Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
@Burak3445
iletişim bilgileri
WhatsApp: +85225071075
Email: [email protected] -
@gokhanv turklerin işi neden zorlaşsın onlar ülke kotalarını doldurdukları an alımlar dolacak ve currentler yükselip avrupaya ağırlık verecekler
-
@Wayne1973 https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
(https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci)Bu sayfayı okuyun bir çok sorunuza cevap bulursunuz.
-
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@dkerim bilgim yok. ama genel olarak tum yaptirdiginiz asilarin bilgi evragini covid sertifikasyonunu goturun.
-
Viyana’da sağlık muayenesine hangi tarihte girmiştiniz, tam olarak gün/ay/2024? Mülakat sonrası pasaportunuz ile birlikte teslim aldığınız sarı zarfiniz olmaksızın göçmenlik sürecinizi tamamlayamazsiniz.
-
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
Öncelikle merhabalar. Çok önemli bi şey var kafama takılan. Sağlık muayenesinde ne tür hususlardan geçeneyebiliriz. Ona göre önden bi tedavi arasam. Yaklaşık 8-9 yıldır sigara kullanıyorum. Bu durumun bana engel olma ihtimali nedir. Lütfen yardımcı olur musunuz.
-
Sağlık kontrolğü ve mülakata nerede girmeyi planlıyorsunuz?
Yapabileceğiniz tek şey içinizi ferahlatmak adına bir akciğer röntgeni çektirmek ve göğüs hastalıkları uzmanına herhangi bir tüberküloz belirtisi var mı yok mu onu sormak. Yok bile dese de uzman, göçmen vize sağlık muayenenizi yapan hekimin görüşü ve o sağlık kontrolünde yapılan görüntüleme geçerli olacak, kendi yaptırdığınızı kanıt olarak sunamazsınız.
Sorulaınız ile ilgili doğru konu başlığı da https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
-
@salih-atilla Ben 6 ay için sürece dahil olamayan biriyim. aileme green card benim 21 yaşımı doldurduktan 6 ay sonra çıktı bu yüzden onlarla birlikte gitme şansımı kaybettim. benim için aile birleşimine başvurmaları için Amerikan vatandaşı olmayı 5 yıl beklediler. Green card ile iken de başvurulabilir dediler ama süreç yine vatandaşlığı bekliyor. Eğer bu süre içersinde evlenmemiş olsaydım vatandaşlıktan sonra 1,5 - 2 yılda benim sürecim de bitmiş olacaktı. Yani toplam 7 yılda. Evlendiğimden dolayı ise F3 kategorisinden başvurmak zorunda kaldık ve başvurudan 15 yıl sonra sonunda süreç bitmek üzere. Aralık'ta mülakatımız var. Yani toplam 20 yılda ( 5 yıllık vatandaşlık süresi dahil) bitmiş oldu.
-
Merhabalar öncelikle ABD ye bir hafta oldu gireli ve Viyana’da mülakat ve yaşadığımız süreçle ilgili başkalarına ışık olması adına yaşadığımız süreci ancak paylaşabiliyoruz. Biraz uzun ve meşakkatli bir süreç oldu bizim için ne yazık ki.
Eşim Avusturya’ya ne yazık ki tek başına vize randevu sıkıntısı yaşadığımız için başta tek başına konsolosluk mülakatına girdi. Molnarda bir günde sağlık sürecini geçti röntgen için ayrı bir yere gidildi ve sonucunu akşama doğru mail olarak attılar bir gün ara sonrasında konsoloslukta görüşmeye katıldı eşim orada İngilizcesine güvenmediği tek başına olduğu için tercümanla mülakata katıldı (sonrasında çok basit sorular ve alize hanımın yardımcı olmasıyla beraber gerek bile olmadığını söyledi)- en son mezun olduğun yıl nereden ve okuduğun bölüm
- orada ne iş yapmayı planlıyosun
- kaç yıllık evlisin eşin neden gelmedi
(Eşin vizesini alırsa onunla da görüşmeyi yapabileceğimizi mail atmanız yeterli dedi bu aldığımız en güzel haberdi)
Tebrikler diyerek bayrağı verdiler. Ertesi günde pasaportu teslim alabileceğimizi almamız için mail geldi.
