Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@cokuzgunadam
Haklisiniz, maalesef Turkiye’de mulakati olan o kadar az kisi var ki sizlerin gormuyor olmasi normal. Excel listelerini kontrol edebilirsiniz, genelde olumsuz sonuclanan deneyimleri kisiler paylasmiyorlar dogal olarak, onlara da hak veriyorum. Sizin ozelenizde red alacaginizi dusundugunuz bir durum mu var?
arkadaşlar umut var mı dosyayı ankaradan taşımaya çalışayım mı 2025 CN 108XX
@Fatihk-0 kesinlikle ülkeler arası ikili çıkarlar çok önemli bence bende dosya taşıma sürecinde ilişkilerin kötü olduğu Türkleri sevmeyen ülkeleri en sona bırakacağım
@Hope-Breaker merhaba Frankfurt konsolosluğuna götürdüğünü evrakların listesini benimle paylaşır mısınız ve ayrıca oturum 6aylık kağıt olarakmı aldınız yoksa kart olarakmı Almanya için söylüyorum ve ayrıca oturum kimliğinizi istedilermi yoksa belediyeden oturduğunuz dair bir evrak çıkarıp onumu beyan ettiniz.
@mnamiz merhaba sağlık işlemlerini Bakü‘de yaptık ancak bildiğim kadarıyla Tiflis’de de yapılabiliyor ama tecrübem yok bu konuda. Randevuya iki gün kala Tiflis‘e varmıştık.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
sevgiyle kalın..
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
Merhaba
Biz bugün pasaportlarımızı aldık... Forumda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum özellikle @gucarslan beye.
Biraz stresli biraz anksiyeteli bol beklemeli adeta sabır testine tabi tutulduğumuz bir dönemdi
Texas/Dallas tarafına gitmeyi düşünen aileler var ise danışmak destek olmak için iletişimde olursak sevinirim
@fatma-parlak hayırlı olsun her vize onayinda bizlerde seviniyoruz. Yeni hayatınızda sağlık mutluluk diliyorum
@fatma-parlak Tebrikler yeni hayatinizda basarilar
@cemal1153 çok teşekkürler sağolun
aynı güzel dileklerle darısı başınıza...
@metinbeci çok teşekkürler sağolun
@fatma-parlak çok teşekkür ederim.
Merhaba
Bu gün Guyana’ da vizemiz onaylandı. Çok stresli ve maddi, fiziksel yıpratıcı süreç oldu ama sonuç çok şükür olumlu. Yarın pasaportlarımız verilecek. Kendimizi toparlayıp müsait olduğumda detaylı yazarım. Yeşil kart formda emeği geçen herkese form yöneticilerine çok teşekkür ederim
@fatma-parlak Biz de Houston düşünüyoruz eğer sıkıntısız gelecek olursak ailecek tanışmak isteriz hepimizin ilk zamanlarda birbirimize destek olmamız gerekecek. Yolunuz açık olsun inşallah her şey istediğiniz den de güzel olur
@asdwqq çok teşekkür ederim sizin de yolunuz açık olsun kolaylıklar ve bol şans diliyorum...
@fatma-parlak tebrikler yeni hayatınızda başarılar
@dehaningizemi çok teşekkür ederim sağolun
Arkadaşlar durumu güncellemek isterim aynı süreci yaşayan olursa bilgisi olması açısından.
Ben ve kızım issued olmuştuk pasaportları az önce teslim aldım. Eşim AP idi onun durumu da az önce issued oldu inşallah Pazartesi onun da pasaportunu alacağız.
Yalnız şöyle bir durum var. Benim DV başvurusu yaptığım pasaportum ile ABD turist vizemin olduğu pasaportum farklı. Mülakat sırasında turist vizesini iptal etmeleri için ABD turist vizesi olan pasaportumu da görevliye verdim.
Az önce pasaportları teslim aldım ve DV sürecinde kullandığım pasaporta değil ABD turist vizesinin olduğu diğer pasaportuma göçmen vizesi basılmış.
Sizce bu problem olur mu? Yoksa önemli olan herhangi bir pasaportta bu vizenin basılı olması mı?
@asdwqq ABD göçmen vizenin (DV) basılı olduğu pasaport defterinin geçerliliği devam ediyor mu? Göçmen vize üzerinde yazan pasaport no ile basıldığı pasaport defterinin numarası birbirini tutuyor mu? Hayırlı olsun
@ATS16 Şimdi kontrol ettim vize numarası ile vize basılan pasaportun numarası farklı
Her iki pasaportun da süresi var en az 3 yıl ama sanırım bu bir problem ve benim başıma gelmesine nedense hiç şaşırmadım ️️️
Merhaba arkadaşlar, size çok önemli bir sorum olacaktı.
Benim case numberım 8X ve kcc’ye mail atarak mülakat günümün 9Ekimde olduğunu öğrendim ancak 2nl maili halen gelmedi. Ve ben Green card çıktıktan sonra evlendim ama mülakat tarihim daha gerilere düşmesin diye daha ds260 formumda vs değişiklik yapmadım. Sizce hata mı yapıyorum, bilgisi, deneyimi olan varsa bana yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim hepinize, iyi forumlar
@cemal1153 Bunun kararı size ait. Ben yaşadığımı paylaştım. Ona göre değerlendirip karar verirsiniz.
@asdwqq Visa Navigator’de vizemde hata var diye bir seçenek var orada kargo ile pasaportu, evrakları ve durum ile alakalı açıklama yazıp göndermem gerektiği yazıyor. Şu an evrakları kargo ile büyükelçilik adresine gönderiyorum. Sanırım eksik evrak gönderimi prosedüründeki PTT AIS portalını kullanmama gerek yok. Çünkü navigatorde PTT veya benzeri bir kurye ile kargolayınız yazıyor.
Umarım yanlış bir iş yapmıyorumdur.
@asdwqq vize numarası ile vize basılan pasaportun numarası farklı olması nedeniyle kişisel tavsiyem taranmış kopyalarını [email protected] veya navigator üzerinden konsolosluk ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim ileride farklı sorunlar ile karşılaşmamak adına. @gucarslan veya tecrübeli yöneticilerin/kullanıcıların yorumunu da almak yararlı olabilir...
@asdwqq iyice öğrenin hata yapmayın zaman varsa
@ATS16 mail attım ancak cevap gelmedi zaman kaybı yaşayıp sürecin sonunda sıkıntıya düşmemek için kargo ile evrakları gönderdim.
Visa Navigator’de vizemde hata var diye bir seçenek var orada kargo ile pasaportu, evrakları ve durum ile alakalı açıklama yazıp göndermem gerektiği yazıyor.
Sanıyorum en fazla evrakları kabul etmeyip bana geri gönderirler aksi bir durumda