@olcay54 cok tesekkurler. Umarim dv2026 da secilir ve bu heyecani sizlerde yasarsiniz. Hersey gonlunuzce olsun.
-
-
@gucarslan ankaraya değil taşıdığınız hiçbir konsolosluğa güvenmeyin. sürecin bitmesine 3 ay kala dosyamı taşıdım malezyaya. ha verdi ha verecek, vermedi. gidemedim.
-
Merhaba,
Süreç içerisinde çok faydasını gördüğüm bu foruma bende bir nebze olsun katkıda bulunmak ve Bulgaristan’da mülakata girecekler için rehber olmak istedim.
Çekiliş sonuçlarında "you have been randomly selected" ekranıyla karşılaşmanın verdiği sevincin yerini dosya numaramızın 31K olmasının burukluğu almıştı. Neyse ki forumda dosyanın konsolosluk performansı iyi olan başka bir ülkeye taşınabileceğini öğrendim ve Aralık 2023'te ikinci vatandaşlığımın bulunduğu Bulgaristan'a dosya taşıma işlemini gerçekleştirdim. Çifte vatandaşlığı olanlar için bu süreç oldukça hızlı bir şekilde direkt olarak Sofya konsolosluğu vasıtasıyla yapılabilmektedir. Yapmanız gereken tek şey vatandaşlığınızı ispat etmektir. (pasaport görseli yeterlidir.) Eşiniz ve varsa çocuklarınızda sizinle gelebilmektedir.(geçerli vizeleri olması gerekiyor)
Dosya numaralarının açıklanmasını beklemekle geçen ayların ardından Temmuz ayında açıklanan bülten ile Eylül ayı için mülakata girebilme umudumuz yeşermişti. Ve sonunda Temmuz sonu gelen mail ile 3 Eylül tarihi için mülakat alabildik. Bundan sonrası talep edilen belgeleri toplamak ve Sofya konsolosluğunun belirtmiş olduğu hastaneden sağlık raporu alma mücadelesiyle geçmişti.Sofya Vita hastanesi ile telefon ve mail ile görüşmelerimizin ardından sağlık raporu sonuçlarının 4-6 gün içerisinde çıkacağını öğrendik. Bize en uygun tarih olan 16 Ağustos için randevulaştık ve bu tarihte hastanede olduk. Genel olarak deneyimimiz olumluydu danışmadaki çalışanlar İngilizce biliyor ve sizi ne yapmanız gerektiği konusunda yönlendiriyorlar. Kredi kartı ile ödeme yaptık ve masraflar ben ve eşim için toplamda 650 Leva tuttu. Bize daha önce 4-6 gün sürecek denen rapor sonuçlarını rica minnet aynı gün öğleden sonra aldık ve Türkiye’ye geri döndük.
Kan testi, akciğer filmi, doktor kontrolü ve ardından eksik aşıların tamamlanması olarak süreç bitmişti. Çocukluk dönemi aşılarınıza dair aşı kartınız yoksa antikor testi yaptırarak bu aşılardan muaf olabiliyorsunuz. Covid hatırlatma dozuna ek olarak birde tetanoz aşısını bize yaptılar.Hastanenin talep ettiği evraklar:
Pasaport Dosya numaranız ve sonuç ekranı
-Aşı kartınız ( yoksa Tr devlet hastanesinden antikor testi kabul ediliyor sonuçları İngilizce alabilirsiniz)
-4 adet fotoğraf
-Son 12 ay içerisinde covid aşısı olduğunuzu gösteren belge ( yoksa orada hatırlatma dozu yapıyorlar)Sonuçlarımızı beyaz kapalı ve açmamamız gerektiğini belirttikleri A4 ebatında bir zarf ile verdiler. Bize sadece açıkta İngilizce olarak hazırlamış oldukları aşı sertifikalarımızı ve akciğer filmi CD’lerini verdiler. Bunları kaybetmememiz gerektiğini ve Amerika’da da işimize yarayacağını belirttiler.
Sağlık raporu konusu bitmişti ve artık 3 Eylül tarihine kadar konsolosluğun talep ettiği eksik evrakları tamamlamak gerekecekti.Konsolosluğun talep ettiği evraklar:
-DS-260 onay sayfası
-En az 8 ay geçerli pasaport
-Hastaneden alınan dosya
-Doğum belgeleri (Formul-A E-devletten alınabilir)
-Polis belgeleri ( BG için zorunlu değil)
-Adli sicil kaydı ( 16 yaşından itibaren yaşadığınız tüm ülkelerden)
-Evlilik belgesi (Formul-B e-devletten alınabilir)
-Medeni durumunuzu gösteren belge. ( Ben Formul-B verdim kabul ettiler)
-Askerlik durum belgesi
-2 adet fotoğraf
-Lise diploması sadece talihliden (özellikle lise diplomanız şarttır. Diğer yüksek okul diplomalarınızı ek olarak sunmanız isteniyor)
-kişi başı 330 USD ödediğinizin dekontu (ödemeyi konsoloslukta yapıyorsunuz)
-Bulgaristan posta kaydı çıktısı.Saat 08:45’de olan mülakatımız için 15 dk önceden konsoloslukta olduk. Girişte sağda ödemeleri yaptık ve evrak teslim için sıramızı bekledik. Yaklaşık 30 dakika sonra evrak teslimine geçtik ve belirtmiş oldukları sıra ile evrakları verdik. Ardından mülakat için beklemeye devam ettik. Konsolosluk genel olarak sakindi ve toplamda önümüzde 4-5 kişi vardı. Buna rağmen mülakat için sıramız saat 11:30 gibi geldi.
