Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
-
@gucarslan Çok haklısınız ama iş yerinde görünce maili bir heyecanla burada paylaşmak istedim, eve geçince imza ve excel güncellemesi yapacağım
-
DV23 mülakat deneyimlerini okudunuz mu bilmiyorum bir çok kişi randevu almalarına rağmen konsolosluk sırandayken mali yıl dolmadan kota doldu dediler ve mülakatlarına giremediler dosya taşıyan herkes etkilendi basılan vize sayısı belliydi mülakata girecek kişi sayısı da belli buna rağmen hala mülakat tarihi verdiler çünkü kimsenin mülakatı aldı vize alma garantisi yok bu yüzden bence dosya numaraları aktif olacağını düşünüyorum son kişinin vizesi basılana kadar sürecin aynı şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum mali yıl bitmeden tüm vizeler basılırsa randevu alanlara hatta konsolosluk önünde sıra bekleyenlere vizeler bitmiştir denilir
Bir arkadaşımız video paylaşmıştı izlemek isterseniz
-
Söze başlamadan önce süreçte bize yardımcı olan tüm bireylere çok büyük teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Defalarca sorulan sorulara sıkılmadan, gücenmeden yanıt veren tüm dostlara teşekkürler...
12 Şubat 2025 günü saat 08.30 randevumuz için 08.00'de Çukurambardaki büyükelçilik binasındaydık. Kızılay'dan metro ile sogutozu durağında inip Çukurambar çıkışından çıkış yapıldığında kısa bir yürüme mesafesi ile büyükelçiliğe ulaşılıyor. Erken gelmeye gerçekten gerek yok. Bunu tüm arkadaşlar akıllarında tutsunlar.
Binaya girmeden önce kapsamlı bir güvenlik kontrolü yapılıyor. Sırt çantası, kol çantası, telefon, akıllı saat kabul edilmiyor. Üzerinizde olduğu takdirde içeri alınmıyorsunuz. Bu konuda tedarikli gitmekte fayda var.
İçeri girdikten sonra ana binaya giriş yapılıyor. Ana binada ilk başta kısa bir süre bekledikten sonra karşıda bulunan görevlilere yonlendiriliyorsunuz. DV talihlilerinden pasaportları isteniyor ve pasaporta etiket basıp iade ediliyor. Sonra adınızın okunmasını bekliyorsunuz. Görevli sizi ödeme yapılacak yere yönlendiriyor ve sıraya sokuyor. Ödeme kredi kartı ya da banka kartı ile kabul ediliyor. Ancak görevli talihlinin sahibi olmadığı kartlarda sorun olabildiginden bahsetti. Kart asil talihli olan benim değil eşimin adınaydı ancak bir sorun yaşamadık. Nakit şekilde de ödeme kabul ediliyor.
Ödeme sonrasında sıra numarası veriliyor ve evrakları teslim etmek için farklı bir tarafa yönlendirme yapılıyor. Sıra gelince asıl talihliden diploma, nüfus kayıt belgesi, askerlik belgesi, adli sicil kaydı, banka hareketleri gibi standart evraklar isteniyor. Bu noktada başıma gelen ufak bir hadiseyi de sizlerle paylaşmak isterim: ziraat bankası ya da ziraat katılım bankası ile çalışıyorsanız hesap hareketlerini istediğiniz zaman isminiz maskeli şekilde yazılıyor evraklara. Yani adınızın ve soyadınızın baş harfleri haricindeki diğer harfler yerine yıldız sembolü oluşuyor. Olası bir karışıklık ve vize reddinin önüne geçmek için hesap hareketlerini "maskesiz" olarak isteyiniz.
Evrakları verdikten sonra mülakat dili tercihimi sordu görevli. İngilizce bildiğimi ama Türkçe yapmak istediğimi söyledim. Tamam dendi. Evrakların teslimi sonunda mülakat için beklemeye başladım.
Mülakat yerine geçtikten 3-4 dakika sonra mülakat için çağırıldık. Eşim ve benim yemin etmemiz ve parmak izlerimizin alınması sonrasında İngilizce devam etmenin sorun olup olmayacağını iletti görevli. Ben de kendisine sorun olmadığını ilettim. Eşimden de onay alınca mülakata başladık.
