Arkadaslar merhaba.Ben 5 eylulde abd vatandasi esim uzerinden basvurdum calisma iznim geldi fakat seyahat iznim gelmedi Gc ise interview attended complete olarak gozukuyor ve karar asamasina gecilmis.Tahmini karar suresi ise 15 ay olarak gozukuyor.Tecrubeli ve bilgili arkadaslar bunun nevanlama geldigi konusunda yardimci olabilirler mi?Herkese sevgiler tesekkurler
-
@warmgrey Çok teşekkürler. İçten desteğiniz ve yardımlarınız için. Darısı orada görüşmemize olsun
-
@lale-demir
Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
Selamlar ...
Bucketlist..Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar...🍀 -
Bir executive order'a bakar bu arada. İsterse tüm ülkeye tüm immigrant girşini durdurabilir. Covid zamanı yaptı bunu. Şimdi bizim gibi 20K+ olanlar için en büyük tehlike büyükelçiliklerin Trum etkisiyle bürokrasiyi arttırıp gecikmelere yolaçması olarak görüyorum.
-
-
@bahasever , Siz Artik Amerikadasiniz.
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
@Emre-Kurtulmuş Teşekkürler
-
@crazycells merhabalar tekrardan birşey sormayı unutmuşum meslekten katılcagım için hangi belge götürmem gerekiyor sgk hizmet dokumu barkodlu belge degıl mi ?
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
@goke98 sonunda bir talihli ilk girişini Hawaii Daniel K. Inouye International Airport’dan yaptı
Espri bir yana tebrikler, bundan sonraki aşamalarda ve mesleki planlarınızda başarılar 🧿
-
@goke98
Tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar.
Avustralya, hawai... Kesinlikle çok farklı bir deneyim, çok faydalı olacak, ellerinize sağlık. -
@goke98 Avustralya’ya dil okulu ile gitme çılgınlığı yaptığınız için sizi tebrik ederim
Yeni yaşamınızda mutluluklar, şansınız bol olsun! -
@ATS16 ahahd sağolun hocam
Ben de girişte çiçekli kolyelerinden verirler diye beklemedim değil -
@cttl teşekkür ederim size de bol şanslar
-
@Serapp
Teşekkür ederim. Bazen risk almak gerekiyormuş hayatta öğrenmiş oldum -
Merhaba arkadaşlar deneyimlerinize sığınarak, anlatacağım durumda olan oldumu nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim?
- Lise diplomamın aslını bulamadım 2008 öncesi mezunu olduğum için e devlette mezuniyet görünmüyor. bende mezun olduğum okuldan mezuniyet belgesi aldım. Bu belgeye Tercüme ve apostil yaptırmalısınız?
- Yüksek okul mezunuyum diplomamda end. Elektronik bölümünden mezun olduğum yazıyor.
Ama e devlette mezuniyet bilgisi değişmiş elektronik teknolojisi mezunu yazıyor. Transkripti e-devlet e okul yüklememiş maalesef ama ıslak imzalı belgem var, bunada tercüme yapılmalı mı?. Diploma sorunlarımı nasıl çözerim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın...
-
Sorunuzu DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığı altında sorarak cevabını alabilirsiniz aynı durumu yaşayan diğer kullanıcıların da tecrübesine istinaden, yanlış başlıkta sorunuzu soruyorsunuz. Bol şans
-
@goke98 vizeniz hayırlı olsun dil okulu satın alıp gitmek çok mantıklı zamanında irlanda dil okulu satın alıp ankara anlaşmasını kullanıp kalmak istiyordum o dönem çok araştırmıştım bu konuyu danışmanla görüşmeye gittiğimde eşinizle birlikte vizeye başvurursanız ret yeme olasılığınız çok yüksek sizipotansiyel göçmen olarak görürler önden biriniz gider diğeri arkadan aile birleşimi başvura bilir demişti ama bunun içinde 1yıl en az kalmam gerekiyordu bende başvurmaktan vaz geçtim
-
Arkadaşlar merhabalar bir sorum olacak biz eşimle 07.09.24 tarihinde Boston Dan giriş yaptık.Ardından 1 hafta kadar kalıp geri Türkiye ye döndük.1 hafta içinde belirttiğimiz adrese ssnler geldi.
Green card durumunu takip ettiğimiz uscis uygulamasından benim dosyamı işleme aldılar bugün cardım adrese geldi.Lakin eşiminki daha işleme dahi alınmadı.Sizce sebebi nedir.Belirttiğim gibi Amerika’ya giriş yapalı 47 gün oldu şu an Türkiye’de yiz.Benim ki geldi eşiminki işlemde bile görünmüyor (ödeme yapıldı yazıyor)
Fikirlerinizi öğrenebilir miyim
Çok teşekkürler -
@heydancen yeni hayatınızda mutluluk ve başarılar sizinle olsun. Yolunuz açık olsun.
-
-
Arkadaslar dosya sirasi kacta su an?
Bu sene siranin 25000lere gelme olasiligini goruyor musunuz?
Herhangi bir konsolosluga tasiyacak(yurt disi)durumum yok onun disinda herhangi bir islem yapabilir miyim?
