebilmişken dv2024 bitmek üzere olmasına rağmen 6k yı bile göremedi kaba bir hesap ile dv2025 te ankara 3k yı zor görür gibi gözüküyor.
-
@sevdemimi ornegi var bir sey diyemiyorum ama ben sizin kadar iyimser olamiyorum keske olabilsem
-
@sevdemimi keşke hislerle olsaydı ,malesef her sene mülakata çağrılan kişi sayısı daha da düşüyor
-
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@sevdemimi hislerinizden çok mantığınıza kulak vermenizi tavsiye ederim küçük bir araştırma ile dv sürecinde ankaranın performansının her yıl düştüğünü görebilirsiniz örneğin dv2018 talihlisi kuzenimin döneminde 30k cnye bile ankara mülakat verebilmişken dv2024 bitmek üzere olmasına rağmen 6k yı bile göremedi kaba bir hesap ile dv2025 te ankara 3k yı zor görür gibi gözüküyor.
Dv2018de bülten o kadar current olmadı yalnız…
-
@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Bluey hissediyorum bu sene 15 bini görür umarım
Siz Ankara’yı bekleyeceksiniz öyleyse?
-
@EzgiLera ben kendim araştırmamıştım kuzenim talihliydi kendisi demişti, 20k demiş de olabilir hatırlamıyorum ama o zamanlar böyle sıkıntılar yoktu, dosyamı taşıma kararı verdiğimde kendisine söylediğimde o söylemişti bunu. Ne gerek var bizim zamanımızda 30klar ya da 20klar bile alıyordu diye, zaten asıl anlatmak istediğim ankaranın her sene daha da kötü olmasıydı ama yine de bilgilendirme için teşekkürler.
-
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@EzgiLera ben kendim araştırmamıştım kuzenim talihliydi kendisi demişti, 20k demiş de olabilir hatırlamıyorum ama o zamanlar böyle sıkıntılar yoktu, dosyamı taşıma kararı verdiğimde kendisine söylediğimde o söylemişti bunu. Ne gerek var bizim zamanımızda 30klar ya da 20klar bile alıyordu diye, zaten asıl anlatmak istediğim ankaranın her sene daha da kötü olmasıydı ama yine de bilgilendirme için teşekkürler.
Evet. Pandemiye kadar hiçbir sorun yoktu. Pandemi dönemi tüm dünyada bocalama oldu evet ama hepsi normale dönmesine rağmen Ankara dönmedi. Sorun burada başlıyor.
-
Bölge kaynamaya devam ediyor. Umarım TR ye doğru yayılmaz. Büyükelçilik kapanırsa DV25EU1 nolu case bile mülakat alamayabilir.
-
@EzgiLera evet marta kadar bekleyeceğim sonra taşıma talep ederim
-
Selamlar arkadaşlar, DV2025 kazananıyım eyalet Eyalet seçiminde hemen herkesin dilinde NC, GA gibi yerler var. Son güncel konuşma ve fikirlerin paylaşıldığı bir konu varmı yoksa buralardan toplamamı araştırayım ? Teşekkürler.
-
@serkanh kıymetli talihli kardeşim öncelikle süreci imzaya taşı exsel tabloya kayıt ol case numaran ile mülakat alabilecekmisin belli değil önce mülakat al gideceğin eyalet tercihi için çok zamanın olacak inşallah süreç istediğin gibi sonuçlanır
-
@salih-atilla Salih Atilla bey amcacım bilgilerimi ekledim. Siz merak etmeyin amcacım evelallah Türkiye'den yada Avrupa'dan alırım sıramı her türlü imkanım var şükür. Siz 2024de kazanmışsınız. Şikagodan memnunmusunuz bari. Rüzgarlı ve soğuk ya ondan sordum.
