Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

This post is deleted!

• This post is deleted!

• Merhabalar. Biraz son dakika olacak ama DV2024 talihlisi olarak vizemi eylülde aldım şubata kadar süresi var. Ocakta Amerikaya gideceğim. 2024 talihlisi olarak 2025 te giriş yapmak (takvim yılı değişimi) bir sorun teşkil eder mi?

• merhaba, green cardım ulaşmış değil ve 22 ocak'ta pasaportumdaki damganın süresi bitecek. 18-22 ocak arasında green card'ımın tekrar basılması için randevuya gideceğim. daha sonra işim gereği türkiyeye tekrar dönmem gerekecek bir süre. abd'den 22 ocaktan sonra ayrılmamda sorun yaşanır mı vize sürem bittiği için? yoksa pasaportumdaki greencard ibaresi yeterli olur mu?

• ⭐⭐⭐

@tapsix

İkinci (yeni) başvurunuz sonrası verdiğiniz adrese tekrar gelmez ise permanent resident kartınız ve/veya ABD adresteki arkadaşınız Türkiye’ye göndermez/gönderemez ise kartınızı, nasıl giriş yapmayı planlıyorsunuz ABD’ye zira vizenizin üzerindeki geçerlilik tarihi son bulmuş olacak. İyi arastirmanizi tavsiye ederim

• @ATS16 kartım tekrar gelmezse maalesef dediğiniz gibi hakkımı kaybedeceğim ama ne yazık ki elimden o noktada artık bir şey gelmiyor olacak. Ancak kart teslim edilirse ABD adresindeki akrabam sık sık türkiye'ye giriş yapıyor o yüzden ulaştıramamasından endişe duymuyorum. Umarım bu kez teslim edebilirler kartımı.

• ⭐⭐⭐

@tapsix

Kendi imkanlarınız & şartlarınız doğrultusunda bu durumu ve sonuclarini alinabilenecek bir risk olarak değerlendiriyorsanız, takdir sizin. Bol şans 🍀

• @tapsix Forumda bazı green cardlari gelmeyen kisileri tekrar parmak izi için tekrar cagirdiklarini okumuştum. Siz abd yi terkettikten sonra böyle bir ihtimal olursa- umarım olmaz- tekrar abd ye giris yapamazsiniz ve bu durumu da gözünüzde bulundurun. Belki kartınız için TR den konsolsluga kart kayıp basvurusu olabilir mi bilmiuorum o da bir seçenek ama hep riskli durumlar.

• @tapsix Keşke bu zaman kadar beklemeseydiniz ! 2-3 ay sonra peşine düşseydiniz , zamanının da kalmamış, umarım çözülür bol şans.

• @tapsix Sorunuzu yanlış başlıkta soruyorsunuz. Adminimiz doğru başlığa taşıyabilir.

Green cardınızı beklemenizi, fiziken elinize almadan Amerika’yı terketmemenizi öneririm. Şayet, Amerika’dan green cardınız gelmeden çıkarsanız, tekrar ülkeye giriş yapabilmek için, ve göçmen vizenizin süresi dolduğu/green cardınız da elinize ulaşmadığı için (kayıp/çalıntı), Türkiye’de iken US Embassy’den (veya herhangi başka bir ülkedeki US Post’undan- o an hangi ülkede bulunuyorsanız artık) Boarding Foil (tek girişlik bir izin gibi düşünün) almanız gerekecek, ülkeye ancak bu şekilde girebiliyor olacaksınız. Bundan da Amerika dışında bir yıldan az süredir bulunuyor iseniz yararlanabilirsiniz. 500 dolar civarında bir de ücreti var sanırım. Ülkeye girmek yetmiyor, USCIS’den tekrar randevu alıp green card basım sürecini baştan başlatacaksınız. Karar sizin.

https:// tr.usembassy.gov/ lost-stolen-or-expired-green-cards/alt metni

• ⭐⭐

@ack
    Çok büyük sıkıntı çıkarmaz merak etmeyin. GC'niz geç basılır. Belki 2-3 hafta uzayabilir elinize ulaşması.

• @İlker-Bulak pasaportta vizenizin geçerlilik tarihi var. O tarihi geçirmeden giriş yapınız

• Eski mesajlarda Amerikaya gittikten sonra istenten bazı belgeler için konsolosluğa uğraması gereken biri vardı. Oradaki makamlar e-devlet çıktılarını kabul etmedikleri için imzalı belge almıştı konsolosluktan. Şuan tekrar bakınca o mesajı bulamadım. Herhangi bir aksilik durumunda hangi belgeler istenebilir? Giriş yapmadan önce buradan alalım

• ⭐⭐⭐

• Merhaba,
    ABD’ye ilk girişim olacak, konsolosluk tarafından verilen belgeleri kaybettim. Sadece green card’ın vizesinin basılı olduğu pasaportum yanımda. Bu bir sorun teşkil eder mi? Görüşmeye 2024’ün 8. Ayında Viyanadan girmiştim.

• ⭐⭐⭐

@A-Y-K

Viyana’da sağlık muayenesine hangi tarihte girmiştiniz, tam olarak gün/ay/2024? Mülakat sonrası pasaportunuz ile birlikte teslim aldığınız sarı zarfiniz olmaksızın göçmenlik sürecinizi tamamlayamazsiniz.

• @A-Y-K Konsolosluk tarafından verilen sarı zarfı mı kaybettiniz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

50

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.7k

| | | |