Hiç yurt dışında yaşadınız mı? ABD'ye hiç gittiniz mi gibi klasik sorular soruldu. Gerekli cevapları verdik. Evrakları üstün körü inceledi. Hangi eyalete gitmeyi düşündüğümüzü sordu. New Jersey olarak cevapladım. Tanıdık vs. Olup olmadığını sordu. Bir kaç arkadaşım olduğunu ifade ettim. Ne iş yapacagimi sordu. Hizmet sektörü olarak belirttim. Ne tür bir iş diye sorunca Uber vb işleri düşündüğümu ilettim. Türkiye'de ne iş yaptığımızı sordu. Ben psikolog olduğumu, eşimin sosyal çalışmacı olduğunu beyan ettim. Görevli tebrik etti ve en geç iki hafta içinde pasaportları teslim alabileceğimizi belirtti.
Yaklaşık 3-4 dakika süren mülakat sonucunda vizemizi almaya hak kazandık. Tüm talihlilerin olumlu sonuçlar alması dileğiyle.
Eklemekte fayda var: Hesabımizda 26.500 dolar, 2 bin Euro ve 309 bin TL mevcuttu. Araç ruhsatlarimiz ile tarafımıza ait gayrimenkul tapusunu da beyan ettik. Araç ruhsatına pek bakan olmadı ama tapu fotokopisini aldılar.
-
-
-
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com
x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Baya bir aradim olacak imla hatasi kusura bakmayin
-
@sevgilisena çözüm basit süreçten vazgeçmek
-
@osmanhasoglu Merhaba, nasıl arama yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben aratınca (soyadı ds260) 498 tane sonuç çıkıyor forumda…
-
@sevgilisena eğer ki olmak istemiyorsanız tek şansiniz şansiniz dan vazgeçmek olacaktır çünkü çıkar veya alternatif durumu yok unganlar bunu sitede belirtti zaten Olmadan sürece devam edemiyorsunuz diye
-
@lumos nasil yapiliyor arama ben teker teker baktim gercekten bulamadim arkadaslar genelde cevap su dosyayi hata varsa mulakat gunu gelene kadar actirmayin, tamam mulakat gunu belli oldu simdi mulakat sirasinda mi solemek lazim hatayi yoksa kendimiz mi degistircez dosyayi acip
-
@osmanhasoglu aynı olay benim de başıma gelmişti anne kızlık soyadını yanlış yazmışdım.Mülakat günü evrakları teslim ederken görevliye söyledim düzeltti mülakatınzda başarılar dilerim.
-
Ankara Konsolosluğa yakın oteller hangileri? Yardım edebilecek olan var mı??
-
@Darwin merhaba, bizim de şubatta mülakatımız var ve ds260 da biz de eşimin annesinin kızlık soyadını yanlış yazmışız. ve asıl talihli de benim bu arada. sorun olmuyor değil mi açtırmayalım şimdi formu?
-
@oturan Merhaba, oncelikle sureciniz hayirli olsun. Umarim sorunsuz bir sekilde mulakatinizi atlatirsiniz. Ben de sizin gibi 2016’da turist vizemi alirken (oglumla birlikte basvurmustuk. Ikinci kez aliyorduk. Yenilemeydi) once onaylandi dendi ve sonrasinda Ap’ye kaldigima dair mail aldim. O zaman 1,5 aylik gibi bir surede vizem basildi. Simdi yine ailece esim uzerinden isveren sponsorlu green card vizesine basvuru yapildi. Asil basvuru sahibi olan esimin ve oglumun vizeleri basildi. Ben 7 aydir Ap surecindeyim. Mulakat gunu gorusmede Ap’ye kaldigim soylendi ve pasaportum geri verildi. Mevcut turist vizemin uzerine de “cancel” yazildi. Maalesef onu da kaybetmis oldum. Simdilik el mahkum bekliyorum ve ne kadar surecek bilmiyorum. Insallah sizin sureciniz cok daha rahat ilerler. Kolayliklar diliyorum.
