@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
@Eliff-0 Amin inşallah 🙂
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim hocam, sağ olun.
-
-
@ATS16, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz, Ankara konsolosluk veya dosya taşıyacak olsanız bile mülakata gireceğiniz yurtdışı konsolosluk adli geçmişinizi sorgulamak için sizden Türkiye’deki (e-devlet sistemi) veya yurtdışı ilgili makamdan (1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkenin resmi makamlarından, ilgili ülke için başvurulan makam farklı oluyor) sadece Arşiv Kayitli Adli Sicil Kaydinizi isteyecek/talep edebilecek. Bu kayıtta gozukmeyen herhangi bir kararı DS260’da belirtmemeniz sürecinize faydası olacaktır kişisel tavsiyem. Aksi görüşü olan, bu konuda tecrübesi olan başka bir forum kullanıcısi/yöneticisi de görüşünu iletecektir ihtiyaç duyarlarsa. Bol şans
Cevaplarınız için teşekkürler.
Birde şu sorum olacak 2 yıl Kıbrısta görev yaptım ama askeri personel olarak. Ordan adli sicil belgesi almama gerek var mı devletin görevi atamasıyla gittim. -
@NewyorkNewyork COVID-19 Gereksinimleri
COVID-19 Aşılama
CDC duyurusuna göre, 11 Mart 2025'ten itibaren, COVID-19 aşısı artık ABD göçmenlerinin yurtdışındaki tıbbi muayenesinin bir parçası olarak gerekli olmayacak. 2025 ile bu şart kalkmış Merak eden arkadaşlara güncel bilgi -
Bu SSN işi niye bu kadar sorunlu arkadaş 😞 Forumda da bir çok kişinin SSN i ulaşmamış. 20 Martta giriş yaptık. Eşimin SSN'i 25 Mart gibi elimize ulaştı benim SSN yok. Save.ucsis.gov adresine bakıyorum sanki hiç ülkeye girmemişim gibi bir durum var 🙂 SSA dan randevu bulamıyoruz. Online başvuru yapsam yine SSA dan randevu al diyorlar. Nasıl yapıcaz bu işleri?
-
@deebee Yanıtınız için çok teşekkür ederim:)) İçimi rahatlattınız..
-
@DenizMaths Çok teşekkür ederim.
-
@ATS16 Teşekkürler. 18 yaşındayım. Buradaki masraflar 1000 usd tutuyor sanırım, uçak masrafı vb. hazırlıklar masraf olarak 2 bin doları gözden çıkarıyorum. Masraf hariç 15 bin dolar diyorsunuz . Peki evi üzerime alsam, taşınamaz varlık olarak ek bir katkısı olur mu?
Ek olarak internetten kazanç sağlıyorum. Türk Lirası olarak. Şahıs şirketim var. bunları gösterebilir miyim maddi durum olarak?
Ve son sorum, case number çok geç sıraya verilirse yurtdışından, hangi ülkeden katılınmalı?
Her şey için tekrardan teşekkürler <3.
-
-
@yoz merhaba,
1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.
2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.
4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.
şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.
-
Bu yıl 7. başvurum, ilk başvurduğumdan beri hayatımda çok şey değişti. Şuan da Almanya’ya taşınma sürecindeyim ama ABD’nin bendeki yeri her zaman ayrı. Umarım bu sene o senedir.
-
Muhtemelen bu konuda en fazla söz hakkına sahip kişi olabilirim. 18. başvurumu yaptım ben başvuru yaptığım zamanlarda posta ile gönderiliyordu. bu zamana kadar 5 farklı aileye çıkmasına vesile oldum, 3 aile şuanda orada :), kendime hayrım yok.
-
-
Merhaba, 20 k üstü case numberların fikir ve düşüncelerini paylaştığı başlık oluşturmak istedim
Biliyorsunuz ki bu yılın farkı fam yasasının yürürlüğe girmesi olmuştur, gecen sene yüksek numaraların yalvardığı konsolosluklar bu yıl kcc aracığıyla rahatlıkla dosya taşıma yapılmıştır, öyle ki bu süreçten haberi olmayan kişiler sürece yeniden başlayarak vize alma umuduyla foruma katılıp dosya taşımaya karar vermişler, bizim için en korkunç senaryo current olduğumuzda konsoloslukta, “ üzgünüz vizeler bitti” demesi 🤨 herkes için iyi bir süreç olmasını dilerim -
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
-

DV2025 Sohbet Odası
-
5 Nisan avukatlar günü kutlu olsun
️ Umarım meslek hak ettiği değere ulaşır…
-
@lawyergirl Gününüz kutlu olsun
-
-
Herkese merhabalar! DV2023 ve DV2024'den sonra DV2025 için de aynı motivasyon ve heyecanla başvurumu yapmıştım. Bu sefer yalnız başıma sonuçları beklemek ve sizlerin heyecanına, sevinçlerine ve süreçlere dışarıdan bir çift gözle bakmak yerine aranızda, sizlerle birlikte olmayı istedim. Umarım gönülden isteyen herkes 4 Mayıs 2024'de ekranları başında gözlerinde ışıltılar yaratacak, gülüşlerinde çiçekler açtıracak o sonucu görüyor olur.