-
@serkanh eyaletlerin kendi başlıkları var mesela California, new york vs gibi. Aklınızdaki eyaletlerin başlıklarına girip yorumları okuyabilirsiniz
-
@serkanh merak etme kardeşim ama bilki bu iş kolay değil sana sayın @gucarslan üstadımın bana geçen yıl bu zamanlarda dediğini söyleyeyim öyle gidecem diye şeetme herşey şeettiğin gibi gitmeyebilir bu iş kibir kaldırmaz yaşada bakmaz ben çalışmaya gitmiyorum benim orada evimde var hertürlü imkanımda var yolun açık olsun merak etme bu süreç sanada psikolojik bedel ödetir ve öğretir serkan bey yeğenim
-
@serkanh greencard holder olduğunuzdan bahsetmişsiniz başka bir konuda boşverin zaten mülakat adımlarını geçmişsiniz çoktan vizenizi geçtim kartınızı bile almışsınız elinize yani napcaksınız mülakatı vs serkan bey amcacım
-
@serkanh DS260 dolum tarihini yanlış yazmışsınız. Düzeltirseniz iyi olur, kimsenin kafası karışmasın. Ayrıca bilgilerinizi excele eklemeyi de unutmayın.
Süreç ile ilgili konuları DV2025 süreç başlıkları altında, eyaletlerle ilgili konuları eyaletlerin kendi başlıkları altında bulabilirsiniz. Bunlara ek Amerika’ya yeni taşınmış kişilerin tecrübelerini yazdıkları başlıklara da bakabilirsiniz.Ama hepsinden önce üslubunuzu foruma uygun şekilde düzeltmenizi tavsiye ederim.
-
@serkanh bir iletinizde dv2025 kazanani oldugunuzdan bahsetmissiniz digerinde greencard holder oldugunuzdan bahsetmissiniz ? zaten greencarda sahip olup yine de basvurup talihli olup super greencard almayi planlanliyorsunuz sanirim
-
Eyvallah kazanınca Holder olunmuyor dimi. Pardon ya. Bu kadar kasılmanıza gerek yoktu.
Ben işimi ABD üzerinden kurmuyorum, zaten yurtdışında çalışıyorum. Eyalet araştırmam kızımın okulu içindi. Sorduğum şey eyaletlerle ilgili. Kazanıp almak almamak nasip. Ama selam verip lafla dövülmek dur hele al vs. nasip arkadaşlar benim hayatta korktuğum bir şey olmadı imkanlarım Vizem v.s. var nereye taşınacaksada taşırım. Emin olun söylediklerinize saygı duyuyorum ama sürekli insanları baskılamanızda bence hoş değil. Herkez kendi bakış açısından değerlendiriyor onada eyvallah ama ben siz değilim. @Emre Kurtulmuş @rezanclz Evet holder diye bahsettim ve nedeninide açıkladım devamınıda okursanız anlarsınız bu benim tercihim dediğim gibi benimle ilgili. Saygılar. -
@salih-atilla Amca dememe kızmanızı anlamadım. Ben 42 yaşındayım. Yaşınıza hürmeten demiştim aslında. Yaptığınız güzel birşey takdir ettim hayat dibine kadar yaşanmalı. Söylediklerimde ukalalık değildi gerçekten imkanım var zaten yurtdışında çalışıyorum yaşıyorum Yeşil pasaportum ve oturum ve çalışma iznim olan iki avrupa ülkesi var. Sorduğum tek şey eyaletti bu yüzden merak etmeyin dedim. Ben erkenden araştırıp oralarda network oluşturmayı tercih ederim. Bu benim hayat görüşüm bir sonraki adımınıza her zaman hazılıklı ve olasılıklara hazır olmak. Chicago çok soğuk ve rüzgarlı ve eğitimi ve yaşam şartlarını merak ettim. Yinede şahsınızdan özür dilerim. Amacım kabalık etmek değildi. Saygılar.
Benzer Başlıklar
68
46.1k
Users
4.6k
Topics
454.4k