Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@dkerim Merhabalar. Doğru hatırlıyorsam 2021-22 yılından sonra evrakları KCC'ye gönderme işlemi istenmiyor. Bu istenen evrakları; DS-260 formunu doldurduysanız ve herhangi bir konsolosluktan mülakat tarihi aldıysanız, konsolosluk sizden gerekli belgeleri mail aracılığı ile iletecektir. Bu belgeleri ise yanınızda mülakata getirmenizi isteyecektir. Yanlışım var ise düzeltebilirsiniz.
Daha doğru bilgi almak için bu başlığın ilk iletisinden okumaya başlamanızı tavsiye ederim. İşte link: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-a%C5%9Famalar%C4%B1?page=1
@ahmetgul2536
Merhabalar, cok kisa bir sure once paylasilan DV2024 mulakat deneyimini okuyunuz, icerisinde dediginiz gibi ders alinmasi gereken cok sey var.
@minnesota bu yasal olmayan geçişlerin sayısı bu hızla artmaya devam ederse, dv çekilişinden türkiye'nin çıkarılması yakındır.
@mnamiz merhaba sağlık işlemlerini Bakü‘de yaptık ancak bildiğim kadarıyla Tiflis’de de yapılabiliyor ama tecrübem yok bu konuda. Randevuya iki gün kala Tiflis‘e varmıştık.
evet..
bir mali yılın daha sonuna geldik.
vizesini almış, alamamış; acısıyla, tatlısıyla uzun bir maratonu geride bırakma sabrı gösteren bütün arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum.
ankara ne yazık ki her sene daha kötüye giden bir performans ile yoluna devam etti, etmeye de devam edecek.
bu sizin suçunuz değil. ne yazık ki bu coğrafya'da doğup büyüyen herkesin ortak kaderi.
vizesini alanlar için yeni bir macera başlıyor. daha zorlu, daha engebeli..
umarım vize sahibi bütün arkadaşlarımız sorunsuz şekilde ülkeye girişlerini yapar ve yeni hayatlarına başlarlar.
1 ekim 2023'te, "ankara'ya güvenmeyin" telkinime kulak verip, dosyasını başka ülkelere taşımayı ya da aos yapmayı seçmiş arkadaşlarımızın şansı imkanları olması ya da bu imkanı yaratmış olmasıydı.
ama bence asıl şansları, Yeşil Kart Forum gibi bir bilgi kaynağının içinde olmaları.
başvurudan tutun da, sürecin tamamını hatta ve hatta abd'deki yaşamlarına dair her şeyi bu forum sayesinde halledebilirler, halledeceklerdir de.
süreçleri ile ilgili bilgi paylaşan, güncelleme yapan, detay veren herkese sonsuz teşekkürler.
sonrası için de forumda deneyimlerini paylaşmaya, bilgi vermeye devam etmeniz en büyük temennimiz.
sizin vereceğiniz bilgiler sayesinde forum daha güncel ve güzel olmaya devam edecek.
tekrardan herkese sonraki hayatlarında bol şans ve sağlıklı bir ömür diliyorum.
şans bir kere daha çalar kapınızı. belki green card için, belki de başka güzel fırsatlar için.
pes etmeyin, umutsuzluğa kapılmayın ve sokak hayvanlarına yardım edin 😉
ışık sizinle olsun dostlar
namaste!
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
sevgiyle kalın..
@Tunc-oz, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
@EzgiLera olmuyor ezgi hanım doğru yazıyorum Electronic Diversity Visa Confirmation Number yinede olmuyor yanlış diyor
DS260 formunda yazan, AA ile başlayan numara değil, çekiliş başvurusu yaptığınızda size verilen 2025 ile başlayan numarayı deniyorsunuz değil mi?
Ayrıca dediğiniz gibi 10 kez hatalı denediyseniz formunuzu kitlemiş olma ihtimaliniz yüksek. Doğrusuna emin olmadan daha fazla deneme yapmayın.
