Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @asdwqq Hayırlı olsun. Amerika'daki hayatınızda şans yanınızda olsun.

• @asdwqq iyi bari sorun çıkmamış, tekrar pasaportu gönder vs. derken sıkıntıydı, çünkü süreç bitmek üzere. Onayınız hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda başarılar.

• @asdwqq Çok çok sevindim gözünüz aydın. 🙏🏼
    Amerika’ya giriş yaparken bu mailin çıktısını da mutlaka yanınızda bulundurun. Ne olur ne olmaz.

• @asdwqq Bende olsam zaman itibariyle yetişmeme riskini göze almazdım. İyi yolculuklar. Herşey gönlünüzce olsun.

• @MomisCan Aklımda, mutlaka alacağım. Hatta vizemizi değiştirirken konsolosluğa gönderdiğim mailleri ve gelen mailleri de alacağım. Belki o taraftan da bir problem olur diye 🙂 Size de yardımınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• @asdwqq gözünüz aydın

• Referenced by  ATS16 ATS16 

• Herkese merhaba arkadaşlar
    Nasıl bir süreçti bu Allah'ım dediğimiz sürecin sonuna geldik ve şükür vizemize kavuştuk.Düşe kalka ,kah ağlayarak kah gülerek kah çok çok yorularak ama hiç yılmadan devam ettik.Ki bu bizim için en önemli kamçılayıcıydı.Mülakat deneyimini paylaşan Gürol bey ve güzel ailesi ile birlikte tüm aşamaları geçtik kendisi tüm deneyimi ayrıntıları ile paylaştığı için tekrar etmek istemedim.Bu yolda emek harcayan herkesin yolu şansı bahtı açık olsun.

• @pınarcan vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşamanızda başarılar ve mutluluklar sizi bulsun. İyi şanslar.

• @ibrahimhalılll gayretini takdir ediyorum. Herşey gönlünce olsun. Bol Şanslar...

• ⭐⭐

@caakmemo üstad aklında olsun abd ofis açabiliriz illa cpa olmamız şart değil belki ortak oluruz

• Herkese merhaba. 1Eylül'de Amerika'ya girişimizi yaptık. SSN için son durum nedir diye ofise gittiğimizde 3 hafta beklemeniz gerekiyor dedi. Bir hafta sonra tekrar gidip numarayı sistemden öğrenme durumunu sorduk ve bu sefer 15 iş günü beklemeniz gerekiyor dediler. 3.hafta greencardlarımız geldi (ssn'den hala haber yok)
    17. iş günü dolduğu zaman gittiğimizde ise 30-60 gün beklemeniz lazım dediler ve bize karşı olan hal hareketleri iyi değildi.
    Forumda okuduğum kadarıyla önce ssn, daha sonra greencard geliyor. Bunu sorduğumda kişiden kişiye değişir cevabını aldık.
    Şuan 28. gündeyiz(19 iş günü oldu) greencardlar var , ssn yok.
    Başına gelen veya tavsiyesi olan varsa lütfen fikirlerinizi bekliyorum.

• @igzumi, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba. 1Eylül'de Amerika'ya girişimizi yaptık. SSN için son durum nedir diye ofise gittiğimizde 3 hafta beklemeniz gerekiyor dedi. Bir hafta sonra tekrar gidip numarayı sistemden öğrenme durumunu sorduk ve bu sefer 15 iş günü beklemeniz gerekiyor dediler. 3.hafta greencardlarımız geldi (ssn'den hala haber yok)
    17. iş günü dolduğu zaman gittiğimizde ise 30-60 gün beklemeniz lazım dediler ve bize karşı olan hal hareketleri iyi değildi.
    Forumda okuduğum kadarıyla önce ssn, daha sonra greencard geliyor. Bunu sorduğumda kişiden kişiye değişir cevabını aldık.
    Şuan 28. gündeyiz(19 iş günü oldu) greencardlar var , ssn yok.
    Başına gelen veya tavsiyesi olan varsa lütfen fikirlerinizi bekliyorum.

Konum neresi sizin acaba? Neredeki ofise gittiniz?

• ⭐⭐⭐

@igzumi hep aynı SSA ofise gidiyorsanız, farklı bir ofise de gitmenizi tavsiye ederim, ofisten ofise memurun yaklaşımı değişiklik gösteriyor. Google maps’den farklı konumlardaki SSA ofisleri bulabilirsiniz. Sabırlar diliyorum, bol şans

• @geçmiştengeleceğe California Corona'daki ofise gittik. 3 kere aynı ofise gittik hepsinde farklı görevlilerle konuşmuştuk.
    Anaheim'daki ofise gittik. Greencardınızın geldiğini söylediğiniz halde 60 gün bekleyin mi dediler gerçekten diyip çok şaşırdı memur. Sistemde herhangi bir şey başlatılmamış görünüyor, Birth Certificate getirin buradan başlatalım, 5-7 gün içinde gelir dediler.
    (Corona'daki görevliler 2 tane ssn olma muhabbetinden bahsetmişti. Biz buradan başlatırsak ve göçmenlik dairesi de başlatırsa 2 tane ssn olur sıkıntı olur vs dediler. Anaheim'daki kadın herhangi bir şey söylemedi iki tane olmasıyla ilgili. Greencard geldiği için dememiş olabilir diye düşünüyorum)
    Orijinal Birth Certificate getirmen lazım demişti. Türkiye'de böyle bir şey kullanmıyoruz dedik. Doğum tarihine bakıp doğrulamam gerekiyor, o tarz bir doğum belgesi demişti. Birth Certificate için Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği götürmeyi düşünüyorum. Tercüman ile İngilizceye çevirmeli miyim?

• @igzumi Yeni tip TC kmlik kartlarınızı götürebilirsiniz. İngilizceleri de yazıyor dolayısıyla ispat edebilirsiniz diye düşünüyorum. ABD ye J1 vizesi ile gittiğim yılda bana da 2.5 ayda gelmişti. Kolay gelsin

• @igzumi, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@geçmiştengeleceğe California Corona'daki ofise gittik. 3 kere aynı ofise gittik hepsinde farklı görevlilerle konuşmuştuk.
    Anaheim'daki ofise gittik. Greencardınızın geldiğini söylediğiniz halde 60 gün bekleyin mi dediler gerçekten diyip çok şaşırdı memur. Sistemde herhangi bir şey başlatılmamış görünüyor, Birth Certificate getirin buradan başlatalım, 5-7 gün içinde gelir dediler.
    (Corona'daki görevliler 2 tane ssn olma muhabbetinden bahsetmişti. Biz buradan başlatırsak ve göçmenlik dairesi de başlatırsa 2 tane ssn olur sıkıntı olur vs dediler. Anaheim'daki kadın herhangi bir şey söylemedi iki tane olmasıyla ilgili. Greencard geldiği için dememiş olabilir diye düşünüyorum)
    Orijinal Birth Certificate getirmen lazım demişti. Türkiye'de böyle bir şey kullanmıyoruz dedik. Doğum tarihine bakıp doğrulamam gerekiyor, o tarz bir doğum belgesi demişti. Birth Certificate için Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği götürmeyi düşünüyorum. Tercüman ile İngilizceye çevirmeli miyim?

Merhaba, ne yazik ki isini bilmeyen insanlar her yerde var. Normalde SSN’in siz hicbir aksiyon almadan size gelmesi gerekiyor ancak bazen gelmeyebiliyor. 3 hafta icinde SSN numarasinda dublikasyon olmasin diye yeni basvuru yapmamak daha dogru, bu sure gectikten sonra sizin yaptiginiz gibi yeni bir SSN basvurusu yapmak dogru.

Birth Certificate istemesi de sacma olmus GC ve pasaportla islemlerinizi halletmesi gerekiyordu. Isterseniz baska bir memur deneyin, isterseniz de Ingilizce tercume ettirin, edevletten aliniyormu tam hatirlamiyorum ama Formul A belgesi alabilirseniz, o belge cok dilli ve dogum belgesi yerine geciyor.

