@eciskoec evet tugce hanım için ankara adına cevap vermiştim ve keza öyle oldu
-
@cokuzgunadam, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@ugursway peki Türkiye’de mülakatı olup da ret yiyen gördünüz mü? Ben baya araştırdım denk gelemedim.
Evet var. 2023 ve 2024 excel tablolarına bakın. İsminin satırı kırmızı olan ve ret yazanların isimlerini forumda arayın. Deneyimlerini yazanlar oldu.
-
@ismail-Tardu Numaranız aktif(current) olduğu için artık KCC aracılığı ile dosya taşıma yapamazsınız. Dosyanızı taşımak istediğiniz konsolosluk ile iletişime geçip yapmanız gerekiyor.
Daha doğru bilgi almak için bu başlığın ilk iletisinden okumaya başlamanızı tavsiye ederim. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
-
arkadaşlar umut var mı dosyayı ankaradan taşımaya çalışayım mı 2025 CN 108XX
-
@Fatihk-0 kesinlikle ülkeler arası ikili çıkarlar çok önemli bence bende dosya taşıma sürecinde ilişkilerin kötü olduğu Türkleri sevmeyen ülkeleri en sona bırakacağım
-
@Hope-Breaker merhaba Frankfurt konsolosluğuna götürdüğünü evrakların listesini benimle paylaşır mısınız ve ayrıca oturum 6aylık kağıt olarakmı aldınız yoksa kart olarakmı Almanya için söylüyorum ve ayrıca oturum kimliğinizi istedilermi yoksa belediyeden oturduğunuz dair bir evrak çıkarıp onumu beyan ettiniz.
-
@mnamiz merhaba sağlık işlemlerini Bakü‘de yaptık ancak bildiğim kadarıyla Tiflis’de de yapılabiliyor ama tecrübem yok bu konuda. Randevuya iki gün kala Tiflis‘e varmıştık.
-
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
-
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
Selamlar sevgili forum dostları, vizemiz an itibariyle onaylandı, bir hafta sonra ptt. Mülakat deneyimini en kısa zamanda aktaracağım. İyi ki varsınız…
-
Arkadaşlar herkese merhaba.
Öncelikle forumda her yazılana anında cevap veren özellikle sayın @gucarslan, @deebee @EzgiLera ve nice tecrübeli arkadaşlara yeşilkartforum yöneticilerine ve kullanıcılarına teşekkürü borç bilirim. Bu aşamaya sizlerin sayesinde yalnızca okuyarak geldim. Daha önce SAĞLIK MUAYENESİ TECRÜBEMİ aktarmıştım, şimdi sıra mülakat deneyimimde.
Mülakat Deneyimi
04.09.2024 tarihinde saat 08:00 da ANKARA’da mülakata girdim. Daha önce bahsettiğim gibi diğer deneyimlerde okumadığım ayrıntılardan da bahsetmek isterim. İşine yarayan olur belki. Esenboğa Havalimanına indikten sonra 442 numaralı belediye (EGO) otobüsü ile KIZILAY meydana geldim. Otobüs 06:20 de hareket ediyor, çıkışta hemen HAVAŞ ve ANKARA AIR otobüslerinin bir yan caddesinde. Nakit 75TL, kartla 83 TL. Meydan 40-45 dk sürüyor sonrasında ise metro ile SÖĞÜTÖZÜ (A) çıkışından çıkıp, dümdüz 200 mt ileride ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİNİ göreceksiniz. İçeriye yalnızca dosyalarınız, küçük para cüzdanınız alınıyor. Akıllı saat, telefon, çanta vb gibi şeyler alınmıyor. Konsolosluk karşısında hemen EMANETÇİ var. Yalnızca telefon 100TL, küçük çanta 200, büyüğü ise 300 TL. Market sahibi güvenilir gibi. Herkes bu beyefendiye bırakıyor zaten. Size eşyalarınızı koyduğu kutunun anahtarını veriyor, o şekilde girebilirsiniz içeri.
