@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
@Dikkat67 O tam benlik iş evimin bahçesi olsun domates, biber ne bulursam ekerim 😁
-
@minnesota normalde sizin birak bu dandik durumu nereden araba alirim kredi karti yaparim ev kiralama sirketleri ve is verenler ile iletisime gecmeniz lazimdi en gec ocak basinda 4000 kusurluler alirdi.Durum hem aci hemde komik yaziklar olsun
-
-
@aycankal Bu şekilde hata yapıp da green card çıkınca da sorun olmuyormuş. Önemli olan ds 260 formunu doğru ve eksiksiz doldurmak. Eğer formda hata olursa vize için sıkıntı oluyormuş.
-
-
Eşimin greencard i postada kayboldu, üstelik posta ofisi teslim edildi diyor. Geçen hafta yeni card için başvuru yaptım ve abd ye giriş yapalı bir yılı geçti ve i551 in süresi de doldu. Eşim yakında işe başlayacak ama çalışma izni olduğunu nasıl belgeleriz acil olarak.
-
@Umut-kılıç merhabalar,
hangi vize türünde olacak eşinizin mülakatı?öncelikle eşinizin aşıları konusunda unganlardan aldığınız aşı bilgilerini eşinizin doğum uzmanı ile görüşün.
her yıl yüzlerce gebe bu aşıları oluyor ve vizelerini alıyor. ancak bu elbette sizin takdiriniz, dilerseniz olmayabilirsiniz.süreç şu şekilde ilerleyecek;
sağlık raporu almadan mülakata katılacaksınız ve vizeniz sağlık raporu olmadığı için basılamayacak.
sonrasında sağlık raporunuz çıktığında eşinizi vize basılacak ancak bu sefer de çocuğunuz için vize süreci başlayacak.
onun için de DS260 formu ve vize talebi yapmanız gerekecek..öncelikle hangi vize türünde mülakatı olacağını belirtirseniz diğer detayları aktarabilirim.
-
@ezgillc aynı dert bendede var green kart geldi ssn yok şu an türkiyedeyim gittiğimde çözeceğim
-
Herkese selamlar tam 34 sayfayı üşenmeden okudum ve bu doğrultuda merakıma cevap bulamadım...
2022 yılında bir arkadaşımla telefondaki tartışmamızdan dolayı ''Hakaret ve Tehdit'' sebepli mahkemeye verildim.
mahkeme de hakim yazışmaları görünce ve konuyu dinleyince bana çok ılımlı davrandı ve hakaretten ceza vermeyeceğini söyledi, ama tehdit mesajına çok ufak bir ceza verdi oda 320TL para cezası... bir hapis cezası verildi ve bu 320 tl para cezasına mı döndü eğer öyleyse o hapis cezası nerede yazar göremedim uyaptan yüklenen tüm evraklara baktığımda günlük 20 tl'den toplam 320 TL para cezasına diye yazıyor buda 16 gün eder. Bu normalde 16gün hapis cezası alındığını ama para cezasına mı çevrildi demek oluyor yoksa sadece para cezası mı anlayamadım ama hiç bir yerde hapis cezası yazmıyor...ikinci sorum ise dilekçe yazıp arşiv kaydımı sildirirsem ve DS formunu doldururken e devlette temiz gözükeceğim için form'u NO olarak doldurursam bu nerede ve hangi işlemler de karşıma çıkabilir? Amerikalı birisiyle evli olduğum için vatandaşlık hakkı süresinin 3 yıl olduğunu öğrendim ve ABD vatandaşı olduğumda türk vatandaşlığından çıkacağım, vatandaşlık sürecimde bu geçmiş davam görünecek mi bunu da merak ediyorum.
herkese sürecinde başarılar. -
-
Merhaba,
DV-2025 çekilişine katılırken evliydim, ancak 24.01.2024 tarihinde resmi olarak boşandık, 04.10.2024 tarihinde çekilişi kazandığımı farkedip hemen kendi adıma DS-260 formumu doldurup imzaladım. Kendi formumu doldururken boşanmış olarak işaretleyip, güncel bilgiyi doğru bir şekilde verdim.
Fakat eski eşim adına da ACCOMPANY olarak bir DS-260 form satırı hala görünmekte, bu durum bana mülakat tarihi verilmesinde olumsuz bir etki yapar mı acaba?
Sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Teşekkürler,YK Forum.jpg
-
-
@bugrak Merhaba öncelikle buraya tıklayarak sürecinizi imzanıza taşımanızı tavsiye ederim forum yöneticilerin yardımcı olmalarını istiyorsanız.
Gelelim sorunuza geçen sene bu soruyu soran bir arkadaşımıza verilen cevap şu şekilde olmuştu GC henüz almadığınız için B1B2 vize almanıza engel olmadığını vize görüşmesinde GC kazananı olduğunuzu söylemeyin demişlerdi vizenizi alırsanız amerika içinde aos yapmanız gerekecek bunun detayları içinde buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz
-
Merhaba, ben de vatandaşlık başvurusu yapma aşamasındayım, N400 gönderiyorum. Bu aşamada önüme çıkan en kafa karıştırıcı konu, doğum belgesi konusu oldu ancak soruşturarak çözüme kavuşturdum. Formül A denilen belge Avrupa için geçerli, bunu söyleyen de Konsolosluğun kendisi, bu sebeple Formül A belgesi ile bir işimiz yok. Dolayısıyla almak gereken belge, edevlet üzerindeki vukuatlı nüfus kayıt belgesi olacak. Bunu da sertifikalı ve noter onaylı olarak çeviri yaptırmak gerekiyor, çünkü belge Türkçe. Çeviri için rushtranslate'i kullanıyorum, 1-2 gün içinde email veya isterseniz 20 dolar ücret karşılığı basılı kopyaları da eve gönderiyorlar.
-
1- Kazanmadan, hatta kazandıktan sonra mülakat süresi belli olana dek herhangi bir belge istenmiyor.
2- Eşiniz 1 yıldan fazla süredir hangi ülkelerde kaldıysa o ülkelerden alacaksınız.
3- TR vatandaşları için e-devletten alınması yeterli. -
@crazycells bu durum halen geçerli mi? bizde de asıl talihli eşim ama birikimlerimiz benim hesabımda. Banka dökümü aldık ama Viyana konsolosluğu finansal proof için sadece main applican yazmış.
-
herkese iyi akşamlar diliyorum, forumda yeniyim kusurum olursa affola. öncelikle ilk defa bu sene greencard çekilişine başvuracağım. erkeğim ve erkek arkadaşımla başvurmak istiyoruz ama maalesef ki türkiye şartlarında resmi olarak evlenemediğimiz için sanırım ayrı ayrı bağımsız başvurular yapmamız gerekiyor. başka ülkelere (arjantin, danimarka, vb.) giderek orada evlenmek ve uluslararası evlilik cüzdanı ile aynı türkiye’deki yasal çiftler gibi başvuru yapmayı birkaç yerde okusam da bu yöntem çok meşakkatli ve pahalı bir yol. merak ettiğim, bir ilişki içerisinde olduğumuzu kanıtlayarak (fotoğraflar, kişiler) eş/partner statüsünde sayılıp heteroseksüel çiftlerin yararlandığı imkanlardan biz de yararlanabilir miyiz acaba? sanırım kanada bahsettiğim yönetimi kabul ediyordu misal. abd’de böyle bir şey var mıdır? deneyimi veya bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyoruz. şimdiden çok teşekkür ederiz 🩵
-
@keyifteyiz paylaştığınız bu bilgiler çok değerli, teşekkürler.
-
-
@tolgasatir Adam avukat degil yada baska bir kurum adina konusmuyo ki, bir arkadasi ile sohbet eder sekilde program yapmis. ABC danismanlik sirketi sozcusu olsa dedigin dogru
DV2025 Sohbet Odası
-
Selamlar herkese, "ilk başvurumda çıkacak" yanılgısına düşmemek için çok düşünmüyordum ancak 20 günün altına düşünce ayrı bir heyecan geldi Umarım gerçekten isteyen herkese çıkar.