Sevgilerimle!
-
Ya şu bahar nezlesi ne kadar berbat bir şey ya. Resmen günlerdir nefes alamıyorum. Sprey kullansam bağımlılık yapar diye tereddüt ediyorum. Dün sabah 6.30 gibi uyandım bildiğin biri ağzımı kapatsa nefes alamamaktan ölürüm o derece. İlk defa bu sene yaşıyorum bu durumu. Cidden ömrü boyunca bunu yaşamış olan insanları düşündükçe daralma geliyor. Allah yardımcısı olsun hepsinin.
-
Iyi aksamlar kolay gelsin herkese
-
@siraysessiz Teşekkür ederim efenim. çok çok sağ olun ^-^
-
@debbieLA77 Vallahi hocam inanması çok güç ama taksici makedonya vatandaşıydı arnavut bile olsa bu kadar şaşırmazdım... Türkiyedeyim ara ara hala telefonuma haritadan bakıyorum kosova'da gözüküyor
-
@Darko Merhaba hocam Türkiye'ye döndüm sağ salim Matka kanyonu gezemedik 4.üncü gün zaten telefon çalındı 1 haftalık gezi planlamıştık. Kalan 3 gün moral bozukluğundan otelden dışarı bile çıkasım gelmedi. Yani soğudum uçak gününe kadar otelde bekledik. Hayırlısı başımıza geleceği varmış ^-^
-
@GizemYılmazz ben doğuştan beridir çekiyorum her bahar mevsiminde hapşırıyorum ve bazen artık hapşırmaktan yorulup yatıyorum bu mevsimlerde burun spreyi ve ilaç kullanıyorum baya faydası oldu sizede tavsiye ederim
-
Evet kaldı 29 gün geçen sene olmamıştı bu sene küçük kardeşim 18 yaşına girdi. Onun içinde denedim. Ona çıkarsa ona bile mutlu olabilirim. Artık o kadar kafayı kırdım ki birimiz gitsin ötekine bakarız modundayım
Şaka bir yana umarım herkes istediği sonucu alır. İşin sonunda bu bir piyango hepimiz bunun bilincinde olarak süreci bekliyoruz. Umarım bu işten mutlu ayrılırız. Ben bu aralar ekstra çözümlerede odaklandım. Polonya için D Tipi çalışma vizesine başvurdum. Vasıfsız işci olarak onu bekliyorum şuanda bir iş yeriyle anlaşmam var danışman ile birlikte sürece girdim. O sürecide ayrıca yürütüyorum.
Hayırlısı diyelim bu Haziran ayında 20 yaşına giricem. Artık vakit uçup gidiyor. Hiçbiri olmaz ise Ya EB-3 Başvurusu yapıcağım veya yurt dışında üniversite fırsatlarını değerlendiricem. Üniversite okuyarak Veya WAT Gibi seçenekleri değerlendirerek kendime kapı açmaya çalışıcam. Tam olarak ne yapıcağımı ben de bilmiyorum zaman göstericek.
Tekrardan herkese bol şans diliyorum arkadaşlar. Herkes için bu sene sizin seneniz olsun diyelim. İyi geceler diliyorum...
-
@lawyergirl Günün kutlu olsun
İnşallah ülkemizde adalet sistemi hakettiği yerde olur
-
Bu hatalı karar sayın @crazycells tarafından düzeltilmiştir. Anlayışı için kendisine teşekkür ediyorum.
Daha fazla uzatmamak için @Rhonster sana tek kelime etmiyorum.
@Rhonster, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@selamibasaran dini degerlere saygisizliktan dolayi 2 gun forumdan uzaklastiriyorum.
-
Selamlar eb3 sürecinden netice alan oldu mu acaba güncel gitme süresi nedir
-
@lawyergirl gününüz kutlu olsun.
-
@selamibasaran Ben de anlam verememiştim. O kadar abartılacak bir ifade yoktu.
-
Yeni bir günden daha herkese merhaba.Kandiliniz mübarek olsun
-
@mcvk ev her zaman alınır ama öncelikle belli bir gelir seviyesine gelmek yani Kendi işinin sahibi olmak
Örneğin, cebimde biriktirdiğim 200 bin dolarım var. Gidip bu parayla ilk başlarda ev alsam, vergisi, carti, curtu, kirayla aynı kapıya geliyor nerdeyse. Bir de bu evde bir sıkıntı olduğunda ooo işiniz yaş, alacağınız 3 bin dolar (başlarda). Amerika el işi işleri yüksek fiyatlara insanlara kitlemeyi seviyor, 20-30 bin dolara oradan 'vah anam vah' sonra nerde hata yaptık dersiniz. Kendi işinizi kursanız, biliyorsunuz ay sonu az çok ne kadar gelecek zaten. Bir işinizi geliştirip belli bir seviyeye gelince, hiç zorlanmadan istediğiniz evi alırsınız.
-
Günaydinlar efendim. Allah herkesin tuttugu dua laru kabul etsin inşallah
-
Kandiliniz mübarek olsun gençler ve kendini genç hissedenler.

Benzer Başlıklar
92
55.5k
Users
4.8k
Topics
484.1k