@crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
-
@baran-bozdogan 13000 açıklamalarının nedeni konusunda çok fazla tahmin yapabiliriz ama başkana iyi görünmek bunların arasında ilk sıralarda olmaz sanırım. Tabi ki bu da bir tahmin. 🙂 "Hayırlısı..." deyip geçelim derim ben.
-
@blueboy21 Forumda "Sayılarla DV2025" başlığında, gucarslan, üç aylık dönemde 50.000 vizenin 25.000'inin işlemde olduğunu belirtmişti. Belki bu yüzden süreç yavaşlatılmış olabilir. Sonuçta, daha Eylül'e kadar zaman var. Yüksek numaralar için biraz sancılı olacak gibi. Benim düşüncem bu yönde.
-
@Ahmet-Sarıkurt hayırlı olsun tekrar. Ben bırsey soracağım bu lıse dıploması kayıp okuldan. Mezunıyet belgesını aldık sadece ayrıca üniversite dıplomamız ve transkripimiz var bu ıkısı işimizi çözermi yoksa ılla lıse dıplomamızım transkripide gerekıyormu?
-
-
@İlker-Bulak pasaportta vizenizin geçerlilik tarihi var. O tarihi geçirmeden giriş yapınız
-
Selamlar, Ben de üzerinde bolca zaman geçmiş mülakat deneyimimizi paylaşmak isterim 🙂 Bir yandan ikiz çocuklar, bir yandan mevcuttaki işlerimiz bir yandan da taşınma işleri varken yazmaya fırsat bulamamıştım.
Açıkçası ben diğer arkadaşlardan farklı yaşadığım aksaklıklardan bahsedeceğim. Mülakat tarihimiz 4 Eylül 2024 7:45 idi.
54xx case numarasını Ağustos ayında atlamışlardı ve son mülakat ayında randevumuzu nihayet almıştık.Mülakata girmek için erkenden gitmemize rağmen Starbucksta bir kahve içelim derken herkes sıraya girmiş ve uzun bir kuyruk oluşmuştu. 2 yaşında ikiz bebekelerimiz olduğu için sıranın en önünde geçmemize izin verdiler.
Her ne kadar konsolosluk binasına ilk girenler biz olsak da maalesef aksak giden işler dolayısıyla içeride uzun bir süre beklemek zorunda kaldık. Aksaklığın nedeni görevli personelin günün ilk işlemine ufak bir hata ile başlamış olmasıydı.
Yanımda nakit olmasına rağmen ödemeyi kart ile yapacağım dediğimde görevli, 4 kişi için ayrı ayrı çekim yapacağını iletti ki bunu zaten forumdan dolayı biliyordum fakat işlemleri yaparken tüm parayı asıl talihli üzerinden yaptı. Ardından da bu işlemin iptali için yetkili personeli beklememiz gerektiği söylendi. Her ne kadar ben ödemeyi nakit olarak yapayım sonra tekrar iptal ederseniz desem de kabul edilmedi ve uzun bir süre beklemek zorunda kaldık.
Bu kısmı geçtikten sonra sıra geldi evrak teslimi kısmına. Burada da ufak bir sorun yaşadık. İstenebilir dendiği için ben mevcut finansal durumumuzu gösterebilmek için tüm evrakların (araç ruhsatı, ev ve araba tapusu) orijinallerini de yanıma almıştım. Görevliye hangi belgeleri vereyim diye sorduğumda hepsini ver dediği için ben de orijinalleriyle birlikte verdim. Oradan mülakat kısmına geçtiğimizde görevli memurun elinde tüm evraklar vardı. Açıkcası bunların işlem sonunda iade edileceğini düşünmüştüm fakat bunları bize geri vermediler. Biz de o anın heyecanıyla sormayı akıl edemedik.
Açıkcası pasaportlar ile birlikte tüm evrakların gönderileceğine pek ihtimal vermemiştim ama tüm evrakları kapalı zarfın içerisinde yerleştirmişler. Bir tek ruhsatı açık olarak geri göndermişlerdi. Sorun şu ki kapalı zarfı açmadan tapuya ulaşamıyorum umarım US'e girişte teslim alabilirim.