-
@Onurfidan açıkladık artık ama inşallah sana da çıkar
-
@Karras ilk ikisinde başvurduğumu bile unutmustum ama gecen yıl gidiyormusum gibi hazırlandım çıkmayınca baya hüzün çöktü 1 haftada zor attım üstümden onun için biraz oluruna bırakmak lazım
-
@olcay54 Aynen hocam ben de o çöküntüyü yaşamamak adına çok odaklanmamaya çalıştım
-
Umarım Allah insanın kalbine göre verir ... Burda çok düşüncesiz ve kötü kalpli insanlarda gördüm çok fazla iyi olan da gördüm... Özellikle çok boş muhabbet yapan var ! Allah herkesin kalbine göre versin diyorum. Herkes kendi kalbini biliyordur. Temiz veya karanlık .. Karanlık olana fırsat vermez umarım.
-
Herkesin kendi kararı nasıl geçirmek istedğine göre değişir zamanı tabii ki ama genelde goy goy yapmak yerine forumda bir çok bilgi var. DS260 formu nasıl doldurulur? Hangi eyalette nasıl tecrübeler yaşamışlar? veya orada yaşanacak zorluklar gibi şeyleri okuyorum gün içerisinde forumda aktif olduğum sürece . yine tekrarlıyorum herkesin zamanını neye harcıyacağı kendini bağlar ama daha faydalı şeyler için burda bulunmak bana daha doğru geliyor.Hayat goy goydan ibaret değil.
-
@Witch-Lilith Pardon ama burası sohbet odası ?? Bilgilenmek isteyen ilgili başlıklara gider zaten neden böyle bir şey söylediniz açıkçası anlayamadım
-
This post is deleted! -
Tüm herkese tünaydın , Sayaç şıkır şıkır düşüyor kaldı şurda 6 saati saymazsak 16 gün , bakalım neler olacak
-
@hdemircanusa Tünaydın
-
@Witch-Lilith Bu sohbet odasında zaten aylardır bilgi vermek dışında hepimiz goy goy yapıyoruz. Ortaya böyle bir şey söyleyip de üstüne alınan alınsın demek biraz saçma olmuş açıkçası. Kimimiz gelip içini döküyor, kimimiz ABD hakkında goy goy yapıyor, kimimizse direkt havadan sudan goy goy yapıyoruz. Hani böyle bir şey yazıyorsanız eğer direkt kime söylüyorsanız ona söylemelisiniz bence. Mesela benimde muhabbetinden hoşlanmadığım 1-2 kişi var fakat kimseye de ''sohbet odasında'' goy goy yapıyor diye söylenmem.
-
@Witch-Lilith Almak istediğiniz bilgileri ilgili forum alt başlıklarında pek ala alabilirsiniz veya almak isteyen alabilir zaten. Buranın alt başlığından da anlaşılacağı üzere burası sohbet odası. Yani goy goy, geyik muhabbeti, boş muhabbet nasıl tanımlarsanız onların yapılacağı yer. Buraya girip bunu yazarak siz de goy goy yapmaya ilk adımı attınız.
-
Korkuyorum , Bu Greencard sürecinden türkiyeyi cıkartmalarından . Tüm kaynakları arastırıyorum , yazan bılgıler korkunç , Geçen sene meksika sınırından Abd ye giriş yapan Türk sayısı 31K yı aşmış , Bu mülakatların azalması , avrupada hızlı ilerlerken türkiyede neredeyse durması , 6 aylık surec gecmesıne ragmen 4500 - 5000 dosya nurasında ki kişilerin daha mülakat maillerinin gelmemiş olması , gerçekten farklı yolları değerlendirmek lazım
Allah herkesin gönlüne göre versin , arkadaşlar . işte bu yüzden 60 gün totemi yapıp girmedim form sayfasına ... beklentilerimi düşürmek , olumsuzluk durumunda cok daha fazla üzülmemek için
Dileyen herkese çıkar umarım
-
@SYTSNGR, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Korkuyorum , Bu Greencard sürecinden türkiyeyi cıkartmalarından . Tüm kaynakları arastırıyorum , yazan bılgıler korkunç , Geçen sene meksika sınırından Abd ye giriş yapan Türk sayısı 31K yı aşmış , Bu mülakatların azalması , avrupada hızlı ilerlerken türkiyede neredeyse durması , 6 aylık surec gecmesıne ragmen 4500 - 5000 dosya nurasında ki kişilerin daha mülakat maillerinin gelmemiş olması , gerçekten farklı yolları değerlendirmek lazım
Allah herkesin gönlüne göre versin , arkadaşlar . işte bu yüzden 60 gün totemi yapıp girmedim form sayfasına ... beklentilerimi düşürmek , olumsuzluk durumunda cok daha fazla üzülmemek için
Dileyen herkese çıkar umarım
Karamsar olmuyalim içimizi ferah tutalim. Kismetimizde bu var ise elbet bizi bulacaktir diye düşünüyorum. Bazi şeyleri yaşayip göreceğiz ama biz umutlarimizi bitirmiyeceğiz.^
-
@Witch-Lilith rock konserine gidip çok bağırıyolar demek gibi bişey bu yorum
-
@SYTSNGR Şahsen ben de biraz karamsarım. 3 yılda yasa dışı yollarla ülkeye 7.2 milyon insan aldılar. Divertisy Lottery adından da anlaşılacağı üzere çeşitlilik çekilişi. Trump gelirse yeterince çeşitlendik diyerek çekilişleri askıya alma yolunda adımlar da atabilir ama sonuçta alınan 55.000 kişi yıllık. Buna tenezzül edeceğini ve yasal olarak önünün pek açık olacağını sanmam. Buradaki konsoloslukların şişme nedeni sadece TC vatandaşlarına hizmet vermiyor olmaları daha çok.