Mülakatımızı yapan konsolosluk çalışanı bizden önceki görüştükleri ile çok eğlenceli ve birkaç dakika süren “your visa will be issued” sonuçlu görüşmeler yapmıştı. Sıra bize geldiğinde ise inanılmaz derecede suratsız ve aşırı ciddi tavırlar takınmaya başladı. Daha önce kimseye sormadığı sorular sordu. Neden Bulgarca bilmiyorsun, Annen Bulgaristan’dan Türkiyeye kaç yaşında taşındı, Nasıl vatandaşlık aldınız vs gibi. önce eşimin doğum belgesini(Formul-A) kabul edip edemeyeceğini bilmediğini söyledi. (Ben Bulgaristan doğum belgemi de vermiştim ve bu tarz bir evrak olması gerektiğini belirtti) Ardından ilk green card çekiliş ekranında doğum tarihim de ay ve gün karışıklığı yaptığımı bunu da incelemeleri gerektiğini belirtti. Sonuç olarak AP’ye kaldığımızı ve bugünlük işimizin bittiğini söyledi.
Görüşmemiz Salı günüydü hotele geri döndük ve dosya durumumuzu internetten sürekli takip ediyorduk. Çarşamba günü eşimin dosya durumunu (DV2) issued olarak güncellediler. Ben (DV1) is hala refused (ap) olarak duruyordum. Aynı gün konsolosluktan bir mail geldi ve Amerikadan bir kontakt kişi adresi ve telefon numarası istediler.
Cuma gününün resmi tatil olduğunu öğrendik ve boşu boşuna ülkede kalıp hotel vs masraf yapmak istemediğimizi ve eşiminde vizesinin haftasonu bittiğini dolayısıyla pasaportlarımızı geri istediğimizi daha sonra sonuç olumlu olduğunda ise pasaportları geri getirebileceğimizi aktardık. Maile geri dönüş yaparak Perşembe günü öğlen 14:00’da pasaportları konsolosluktan alabileceğimizi fakat AP’nin sonuçlanıp sonuçlanmayacağını bilmediklerini söylediler.Perşembe günü pasaportları alıp Türkiye’ye doğru yola çıktık yoldayken bir mail geldi ve AP sürecinin tamamlandığını vizelerimizin onaylandığını sonraki ilk iş gününde pasaportları getirirsek vizeleri basacaklarını ifade ettiler. Sevinçle Türkiyeye geri döndük ve sonraki Salı günü 10 Eylülde tekrardan gidip sabah pasaportları verdim ve öğleden sonra alıp Türkiye’ye geri döndüm.
Yorucu ve uzun bir süreç oldu. Yazı da biraz uzun olmuş. Umarım bizim gibi benzer durumda olan kişilere deneyimlerimizin faydası olur. Sofya konsolosluğu maillerde çok nazik ve bilgilendiriciydi. Her sorumuza itinayla cevap verdiler ve hızlı dönüşler yaptılar. Mülakatta tatsızlık yaşanmışta olsa sürecin olumlu sonuçlanması mutluluk verici.
Kalın sağlıcakla. -
-
-
@gucarslan haklısınız. teşekkürler.
-
@crazycells Salam, mən Türkiyədə oxuyan bir Azerbaycanlıyam ve interview üçün ankaraya gedəcam zamanı gəldiyi zaman. Case kodum iki minlərdə bir koddur və bilmək istəyirdim ki ortalama neçə aya menə mesaj atarlar ? Və əlavə olaraq Green Kart seçilme ekranında soy adımda 1 herf yanlış yazmışam, bu məndə problem yaradar ? xaiş edirəm kömək olsanız sevinərəm 🙏
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
-
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
@misha90 Teşekkürler
-
@sumeyyenur tebrikler, hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte bol şans diliyorum
-
@misha90 bekliyorum kardeşim
-
@ATS16 Teşekkür ediyorum
-
Merhabalar, bendeki para 9350 dolar kadar fakat kur korumalı dövizden TL hesabında duruyor. İmza sirküleri aldığımda TL olarak görünüyor dolar değil. Bu sorun teşkil eder mi? USD’ye çevirmem gerekiyor mu parayı?? Yarın mülakatım var acele cevap verirseniz çok sevinirim.
-
Kardeşim merhaba ben de Arnavutluk'a taşımayı düşünüyorum dosyayı asıl talihli eşim onun adına bi Şirket kurup oturum alıp taşırım diye düşünüyorum ama oturum alınca bi sorun olmaz herhalde dimi
-
@murat-94 TL birikimlerinizi bozdurmaya gerek yok, döviz satın almanıza gerek yok. Tüm birikimlerinizi her bir ayrı para biriminden çıktısını almanız yeterli
-
@cngzdmr54 Numaranız current değil henüz. Oturum almanıza gerek kalmadan KCC ile iletişime geçerek dosyanızı taşıyabilirsiniz diye biliyorum. Current olmadan mutlaka taşıyın dosyanızı yoksa KCC ile değil konsolosluklarla muhatap olmak zorunda kalacaksınız ve işte o zaman oturum almanız gerekecektir.
