Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Yaman-0 hayırlı olsun vizeniz.

• @asdwqq Hayırlı olsun vizeniz.

• ⭐⭐⭐

@misha90 tebrikler, sorunsuz geçmiş olması sevindirici. Bundan sonraki süreçte gönülden başarılar ve bol şans...

• @misha90 tebrik ederim. Yeni yaşamınızda başarı ve mutluluklar dilerim

• @misha90 Tebrik ederim hocam ^^ Azmin sonu selamettir. Sonuna kadar hak ettiniz. Arkadaşlığımızı orada da sürdürmek dileğiyle ^^

• @EzgiLera Teşekkürler Ezgi Hanım hatırlatma ve farkındalık için çok aktif değildim.Oluşturdum.

• @MuratA-0 Çok teşekkürler sizlere de başarılar yolunuz açık olsun orada.

• @ATS16 Teşekkürler abi desteğin için. Sizinki de oralarda katlanarak devam etsin 🙂

• @siraç Çok sağolun umarım bizim çektiğimiz psikolojik göçüşlere uğramadan siz de kolayca alırsınız vizenizi 🙏

• @Demayfo Umarım Deniz. Aynı eyalete düşersek tadından yenmez ahahahaha

• This post is deleted!

• @cemal1153 @Yaman-0 çok değil bir kaç sayfa önce 2024 mülakat deneyimlerinde sayın @gucarslan, bu konudaki endişenizi cevaplamıştı.

@gucarslan, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@MuratA-0 & @copataxi

forumu okumadığınız için oluyor bu endişeler.
    forumu okusanız hiçbir sorun kalmaz aslında.

neden öyle göründüğünü size detaylıca anlatmıştım ilgili iletide.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/240589

vizeniz hayırlı olsun, abd'de bol şans.

• @cemal1153 merhaba evet bugün onaylandı.Kızımın vizesini bekliyordum cevaplamak için

• Arkadaşlar, dün vize onayı gerçekleşmişti. Bugün vizenin basıldığını gördüm. Siz de aşağıdaki adresten kontrol edebilirsiniz. https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV

• @fatma-parlak hayırlı olsun tebrikler

• @misha90 Tebrik ederim. Yeni hayatınızın size beklediklerinizden fazlasını vermesi dileğiyle ✌🏻

• @misha90 tebrik ederim kardeşim. ABD’de görüşmek üzere.. Öncesinde Antep’e bekliyorum ☺☺

• @Alice-0 Ben de dün girdim mülakata ve onay aldım ama henüz 'Administrative Processing' olarak görünüyor. Dünden beri 8-10 defa baktım henüz değişmedi. İnşallah yarın değişmesini hatta pasaportların kargoya verilmesini bekliyorum.

• @asdwqq
    Bizim mülakat 9 Eylül’deydi. Parmak izi için 10 Eylül’de sabah 8’de tekrar gitmiştik. Bugün öğleden sonra da Pasaportlar postaya verilmiş.

• Herkese merhabalar, 06.10.2024 (Cuma) günü Unganlarda girdiğim sağlık muayenesi ve 10.10.2024 (Salı) günü Ankara'da girdiğim mülakat deneyimimi paylaşmayı bu foruma bir borç bilirim.

Öncelikle herkese karşılık beklemeden hiç tanımadığı insanlara elinden geldiğince yardım etmeye çalıştığı için teşekkür ederim.

Ben ilk başvuruda kazanmış birine göre az çok sürece hakimdim. Yani nasıl başvuru yapılır, sonuç nasıl öğrenilir, sonraki süreçler nedir vs. İşim gereği de sık sık yurt dışına seyahat ettiğimden vize görüşmesi için aşağı yukarı hangi evraklar gereklidir biliyordum. Ancak bu forum sayesinde bilgi sahibi olan birinin bile bilmediği çok şey olduğunu püf noktaların ne olduğunu öğrendim. Bu yüzden de forum kurucularına ve adminlere teşekkür ederim.

06.10.2024 (Cuma)Unganlar Sağlık Muayenesi
    Sabah 10:30’da olan muayene için kliniğe ben eşim ve 2,5 yaşındaki kızım birlikte giriş yaptık ve hemen kaydımızı yaptırdık.
    Standart prosedür olan Düzen Lab. İşlemlerimizi hallettikten sonra tekrar Unganlara geldik ve 1 saat sonra muayene olacağımızı söylediler.

1 saat sonra muayene için geldik ve ilk olarak beni çağırdılar. Muayene eden kadın doktorun ismini bilmiyorum ancak oldukça asık suratlı, aceleci ve umursamazdı.
    Sırayla standart soruları sordu ve aşıları yaptı. Alkol kullanıp kullanmadığımı sordu bende arada kullandığımı söyledim. Bunun üzerine alkollü araç kullanıp kullanmadığımı sordu bende nedense dürüst davranmak istedim ve 2019 senesinde böyle bir şey yaşadığımı söyledim. Bunun üzerine bir şey söylemeden işine devam etti ve işini bitirip odadan çıkarken beni psikoloğa yönlendireceğini söyledi.

Çok şaşırdım çünkü üstünden 5 yıldan fazla zaman geçmişti ve çok düşük promil ile olayın gerçekleştiğini hatta alkolü de ayda yılda bir tüketmeme rağmen tamamen şanssızlıktan başıma geldiğini de laf arasında söylemiştim.