Şimdi gelelim sıra olayına. Sıra YOK arkadaşlar. İnsanlar kendilerince bir sıra oluşturuyor ama kimsenin umrunda değil gibi hissettim ben ve rahatsız oldum açıkçası. 2 tane aracı kişi vardı iranlılarla ilgilenen, onlar 10-15 kişilik gruplarla gelip en erken rand (07:45) bizim diyip en öne geçmeye çalıştılar. Polis korkulukları kaldırdıktan sonra, herkes hurra içeri giriyor ve pasaport teslimi için asıl sıraya burada giriyorsunuz. Artık sırada nerede olacağınız sizin meziyetinize kalmış. Bu ekstra bilgiden de sonra, sizden metal çekmecenin kapağını kaldırıp, YALNIZCA güncel pasaportunuzu koymanızı istiyorlar. Sonra isim okuyarak içeri davet ediliyorsunuz. Güvenlik kontrolünden sonra bankoya pasaportunuzu veriyorsunuz ve size bir kağıt veriyorlar, checklist gibi. Oradan evrak sıralamanızı yapmanızı istiyorlar. Sonra ödeme için isminiz okunuyor. 330 dolar ödeme yapıyorsunuz. Tam para gitmenizde fayda var. Bazıları kredi kartı ile ödemek istedi, kasiyerdeki beyefendi bir hatalar yaptı vs birşeyler oldu, aile beklemek zorunda kaldı. Kartla alakalı bir sorun yok, evet ödeme yapabilirsiniz ama ben sürecimin daha akıcı olmasını istiyorum derseniz 330 dolar hazır gelmelisiniz. Sonra size numara vericekler ve ilk evrak teslimini burada yapıyorsunuz. Yine bir sıralamaya göre evraklarınız isteniyor, size tavsiyem siz de kendi kontrolünüzü yapın. Az kalsın benden medical exam dosyasını almayı unutacaktı görevli, ben hatırlattım. Boşuna git gel yapmayın yada süreciniz uzamasın. Gelelim hangi evraklar istendiği konusuna:
-Tüm Aile ve olaylar seçilecek şekilde Nüfus Kayıt Örneği (E-devletten-Türkçe)
-Arşiv kayıtlı Adli Sicil Belgesi (edevlet-zaten site Ingilizce veriyor)
-Son diplomanız ve fotokopisi. (Çeviri yaptırtmamıştım elimde ingilizce diploma eki vardı ona güveniyordum ama zaten istemedi)
-Askerlik belgesi (edevlet-türkçe)
-Varsa Mahkeme kayıtları(apostil yaptırdım, noter onaylı İngilizce çevirttim- belki bu şekilde istedi oyüzden sormadı, belki de sadece çeviri yaptırsam yeterli de olabilirdi-bilemiyorum-bu evrak hakkında yorum yapmadı)
-2 adet 5x5 fotoğraf
-daha önce herhangi bir ABD vizeniz olan pasaport (güncel vizeleri iptal ediyorlar bu arada)
-güncel kullanacağınız pasaport
-AIS kaydı olup olmadığını sordu sadece, kağıdı istemedi.
-finansal dökümanlar: banka hesap dökümü -tek banka-(yine forumdan bir arkadaştan gördüğüm kadarıyla excel tablosu yaptım. İşte şu hesapta bu kadar var, ev şu kadar, araç bu kadar ve bunların USD karşılıkları ile birlikte en aşağıda TL ve dolar toplam karşılıkları) Bu arada hesapta TL gösterdim, dolar göstermedim.
-ekstra olarak ise tapu,ruhsat,araç değerini gösterir belge verdim.
-ingilizce öğretmeniyim ama yine de heyecan vs olur diye mülakatı Türkçe yapmak istediğimi belirttim.Sonra aynı sıra numarası ile tekrar sıra bekledim ve asıl mülakat burada gerçekleşti.
-Tercüman geldi, sağ elimi kaldırdım hızlıca yemin ettim
-ilk önce sol 4 parmak, sonra sağ, sonra da her iki baş parmak izleri alındı ve teslim ettiğim evrakları kontrol etti.
