@ssoydan88 eksik evrak yoksa mülakat güzel geçiyor .
ödeme yapılan yerden tutunda evrak teslimi yaptığınız ve mülakata girdiğiniz kişiler çok pozitif.
heyecanlı olduğumuzu zaten anlıyorlar. evrak teslimini beklerken yaklaşık 45 dk gibi bir süre bekledik bankoların olduğu alanda.
o alan genelde green card harici olan ; turist, öğrenci, ticari,ve diğer vize türlerini kabul ediyordu. e tabi haliyle kulak kabartıyorsunuz oraya , orada gördüğüm ; mülakatı yapan konsolosluk görevlileri baya sert .
sanki sorgu odası gibi 10 kişi kadar takip ettim mülakata giren( green card harici mülakat) 3 yada 4 kişi aldı vizeyi. diğerleri maalesef üzgün bir şekilde ayrıldılar
ama green card mülakatı olan yer, vize ödemesini yaptığımız bankonun yanında yer alan bankolardı.
oradaki konsolosluk memurları çok farklı , siyahla beyaz gibi yani
hiç telaş yapmayın , asıl talihli kim ise o önde dursun, diğerleri yarım adım arkasında veya çaprazında. zaten soruların tamamına yakınını ona soruyorlar.
ona sorulan sorulara sakın heyecan yapıp araya girmeyin ben cevaplayayım diye , kısa ve net cevaplar güzel karşılanıyor .
soru : daha önce yurtdışında yaşadınız mı?
cevap : hayır yaşamadım.
yanlış : amerikada bir arkadaşım vardı beni çağırdı ama gidemedim, aslında çok gitmek istiyordum, bilet bulamadım, yan yattı çamura battı bla bla bla ...
S-ilk evliliğiniz mi?
C-evet ilk evliliğim.
Diplomanıza bakıp ; hangi okuldan mezunsunuz ?
Fen fakültesi - biyoloji. (bu kadar)
S-ne iş yapıyorsunuz ?
C-ticaret yapıyorum- alım satım.
S-nereye gitmeyi düşünüyorsunuz ?
C-eyalet ve şehir ismi (misal: florida-orlando)
S-tanıdığınız var mı?
C-evet, akrabamız var.
S-ne iş yapıyor orada?
C-havalimanında teknik müdür. ( detaya girmenize gerek yok)
S-ne iş yapacaksınız amerika'da?
C-ticarete devam edeceğim. ( hizmet sektöründe çalışacağım - mesleğini icra edecekler için kendi mesleklerimi yapacağım, eğitim-denklik gibi belgeleri alıp vs.vs.)
S-bankada ne kadar birikiminiz var?
C- ....... kadar usd veya euro veya altın ( zaten siz cevap verirken o da; elindeki banka dökümü olan kağıda bakıyor.)
aklıma gelenler bunlar , zaten 3-5 dk sürüyor sürmüyor.
eşinizin raporunun balgam testi istedikleri için eksik olduğunu ve 8 hafta sonra size göndereceklermiş diye söyledikten sonra zaten pasaportlarla birlikte sarı kağıdı da size verip rapor çıktğında bize bunları geri göndereceksiniz diye söylüyor.
iyi geçecek inşallah , hiç telaşa gerek yok , sonu güzel olacak.
benim içime oturan şu oldu " tebrikler vizeniz onaylandı-haftaya ptt" cümlesini duyamadım ya o beni baya etkiledi.
gerçi CN'si yüksek arkadaşların uğraşlarını ve belirsizliklerini düşününce şımarıklık yapıyorsun diyorum kendi kendime.
biraz geç olacak ama alacağız inşallah vizelerimizi.
Gucarslan uğur bey'in dediği gibi ; BOL SABIR !!!