-
@asdwqq @cngzdmr54 sorularınızı ve cevaplarınızı yanlış başlık altında soruyorsunuz/cevaplıyorsunuz
-
@ibrahimhalılll tebrikler halil 6 da 6 yaptık yarın 8 de 8 yapacağız amerika çok güzel sizleri bekliyoruz
-
@ibrahimhalılll
Tebrikler, elinize emeğinize sağlık. Amerika’da düzeninizi kurduğunuz zaman, bu mücadelenizin ne kadar değerli olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız. Yolunuz açık olsun, bol şanslar ️ -
@ibrahimhalılll Çok ama çok sevindim.
Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum Biraz faydam olduysa ne mutlu bana -
Herkese merhabalar, öncelikle yedi buçuk aylık benim için stresli geçen bir o kadar macera dolu ayrıca birçok tecrübe edindiğim Malezya serüvenimin ardından iki ay önce Türkiye’ye dönüş yapmış ardından Türkiye’deki yapmam gereken işlerden sonra ve en önemlisi kafamı gerçek anlamda yeni toparlamış birisi olarak size başımdan geçenleri anlatmak istiyorum. Green Card serüvenime başlamadan önce Türkiye’de kendine bir yol çizmiş ve bu yol üzerinde ilerlemeye çalışan bir genç olarak arkadaşlarımdan, kuzenlerimden, sosyal medyadaki çeşitli videolardan ‘Green Card’ çekilişini çokça duymaktaydım. Ama nedense bu çekilişe başvurmayı aklımın ucundan dahi geçirmemiştim, belki de yoğun bir hayatım olduğu içindi ya da yeni bir ülkede yeni bir hayata başlamak zor geliyordu, üstelik çevremden sürekli ‘Neden başvurmuyorsun? Başvursan ne kaybedersin?’ gibi sorularla karşı karşıya kalıyordum. Bu sorular bilinçaltıma işlemiş olmalı ki takvimlerden 2022 Kasım’ı gösterirken yine sosyal medyadan Green Card başvurularının başladığını görünce ve hayatımdaki yoğunluktan o kadar bunalmış birisi olarak kafamı dağıtacak bir şeyler arıyordum diye düşünüyordum bence şu an oturup düşününce. Ve ardından çekilişe nasıl başvurulacağını birkaç dakika araştırdıktan sonra başvuru yaparken yüklenen fotoğrafın önemli bir aşama olduğunu öğrendim. Ardından kulağımda kulaklık, kulaklığın içinde bir şarkı “Gittim fotoğrafçıya, Otur dedi gülümse, Gülümseyemem dedim..” fotoğrafçının yolunu tuttum. Fotoğrafı yüklerken hisseder gibi olmuştum çekilişin bana çıkacağını o hissi daha dün gibi hatırlıyorum. Ve başvurumu tamamladım. Geldik takvimlerden 2023 Mayıs’a, sonuçlar açıklanmış haberim yok. Bir telefon ile uykumdan uyandım, arayan yakın arkadaşım o sıra yurt dışında bağlanamamış siteye kanka benim çekiliş sonucuna bir bakar mısın diye ricada bulunuyor. Uykulu gözlerle tabi ilk önce kendi sonucuma baktım. ‘You have been randomly selected..’ yazısını görüyorum lakin olayın farkında değilim ardından arkadaşımın sonucuna baktığımda ‘has not been selected..’ yazısını görür görmez ilk başvurumda çekilişin bana çıktığının şoku içerisinde kaldım. Bir o kadar da ketum birisi olduğum için çekilişe katıldığımı çevreme, aileme dahi söylememiştim. Arkadaşıma geri dönüp nasıl kanka sen kazanamamışsın ben kazanmışım diyebilirdim. Kendimi karıştırmadan arkadaşıma sonucunu bildirdim ve süreç hakkında gram bilgim olmadığı için araştırma gereği duydum. Google’da biraz Green Card araştırması yapınca karşına çıkabilecek ilk site olan bu vizeyi almamdaki en büyük pay sahibi YEŞİLKARTFORUM sitesini keşfettim. Bir yandan Green Card hakkında bilgi toplarken bir yandan çekilişi kazandığımı aileme bahsetmem gerektiğini hissettim. Ailemle uzun istişareler sonucunda Türkiye’de kurulu bir düzenin, iyi bir kariyer yolunun başlangıcında olsam da yarın bir gün keşke dememek için DS-260 formunu doldurmaya karar verdik. (Annemin pek gönlü olmasa da oğlunu uzak diyarlara göndermeye bir şekilde ikna oldu. Anne yüreği işte. Ama annemin de hesaba katmadığı bir şey vardı Ankara’nın performansı. Daha erken oğlunu uzak diyarlara göndermek zorunda kaldı.) Her ne kadar DS-260 formunu doldurmaya karar versem de kafamda hala soru işaretleri vardı. Kafamdaki soru işaretlerini silen beni bu vizeye bağlayan şeylerden birisi ise Sayın @crazycells in yaklaşımı oldu. Çok ilginç bir şekilde DS-260 formunu doldurup formun sonuna geldiğimde formu ‘submit’ edemiyordum. Ve bu sorun beni iki gün uğraştırdı nerdeyse. Telefondan denedim, bilgisayardan denedim. Denemediğim tarayıcı kalmadı ad blockerları, pop up blockerları kapatıp deniyorum yine olmuyor. Foruma da yeni üyeyim çözmeye çalışıyorum. Bir yandan Google’dan sorunun çözümüne bakıyorum. O sırada benim sıçan diye tabir ettiğim danışmanlara denk geldim. Tabi o zamanlar bu sıçanları da tam tanımıyorum. Birisi benden ben sorununu çözerim 100 dolar karşılığı diyor birisi ben 50 dolara çözerim vs derken Sayın @crazycells yardımıma koştu ben tam başlarım DS-260 a deyip pes edecekken. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Ali Bey’e minnettarlığımı kelimelerle ifade edemem. Ardından Ali Bey özelden yazdı fakat hala sorunu çözemiyorduk. Bana telegramını verdi oraya geçtik sorunu görüntülü arama ile çözeceğiz derken telegram çöktü. Ben pes etmeye hazırdım fakat Ali Bey pes etmedi. Hiç tanımadığı forumda anonim bir kullanıcıya telefon numarasını verdi WhatsApp’a geçtik. Ali Bey görüntülü aradı ve beni görüntüden yönlendirerek sonunda sorunu çözmüştük. Sorun ise şuydu 26 yaşından küçük erkek bireylerin Amerika’ya girdikten sonra SSS askerlik kaydını yapması gerekiyor.DS-260 formunda bu konuya dair bir bilgilendirme yazısı çıkıyor bu yazıyı indirdiğiniz anda sorun çözülüyor. DS-1810 formunun linkini içeren kutucuğa basıp indireceksiniz sadece. Yaklaşık bir buçuk saatini falan bana ayırmıştı Ali Bey. O gün gerçek anlamda Ali Bey’in yaptıkları beni çok etkilemişti ve işte o gün başladı forum sayesinde bu vize ile olan bağımız. Bu yüzden başta Sayın @crazycells olmak üzere bu platformun hayata geçmesinde emeği ve desteği olan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Tabi ben her sonun bir başlangıç olduğunu bilmiyordum. DS-260 formunu gönderdik iş tamam sırada mülakat sırası beklemek var derken DV23 Green Card Mülakat Aşamaları ve DV23 Mülakat Deneyimleri başlığı altında iletileri okumaya başladığımda DV23 talihlilerinin çırpınışlarını gördüm. Çünkü Ankara talihlilerle ciddi anlamda bir kumar oynuyordu. Dünya üzerindeki ABD konsoloslukları çatır çatır vize basarken Ankara o sırada Afrika’dan ordan burdan dosya taşımakla meşgul ve Türk vatandaşlarına mülakat randevusu vermiyordu. Ve neredeyse her yerde gördüğüm Sayın @gucarslan ın ‘Ankara’ya güvenmeyin’ yazısı aklımdan çıkmıyordu. Sayın @gucarslan a burdan ayrıca teşekkür ediyorum ‘Ankara’ya güvenmeyin’ sözü ile beni tedbir almaya ittiği için. 2023 yazı her gün bir buçuk iki saat foruma vakit ayırıp DV23 başlıklarının içinde kitap kurdu gibi dolanıyordum. Bazı arkadaşlar Viyana’ya, Hong Kong’a, Muskat’a dosyalarını taşımışlardı bazı arkadaşlar taşımaya uğraşıyorlardı bazı arkadaşlar ise çeşitli nedenlerden dolayı bu girişimde bile bulunamıyorlardı. Tabi bu konsolosluklar rica ile dosya taşıdıkları için hiçbir şeyin garantisi olmadığını çok iyi anlamıştım 2023 yazı. DV24 te Viyana, Hong Kong, Muskat gibi meleklerde çıkmayabilirdi. DV23 süreci bittiğinde Ankara’nın DV24 te de bu mülakat randevusu vermeme tutumunu sürdüreceği çok açık ve netti. Rica ile dosya taşıma işi de tamamen konsolosluklara bağlı olduğu için oturum ile dosya nasıl taşırım diye forumda oturum ile dosya taşıyan arkadaşların deneyimine bakıyordum. Bir gün yine forumda dolaşırken bir arkadaşın imzasında Kuala Lumpur’da mülakata girdiğini gördüm. İlk defa adını duyuyorum Kuala Lumpur’un o zaman tabi. Kimin aklına gelir ilk defa adını duyduğun yerde gidip yedi buçuk ay yaşayıp vizeni alacağını neyse. Arkadaşın profiline girip mülakat deneyimini incelediğim de ise dil okulu ile DV23 ün sonlarında oturum aldığını dosyasını o şekilde taşıdığını gördüm. Özelden sürecinin nasıl ilerlediği hakkında bilgi almak için mesaj attığımda arkadaş bir kaç ufak bilgi ardından