Velhasıl ben dışarı çıktım sonrasında eşim ve kızım sorunsuz şekilde muayenelerini oldular.
    En son benden 3 kişi için toplam ödeme alındı ve saat 17:00’da psikolog ile görüşme yapmak için tekrar gelmemi ve ekstra kan ve idrar tahlili vermemi istediler. Bu tahlilleri de verdim ve binadan ayrıldım.

Saat 16:50’de geri gittim ve psikolog ile 20 dakikaya yakın bir görüşme gerçekleştirdim Sanıyorum psikolog ilk 3 dk sonrası raporu olumlu yazacağını fark etti ancak prosedür gereği sorular sormaya devam etti.

Psikolog ile görüşme bittikten sonra bugün 06.09.2024 (Cuma) ve benim mülakatım 10.09.2024 (Salı) rapor yetişir mi çünkü 16 aydır bu günü bekliyorum ve artık daha fazla stres yaşamak istemiyorum dedim. Raporun hazır olduğunu sadece ekstra kan ve idrar tahlili sonuçlarını bekleyeceğini daha sonra onların sonucuna göre raporu Unganlara göndereceğini söyledi. Teşekkür edip görüşmeyi sonlandırdık.

Unganlardan ayrılırken sekreter hanıma da aynı kaygımı dile getirdim 09.09.2024 (Pazartesi) raporun yetişmesinin biraz zor olduğunu ellerinden geleni yapacaklarını en kötü ihtimalle mülakattan sonra sağlık raporumu konsolosluğa gönderebileceğimi söyledi.

09.09.2024 (Pazartesi) saat 14:00 gibi raporu sormak ve açıkçası konuyu takip ettiğimi bilmelerini sağlamak hatta biraz hızlandırmak için Unganlara gittim ancak henüz hazır olmadığını hazır olunca beni arayacaklarını söylediler. Ancak ben kendilerine telefon beklemeden saat 17:00’da tekrar geleceğimi ve yapabilecekleri bir şey varsa yapmalarını rica ederek oradan ayrıldım.

Saat 17:00’da tekrardan gittim ve hiç beklemediğim halde raporum hazırdı. Bir rahatlama ve sevinçle teşekkür edip ayrıldım. Vizeyi almışçasına mutluydum çünkü sürecin zor kısmının mülakat değil sağlık muayenesi olduğunu düşünenlerdenim. (En azından benim gibi sabıka kaydı, boşanma, maddi sıkıntı vs vs gibi mülakatı etkileyecek durumu olmayan biri için)

10.09.2024 (Salı) Mülakat
    Saat 09:00’da olan randevumuz için ufak bir trafik kazası da yaşadıktan sonra saat 08:30 gibi konsolosluğun avlusundaydık.
    Kızımız küçük olduğundan ve gribal bir rahatsızlık yaşadığından bize öncelik vermelerini rica ettik. Yardımcı oldular ve içeri erken aldılar.
    İçeri girdikten sonra giriş kaydımızı yapan çok güler yüzlü genç erkek personel kızımızın çok öksürdüğünü ve hafif ateşi olduğunu görünce ‘Yardımcı olmamı ister misiniz?’ der gibi baktı ve biz de yardımcı olup olamayacağını sorduk. Sağ olsun hemen 1-2 kişiyle görüştü ve biz ödemeyi yapana kadar ayarlamaları yapıp bizi 5 dk içinde evrak teslimi için yönlendirdi.

Burada evraklarımızı alan kadın arkadaşta inanılmaz güler yüzlü ve ilgiliydi. Kızımız için birkaç doğal macun önerisi ve bir doktor önerisi bile verdi 🙂
    Evrak teslimini yaptığımız arkadaş birkaç evrakı eksik istedi bunları ben hatırlattım, en sonda da önemli bir evrakı atlamamak için fazladan getirdiğim tüm evraklar için ihtiyacı olup olmadığını sorma gereği hissettim ve hiçbirini almadı.

Daha sonra mülakat için beklemeye başladık ve yaklaşık 10-15 dakika beklemenin ardından numaramız yandı ve mülakat için bankoya yöneldik. Seyrek saçlı fit beyaz bir Amerikalı bey ile mülakata başladık.

Mülakatı Türkçe yapmak istememe rağmen İngilizce bildiğini düşünüyorum o yüzden İngilizce yapalım deyince ikiletmedim ve mülakatı İngilizce olarak yaptık.

Parmak izi, standart sorular, kızımız ile şakalaşmalar vs derken 2 dakikalık görüşmenin sonunda Türkçe olarak ‘Vizenizi onaylıyorum 1 hafta sonra PTT’den pasaportları alabilirsiniz’ dedi.
    Amerika’ya gitmeye benim kadar hevesli olmayan hatta istemeyen eşim benim aylardır yaşadığım strese şahit olduğundan mıdır bilmiyorum heyecanlı ve hafif yüksek sesle ‘Ayyy teşekkürlerrr’ dedi ve konsolosluk görevlisi ile birbirimize bakıp gülüştük. Sonra da konsolosluktan ayrıldık.

Herkese tekrardan bu foruma verdiği karşılıksız destek için teşekkür ederiz.
    Amerika’ya gidene kadar hatta gittikten sonra bile buradaki bilgilerden faydalanacağımdan hiç şüphem yok. Sadece sık sık ziyaret ettiğim konu başlığı değişecek hepsi o kadar 🙂
    Bekleyen isteyen herkesin hayaline kavuşması dileğiyle….

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |