Hayır yaşamadım
-
-
-
-
Merhaba.
Bu gün aklıma gelince güncelleme yapma gereği duydum.
21 Eylül 2024 tarihinde ABD'ye girişimi eşim ile birlikte yaptım.
17 Kasım 2024 tarihinde 10 yıllık green cardımı aldım.Aralık ayında Türkiye'ye döndüm. Mart ayında ise artık daha uzun süreleri orada geçirmek üzere ABD'ye döneceğim.
Hiçbir süreçte evliliğimiz ya da kimliğimiz vb. sorun olmadı.
Trump sonrası süreçte durumlar nasıl olur bilemiyorum ama bizim gibi LGBTİ bireyler toplumda kadınlardan bile daha dezavantajlı duruma düştü ülkemizde. O yüzden umarım ki bizler iyi bir geleceği elde edebiliriz.
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...
-
Merhaba,
Eşim H-1B vizesi aldı. Bende H-4 vizesine başvuracağım.
Arkadaşımla kavga ettik.
“Silahtan sayılan cisimle kasten yaralama, neticesi sebebiyle yüzde sabit iz kalması” maddelerinden yargılandım. Şikayetten vazgeçme ve silah yoktu dememize rağmen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.İstinafa başvurmadan Yeni Adli Tıp Raporu aldık. Yüzde iz geçtiği/kalmadığı belirtiliyor.
Dilekçemize silah yoktu, yüzde sabit iz geçti diye itiraz edeceğiz.
Muhtemelen HAGB e düşürecekler.
“Silah kullanarak kasten yaralama” suçundan HAGB almış birisi H-4 vizesi alabilir mi ?Süreçte ne önerirsiniz, vizeye istinaf sonucu gelince mi başvurmak gerekir? Daha önceden adli sicil kaydım yok.
Bu ceza kesinleşmeden vize alma ihtimalim var mı ?Bilgili veya deneyimli olanlar yönlendirirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
-
22 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere USCIS, yasal daimi mukim statüsüne geçiş için başvuruda bulunanların Form I-693, Göçmenlik Tıbbi Muayene Raporu ve Aşı Kaydı üzerinde COVID-19 aşısı olduklarına dair belge sunmalarına ilişkin her türlü gereklilikten feragat etmektedir. USCIS, COVID-19 aşısının kanıtlanmasıyla ilgili herhangi bir Kanıt Talebi veya Reddetme Niyeti Bildirimi yayınlamayacaktır. USCIS, başvuru sahibinin COVID-19 aşısı olduğuna dair belge sunmamasına dayanarak herhangi bir statü düzeltme başvurusunu reddetmeyecektir.
Göçmen vize mülakatı öncesi sağlık muayenesi kontrolüne girecek kişilerin, mülakata girecekleri ülkedeki konsolosluğun veya kurumun yetkilendirdiği sağlık kuruluşu ile konuyu teyit etmesi süreçleri açısından faydalı olacaktır. Bol şans 🍀
-
@nevermore AP ye kaldım dedin ne demek istedin anlamadım psikolog mu eğer öyleyse bir problem yaşasın mı bendede çok sövme var 😕
-
@demirdenkadifeldiven evet sıkıntı yok.
-
merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?
-
-
İnşallah hocam, çok teşekkür ederim.
-
@ayvalik10 hocam linkini güncelleme ya da tekrar yükleme imkanınız var mı?
-
İyi akşamlar, ABD’de fabrikası olan biri bana sponsor olup şu anda çalışma vizesi için USCIS ile görüşüp vize almamı sağlayabilir mi? Bu sırada ben mülakata orada girebilir miyim?
Bildiğim kadarıyla DS-260 formunu doldurduğum için başka bir vizeye başvurmam sıkıntılı. Ama ben değil de bir işveren bunu oradan yaparsa süreç nasıl ilerler?
-
@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..
eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
kurumla iletişme geçmelisiniz. -
Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂
-
Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
-
Adam Metrobuste de ayakta. Ömrü ayajta geçmiş. Walmart ta rafa süt dizerkende ayakta olmak koymaz. Sittin senedir TR de ve bir birikimi yok. Firsat gelmis Amerika ya gidiyor. Sonucta, harcla da olsa borclada olsa yasal olarak Amerika ya varmis. Herkesin kicinin ebati farklidir. Oturdugumuz yerden don bicmeyelim.