Sonrasında ben vizemi aldım mailleştik ve randevu verildi ve tekrardan Viyana’ya gittik. Ben tek başıma girdim mülakata eşime sorulan soruları bana da sordular pasaport tesliminde eşimde yanımdaydı Alize hanıma çok teşekkür ettik. Ertesi gün pasaportumuzu teslim aldık.
Umuyorum herkes hayallerine kavuşur. Biz zorlu bir süreç sonrası ABD ye giriş yapabildik.
-
@yldrmflz tebrikler Amerika'da sağlık mutluluk ve başarı diliyorum.
-
Son zamanlarda son 12 ayda Covid aşisi yaptirmadan gocmen vizesi ile Amerikaya giris yapan var mi? Giriste Covid aşisi yaptirmaya zorluyorlar mi?
-
@Manushaqe Hayır. Aşı istemiyorlar. Unganlar randevu tarihimizden 1 hafta önce Türkiye’deki aşıların tarihi bitmişti. Aşı olmadığı için de Unganlar bizim gibi bir çok kişinin sağlık raporunu covid aşısı olmadan onayladı. ABD girişinde de kimse covid aşısı sormadı.
-
@Didem-G xok tesekkur ederim. Cok rahatladim. Ozellikle 15 yasindaki kizima yaptirmak istemiyorum cunku
-
Şimdi biz ais de Başvuru sahibinin girişini yaptık sorunsuz diğer aile üyelerini eklerken tek bir bilgide sorun çıktı o da ds260-numarası Başvuru sahibinin numarasını yazdık zaten alındı diye çıktı herkesin kendi adına numarası var sanırım o numarayı nereden bulabiliriz?
-
@Arda-Dogan-Koyunoğlu herbir kisi icin bir ds-260 doldurmus olmaniz lazim. Onun da son onay sayfasinin ciktisini almis olmaniz lazim. Sayfanin en altinda bir barkod var ve altinda kod yaziyor.
-
-
-
@anyela merhaba mailde ne yazmıstınız acaba ?
-
Size Amerika’ya gelirken bir Türkle konuşup sonrasında nasıl tongaya düşürüldüğümü kısa bir şekilde yazmak istedim başlangıçta Green kart çıktığı zaman daha ilk öğrendiğim zaman hemen Instagram’dan işte Amerika’da gidebileceğim yerleri araştırıp birkaç insan buldum içlerinden birisi vardı ismini vermeyecem O arkadaş bana çok büyük bir kahpelik yaptı kendisini abi olarak bildim benden yaşça büyüktü bayağı güzelde bir işi var ve kazançlı bir iş bana sen Greencard mülakatını kazan onaylandıktan sonra iletişime geçelim ben sana yardımcı olacağım elinden tutacağım seni sevdim demişti gel zaman git zaman bir şekilde aldım sonrasında o abiye yazdığım zaman bana tekrardan iletişim numarasını verdi biz bir şekilde iletişim haline geldik konuştuk ettik bana dediki seni havalimanından alacağım şöyle yapacağım böyle yapacağım ama ben hiçbir zaman işimi riske atmamak için Bir b planımı hazır tutmuştum iyi ki de tutmuşum ben uçaktan new York’a indim oradan houstona uçacaktım houstona uçuş aşamasındayken uçakta internet yarım saatliğine bedavaydı ben de bundan faydalandım ve o abiye yazdım ama görüldü yedim ikinci defa yazdım yine görüldü yedim üstüne indim geldiğimi yazdım vardım yazdım gelmedi. Ne iş ne ev ne araba hiçbir şey ayarlamıycağını öylesine beni açıkta bırakcağını söyledi bir nevi sonra bayağı bir sürtüstük işte tartıştık daha doğrusu en sonda da bir şekilde tartışma yaşadıktan sonra engelledik birbirimizi ama tabii ki benim bir b planım vardı bir kiralık ev hazırda tutmuştum geldiğim gibi oraya yerleştim içinde eşya yoktu ama olsun araba konusunu yavaş yavaş halletmeye çalışıyorum ssn geldiği zaman düzenimi daha rahat hallederim ama demem o ki nedense diğer ülkelerin Vatandaşı başka bir ülkede buluşunca birbirlerine çok yardım ederken birbirlerine kenetlenirken bizim burada Türk insanlarının büyük bir kısmı azınlık kısmı elbette vardır çok çok iyi insanlar elbette vardır ama büyük bir kısmı maalesef ki kuyunu kazma peşinde Gelmeden önce kimle konuşuyorsunuz konuşun her zaman bir b planınız olsun sonra üzülen siz olmayın bu da bir anektot olarak burada kalsın