Tabi ki heyecanlı bekleyiş bitmemişti. Tüm süreçler tamamlandıktan sonra forumda bahsedilen şekilde herkes önce AP ye dönmüş ardından da ben hariç herkes Issued olmuştu. Asıl talihli ve çocukların vizeleri onaylanıp pasaportları elimize ulaşmıştı fakat benim 1 hafta sonrasına Schengen randevum vardı. Nihayet 6 gün sonra benim de durumum AP den issued a dönmüştü. Ertesi gün sabah PTT den pasaportumu teslim alıp öğlen olan Schengen randevuma yetişebilmiştim.
Tabi ki bu son aksilik değildi. Sakınan göze çöp batar misali 16 Ocaktaki biletimizi beklerken başımıza yine daha önce hiç başımıza gelmemiş birçok olay geldi ve gelmeye devam ediyor.
Açıkcası ben bu durumu gitmemek için "bir işaret" görmek yerine tüm aksilikleri burada bıraktığımıza inanmak istiyorum.
Bakalım, yaşayıp göreceğiz.
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
@Emre-Kurtulmuş Teşekkürler
-
@crazycells merhabalar tekrardan birşey sormayı unutmuşum meslekten katılcagım için hangi belge götürmem gerekiyor sgk hizmet dokumu barkodlu belge degıl mi ?
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@nicksiz1i Çok teşekkürler, evet baya bekledim, excel listesine göre en fazla başvuru bende
90 gün olayının bir kural olup olmadığı bende tam net değil. Bazı avukatların web sitelerinde 90 gün bekleme kuralını, USCIS'in çalışanlarına bir tavsiye olarak verdiği yazıyor. Dolayısıyla tamamen local USCIS ofisindeki sizinle ilgilenen görevlinin insiyatifine kalıyor gibi anladım. Bende sizin gibi herhangi bir aksilik olmadan süreci tamamlamak istiyorum. Bu sebeple 90 gün hadisesini netleştirmeye çalışıyorum. En kötü ihtimal gidip 90 gün bir otel odasinda boş boş bekleyeceğim. -
@senaoner DV2023 senesinde malesef sizin cn'a yakın olan cn'ler hiç bir şekilde ankaradan mülakat alamadı excelde hangi şehirde mülakata girildiği gözüküyor biraz daha dikkatli incelerseniz bir hata yapmamış olursunuz
-
@buraktayiz Öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
mülakat maili dvprogram.state.gov linkinin bulunduğu bir mail ile size ulaşıyor fakat o mailin size ulaşması için öncelikle dosya numaranızın aktif olması gerekiyor -
Kafama bir soru takıldı forumda aradım muhtemelen vardı ama gözümden kaçırdığımı düşünüyorum, vizeye onay gelmesi dahilinde askerlik yapmadan direkt gideceğim bu benim ziyaretlerimde asker kaçağı olmama sebep oluyor, askerliğimi satın almam için yurtdışında bir süre geçiriyoruz diye tahmin ediyorum, bunu direkt yapma şansımız mümkün oluyor mu acaba?
-
Dv2024 çok merak ediyorum, acaba nasıl geçer.. umarım gitmek isteyen herkes gider. Sadece forumu takip etmek bu konusa çok önemlidir. Kim mülakat aldı, kaç rakamlarda kaldı vs..
Bol şans! -
@Umut-Şele, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Kafama bir soru takıldı forumda aradım muhtemelen vardı ama gözümden kaçırdığımı düşünüyorum, vizeye onay gelmesi dahilinde askerlik yapmadan direkt gideceğim bu benim ziyaretlerimde asker kaçağı olmama sebep oluyor, askerliğimi satın almam için yurtdışında bir süre geçiriyoruz diye tahmin ediyorum, bunu direkt yapma şansımız mümkün oluyor mu acaba?
Mülakat alıp vizenizi aldıktan sonra ABD'ye gidince Türk Konsolosluğuna adres bildirimi yapıyorsunuz ve askerliğinizi tecil ettiriyorsunuz.
Konuyla ilgili başlık:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/81/green-card-ile-askerlik-teciliİmzanızda CN yok sadece XXX olmaz. Eğer üç haneli ise ilk rakamı yazıp sonra XX yazın. Bir de excele kaydolun lütfen.