• Herkese selamlar biraz geçte olsa buraya ikinci bir mülakat deneyimi paylaşmak nasip oldu Daha önce ben ve oğlum Filipinler'de mülakata girip vizelerimizi almış eşim balgam testine kaldığı için Filipinler'de vizesini alamadan Türkiye'ye dönmüştük. O gün psikolojik olarak baya yıprandığımız bir gündü çünkü eşime 30 Eylül'e kadar vize alamazsam yanıma almam belki 3-4 yıl sürecekti ve bu süreçte oğlumla Amerika'da tek başıma hayata tutunmaya çalışacaktım. Forumdaki durumu gören arkadaşlardan bazıları sağ olsun bana başka ülkeye dosya taşıma gibi çözüm yolları sundular sonuçta yeni bir ülke yeni bir sağlık muayenesi olacaktı ve bir şansımız daha vardı. Fakat süre çok kısıtlıydı ve bizim artık başka ülkeye gidecek kadar maddi durumumuz yoktu Filipinler'e 3 kişi gelip orada 15 gün kalmak bizi maddi açıdan yormuştu o yüzden bunları değerlendiremedik. Her şey sayın @gucarslan beyin yazdığım postun altına onunla iletişime geçmem gerektiği yazısıyla değişti bana hemen ilk iş unganlardan mülakat tarihine 15 Eylül'ü geçmeyen bir tarih yazarak randevu almam gerektiğini söyledi bende hemen unganların sitesine girip randevu oluşturmaya çalıştım fakat tüm günler doluydu en erken 16 Eylül'e randevu bulup oda belki biter diye hemen alıp sayın @gucarslan beye bu tarihe alabildiğimi anlatan bir mesaj yazdım. Cevabı bizi daha da umutlandırmıştı ''imkansız diye bir şey yoktur gerçekten de öyle oldu imkansız diye düşündüğümüz şey sonunda vize ile sonuçlandı. Unganlar randevusu alındıktan sonra Ankara Konsolosluğunun mail adresine ve sitelerindeki iletişim formuna 3 gün arayla salı ve cuma günleri aralıksız durumu anlatan mail attım (mail içeriğine benim ve oğlumun vizelerimizi aldığımızı eşimin bizimle birlikte mülakata katılamadığını oğlumun yaşının küçük olduğunu ve annesinden uzun süre ayrı kalsın istemediğimi yazdım) tabi bunları hep @gucarslan beye sorup onay alarak yaptım. 23 Ağustos'tan 4 Eylül'e kadar 3 günde bir hep aynı maili atıp formu doldurdum. 4 Eylül'den sonra 11 Eylül'e kadar hafta içi her gün mail atmaya ve formu doldurmaya başladım bu sefer hem benim hemde eşimin mail adreslerini kullanarak. Sonunda 12 Eylül'de bir mail geldi dosyanızı Filipinler'den talep ettik diye maili hemen @gucarslan beye attım hemen cevap verdi sağ olsun ''Bu iş bitmiştir vizeniz hayırlı olsun'' sonra bana o gelen mesaja nasıl cevap vermem gerektiğini yazan bir ileti yazdı onu konsolosluğa yolladım ve 18 Eylül'e mülakat verdiler. Bu arada burada ki sağlık muayenesinde eşim ile ilgili hiç sorun olmadı ne akciğerinde leke var dediler nede başka bir şey sağlık raporunu bir gün sonra sorunsuz teslim aldı. Mülakat konusunda endişelerimiz vardı çünkü maddi birikim olarak gösterecek paramız kalmamıştı arabamız henüz satılmamıştı ama zannettiğimiz gibi olmadı eşimden ana talihli ben olup vizemi aldığım için doğru düzgün belge bile talep etmediler. Sadece adli sicil kaydı, Evlilik cüzdanı aslı ve yazılı sayfalarının fotokopisi ve Nüfus kayıt örneğini aldılar. Ben yine de istenebilecek evrakları hazırlamıştım ama sormamışlar bile sadece tek sorunu vize basım ücreti olan 330 doları öderken yaşadık daha önceki deneyimlerden kartla ödeme yapılabileceğini okuduğum için eşime 3 adet kredi kartı vermiştim herhangi bir sorun olur belki diye fakat benim kartlarımda isim soy isim yazmadığı için kabul etmeyip TL yada Dolar olarak ödeyebilmesi için yarım saat süresi olan bir giriş kağıdı verip dışarıya yollamışlar. Allahtan dışarıda bir Akbank atm'si vardı oradan hemen hallettik. Böylece eşime de vizesini sorunsuz almış olduk. Bu süreçte yanımda olan herkese deneyimini ve yardımlarını esirgemeyen tüm forum yöneticilerine ve forumdaşlara çok teşekkür ederim. @gucarslan beye ise ayrıca çok teşekkür ederim. Evde her gün mutlaka kendisini anıp teşekkür ediyoruz. Sağlıcakla kalın.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker kısacık iletide 5 kere adım geçince dedim heralde bi' şey yaptım 🙂

işin şakası, en çok ben sevindim vizenisi almanıza.
    abd'de size ve ailenize bol şans diliyorum. yolunuz da bahtınız da açık olsun..

• @Caner-Urker tekrar tebrikler, Amerika yolunuz açık olsun.

• @gucarslan Sizin adınızı ileti dışında da bol bol anıyoruz 🙂 yaptıklarınız için minnettarız. Tekrardan çok teşekkür ederiz @gucarslan bey.

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 516
  • 190
  • 49
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.6k

| | | |