-
@thetolga Ismini verde herkes ne mal oldugunu gorsun zaman birlik ve dayanisma zamani
-
Tolgacım tecrübeni yazman çok iyi olmuş.Tedbiri hiç bir zaman elden bırakmamanın özellikle kimsenizin olmadığı gurbette ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.Forumun yöneticileri boşuna gitmeden evvel "Banker Bilo" filmini tavsiye etmediler.Turizm sektöründe yıllarca üst seviye otellerde her milletten insanı ağırladım.Kabin memuru oldum.Dünyayı gezerken farklı milletlerle sürekli kaynaştım.Bizim milletimizde bu kadar kötü senaryoların olması tesadüf değil.Daha iyi yönlerimiz olduğu gibi diğerlerine oranla kötü taraflarda mevcut ve sokakta kullanılan bir atasözü bile ortaya çıkmış durumda.
Benimde hiç tanıdığım olmadığı için bir sürü yedek plan kurarak geldim.Düzgün bir insanın Kimseyi rahatsız edecek talebi yok.Tek talep aslında tecrübelerini paylaşıp,yol göstermeleri çalışma-iş,konaklama,sağlık sigortası,araba vs.
Ama orada bile neredeyse tamamen yalnız kalıyorsunuz.Yaşayınca anlayacaksınız.
Günün sonunda kendi bağınızı kendiniz kesiyorsunuz.Bende tecrübemi anlatacağım bir kaç ay sonra.Hayatım boyunca tecrübe ettikten sonra bir çok insana yardımcı oldum ve olmaya devam edeceğim.Kıymet bilende oluyor,vefasızda sıkıntı yok aynaya baktığımda kendimden eminim.
Her çeşit insan var etrafımızda hayat tecrübemle,işlerim gereği hep insan içindeydim.Bazı profiller akıl alır gibi değil.Şimdi bu şahsın yaptığını hangi kefeye koyacağız.Bu şahsın normal bir yaşamı olduğunu düşünmüyorum.Bence ismini paylaş.İftira olursa cevap hakkı doğacaktır.Sentez yapar insanlar.Ama bu müsveddenin başka insanlara sıkıntı yaratmaya devam edeceği barizdir.Bunu engelleyelim herkes senin gibi hızlı çözüm üretemeyebilir.
-
@Timur ismi OZAN , burada belli bir süre mobilyacılıkla belli bir süre de serbest çalışmış ve kendince güzel paralar kazandığını söylemiş birisidir , bu yazıyı görür mü sanmam ama ozan adına dikkat edin başkasının başı yanmasın
-
@thetolga 3-5 sözvermiş ve tutmamış. Tabiri caizse boşa sıkmış. Bunlar basit olaylar. Kahpelik denen şeyler bu kadar hafif olmaz. Daha paranı isteyen, puslu hava yaratıp tabiri caizse etinden, sutunden, parandan, zamanından, emeğinden faydalanmak isteyen çok olacaktır. Gurbette en iyi dostun cebinde ki parandır. Cebindekilerin miktarını da tatlı tatlı yalan söyleyenlerle paylaşma. Bir şey kulağa garip geliyorsa eğer o şeyde bir kaypaklık veya kahpelik vardır.
-
@thetolga geçmiş olsun işler yolunda gider umarım
-
Selamlar, Ben de üzerinde bolca zaman geçmiş mülakat deneyimimizi paylaşmak isterim Bir yandan ikiz çocuklar, bir yandan mevcuttaki işlerimiz bir yandan da taşınma işleri varken yazmaya fırsat bulamamıştım.
Açıkçası ben diğer arkadaşlardan farklı yaşadığım aksaklıklardan bahsedeceğim. Mülakat tarihimiz 4 Eylül 2024 7:45 idi.