-
@Serapp çok teşekkür ederim
-
@buraktayiz Mülakat dağılımı maili başlığı "Your immigrant visa appointment --" olarak geliyor. İçeriği hangi tarihte ve saatte mülakatınızın olduğu ve kişi bazında hangi evrakları getirmeniz gerektiğini içermektedir.
-
@buraktayiz [email protected] adresinden , You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.
yazılı bir mail alacaksınız ve greencardı kazandığınızı öğrendiğiniz sayfada mülakat bilgilerini görebileceksiniz -
@OA-OA https://savediversityvisa.org/ bu sayfadan bakabilirsiniz.
-
@ibrahimhalılll Dosyayı asla mülakatı almadan açtırmayın.İş değişikliği gibi durumlar için hiç açtırmamanızı öneririm.Mülakatta isterseniz belirtebilirsiniz.
-
@Mehmet-Ali-Tüzün Evrak geçen sene istenmedi , bu senede istenmeyebilir.Başka yapacağınız bir şey yok.
-
Tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum, nişanlım doktor ve talihli olan kendisi. Amerika'nın sağlıkçı açığı da malum çok fazla. Sağlık çalışanı olarak, gerek dosya taşıma gerek mülakat verme işlemleri için konsolosluklar mesleki durumlara dikkat ediyorlar mı sizce? Bu konuda az çok bir şeyler fark eden oldu mu. Bilgilendirme yapanlara şimdiden teşekkürler
-
@Serkan-Kaya biz dosya taşıma maili attığımız çoğu konsolosluktan oturum izni varsa taşıyabiliriz cevabı aldık.
-
@Serkan-Kaya Gerek dosya taşıma gerekse mülakat açısından meslek grupları bir öncelik konusu değil malesef.
Sayın @gucarslan dan öğrendiğimiz kadarıyla ancak şöyle bir durum var;
Öncelik kazanabilmeniz için National Interest Waiver ( NIW ) kapsamında olmalısınız. Başka bir deyişle abd’ye, ülke çıkarlarına, vatandaşlarına, ulusuna fayda sağlayacak bilimsel, hukuksal, askerî veya diplomatik bir bilgiye sahipseniz ve talep edildiğinde somut olarak kanıtlayabilirseniz bir istisna yapılabiliyor.
Bununla birlikte, dosya taşımayı talep edeceğiniz ülkenin vatandaşıysanız veya yasal oturum izniniz varsa, izni olmayanlara göre taşıma talebinize öncelik veriliyor.
-
@Serkan-Kaya Görüşme esnasında size mezuniyet durumunuzu ve gideceginiz yerde ne yapmayı dusundugunuzu soruyorlar , kendilerine kendi mesleginize devam etmek istediginizi söylediginiz takdirde size nasıl yapmayı dusunuyorsun diye ekstra bir soru yoneltmedikce mulakat esnasında mesleki yonden bir eleme yapacaklarını dusunmuyorum
-
@Güvenç Dosya numaranıza ve Ankaranın son senelerdeki performansını değerlendirirsek AOS yapabilme şansınız varsa mutlaka yapmanızı öneririm.Sürecin 8. ayında 96xx numaramla kendimi Dünyadaki bütün ABD konsolosluklarına mail atarken bulduğum için öneriyorum
-
@atakandenek Talimatlar ibaresi dvlotterynin güncellenmemiş sayfasında görünse bile artık elektronik yolla dosya gönderimi olmadığı için öyle bir mail almayacaksınız.
-
@ozmell 6 ay (Sağlık raporunuzun geçerli oldugu tarihler aralıgı) içinde ABD ye giriş yapmalısınız.Vatandaşlık sürecinizin uzamaması için 5 senenin 3.5 senesinin üstünde ABD de bulunmalı , 6 aydan sürekli yurtdısında kalmamalısınız.Ayrıca 1 seneden fazla kalındığı takdirde greencardınızın geçerliliğini yitirme durumu var.
-
@jordan Geçen sene Viyana , Muskat ve Ashgabat oturum izni istemeden mülakat verdi.Mail attıgınız yerlerden zaten bu duruma gore reaksiyon alırsınız.Dosya tasıyacagınız ulkenin vize durumlarını degerlendirmenizi öneriyorum.Özellikle bekar erkekler son sene Schengenden çok büyük oranda red aldı ve dosya tasıyıp mulakata gidemeyenler oldu.
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
157
50.1k
Users
4.7k
Topics
471.8k