DV2025 Sohbet Odası
-
@Witch-Lilith Burada goy goy yaptığımız insanların çoğu zaten çekilişe yıllardır başvuruyor. Kimse gittiğinde direkt amerikan rüyasında bulmayacak zaten kendini. Çıkıp burası goy goy yeri değil üstüne alınan alınsın diye bir şey yazarsanız üstüne alınır herkes. Kimin ne konuşması battıysa gidip ona söyle o zaman bu cümleni direkt. Zaten tüm gün insan içinde stres sıkıntı vs. çekip duruyoruz bir de forumda boş boş her şeyi çok biliyormuşsunuz gibi afra tafra okuyamayacağım burada. Hayatın zaten goy goydan ibaret olmadığını bildiğimiz için gelip goy goy yapabildiğimiz tek yer olan burada bizimle aynı hayalleri kuran insanlarla oturup goy goy yapıyoruz. Eski yazdıklarınıza baktığımda oturup ''Vallahi kendimi tutamıcam söylicem
Billie Eilish beni instagramda yakın arkdaşlara eklemiş
'' yazmışsınız burada millet goy goy yapıyor diye söyleniyorsunuz birde. Şu insanların kendine bakmadan, kendi yaptığının farkında olmadan milleti yargılamasından o kadar bıktım ki.
-
@Atlantis00 Katılıyorum hocam…
-
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Witch-Lilith Burada goy goy yaptığımız insanların çoğu zaten çekilişe yıllardır başvuruyor. Kimse gittiğinde direkt amerikan rüyasında bulmayacak zaten kendini. Çıkıp burası goy goy yeri değil üstüne alınan alınsın diye bir şey yazarsanız üstüne alınır herkes. Kimin ne konuşması battıysa gidip ona söyle o zaman bu cümleni direkt. Zaten tüm gün insan içinde stres sıkıntı vs. çekip duruyoruz bir de forumda boş boş her şeyi çok biliyormuşsunuz gibi afra tafra okuyamayacağım burada. Hayatın zaten goy goydan ibaret olmadığını bildiğimiz için gelip goy goy yapabildiğimiz tek yer olan burada bizimle aynı hayalleri kuran insanlarla oturup goy goy yapıyoruz. Eski yazdıklarınıza baktığımda oturup ''Vallahi kendimi tutamıcam söylicem
Billie Eilish beni instagramda yakın arkdaşlara eklemiş
'' yazmışsınız burada millet goy goy yapıyor diye söyleniyorsunuz birde. Şu insanların kendine bakmadan, kendi yaptığının farkında olmadan milleti yargılamasından o kadar bıktım ki.
Buranin adi zaten "sohbet ve bekleme odasi" insanlar burada boş vakitlerini geçirsinler diye geliyor. Buranin amaci da zaten o. insanlar burada sohbet etsin hemde forumda aktiflik artsin. Bak 2021 de üye olmuşum ben önceden de biliyordum bu forumu üye olmadan araştiriyordum. Hatta formu nasil doldurulacağini vs buradan öğrendim. Hata yapmamak için video yu açip dolduruyorum çogu şeyi zaten. Birde forumun arama buto nundan direk buluyorsun herşeyi. Okumak istediğimde zaten direk o başliklara gidip okumami yapiyorum. Hayat toz tembe değil evet ama buraya zaten stres atmak için geliyoruz. daha çok stres olmaya değil...
-
@Atlantis00 hı hı tamam
-
Sevgili arkadaşlar ortam çok gergin olmasa da , ortamı bir nebzede olsa yumuşatmak için bugün sırada 16. sıradaki eyaletimiz Kansas'tan kareler
-
Geçen gün izlemiştim. Kendine bir yol arayan arkadaşların izlemesini öneririm.
-
@SYTSNGR Bu kaçınılmaz bir durum zaten.Gerekli çeşitliliğe ulaşıldığı zaman bizi direkt olarak greencard'ın dışına itecekler bu da pek uzak bir zamanda olmayacak ne yazik ki.
-
Selamlar herkese. Tekrar geldim buralara. Bu sonuç ekranı heyecanını yaşayıp olumlu haberi almıştım oysaki
2023 kazananı ve aynı zamanda kaybedeniyim. Kazandık ama mülakat vermediler. Tekrar deniyoruz şansımızı bakalım bu sefer nolur.
-
@tugofield dosya taşımayı neden yapmadığınızı öğrenebilir miyim dv23 deneyimlerinde çok kişi viyana honk kong barbados umman vb yerlere onlarca dosya taşıdılar siz neden yapmadınız
-
dosya taşınabilecek ülkelerin bir listesi var mı yoksa amerikan konsolosluğunun olduğu her yer oluyor mu nerden bakabiliriz...