Merhabalar Lise diploması eksikliği için mulakat erteleme mi yoksa mulakata girip ap e kalmayı mı tercih etmeliyim sizce hangisi daha risksiz ve mulakat erteleme nasıl yapabilirm tesekkurler
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
@steward59 We are writing in response to your email.
Currently, we are not accepting diversity visa transfers from other U.S. Embassy/Consulates for processing.
Best regards Cevap gelen her ülkeden red aldım . Kabul alabilirsem söylerim. Geriye sadece Honduraas, Haiti gibi ülkeler kaldı
Merhabalar DS260 formunu aile cüzdanı ile aile bireyi eklemek için açtırmak istiyorum biraz araştırdım ama ben bulamadım sanırım nereye ve nasıl bir içerik ile mail atmam gerekiyor bir şablon var mı acaba yardımcı olabilir misiniz
Arkadaşlar iyi akşamlar, bir haber değeri varmı bilmiyorum ama paylaşmak istedim. Ben DS260 formunu çok geç doldurduğumdan dolayı 2 gün önce dosyamın durumu ile alakalı bilgi almak için KCC'ye mail atmıştım. Bu gün dönüş yapmışlar paylaşmak istedim.
'Your case number is now current for interview processing.' ile başlayan mail ile dönüş yaptılar ...
Merhaba, numaram biraz yüksek olduğundan current olmadan dosyamı taşımayı düşünüyorum fakat yurtdışında oturumum iznim veya çalışma iznim yok. Bu durumda taşıyabilme şansım var mı? Bu sene hangi ülkeler müsait bir bilgi var mı?
herkese selamlar arkadaşlar. an itibarı ile mülakat maili geldi. 10 ocak. Darısı tüm arkadaşlara inşallah. güncellemeyi birazdan yapıyorum excelden.
Mail geldi cn 17xx 17 ocak
@serkanylmz çok güzel haber, heyecanla bu bilgiyi bekliyorduk, paylaşım için teşekkürler, şimdiden hayırlı olsun, darısı başımıza.
@symbi0te hayırlı olsun, geçen ay mülakat yerini seçiminde bir tereddütünüz vardı, demek ki bir sorun oluşturmuyormuş DS260 da otomatik Ankara seçimi yerine, manuel olarak Ankarayı seçmiştiniz sanki.
Hayırlı olsun mail alan arkadaşlar. Bakalım bu ay kaça kadar dağıttılar. Yarın belli olur.
@Asumanm evet sprun yokmuş atlamalar olabiliyormuş
@ozmell sebebini bilmiyorum önümüzdeki dağıtımı bekliyorum manuel olarak Ankara'yı seçenlerden biriyim bende 2. Seçenekten ama geçen ay ve bu ay mail almadım nedir bu ya neyin atlaması bu kadar 7xx numaram varken
@gucarslan Çok teşekkürler. Aslında evet frankfurt emailini bulmak için değil de forumu daha iyi kullanabilmek için sormuştum. Cevabınız için teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.
Arkadaşlar mülakat maili aldım 10 Ocak tarihine. Darısı herkesin başına
Mail geldi arkadaşlar 17 ocak ne yapacağımı bilemedim elim ayağıma karıştı
Benim CN 7xx geçen ay da atladılar bu ay da atladılar. Form doldurma tarihim de ertesi günü hem de bu nasıl iş bilgisi olan var mı?
Mail alan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun
@Meho35 hocam excelde de gördüm seni eksik yaptığın birşeymi var acaba
@ahmetyorulmaz teşekkür ederiz , darısı heyecanla bekleyen arkadaşlara gelir inşallah.
CN 17xx, mülakat tarihi 10.01.24. Darısı mülakat tarihi bekleyen diğer arkadaşlara, herkesin gönlünden geçtiği gibi ve hayırlısı ise olsun. Forum yöneticilerine, olumlu değer katan ve katkı sağlayan tüm kullanıcılara tekrar teşekkürler...
@Movistar74 hayır formu eksiksiz hatasız doldurdum başka da bir şey yapmaya gerek yok zaten anlayamıyorum ya