Telegram kullanıcı adına yönlendirdi. Ben de sanıyorum ki foruma düzenli giremiyor herhalde Telegram’da daha aktif o yüzden bana süreçini oradan detaylı anlatacak. Tabi Telegram’a geçtikten sonra bu arkadaş yazışma yolunu değil de araşma yolunu seçti bi şüphelenmedim değil. Neyse süreç hakkında bilgi almak için aradı beni. Konuşurken ben bu arkadaşın da bu sıçanlardan olduğunu fark ettim. Süreci a’dan z’ye forumdan öğrenmiş, forumun ekmeğini yemiş, vizesini forum sayesinde almış. Vizesini aldıktan sonra işi ticarete dökmeye başlamış. Dil okulu ile ilgili işlemleri nasıl yaptığını sorduğumda bana işlemleri nasıl yürüttüğüne dair bir şey söylemeden alttan alta işlemleri benim yerime yürütebileceğini ima ediyor. Yer mi Anadolu Çocuğu. Ben de baktım bu arkadaş adam çarpacak. O beni çarpmaya kalkmadan ben onu çarptım. Ona vaktim olmadığını işlemlerimi benim yerime onun yürütebileceğini söylediğim de gaza gelip bütün süreçi bülbül gibi anlattı. Tabi işi ticaret olduğu içinde dil okulunun parası 60 bin ise 120 bin diyor 60 binini de cebine atacak sıçan . En son ailemle görüşmem gerek kararlıyım sizin benim adıma işlemlerimi yönetmeniz için deyip kapattım telefonu. Akşamında foruma baktığımda zaten benden önce de başkalarını çarpmaya kalktığı için Sayın @gucarslan ın forumdan şahsı uzaklaştırdığını gördüm. O vakitten sonra oturum izni alarak dosya taşıma seçeceğini de değerlendirmeye başladım. İyiki de değerlendirmişim DV23 ün melekleri DV24 te hep son anlarda ortaya çıktı. Onun stresini yaşamak istemezdim, yaşayan arkadaşlardan bizzat gördüm. Ardından dil okulu ile oturum alıp dosyamı nereye taşıyabilirim diye ince eleyip sık dokunduğumda adını ilk defa duyduğum bir şehir olsa da Asya’nın bir ucunda olsa da Kuala Lumpur’u seçtim. Fiyat/ performans açısından iyi olması ardından 90 gün süre ile Türklerin vizeden muaf olması turist vizesi ile bunlar etkili oldu seçimimde. Türkiye’deki düzenimi, okulumu bırakıp ara verip bir yolculuğa çıkmak kolay olmasa da bir yola girmiştim artık. Kuala Lumpurdan dil okulu arayışına girdim. Bir iki dil okulu acentesi ile görüştüm yüksek komisyon istekleri nedenleri onları da tercih etmedim. Dil okullarını İngilizce dil sitelerinden bulup sosyal medya üzerinden ya e mail ile fiyat ve süreçin nasıl işlediğine dair bilgiler aldım. Kuala Lumpurdaki dil okulları cüzi miktarlar karşılığında vize sürecini kendileri yönetiyor. Havaalanı karşılama, Kuala Lumpurdaki kaldığın süre boyunca sağlık sigortası ve Kuala Lumpur’a inip okula kayıt öncesi yapılan sağlık muayesini dahil bu ücretin içine. Ekim ayının ortasında Türkiye’den işlemlerimi başlattım yaklaşık üç hafta bekledim onay geldikten sonra online tek girişlik vizemi alıp Kuala Lumpur’a gittim. Sağlık muayesinine girdim sağlık muayenesi sonuçları olumlu geldikten sonra dil okuluna kayıt oldum. En az 4 ay süre ile kayıt olabiliyorsun dil okulu ücretini ödeyip pasaportumu dil okuluma bıraktım yaklaşık üç hafta içinde Malaysia Student Pass vizemi pasaportuma basılı şekilde teslim aldım dil okulundan. Ardından öğrenci vizem ve kira kontratım ile KCC ile iletişime geçip ikinci mailimde Aralık ayında dosyamı taşıdım. Tabi benim şansızlığım şu oldu benim dosya numaram bir önceki yıl ocak ayı gibi aktif olup mart ayı gibi mülakat randevusu alırken DV24 te nisan ayında aktif olup haziranda mülakat randevusu alabildim. Haziranda öğrenci vizem bitiyordu ve ben de okulum ile konuştuğumda ek bir ay vizemi uzatabileceğimi öğrendim. Ücretini ödeyerek bir ay daha vizemi uzattım. Böyle bir imkanım olmasa dahi Malezya’dan çıkış yapıp Singapur’da bir hafta kaldıktan sonra turist vizesi ile girip mülakat randevuma katılmayı düşünmüştüm.Neyseki gerek kalmadı. Nisan ayında dosya numaram aktif olduktan birkaç gün sonra mülakat maili geldi ardından konsolosluktan istedikleri belgeleri göndermem gereken ve bir takım soru sordukları bir e mail aldım.
