Sevgili forum ailesi,
6 Mayıs 2023 tarihinde green card çekilişini eşimin kazandığını öğrenmemiz ile başlayan süreç tam 13 ay sonra vizelerimizin basılması ile sonuçlandı.Dile kolay 13 ay, bolca emek,çaba,stres,üzüntü,umut,umutsuzluk, çokça sabır barındıran 13 ay.
Hikayemizi anlatmadan önce ,bu hikayenin yazılmasını sağlayan yeşilkart forum ailesine,yöneticilerine,forumdaşlara,bilgilerini paylaşan her bir ferdine şükranlarımı sunarım.
En özel teşekkürü ise bu yıl bize Viyana’nın kapılarını açmasına vesile olan Sn.Sinan Yılmaz’a @sinaanyilmaz borç bilirim.
İyiki varsınız, herşey için ailem adına teşekkür ederim.
AP sürecimde ilgisini eksik etmeyen Sn.Uğur Gücarslan’a @gucarslan, bu yolda beraber yürüdüğümüz Sn.Hasan Kartal’a @hsn-kartal a ayrı ayrı teşekkür ederim.
Hikayemizin başlangıcını green card sonuçlarının açıklandığı gün olarak varsayıyorum.Zira çekilişe katıldığımızı hatırlamıyor , sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bilmiyor, takip etmiyordum.Halbuki hikayemiz bir akşam kardeşimin gelip, salonun beyaz duvarında bizim fotograflarımızı çekmesi ile başlamış.Kimilerinin yıllarca başvurup beklemesi ile geçen adımı , biz ilk başvurumuzda sonucu öğrenmemiz ile atlamış olduk.İşin en kolay ve tek kolay kısmı çekilişi kazanmak oldu bizim için.
Sonuçları öğrendiğim aynı gün forum ile tanıştım.Green card nedir , ne değildir diye öğrenmek isteyenlerin internette karşılarına çıkan en güvenilir sitenin Yeşilkart forum olduğunu anlamak pek uzun sürmüyor.
Forumu okudukça 13K larda olan CN miz ile üstadların dediği gibi Ankara’ya güvenmememiz gerektiğini anlamıştım.İmkanlarımız dahilinde Ankara’nın performansını beklemeden dosyamızı taşımalıydık.Yaz sonunda ailecek schengenimizi hazır etmiştim, olurki Avrupada dosya kabul eden bir ülke olursa vize sorunu yaşamayacaktık.Aralık ayında gidebileceğimiz vizesiz ülkelere ve schengen ülkelerine mail atmaya başladım.Hemen hemen hepsinden olumsuz cevap aldım.Ocak ayında mailleri tekrarladım.Viyana da dahil yine olumsuz dönüşler almıştım.
Şubat başında cağnımm Viyana Türkiye’den ilk dosyasını yani bizi taşıdığını kabul eden maili attı.Yaklaşık bir hafta sonra 9 Nisan tarihine mülakatımız planlandı.
Viyana’ya dosya taşıma maceramızı, değerli bir üstadın söylediği gibi ‘yollar gide gide biter’ usulü tamamlamış olduk.
Mülakatımızdan yaklaşık bir ay önce molnar randevumuzu planladık.Sağlık raporumuzu alıp gelmiştik.Sırada mülakat vardı.
Mülakat tarihinde Viyanadaydık.Cağnım Viyana’nın kahramanı A.Hanım tüm kibarlığıyla evraklarımızı aldı.Mülakat için başka bakodaki görevli tarafından çağrıldık.Birkaç bilinen sorudan sonra herşeyin yolunda olduğunu eşimin ve kızımın vizelerini onayladığını ama benim idari işleme tutulmam gerektiğini belirtti.Buruk bir mutluluk ile konsolosluktan ayrıldık.(Aynı gün mülakatı olan @aura ’ya selam olsun)
Bir saat içerisinde gelen DS5535 formunu doldurup ertesi gün gönderdim.11 Nisan günü eşimin ve kızımın vize basılı pasaportlarını alıp İstanbul’a döndük.
Sonraki 55 gün beklemek ve sürecin en büyük parçası olan sabretmek ile geçti.5 Haziran Çarşamba günü Viyana konsolosluğundan vizemin basılacağını , pasaportumu göndermem gerektiğine dair maili aldım.
55 gün sonunda AP sürecim bitmişti.13 Haziran tarihinde vize basılı paSAportum elimdeydi.
Bizim hikayemiz mutlu sonlandı.Umarım dileyen herkes hayallerine kavuşur.
İyiki varsın forum ailesi
Sevgiler