Tesekkurler simdiden. -
@gastroNot öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın ardından sorularınızı ilgili gruplarda sormaya özen gösterin doğru cevaplara ulaşabilmeniz için
-
@Emre-Kurtulmuş
Merhaba surec benim degil kuzenimin o yuzden tasiyamiyorum imzama.
Grup linki atabilir misiniz? -
@gastroNot daha önce sorularınızı sormuş olduğunuz dv25 aşamaları başlığına bakabilirsiniz. Daha öncede bu sorunuza cevap verilmiş orada zaten
-
@gastroNot merhaba sanmıyorum 25 k geleceğini, 8 k bile dosyasını taşıdı, current olmadan dosyanızı tasıyın, o bile güvenmiyor ankaraya , sonrasına bakarsın ev arsa ne varsa kaynak bulursunuz.
-
-
@goke98 Yeni hayatınız hayırlı olsun tebrik ederim. Benim eşim asıl talihli okul yoluyla gittiğinde konsolosluk geçici oturumla mülakat vermeyebiliyor diye biliyorum Avustralya da böyle bi sorun yok sanırım duruma göre biz de deneyebiliriz.
-
@gucarslan çok teşekkürler bize çok yardımcı oldunuz . bu forum iyi ki var
-
Guyana'da tamamladığınız süreci ve mülakat deneyiminizi merak ediyorum açıkçası paylaşmak isterseniz.
DV2024'de Güney Amerika'da süreci tamamlayan tek aktif forum kullanıcısı sizsiniz zannederim, hem de 32xxx gibi yüksek bir CN ile. Tebrikler tekrar
-
Merhabalar. Guyana maceramız hem maddi hem fiziksel çok zor oldu ama hızlanmaya başlayan trene düşmeyi göze alıp atlayacaktık yada kalacaktık. Bizde herkes gibi kazandığımızı öğrendikten sonra YouTube den ne yapmamız gerekeni araştırmaya başladık (9 sene başvurudan sonra kazandık). Orda yalmış hatırlamıyorsam Malkoç Ömer di galiba yeşil kart formu hakında söylemişti hemen üye oldum okumaya başladım. C.N ne kadar önemli olduğunu öğrendim ve bir önceki sene bizim numaraya sıra bile gelmemişti. Bir sürpriz daha asıl talihli eşim ve eşim lise mezunu değildi. Neyse süreci ben takip ettim. Her gün yeşil kart formunu takip ediyorum geçmiş postları okuyorum. Case transfer seçeneğini burda öğrendim. Amerika vizemizde vardı Schengen vizemizde numaramızın çat of olmasını bekliyorduk ve evrakları tamamlamaya çalışıyordum. Eşimin diploması olmadığı için iş yerinden mektup hazırladık. Eşim 17 yıl yurt dışında büyük ve şirkette lojistik ve depo müdürlüğü yapmıştı. İlk Amerika vizemizi de o ülkede o pozisyonda çalışırken almıştık bunu niye anlatıyorum, çünkü mülakatta oda etken oldu diye düşünüyorum (diplomasız olduğumuz için). Eşim 5 yıl Türkiye’de ihracat şirketini yönetiyor.
Neyse. Bende haziran ayından itibaren transfer mektubu göndermeye başladım. Tüm Amerika elçiliklerini katigorilere böldüm, vizesiz ülkeler kolay vize alınman ülkeler elektronik vize alınan ülkeler. Kaç ülkeye tekrar tekrar mail attım hatırlamıyorum, dünyanın hangi tarafında bakmıyorum. C.n çok büyük hep red veya cevapsız. Numaramız temuzda cat off oldu heyecandan duramıyorum tekrardan elimdeki liste ile her tarafa saldırıyorum. AOS yapmaya cesaret edemedim çünkü 1-2 dosya early feeling ile problem yaşadı, dosya süreçleri çok uzadı, bizim zamanımız çok kısıtlı idi. Transfer daha güvenli geldi. Her yerden kibarca red. Guyananın meylinde biz sadece Surinam,Fransız Guyanası ve Guyana vatandaşlarına yeterli vize dağıtımı yapabiliyoruz yazdılar bende artık alakasız olsada. Eşimin adından tabi Ben Fransız doğumlu ama Türk vatandaşıyım green cart Fransa kotasından kazandım. Ankara çok yoğun ve süreç kapanmak üzeri lütfen bizim ricamizı red etmeyin. Gibi mail attım, hemen doğum sertifikanizi yollayın dediler. Hemen yolladım. 