Benden e mailde istenen belgeler aynı şu şekilde idi:
•Pasaportunun biyografi sayfası
•Malezya giriş damgasını gösteren pasaport sayfası
•DS-260 Onay Sayfası
•Başvuru sahibinin 16 yaşından beri 6 aydan fazla ikamet ettiği tüm ülkeler için iyi hal polis belgesi
•Talihlinin evlilik cüzdanı;
Talihlinin önceki evlilik belgeleri ve boşanma veya ölüm belgeleri
•Doğum belgesi
•Tıbbi muayene
•Eğitim/mesleki sertifikaların kanıtı (ortaöğretim veya yükseköğretim diplomaları, transkriptler ve herhangi bir mesleki sertifikanın kanıtı)
•Geçmiş ve şimdiki tüm işlerin kanıtı.Benden mülakat randevumundan iki gün önce e mail ile istenen diğer belgeler:
•Askeri muafiyet/terhis
•Kimlik kartıMülakat günü yanımda götürdüğüm ek belgeler:
•Mülakat mektubu
•5*5 cm fotoğraf
•Aramex kaydıBelgeleri şu şekilde düzenledim:
-Orijinali
-Orijinali fotokopisi
-Orijinalinin İngilizce tercümesi
-Orijinalinin İngilizce tercümesinin fotokopisi-
Mülakat günü belgeleri teslim ettiğim hanımefendi bazı belgelerde orijinalini aldı bazı belgelerde orijinalinin fotokopisini aldı bazı belgelerde orijinalinin İngilizce tercümesini aldı bazı belgelerde ise orijinalinin İngilizce tercümesinin fotokopisini aldı. Belgelerinizi yukarıda belirttiğim şekilde götürmenizi tavsiye ederim.
-
Türkiye’den direkt mülakat randevusuna gidecek bireylere tavsiyem tercümelerini Türkiye’den yapıp gitmeleri eğer Kuala Lumpur Türkiye Başkonsolosluğuna ve anlaşmalı olduğu tercümene yaptırmayı düşünüyorsanız ek olarak tercüme edilen belgelere konsolosluğun onayı gerekiyor belge başı 15 RM.
-
Tercüme edilen belgelere noter tasdiki ve apostil gerekli değildir.
Konsolosluğun aynı e mailde benden cevaplamamı istediği sorular:
•Başvuru sahibi hala Malezya'da mı (evet veya hayır)?
•Başvuru sahibinin Malezya'ya giriş tarihi (Malezya vatandaşı değilse)
•Talihli mülakat sorularını İngilizce anlayabiliyor ve yanıtlayabiliyor mu? Değilse, hangi dil(ler)i konuşuyorlar?
Not:Talihli İngilizce bilmiyorsa, mülakata bir tercüman getirmelidir.
•Başvuru sahibinin herhangi bir zamanda 6 aydan fazla ikamet ettiği ülkelerin listesi
•Tıbbi muayenenin yapıldığı tarih ve muayene sonuçlarının son kullanma tarihi (biliniyorsa)
•Dilekçe sahibinin veya asıl başvuru sahibinin, mevcut eşi hariç, daha önce herhangi bir eşi var mı? (varsa, evliliğin sona erdiğine dair kanıt gereklidir)Konsolosluk benden e mail şeklinde belgeleri istedikten sonra sağlık muayenem için konsolosluğun anlaşmalı olduğu kliniğe e mail ile ulaşarak randevu talep ettim.
Kliğinin e mailime dönüş yaparak benden aynı e maile cevap vererek göndermemi istediği belgeler:
•DS-260 Onay sayfası
•ABD Büyükelçiliği, KL'den Tıbbi Muayenenin gerekli olduğunu bildiren e-posta mektubu / ve bir Mülakat Tarihi zaten verilmişse
•Güncel pasaport (en az 6 ay geçerliliği olan)
•İletişim numarası, mevcut ev adresi ve hedeflenen ABD adresi.
•Covid-19 aşı sertifikası.Kliniğine e mail ile istediği belgeleri gönderdikten sonra klinikten sağlık muayenesi randevu tarihimi bildiren ve sağlık muayesinde getirmemi istediği belgeler:
•Orijinal pasaport
•4 adet Fotoğraf (beyaz arka plan, Boyut 5 cm x 5 cm)
•Kişi başı RM1000 - 1500 (nakit/kart)
•COVID-19 aşı sertifikası
•Varsa, özellikle çocuklar için, daha önce yapılan aşıların (çocukluk aşıları dahil) aşı kayıtları.
•Tıbbi tedavi görüyorsanız veya gördüyseniz, lütfen tıbbi kayıtlarınızı, test sonuçlarınızı ve şu anda kullandığınız ilaçların dozajını sunun.
•Hamileyseniz, lütfen mevcut hamileliğinizle ilgili tüm kayıtları getirin.
•Geçmişte tüberküloz geçirdiyseniz, ilgili tüm tüberküloz tedavi raporları.