-Nerede kalacağımı, adres aynı mı kalsın diye sordu (şimdilik arkadaşımda sonra kendi düzenimi kuracağım dedim)
-Çalışacak mıyım hemen gider gitmez, yoksa arkadaşımda mı kalacağımı sordu. (Önce düzen sonra iş diye tekrar ettim)
-Vizeniz onaylandı, 5 gün sonra PTT dedi.
-2 pasaportum vardı, güncel olan sizde kalsın, eski vizeli olanı geri alabilir miyim diye sordum, halihazırdaki ABD vizelerimi iptal edip geri verdi.EKSTRA NOTLAR (İSTENMEYEN BELGELER)
Bu belgeler benden istenmedi, sizden de kesinlikle istenmeyecek anlamına gelir mi bilemiyorum karar sizin.
-Polonya’da 1 yıl içinde 2 sefer 6 ay + 6 ay ERASMUS yaptım ve Adli Sicil Kaydı almıştım, Lehçeden de ingilizceye çevirtmiştim ama istemedi. Bana Bankodaki beyefendinin söylediği, TEK GİDİŞ VE 12 AY OLMASI GEREK dedi. Oyüzden bilginize.
-Formül A belgesini istemedi
-Tarihçeli yerleşim yeri yada ikametgahın belirtildiği hiç bir evrağı istemedi
-e devletten Mezun belgesini istemedi( çünkü diploma orijinali ve kopyası yanımdaydı ve yeterli dedi
-DS260 formunu yada confirmation page i istemedi
-ais kaydı belgesini istemediElimden geldiğince aklımda olan ve tecrübe ettiğim bilgileri aktarmaya çalıştım. Sorusu olan var ise buradakilerin haricinde, eğer yazmayı unuttuğum birşey ise seve seve aklıma gelir ve cevaplayabilirim umarım, yoksa da yorumlarda buluşuruz Darısı isteyen herkesin başına. Ülkeye giriş, oradaki hayat tercübeleri hakkında deneyimlerimi aktarıyor olacağım. Kalın sağlıcakla.
-
@airman hayırlı uğurlu olsun. Tek sormak istediğim mahkeme kayıtları demişsiniz ya o en son çıkan mahkeme kararı ve tercümesi mi acaba ?
teşekkürler -
Sanırım uzun süreç bugün mutlu bir şekilde sona erdi.
Mülakata bugün Ankara'da girdim. Mülakatın en sinir bozucu tarafı ise içeriye girene kadar olan kısımdı. Pek bir bilgilendirme olmadığından dolayı tabiri caiz ise kulaktan kulağa iletimle hangi saattler konsolosluğa giriyor diye duyuyorduk. Biraz bekledikten ve saat yaklaştıktan sonra içeri girebildim.
Sonrasında ilk olarak içeri girdiğimde belgeleri almadılar. Para ödemek için biraz bekledik. Para ödedikten sonra belgeler için sıra geldi.
Benden pasport, diplomalar, askerlik belgesi, mali dokümanlar, arşivli sicil belgesi, fotoğraf, nüfus kayıt örneği, ve sağlık raporu alındı. Diplama hariç fotokopileri istenmedi nedense. Sadece diplomanın fotokopisi kullanıldı. Ds260 confirmation sayfasi, PTT kargo bilgileri, süresi bitmiş ABD vizeleri olan pasaportlar istenmedi. Evli olup olmadığım soruldu. Başka ülkede yaşayıp yaşamadığımi sordu. Ben de ABD'de yaşadığımı belirttim. İngilizce mi Türkçe mi mülakat istersiniz diye soruldu. Ben Türkçe tercih ederim, ancak ingilizce de yapabilirim dedim. Belge alan görevli mülakatı yapan kişiyle karar verirsiniz dedi
Belgeleri verdikten sonra mulakat sıramı bekledim. Mülakatı ingilizce yaptık. Mülakatta Amerika'da yapmış olduğum yüksek lisansin etkisiyle de olsa gerek pek fazla soru sorulmadı. Sadece tek kişi mi olduğum, daha önce hangi vize türüne sahip olduğum,nerede yaşayacağım, ne iş yapacağımı sordu. Bunlara cevap verdim. Vizenizi onaylıyorum diyerek bitti. Bankada yarısı lira, yarısı dolar olmak üzere yaklaşık 8500 $ para göstermiştim. Sorup incelemedi bile. Tahminen 1.5 dk içerisinde de mülakat sonuçlandı.