3 hafta ses yok tekrar mail attım cevap biz sizin dosyanızı NVS den istedik. Sevinçten havalara uçuyoruz. Şimdi oraya nasıl gideceğiz? Türkiye’de elçiliği yok. Fahri konsolosluk var arıyoruz turistik vize ile hiç alakaları yor, dış işleri bakanlığıni arıyoruz elektronik vize diyor. Vize şirketlerini arıyoruz kimse çalışmamış bilgisi yok. Turistik vizenin birinde elektronik vize başvurusu yaptık 3 haftada çıkar yazıyor sistemde, bekliyoruz. Agustosta vise bulletin açıklandığından gün Guyanadan 5 eylülde randevünüz var maili aldık. Hem sevinçli hem endişeli ortada Guyana vizesi yok. O ülkeye gitmek için sarı ümma aşısı olman gerekiyormuş havaalanında aşımızı yaptırdık. Her gün vize şirketini arıyoruz haber yok. Plan B başka nasıl gidebiliriz bu arada mail ile doktor randevümüzü 27 ağustosa verdiler. Oraya Panamadan ve mayamiden uçak var. Panamada Guyana elçilik yok Mayami konsolosluk var, hemen Miyamiye uçtuk uçaktan indiğimiz konsolosluğa gittik, kapalı, bina var ama evdenmi çalışıyorlar anlamadik telefonla ulaştık bizi 1 hafta oyaladılar onu gönde bunu gönder. Artık saçmaladıklarını anladım Vaşingtondaki Guyana elçiliğine ve NewYork taki konsolosluğa mail attım Newyork vize veriyoruz randevusuz gelebiliyorsunuz dedi. Hemen Newyorka uçtuk (bu arada ben eşim iki çocuk). Konsolosluğa geldik iş saatı bitmiş rica ederek durumumuzu anlattık evrakları gösterdik (Guyanayı nerden öğrendiniz diye sordu) randevü evraklarımızı içeriye götütdü, sonra gelip ama sizin amacınız sadece bu değil demi Guyanayı gezmekte istiyorsunuz turistik amacınız da var demi dedi biz tabi tabi, şelaleyi çok merak ediyoruz dedik. Yarın sabah 11 gelin dedi, bu arada tarih 4 Eylül yarın randevümüz vardı kaçırdık. Otele geldigimizde Guyanaya mail attım ertelenmesini rica ettim. Sabah Newyor Guyana elçiliğine gittik prosedürler yapıldı form doldurduk, 2 saat bekledik vizemiz onaylandı, hemen ertesi gününe Guyana bileti aldık. Tekrar doktor randevusu aldık. 9 eylüle verdiler. Doktor raporu 5 günde hazır olur dediler. Elçiliğe randevü için mail attım 12 Eylül randevünüz var diye mail geli ama rapor hazır değil hemen doktora gittik randevü maili gösterdik rica ettik yetiştirin diye, Allah onlardan razı olsun çok yardımcı oldular 11 Eylül mesaiyi bitişine gelin hazırlıcağız dediler. Sabah 7 randevüsüna gittik (oteli 5 dakika yürüme mesafesinde tuttuk ama ülke cooook pahalı) sıra ile girdik standart uzatmayım. Evrakları teslim etmek için çağırdılar standart liste evrakları istiyor veriyoruz sıra diplomaya geldi iş yerinden mektubu uzattık bu ne dedi bizde lise tamamlamadı iş tecrübemiz var dedik kadın gençti stajyer olabilir birini çağırdı, onunla danıştı öbür kadın tarihleri hesapladı olur dedi. Bekleyin dediler 20 dakika sonra kasaya ödeme yapmaya çağırdılar, yaptık bekleyin dediler numaran, ışık yanıyor yok soyadın la sesleniyorlar. 30 dakika sonra mülakat yapılacak camın önüne çağırdılar. Yemin ettik evrakları incelemeye ve soru sormaya başladı hem bilgisayarında evrakları eşleştiriyormu bir işler yapıyordu. Bize bize hangi eyalete gideceğiniz ne iş yapacağınız bankada hesap sormadı. Büyük oğlunuz niye gelmedi dedi, mizde randevü davet mailinde Asllan gelmesin yaşı büyüdügü için maalesef vize verilmiyecek (büyük oğlum 22 yaşını doldurmuştu) adam doğum gün tarih sordu, çok az vakit ile kayıp etmiş dedi. Geldik diplomaya.
Okulu kaça kadar okudunuz?
Lise 2
Kaç yaşta çalışmaya başladınız?
16
Ne iş yaptınız?
Önce ayileme destek olmak için babamın yanında çalıştım. 19 yaşımda yurt dışına çıktım orda büyük şirkett elamanlıktan müdürlüğe kadar yükseldim 17 yıl müdür pozisyonunda çalıştım.
Adam geçmiş bilgilerimizi sistemde eşleştirdi galiba turisti vize aldığımız vakit evrakları sunmuştuk, adm cıtti çitti soru soruyor şimdiki işiniz, eski işiniz. Birden adam YES diye yüzüm değişti biz sevindik. Adam approved dedi. Çok sevindik bu kadar uğraş yorgunluk…..
Yarın saat 10 da pasaportlarınız almaya gelin dedi kâğıt verdi. Ertesi gün gittik vize basılı pasaportlarımızı ve zarflarımızı aldık ve dönüş yolu.
Bizim deneyim paylaşımımız vize mülakatından çok Guyana ulaşma paylaşımı oldu. Uzattıysam kusura bakmayın kısa tutmaya çalıştım,
Benzer Başlıklar
56
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k