@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
-
-
-
Türkiye dışında Mülakata girecekler için ufak bir bilgi paylaşmak istiyorum. Türkiyede kullandığınız hatlarınızı farklı nedenlerden dolayı (sms,arama) yurtdışı kullanımına açmak isteyebilirsiniz ama buna gerek yok telefonunuzda wifi arama özelliğini aktif ederek herhangi bir wifi ağına bağlandığınızda TR numaranızla TR yi arayabilirsiniz, SMS gelmesi gerekebilir. Keza benim çok ihtiyacım oldu para transferi yapınca sms gelmesi gerekiyordu yada herhangi bir sms onayı gerektiren bir sisteme erişim sağlamak istediğinizde sms gerekebilir. Adım adım nasıl yapabilirsiniz yazıyorum umarım birilerinin işine yarar ben çok ekmeğini yedim.
📱 Android’de Wi-Fi Arama (VoWiFi) Açma
Adımlar, kullandığın telefona göre Samsung, Xiaomi, Oppo, Huawei vb. markalarda biraz farklı olabilir. Genel olarak şu şekilde yapabilirsin:🔹 Adım 1: Ayarlara Gir
"Ayarlar" uygulamasını aç.
"Bağlantılar" veya "Ağ ve İnternet" bölümüne gir.
🔹 Adım 2: Wi-Fi Arama’yı Aç
Samsung:"Bağlantılar" > "Wi-Fi Arama" seçeneğini Açık yap.
Xiaomi:"SIM Kartlar ve Mobil Ağlar" > "Wi-Fi Araması" seçeneğini Açık yap.
Oppo / Realme:"SIM Kart ve Mobil Ağlar" > "Wi-Fi Arama" seçeneğini Açık yap.
Huawei:"Kablosuz & Ağlar" > "Mobil Ağ" > "Wi-Fi Arama" seçeneğini aç.
🔹 Adım 3: VoLTE’yi Aç (Gerekli Olabilir)
Wi-Fi Arama özelliği bazen VoLTE’nin açık olmasını gerektirir. Bunun için:"Ayarlar" > "Mobil Ağlar" bölümüne gir.
"VoLTE Aramaları" seçeneğini Açık yap.image.png
,
image.png
NOT : Ayarları yaptıktan sonra yukarıda telefon ahizesi simgesi çıkması gerekiyor. Vodafone hatlarda sorun yaşarsanız aşağıdaki adımları kontrol edin ;
Vodafone Wi-Fi Arama Destekliyor mu?
Vodafone hattında Wi-Fi Arama (VoWiFi) özelliğinin çalışmamasının birkaç sebebi olabilir. Şunları kontrol edebilirsin:
Vodafone Türkiye, Wi-Fi Arama özelliğini destekliyor, ancak tüm hatlar ve cihazlar için otomatik olarak aktif olmayabiliyor.
BİLGİ SMS: “WIFI” yazıp 7000’e SMS göndererek hattında VoWiFi özelliğinin açık olup olmadığını kontrol edebilirsin. Cihazın Vodafone Tarafından Destekleniyor mu?
Vodafone, bazı cihazlarda VoWiFi’yi desteklemiyor olabilir. Resmi desteklenen cihazlar listesini Vodafone müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsin.Eğer cihazın desteklenmiyorsa, custom ROM veya manuel VoWiFi açma yolları gerekebilir.
3. VoWiFi Özelliği Hattında Açık mı?
Bazı eski hatlar veya özel tarifeler Wi-Fi arama özelliğini desteklemiyor olabilir.Vodafone Müşteri Hizmetleri (542 veya 0850 542 0000)’yi arayıp hattında Wi-Fi Arama özelliğinin açık olup olmadığını sorabilirsin.
4. APN ve VoLTE Ayarları Kontrol Et
Wi-Fi Arama özelliğinin çalışması için VoLTE’nin de aktif olması gerekir.Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar > VoLTE’yi Aç
APN Ayarlarını Sıfırla:
Ayarlar > Mobil Ağlar > Erişim Noktası Adları (APN) menüsünden "Varsayılanlara Sıfırla" yap.
5. Uçak Modu + Wi-Fi Aç Yöntemi
Bazı Vodafone hatlarında VoWiFi, mobil şebekeye bağlıyken çalışmaz. Deneme için şu yöntemi uygula:Uçak Modunu Aç
Wi-Fi’yi Aç ve Wi-Fi’ye Bağlan
Telefonu birkaç dakika beklet
VoWiFi simgesi (genellikle Wi-Fi yanında telefon simgesi) çıkıyor mu kontrol et
6. SIM Kartını Başka Telefonda Dene
Eğer farklı bir telefonda Wi-Fi Arama özelliği çalışıyorsa, sorun cihazından kaynaklanıyor olabilir.
Eğer başka telefonda da çalışmıyorsa, hat veya operatör kaynaklı bir problem var demektir.