54xx case numarasını Ağustos ayında atlamışlardı ve son mülakat ayında randevumuzu nihayet almıştık.Mülakata girmek için erkenden gitmemize rağmen Starbucksta bir kahve içelim derken herkes sıraya girmiş ve uzun bir kuyruk oluşmuştu. 2 yaşında ikiz bebekelerimiz olduğu için sıranın en önünde geçmemize izin verdiler.
Her ne kadar konsolosluk binasına ilk girenler biz olsak da maalesef aksak giden işler dolayısıyla içeride uzun bir süre beklemek zorunda kaldık. Aksaklığın nedeni görevli personelin günün ilk işlemine ufak bir hata ile başlamış olmasıydı.
Yanımda nakit olmasına rağmen ödemeyi kart ile yapacağım dediğimde görevli, 4 kişi için ayrı ayrı çekim yapacağını iletti ki bunu zaten forumdan dolayı biliyordum fakat işlemleri yaparken tüm parayı asıl talihli üzerinden yaptı. Ardından da bu işlemin iptali için yetkili personeli beklememiz gerektiği söylendi. Her ne kadar ben ödemeyi nakit olarak yapayım sonra tekrar iptal ederseniz desem de kabul edilmedi ve uzun bir süre beklemek zorunda kaldık.
Bu kısmı geçtikten sonra sıra geldi evrak teslimi kısmına. Burada da ufak bir sorun yaşadık. İstenebilir dendiği için ben mevcut finansal durumumuzu gösterebilmek için tüm evrakların (araç ruhsatı, ev ve araba tapusu) orijinallerini de yanıma almıştım. Görevliye hangi belgeleri vereyim diye sorduğumda hepsini ver dediği için ben de orijinalleriyle birlikte verdim. Oradan mülakat kısmına geçtiğimizde görevli memurun elinde tüm evraklar vardı. Açıkcası bunların işlem sonunda iade edileceğini düşünmüştüm fakat bunları bize geri vermediler. Biz de o anın heyecanıyla sormayı akıl edemedik.
Açıkcası pasaportlar ile birlikte tüm evrakların gönderileceğine pek ihtimal vermemiştim ama tüm evrakları kapalı zarfın içerisinde yerleştirmişler. Bir tek ruhsatı açık olarak geri göndermişlerdi. Sorun şu ki kapalı zarfı açmadan tapuya ulaşamıyorum umarım US'e girişte teslim alabilirim.
Tabi ki heyecanlı bekleyiş bitmemişti. Tüm süreçler tamamlandıktan sonra forumda bahsedilen şekilde herkes önce AP ye dönmüş ardından da ben hariç herkes Issued olmuştu. Asıl talihli ve çocukların vizeleri onaylanıp pasaportları elimize ulaşmıştı fakat benim 1 hafta sonrasına Schengen randevum vardı. Nihayet 6 gün sonra benim de durumum AP den issued a dönmüştü. Ertesi gün sabah PTT den pasaportumu teslim alıp öğlen olan Schengen randevuma yetişebilmiştim.
Tabi ki bu son aksilik değildi. Sakınan göze çöp batar misali 16 Ocaktaki biletimizi beklerken başımıza yine daha önce hiç başımıza gelmemiş birçok olay geldi ve gelmeye devam ediyor.
Açıkcası ben bu durumu gitmemek için "bir işaret" görmek yerine tüm aksilikleri burada bıraktığımıza inanmak istiyorum.
Bakalım, yaşayıp göreceğiz.
-
@MomisCan yazdıklarınızı okurken çok heyecanlandım ve sizin adınıza çok mutlu oldum. Bu sene Ankara'da durumlar daha vahim. İyi ki 2 ay önce Bangkoka taşımışım diyorum sizin yazınızı okuduktan sonra. Umarım Bangkokta sıkıntısız bir şekilde alabilirim. Greencardınız ve ikizleriniz için tebrikler. Sağlıklı mutlu huzurlu günler dilerim.
-
@boredeng kalbi temiz ve başkasının mutluluğuna sevinen herkesin vizesine kavuşmasını diliyorum.
Benzer Başlıklar
65
50.6k
Users
4.8k
Topics
473.6k