Tavsiye olarak bu çekilişi çok gözde büyütmemenizi öneririm. Kazanılsa bile sonraki süreçler de sıkıntısız değil. Hele ki belki çıkar diye burada yapacaklarını kesinlikle ertelemeyin. Bir ara o girdaba girmiştim. Çıkmam uzun zaman aldı.
-
@Riethian yazımı tekrar okumanızı rica ederim. Çünkü orda ben isteyen yapar istemeyen yapmaz diyorum. Yani bir öneri ! Uyup uymamak onlara kalmış bir şey. Çoğundan yaşım büyük yada benden büyük olanlar var. Amacım kimseyi kırmak değil. Bu işin şakası yok. Oraya gidince ne tarz zorluklar çekilecek bilinmiyor. Çoğu ilk defa amerikada olacak. Okuyup bilgilenmekerini önerdim. Herkes üstüne alınmak zorunda değil. Çoğuda muhattabım değil burda cevap bile vermiyorum.
-
@Riethian, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@SYTSNGR Şahsen ben de biraz karamsarım. 3 yılda yasa dışı yollarla ülkeye 7.2 milyon insan aldılar. Divertisy Lottery adından da anlaşılacağı üzere çeşitlilik çekilişi. Trump gelirse yeterince çeşitlendik diyerek çekilişleri askıya alma yolunda adımlar da atabilir ama sonuçta alınan 55.000 kişi yıllık. Buna tenezzül edeceğini ve yasal olarak önünün pek açık olacağını sanmam. Buradaki konsoloslukların şişme nedeni sadece TC vatandaşlarına hizmet vermiyor olmaları daha çok.
Tavsiye olarak bu çekilişi çok gözde büyütmemenizi öneririm. Kazanılsa bile sonraki süreçler de sıkıntısız değil. Hele ki belki çıkar diye burada yapacaklarını kesinlikle ertelemeyin. Bir ara o girdaba girmiştim. Çıkmam uzun zaman aldı.
Öyle valla. Ben kendim için artik çekilişi bekliyorum sonucu görüyüm az kaldi. Çikmasada gideceğim çiksada gideceğim. Bu çekilişe çok fazla bel baglayanlar düşünsün gerisini ben kendimden sorumluyum.
-
@Witch-Lilith, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Herkesin kendi kararı nasıl geçirmek istedğine göre değişir zamanı tabii ki ama genelde goy goy yapmak yerine forumda bir çok bilgi var. DS260 formu nasıl doldurulur? Hangi eyalette nasıl tecrübeler yaşamışlar? veya orada yaşanacak zorluklar gibi şeyleri okuyorum gün içerisinde forumda aktif olduğum sürece . yine tekrarlıyorum herkesin zamanını neye harcıyacağı kendini bağlar ama daha faydalı şeyler için burda bulunmak bana daha doğru geliyor.Hayat goy goydan ibaret değil.
-
@Witch-Lilith Anlıyorum problem yok. Burada bence hedef odaklı yerine genel konuşmanız bu kadar tepki tetikledi
Benzer Başlıklar
173
48.1k
Users
4.7k
Topics
464.5k