7. Vodafone Müşteri Hizmetlerinden Destek Al
Eğer yukarıdakilerin hiçbiri işe yaramazsa, Vodafone müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek hattında Wi-Fi Arama’nın aktif olup olmadığını teyit etmelisin.📌 Ekstra Bilgiler & Sorun Giderme
Eğer operatörün desteklemiyorsa, Wi-Fi arama özelliğini açamayabilirsin. Vodafone için “WIFI” yazıp 7000’e SMS atarak hattının uygun olup olmadığını kontrol edebilirsin.
Operatörüne göre APN ayarlarını sıfırlamak gerekebilir.
Eğer sorun yaşarsan Uçak Modunu açıp Wi-Fi üzerinden test edebilirsin.📱 iPhone’da Wi-Fi Arama Açma
🔹 Adım 1: Ayarlara Gir
"Ayarlar" uygulamasını aç.
"Hücresel" veya "Mobil Veri" bölümüne gir.
🔹 Adım 2: Wi-Fi Arama’yı Aç
"Wi-Fi ile Arama" seçeneğine tıkla.
Açılan ekranda "Wi-Fi ile Arama’yı Aç" seçeneğini etkinleştir.
🔹 Adım 3: VoLTE’yi Aç (Gerekli Olabilir)
"Ayarlar" > "Hücresel" > "Hücresel Veri Seçenekleri" > "Ses ve Veri" > "VoLTE Açık" yap.Screenshot_8.jpg
-
Merhaba @salih-atilla @yusaomers , henüz Amerika'ya kesin gidişimi yapamadım. SSN için bekleme veya takip etmemi gerektirecek bir süre olacağını öngördüğüm için temelli gittiğimde SSA ofise gidip bilgi almaya çalışcağım. Gelişmelere göre burada da güncelleme paylaşırım 🙂
-
@yoz merhaba,
1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.
2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.
4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.
şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.
-
-
Bu yıl 7. başvurum, ilk başvurduğumdan beri hayatımda çok şey değişti. Şuan da Almanya’ya taşınma sürecindeyim ama ABD’nin bendeki yeri her zaman ayrı. Umarım bu sene o senedir.
-
Muhtemelen bu konuda en fazla söz hakkına sahip kişi olabilirim. 18. başvurumu yaptım ben başvuru yaptığım zamanlarda posta ile gönderiliyordu. bu zamana kadar 5 farklı aileye çıkmasına vesile oldum, 3 aile şuanda orada :), kendime hayrım yok.
-
-
@gucarslan Merhaba, Nisan ayında mülakatım var, fakat endişe duyduğum bir konu da var. İşverendim ve geçen temmuz ayında defterimi kapattım. Vergi borcum var ve bu borcun bir kısmı yapılandırmada, yapılandırılmamış kısmı ile ilgili de yapılandırma bekliyorum. Dolayısıyla vergi dairesi hesaplarıma anlık e haciz koyabiliyor. Aile Birikimimizi eşimin hesabında tutuyoruz. Birikimi benim hesabıma aktarmadan eşimin hesabında göstersek olur mu? Diğer arkadaşlara da faydalı olması açısından şöyle bir bilgi vermek isterim. Ocak 2025 te mülakata giren bir arkadaşla iletişime geçtim. Mülakat ile ilgili şöyle bir paylaşımda bulundu; Biz mülakat onayı aldık ama bizden önceki dört kişi hesaplarında yeterli para olmadığı için AP ye kaldılar ve kendilerinden sponsor istendi dedi. Üç kişilik bir aileyiz ve hesapta olması gereken para en az para 25.000$ diye biliyorum. Bu bakiyeyi hesaba koyabilirim fakat beni düşündüren kısmı yukarıda belirttiğim problem. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşeklkürler.
-
Merhaba, 20 k üstü case numberların fikir ve düşüncelerini paylaştığı başlık oluşturmak istedim
Biliyorsunuz ki bu yılın farkı fam yasasının yürürlüğe girmesi olmuştur, gecen sene yüksek numaraların yalvardığı konsolosluklar bu yıl kcc aracığıyla rahatlıkla dosya taşıma yapılmıştır, öyle ki bu süreçten haberi olmayan kişiler sürece yeniden başlayarak vize alma umuduyla foruma katılıp dosya taşımaya karar vermişler, bizim için en korkunç senaryo current olduğumuzda konsoloslukta, “ üzgünüz vizeler bitti” demesi 🤨 herkes için iyi bir süreç olmasını dilerim -
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
-
@myof61 konu biraz eski ama merak konusu oldugu icin yazmak istedim; benimde cok sayida dovmem mevcut (sirtim komple kapli) ayrica bir iki ufak ameliyat izim mevcut. Hong Kong’da saglik muayenesinde ve sonrasinda herhangi bir sorun yasamadim. Yara izlerini doktor sormadan acikladim (yag bezesi operasyonlari ve ameliyat epikrizi). AP veya psikolog durumu olmadi. Turkiye’de sartlar nedir bilemiyorum. Iyi sanslar!
-
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...
-
merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?
-

DV2025 Sohbet Odası
-
Patır patır patır patır
-
Bence ufak ufak usa bu göçmen mülteci DV vs işleri tamamen bitirecek GB gibi olacak
-
@JesusLord bu abimizin hastası çok her yerde duyuyorum ama nedense ben hiç ısınamadım
-
@Ozkan-aksan seçim sonrası sınırı komple kapatırlar. Trump gelirse tabi
-
Arkadaşlar ABD'de ne olursa olsun GC çekilişi kapanmaz diye düşünüyorum. Bu çekilişin amacı zaten Amerika'da çeşitlilik oluşturmak. Binlerce meksikalı abd'ye giriş yapmış kaçak olarak. Bu adam niye Türkiye'den ya da Azerbaycan'dan ya da diğer bölgelerden insan almayı bıraksın ki? Hele ki şu saatten sonra diğer ülkelerden çok daha muhtaç göçmen almaya eğer ki yarın ülkesinin tamamen latin amerikalı ya da hintli kaynamasını istemiyorsa. Zaten TR'den kaçıp ABD'ye gitsek konuşacağımız, çekeceğimiz dertler bunlar yine. Bir iyi farkı işte orta doğu değil ve ekonomi bizden iyi. Yoksa suç, cinayet, ırkçılık, berbat sağlık sistemi vs. tabii biz burada sonuç beklediğimiz için bende dahil hepimiz güzel hayaller kuruyoruz. Büyük bahçeli evler, lüks arabalar vs. ama diğer yanda kocaman gerçekler bunlar. 2019'dan önce gidenler abd'nin çok güzel ekmeğini yedi. Biz çıksa gc gidince ''yüksek kiralar, aşırı ne idüğü belirsiz kaçak göçmenler, bunlar yüzünden artan ırkçılık vs.'' derken zaten sıkıntı yani. 2019'dan önce gidenler Teksas ve Florida'da ev alma hayali kuruyordu. Şimdi o da hayal oldu. Daha şimdiden 2 kişi çalışır biri kirayı öder diğeriyle geçinirizi konuşuyoruz. O yüzden çıkmazsa da çekiliş çok üzülmeyin arkadaşlar. Vardır bir hayır.
-
Gidince bi araba alıp ön koltukları söküp baza atmak lazım içine karavan ayağı kullanırkende plastik sandAlye koycan
Sıfır masraf Çek soteye biyere ehliyet alana kadar yat uyu -
This post is deleted! -
Arkadaşlar floridada içinde rahat uyuyabileceğimiz uygun bir araba nasıl bişey ayarlayabiliriz bilgisi olan araştıranlar var mı? 2000$ atarım
-
@Darko MR.Trump kesin Başkan bence aynen 0 taviz
-
@SonsuzlukVeÖtesine 2 kisi calisir biri kirayi oder biriyle geciniriz olayi yalan kimden nerden duyduysaniz itibar etmeyiniz.
-
Trump kesin baskan kimse tereddut dahi etmiyor burada .
-
@Ozkan-aksan 2 bin dolara abd nin hic bir yerinde araba alamazsiniz. hurda ya da hurdaya yakinlardan bahsetmiyorum.
-
@patriot bunu degistiremezler gocmen ulke burada herkes kendi dusunce yapisina sahip insanlarin oldugu yerlerde kalarak kendi dunyalarinda yasiyorlar.
-
This post is deleted! -
@patriot evet eski degil benim kastettigim dv lottery kaldirilmaz degildi gocmen girisini engelleyemezler abd kendisi cekilise gerek kalmadan gocmen vizeler veriyor zaten her yil ortalama 1 milyon insan giris yapiyor yasal yollarla abd ye bunun sadece 55 bin i dv lottery.
-
@patriot dediklerinizin bir çoğuna katılıyorum.
Fakat eklemek istediklerim var.
Detaylı araştırmıştım bu konuyu. Amerika'da ki sorun göçmenler değil, iltica eden sığınmacılar da değil. Yasal olmayan sığınmacılar sorun.
Amerika'da bunu istemiyor çünkü hırsızlık, güvenlik sorunlarını bu yasal olmayan sığınmacılar çıkarıyor.
Amerika dv lottery'yi iptal etmez, çünkü ülkenin kurucu değerlerinden biri olan çeşitliliği desteklediği için bu programın devam etmesini istemektedir.Kısacası arkadaşlar içimiz rahat olsun dv lottery devam edecektir
-
Kendi içimizden de örnek vereyim, misal sayın @hadi-BE, adamın hayalleri var, yıllardır yaşamak istediği yer California(inşallah nasip olur).
Şimdi bu adam mı Amerika'ya gittiğinde güvenlik sorunu çıkaracak, toplumu rahatsız edecek?İstatistiklere göre de göçmenlerin suça karışma oranı çok çok düşük. Araştırabilirsiniz.
Vakit yaklaştıkca kalbi güm güm atanların dv lottery'i kazanmasını diliyorum...
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
...............

Benzer Başlıklar
47
52.5k
Users
4.8k
Topics
479.4k