-
Tüm talihlilere tekrar merhaba, pek çoğu gibi benim de ilk kez "Green Card" sürecim bu. Bu konuda çok bilgili değilim. DS-260 formunu doldurdum. Bir sonraki aşamayı beklerken sanırım e-posta alacağım. Randevu için Paris'i seçtim çünkü Portekiz'de yaşıyorum. Özellikle yapmam gereken herhangi bir şey var mı acaba? Sıralamam yaklaşık 14.000 civarında. Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İmzamı ve gerekli tüm bilgileri düzenleyip listeme ekledim.
-
@Yiğit-Konur Şimdilik mülakat mailini bekleyeceksiniz. En kısa sürede gelir umarım. Bu süreçte de zaman aşımına uğramayacak ve konsolosluğun istediği belgeleri hazırda tutmanızda fayda var. Polis belge(ler)si ve askerlik ve öğrenim belgeleri gibi.
-
@Aslı-Uslu dediğim gibi ben de annemin kızlık soyadını yanlış yazmıştım mülakat günü evrak teslimi sırasında söyledim düzeltiler ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım asıl talihli bendim sizin de bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum bunlar küçük hatalar içiniz rahat olsun mülakatınız umarım olumlu sonuçlanır
-
Merhabalar tekrardan, 10 Ocakta sağlık muayenesi randevumuz var. Muayene öncesi coid hatırlatma dozumuzu olacağız ancak Unganların sitesinde sağlık muayenesi öncesi son 30 gün içinde canlı aşı olmayınız diye belirtilmiş. Bu durumda biz hangi covid aşısını olabiliriz? Ya da geç mi kaldık hatırlatma dozunu olmak için?
Bir sorum daha sağlık muayenesinde yapılan aşılardan tetenoz ve influenzayı biz kendi aile hekimimizde olup gidebilir miyiz? Yoksa onu da son 30 gün içinde olmamalı mıyız? Çok teşekkürler, -
@TheEcot Doctorun web sitesinde yer alan mülakattan önce canlı aşı olunmaması tavsiyesi Covid hatırlatma dozu için geçerli değil. Bizde hatırlatma dozlarımızı muayene tarihinden 10 gün önce olduk ve sağlık muayenesi esnasında herhangi bir sorun oluşmadı. Hatırlatma dozu olarak Biontech veya Sinovac olmanız fark etmiyor.
Unganlar dışında başka bir kurumda olacağınız diğer aşıların belgelerini yanınızda götürecek olmanız Unganlar'da aşı olmayacağınız anlamına gelmiyor, muayene esnasında doktorun değerlendirmesi esas.
-
@Darwin çok teşekkür ederim.
-
@dpdemir mevcut vizenizin de iptali çok insafsız olmuş, çok geçmiş olsun, bunun bir gerekçesi var mıydı öğrenebildiniz mi?
-
@Yiğit-Konur Hocam hayırlı olsun. Sizi SEO ile ilgili çalışmalarınızdan tanıyorum. Eğer tanıdığım Yiğit Konur iseniz
CN gayet iyi ve yurtdışında yaşadığınız için hiç tereddüt etmenize gerek yok. Mülakat maili beklemeniz gerekiyor. Bol şans
-
@sevgilisena özelden dönüş yaptım. Arkadaşların yorumlarda yazdığı gibi. Ya olacaksınız ya vazgeçeceksiniz. Başka seçenek sunmuyorlar maalesef.
-
@oturan göçmen vizesi basılacagı için turist vizesi iptal oluyor deniyor ama AP uzun sürecekse iptal etmeleri çok acımasızca oluyor gerçekten.
-
Arkadaşlar merhaba, Bu aralar Konsolosluklara dosya taşıma için mail gönderiyorum ancak bazı konsoloslular dönüş yapmıyor, Bazıları dosya işleme alındı diyor ama sonra ses seda yok. Navigatöre yönlendiren konsoloslukların haricinde bir de kendi sitelerindeki göçmen vizesi bilgilendirme sayfasına yönlnediren konsolosluklar var. Yani hiç cevap bile vermiyorlar sadece diversty visa için şuradaki bilgilere göz atın diye cevaplar geliyor. Durum herkeste bu şekilde mi acaba ? Dönüş olmamasına rağmen taciz şeklinde 10 günde bir mail atmak doğru bir haraket midir? Spama düşme riskimiz var mı ?

Benzer Başlıklar
78
51.2k
Users
4.8k
Topics
475.5k