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@tugofield dosya taşımayı neden yapmadığınızı öğrenebilir miyim dv23 deneyimlerinde çok kişi viyana honk kong barbados umman vb yerlere onlarca dosya taşıdılar siz neden yapmadınız
Valla oyle birsey olsa hiçbir sekilde riske atilmaz. Cn yuksek ankaraya guvenilmez^ saglik olsun arkadas için. Olan oldu geriye alamayiz ilerimize bakacagiz.
-
@gtx295 GC'yi ben ne olduğunu 2023 de öğrendim ilk başvurumuda dv24 için yapmıştım o dönemde çok detaylı araştırdım ve seninde dediğin gibi herkes ankaraya güvenme diyordu bu yüzden araştırma yaptım
- Dosya taşıma dediler.
Bütçe dediler: eşimle kendim için dv kazanırsam belki diye 10kUSD bütçe ayırdım dv23 bir deneyimde bir arkadaş hong kong için 7k usd harcadım demişti.
Avrupa için vize dediler: daha önce hiç yurt dışına çıkmadığım için vizeye de ihtiyaç duymamıştım ve vizenin zor aldığını görünce pasport güçlü olanlar yani çok fazla seyahat edenlerin vize almalarının daha kolay olduğunu görünce bu sene tatil için gemi turu satın aldım schengen vizesi en kolay gemi turuna verdiklerini duymuştum ve bir kaç ülke gezeceğim dedim temmuz 2024'de italya fransa ispanya turum olacak vizemi de geçen ay aldım
AOS dediler: bunun için b1b2 ihtiyaç dediler bu dv25 yetişmeyeceği için onuda mayıs'da eğer gc çıkmaz ise dv26 için b1b2 başvuru yapmak için amerikada gemi turu satın alacağım vize mülakatları geç verildiği için bunu da haziran temmuz gibi başvuracağım
- Dosya taşıma dediler.
-
@Witch-Lilith bu adam vefat etti diye biliyorum ben belkide yanlış biliyorum mekanı cennet olsun doğru hatırlıyorsam
-
@Witch-Lilith Kemal amca hastalığına yenildi 2 yıl olmuştur. Allah rahmet eylesin. Bir çoğumuza ilham oldu.
-
@T-C-Kubilay-Dikici evet bir miktar dosya taşıma gerçekleşti. Sancılı ve maliyetli süreçler de olsa arkadaşlar aldılar vizelerini. Dosya numaram 18k idi, fena numara değildi. Mart -Nisan aylarındaydık. Ha geldi ha gelecek derken biraz daha bekleyeyim dedim. (3 ayın komple mülakatsız geçeceğini bilemedik). Ekstra yurtdışı maliyetler ve stresi de cabasıydı. Bir risk alıp beklemeyi tercih etmiştim ve kaybettim. 15K ya kadar geldi aslında. O 3 ay boş geçilmeseydi beklememin karşılığını almış olacaktım. Sınırdan kaçırdım gibi oldu.
-
@tugofield büyük kumar oynamışsın bekleyerek gerçi muhtemelen bir önceki seneyi düşünürek karar verdin ben dv23 mülakatları okurken dv24 kazanırsam eğer 12k önce numaram olursa ankarayı beklerim 12 üstünde olursam taşırım diyordum şimdi dv24 deneyimleri okuyunca dv25 için 10k barajına çektim
-
@Yıldıray81, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Darko Boston.. Araştırmalarıma göre oldukça zengin bir eyalet. Eğer gelirin (yanlış anımsamıyorsam) 2600 Dalır'ın altında kalıyorsa çocuk başına market vs yardımı veriyor ve bu da iyi bir miktar. 3 çocuklu bir ailenin hikayesini izliyorum Youtebe'da. 750 Dolar aylık market fişi alıyorlardı ve buna benzer başka bir yardım fişi de vardı. İş olanakları da oldukça fazlaymış.. Tek sorun kira gideri bi tık fazla.
İnşallah nasip olur
Bakarsın Boston'da bir fırın açmışsın abi. Hatırladığım kadarıyla güzel ekmekler yapıyordun.
Buradaki kişilerin hayallerini umutlarını görmek kulağa hoş geliyor. -
Bu payşalım Dv lottery sonuçlarını bekleyen tüm güzel insanlara gelsin, bence yeteri kadar anlamlı
-
@Darko Özgürlüğünü bekleyen insanlara özgürlük anıtı...Bence de çok anlamlı teşekkürler
-
Neredeyse 2 hafta arkadaşlar
İnşallah kararsızlara değil Türkiye'den toz olup gitme isteği eşiğindeki kişilere çıkar.

Benzer Başlıklar
116
51.1k
Users
4.8k
Topics
474.9k