Umarım haftaya vize basılı halde pasaportu teslim alırım
-
-
Merhaba. Bugün Ankara'da mülakatım vardı. Ds260 formunda US number kısmını boş bırakmıştım optional oldugu için. Onu mail ile kendilerine göndermemi istediler. Fakat bir mail adresi vermediler. Hangi mail adresi üzerinden iletebilirim?
-
@omerfarukuysal çok teşekkürler, darısı kalbinden geçen herkesin başına inş
-
@İlker-Bulak Mülakatınızın sonunda size bir e-mail göndereceklerini ve bunu cevaplamanızı istemedilerse ve sadece US number'ı göndermeniz istendiyse, [email protected] e-mail adresini kullanarak iletişime geçebilirsiniz. Hayırlısı olsun
-
Merhaba
Bugün mülakatımız vardı.Benim ve oğlumun vizesi onaylandı ancak kızımın onaylanmadı,eksik evrak vardı.Sarı bir kağıtla pasaportunu verdiler bize.Eksik olan evrakla birlikte pasaportu ve sarı kağıdı pttden postaladık.
Umarım en kısa sürede çözülür
Beklemedeyiz -
@airman Selamlar ve tebrikler darısı bizim ve tüm isteyenlerin başına
"yine forumdan bir arkadaştan gördüğüm kadarıyla excel tablosu yaptım" demişsiniz, içeriğini nasıl yaptınız ? hangi bankada ne kadar birikiminiz olduğunu ve diğer taşınır-taşınamz varlıklarınızı excelde USD değerleriyle birlikte alt alta yazıp çıktısını mı aldınız ? Resmi belge olarak da kanıtladığınız varlıklarınızın kısa bir özeti gibi olmuş sanırım.
- soru bunun faydası oldu mu ?
-
@ATS16 Teşekkür ederim cevabınız için
-
@airman Vizeniz hayırlı olsun, detaylı anlatım için teşekkürler.
-
@jtcarlos teşekkür ederim. Biyometrik randevusu için mektup geldi.yaklasik 20 gün sonrası içindi.
-
@fatma-parlak Merhaba Fatma Hanım, kızınızın eksik olan evrağı hangi evrak acaba? Benim de 2,5 yaşında bir kızım var ve haftaya Ankara'da mülakatımız olacak inşallah. Eksik bir evrak kalsın stres yaşayalım istemiyorum o yüzden soruyorum.
-
@okiti Selamlar, tekrar teşekkür ederim, görseli ekleyeyim buraya, aslında çok basit bir tablo oluşturdum. Faydası vardır diye düşünüyorum, bana geri dönüş yapılmadı açıkçası, hiç finansal konulara dahi girilmedi ama faydalı olucaktır diye düşünüyorum herkes için.
-
@asdwqq nüfus kayıt örneğiydi.Önceki soyadımda kızım kayıtta görünüyor yeni soyadımda görünmüyordu
belgeyi edevletten alıp yolladık -
Selamlar arkadaşlar bugün vizemi aldım hayırlısıyla darısı sizin başınıza. Ama bir sorum olcak bugün öğrendim ki Amerika'daki verdiğim adresteki arkadaşım taşınmış bunun için nereyle görüşmem lazım mail mi atcam ne yapcam yardımcı olabilecek var mı lütfen
-
@fatma-parlak Teşekkürler
-
@asdwqq kcc ile tasicam ama konsolosluk mulakat sırasında oturum istiyormuş diye duydum o yüzden önce taşıyıp sonra oturum alayım diyorum oturum aldığın sürece her yer mulakat verir zaten dimi
-
@airman hayirli olsun çok guzel anlatim olmuş
Benzer Başlıklar
75
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k