•Gözlük ve/veya işitme cihazı - varsa
•İmmünizasyon kayıtlarınız - varsa20 Mayıs 2024 - Sağlık Muayenesi 08:30
Sabah saat 07:30 gibi evden yürüyerek yola koyuldum. Saat 08:00 civarı Qualitas Kliniğinin yeni polikliniğine varmıştım. Çalışanlar ile beraber polikliniğe giriş yaptım. Ardından görevli elime üç adet form verdi ve doldurmamı istedi. İlk formda dosya, kişisel ve Malezya/ABD adres bilgilerimi sorgulayan soruları yanıtladım. Ardından sağlık geçmişimi sorgulayan evet/hayır içerikli ikinci formu doldurdum. Son olarak ise hangi ülkelerde bulunduğuma dair soruları diğer formda cevaplayarak görevli hanıma teslim ettim. Biraz bekledikten sonra elime verilen numaranın yandığı odaya giriş yaptım. Sırasıyla boy, kilo ve görme testleri yapıldı. Bekleme alanına geri döndüm. Biraz daha bekledikten sonra doktorun odasında numaram yandı ve içeriye girdim. Genç bir Hintli doktor beni gülerek karşıladı. Karşısına oturttu ve sağlık prosedürünü nasıl uygulacağını tarafıma aktardı. Aşı kayıtlarımın olmadığını söyleyerek hangi aşıları olacağımı ve bunları neden olacağımı teker teker anlattı ve X-Ray ile alakalı bilgilendirmeyi yaptıktan sonra iki tüp kan aldı. Ardından sedyeye oturmamı istedi. Sırasıyla görme ve işitme testlerimi yapıp tansiyonumu ölçtü. Son olarak kalbimi dinledikten sonra sağlık geçmişimle alakalı sorular sorarak muayeneyi bitirdi. Odadan ayrılmadan önce bazı aşıların ikinci dozunu olmam için beş gün sonra tekrar gelmem gerektiğini aktardı. Toplamda beş aşı oldum. Son altı ay içerisinde hatırlatma Covid-19 aşım olduğu için Covid aşısı olmadım.
•Tdap
•MMR
•Hepatit B
•Varicella
•İnfluenzaKlinikte işim bittikten sonra yaklaşık 20 dakika uzaklıktaki X-Ray merkezine yürüyerek gittim. Klinikte elime verilen evrakları teslim edip sıra işlemlerimi hallettikten sonra yaklaşık 15 dakika bekleme odasında bekledim. Görevli hanımefendi davet ederek X-Ray i çekti. Bekleme alanında beklemem gerektiğini söyleyerek doktorun X-Ray e baktıktan sonra bir sorun olup olmadığını tarafıma ileteceğini bildirdi. 5 dakika sonra yanıma gelerek hiç bir sorun olmadığını söyledi. Toplamda 1412 RM sağlık muayene ücreti ödedim.
25 Haziran 2024 - Mülakat Deneyimi 08:30
Mülakat günü sabaha kadar uyku tutmamıştı beni. Bir de uyuyup uyanmazsam diye düşünerek sabah 06:30 civarı evden ayrıldım. Saat 07:00 da konsolosluğa ulaşmıştım. Benden başka hiç kimse yoktu. Görevli polis beni dışardaki bekleme alanına yönlendirdi. Sekize çeyrek kala içeriye davet edildim. Kapıda telefonumu ve Malezya öğrenci kartımı bıraktım. Öğrenci kartımın son kullanma tarihi geçmişti. Polis bunu fark etti ve başka bir kimlik istedi TC kimliğimi verdim fakat içerde bana lazım olabileceğini söyledim. Kopyasının olup olmadığını sordu. Kopyasının olduğunu fakat orijinalini görmem isteyebileceklerini aktardıktan sonra arkadaki diğer görevliye sorarak TC kimliğimi verdi öğrenci kartımı aldı. Çantama bir şey demedi benimle birlikte idi X- Ray den geçerken. Güvenlikten çıktıktan sonra binaya doğru yürüdüm. Kapıyı açıp sol bölüme yöneldim. İçeride gelen kişileri karşılayan bir hanımefendi adımı soyadımı soyarak elindeki kağıtta işaretleme yaptıktan sonra bana bir sıra verdi. Kağıtta gördüğüm kadarıyla benimle birlikte üç DV görüşmesi vardı. Benden önce randevusu olan iki aile olmasına rağmen ilk sıra bana gelmişti anlamadığım bir şekilde. Oturup belge teslimi için sıra beklemeye kalmadan numaram yandı. Kontuara yöneldim ve şansıma Hintli bir hanımefendi denk geldi. Ve beni aşırı tedirgin etti. Dediklerini anlayamadım, ağzında maske vardı. Burnu akıyordu ve iki de bir maskeyi çıkartıp arkasını dönüp burnunu siliyordu. İçimden zaten iyisi bizi bulmaz diye düşünürken. O kadar düzenli getirdiğim belgeler hep birbirine girdi. En stresli anları burda yaşadım. Benden istenen bütün evrakları alacaklar sanıyordum fakat öyle olmadı. Kimisinin orijinalini kimisinin tercümesini kimisinin fotokopisini aldı. Malezya’dan ne olur olmaz diye polis sertifikası almıştım. İsteyip istemediğini sorduğumda istiyorum dedi ve belgeyi uzattım. Ayrıca e mail ile istedikleri belgelerden birisi olan doğum belgesinin mülakat günü geçerliliği olmamasına rağmen herhangi bir sorun yaşamadım. Belgeyi kabul etti. Ben yine de geçerlilik tarihi olan bir doğum belgesini yanımda bulunduruyordum. Hintli Hanımefendi beni stres yaptırdığı için Malezya adresimi DS-260 formuma eklettirmeyi unuttum. Aklıma bile gelmedi. Belge teslimi bittikten sonra aynı oda içinde vize ücretini ödemeye yönlendirildim. Vezneye 330 doları nakit olarak ödedim. Oda içerisinde bekleme alanına otururuz oturmaz Malezya adresimi eklettirmediğim aklıma geldi. Acaba kalkıp söylesem mi diye düşünmeye kalmadan görüşme için diğer kontuarda numaramın yandığını gördüm. Her şey bu kadar hızlı mı olmak zorundaydı bilmiyorum. Ama hayırlısı buydu galiba. DV mülakatlarını yapan bir beyefendi biri hanımefendi iki kişi vardı. Bana şansıma beyefendi denk geldi. İyiki de beyefendi denk gelmiş. Hintli belge teslim alan hanımefendinin yarattığı tüm stresi üzerimden daha ilk saniyede aldı. O aksanı beni benden aldı zaten. Halimi hatrımı sordu. Ardından sağ elimi kaldırmamı ve yemin etmemi istedi. Yemin işlemi gerçekleştikten sonra bir takım sorular sordu.
•Lise mezuniyet yaşın kaç?
•Lisede en sevdiğin ders neydi?
•Üniversiteden ne zaman mezun olacaksın?
•Hangi bölümde okuyorsun?
•Kaçıncı başvurunda kazandın?
•Amerika’da nereye gideceksin?
•Aile yaşamından biraz bahseder misin, yazları neler yaparsınız mesela? diye sorarak da sorularını bitirdi.Bu son soru çok garibime gitti ilginç bir şekilde. O kadar mülakat deneyimi okudum böyle bir soru ile karşılalaşmamıştım. Ardından memur bey her şey pozitif gözüküyor, welcome to America deyince fena sırıttım. Aramex kağıdını istedi. Bir hafta içinde pasaportunu alabilirsin dedi. Son olarak ise bana sormak istediğin bir şey var mı diyerek bana bir soru yöneltti. O kadar samimi birisiydi ki o samimiyete dayanarak Amerika’da nerede yaşıyorsunuz diye sordum. Chicago diye cevapladı. Yaşamak için önerir misiniz diye tekrar bir soru sordum. Benimki de soru işte adamım memleketi. Güldü zaten o da. Elbette dedi teşekkür ettim ve ayrıldım.
Son olarak bir parantez de Sayın @ugursway e açmak istiyorum. Dosya numaram aktif olup mülakat randevusu aldığımı öğrendiğim günden itibaren benimle iletişimini hiç kesmedi. Bazen yorulduğumda bana nasıl ve neden devam etmem gerektiğini orda neden bulunduğumu hatırlattı. Yeri geldi aynı soruyu detaycı olduğum için evirip çevirip kaç kez sorduğumu hatırlarım. Bir kere yeter artık demeden her soruma cevap özenle cevap verdi. Son geceye kadar eli üstümdeydi desem az olur. Binlerce kez teşekkür etsem hakkını ödeyemem abim.
Ayrıca bu süreçte dünyalar tatlısı bir aile ile tanışma fırsatı da yakaladım. Sayın @MomisCan ve kıymetli eşi Caner abi. Onlar ile birlikte de cesareti, pes etmemeyi, dayanışmayı, engelleri aşmayı yaşadım bu süreçte. İyikilerimdensiniz
-
-
@siraç tercümanı yanımızda mı götüreceğiz? Yoksa konsoloslukta tercüman var mı?
-
Hayirli olsun cok sevindim.
-
@atalardankalanbirben
Uzun ve sancılı olan bu süreci, cesaretin, çaban ve azminle başarılı bir şekilde tamamlamış oldun, tebrik ederim, eline emeğine sağlık.
Eminim ki bu araştırmacı karakterinle, Amerika’ya çok hızlı uyum sağlayıp, çok güzel bir düzen kuracaksın. Bu yolda tecrübe edindiklerimizi paylaşmak, bizler gibi aynı yola girecek kişiler için paha biçilmez, bu detaylı deneyim aktarımın için kendi adıma ayrıca teşekkür ederim. Forumun bizler gibi çıkar gözetmeksizin, aynı yolda yürüyenlere bir nebze de olsa ışık tutan kişilere her zaman ihtiyacı var. Deneyimlerinin devamını okumayı bekliyor olacağım. Yeni hayatında bol şans ve huzur dilerim. Amerika’da görüşmek üzere, yolun açık olsun. ️ -
@atalardankalanbirben tebrik ederim. Yolunuz açık olsun
-
@Sea_Rock06 tercümanı yanımızda götürecez. Ama önceden bunu konsolosluğa bildirmemiz gerekir sanırım
-
@Gupse Selamlar, hayırlı olsun kartlarınız :),
Amerikaya giriş çıkış yaptık Eşimin verdiğimiz adrese greencardı geldi, benimki basımda (ki asıl talihli benim) Amerika dışında olduğumuzdan çocukları için istenecek olan biyometrik randevusunu erteletmek zorunda olacağım, ne kadar yakın zamana verildi randevunuz? -
@atalardankalanbirben tebrikler, gayretinizin mutlu sonuçlanması harika bir haber.
DV23 Viyana mülakat deneyim derlemeniz ve diğer talihliler ile paylaşmanız çok kıymetli idi, bir çok kişiye ışık oldu. Yolunuz açık olsun ABD'de yeni hayatınızda, sonraki süreçlerinizde bol şans...
Benzer Başlıklar
68
46.7k
Users
4.6k
Topics
458.0k