Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 2023 de çıktı gidemedik 2025 de çıktı yine gidemezsek konuyu insan hakları mahkemesine kadar götüreceğim😊

• Merhaba arkadaşlar, bir şeyi merak ediyorum, gördüğüm kadarıyla dosya numarasının vize randevusu gelmesiyle çok alakası yok gibi, CN 3 binlerde olan birine vize randevusu gelmemiş, ama 5 bin küsürlerde olan birilerine vize randevusu gelmiş. 2023 de kazanan biri 2024 sonu geldi hala vize randevusu gelmemiş. Bu durumun mantıklı bir açıklaması var mıdır?

• @misha90 ais adres sayfası? (Pasaportun gönderileceği PTT adresi)

• Merhabalar, bu sene abd’ye ilk girişi yaparken green cardın teslim edileceği adresi havalimanında değiştiren kimse oldu mu? Sorun yaşadınız mı? Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Arkadaşım daha önce verdiğim adresinden taşındı ve ne yapacağımı bilmiyorum

• @Afra-Lalancı ben değiştirdim.herhangi bir sorun yaşamadım. Değiştirdim adrese green card geldi.

• ⭐⭐⭐⭐

@Eagle2015 dosya numarasının vize randevusuyla alakası var ancak nadiren atlanan dosyalar olabiliyor buradaki atlamanın neyle alakalı olduğu maalesef ki bilinmesede.

2023de kazanan derken DV23 sürecinden bahsediyorsanız o kişinin zaten vize alma imkanı yok dv23 süreci geçen sene ekim 1de bitmişti zaten.

• Herkese selamlar. Durumumu güncellemek istiyorum, maalesef çilem bitmiyor 🙂
    20 gün önce pasaportları aldık ve ülkeye döndük.
    Geçen hafta da pasaportunu yeni teslim alan arkadaşlardan biri vizesinde Nationality kısmında Trky yerine Thai yazdığını farkedip bizlere iletti.
    Ben de eşim ve çocuklarımın pasaportlarına bir daha baktım ve maalesef 7 aylık ikizlerimde de Thai yazıyordu 😣
    Durumu konsolosluğa pazartesi ilettim ve cuma günü bana dönüş yapıp düzeltme için konsolosluğa gelmem gerektiğini yazdılar. Hatta Salı günü saat 13:00 e randevu vermişler.
    Bu akşam eşimle beraber Bangkok’a gideceğiz. Umarım bebeklerimizi yanımızda götürmediğimiz için bir sorun yaşamayız.
    Gelişmeleri daha sonraki tecrübelere referans olması açısından yazacağım.

• ⭐⭐⭐

@MomisCan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selamlar. Durumumu güncellemek istiyorum, maalesef çilem bitmiyor 🙂
    20 gün önce pasaportları aldık ve ülkeye döndük.
    Geçen hafta da pasaportunu yeni teslim alan arkadaşlardan biri vizesinde Nationality kısmında Trky yerine Thai yazdığını farkedip bizlere iletti.
    Ben de eşim ve çocuklarımın pasaportlarına bir daha baktım ve maalesef 7 aylık ikizlerimde de Thai yazıyordu 😣
    Durumu konsolosluğa pazartesi ilettim ve cuma günü bana dönüş yapıp düzeltme için konsolosluğa gelmem gerektiğini yazdılar. Hatta Salı günü saat 13:00 e randevu vermişler.
    Bu akşam eşimle beraber Bangkok’a gideceğiz. Umarım bebeklerimizi yanımızda götürmediğimiz için bir sorun yaşamayız.
    Gelişmeleri daha sonraki tecrübelere referans olması açısından yazacağım.

Geçmiş olsun. Sizinki en zor elde edilmiş vizelerden biri oluyor…

Konsolosluğa mail atıp bir sorun ama umarım vaktinde cevap verirler. Normalde sorun olmaması lazım. Kimlik götürün diyeceğim ama zaten pasaportları götürüyorsunuz.

• @EzgiLera Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
    Konsolosluğa cuma günü mail atmıştım aslında ama geri dönüş yapmadılar. Pazartesi de Bangkok resim tatilmiş. Salıya da bana randevu verdikleri için riske atmak istemedim açıkçası ve gitmeye karar verdik.
    3 ay içinde Bangkok’a 3. Gidişim 🙂
    Yine de süreç sonunda vizesini alamayan arkadaşları düşündükçe asla sitem etmiyorum. Umarım aynı gün hallederler 🙏🏼

• @Emre-Kurtulmuş Teşekkür ederim.

• Merhaba arkadaşlar, 10 Eylül’de Ankara’da mülakatamız var. Geçen hafta Ankara’dan 2NL maili aldık ve mailde aşağıda yazdığım gibi bir not var. Bizim de 2 yaşında bir kızımız var acaba vize görüşmesine gitmese olur mu? Benim anladığım kadarıyla gitmesine gerek yok ancak eğer daha detaylı bilgisi ya da bu konuda tecrübesi olan varsa bilgi verebilir mi?

IMPORTANT UPDATE: Derivative children under the age of 14 are no longer required to appear in person for their visa interview. This means that if your child is not the principal applicant of an IV case, such as IR2, CR2, FX, and F22, F24 and IR4 they are not required to appear in person for the interview. Principal applicants, including children under 14 are required to appear for an interview. If you have any questions or concerns regarding this update, please do not hesitate to contact us via e-mail.

• @ATS16 merhaba "ad & soyadın başına C/O: eklemeniz tavsiyedir" bu kısmı anlayamadım C/O ne oluyor?

Düzeltme: Araştırdığımda benden başkası alabilir anlamına geliyormuş aynı soruyu soracak olan arkadaşların bilgilenmesi adına bunu ekliyorum.

• @asdwqq merhaba, peki sağlık taraması içinde böyle bir muafiyet var mı? @EzgiLera hanım sizin bu yönde bir bilginiz var mı?Ne önerirsiniz?

• ⭐⭐⭐

@asdwqq DV mülakatlarında bebek, çocuk veya yetişkin fark etmeksizin tüm bireylerin mülakata katılması esas ve katılması gerekiyor. Bahsi geçen mülakata 14 yaş altı çocuk gelmemesi diğer atıfta bulunulan vize tipleri mülakatları için geçerli. Bol şans

• @Şeyma-Yaren-Aytekin Süreç nasıl sonuçlandı acaba ?

• Arkadaşlar merhaba,
    Daha önce soruldu mu bilmiyorum fakat vizem şubata kadar ,şubata kadar Amerika'ya girip green cardı aldığım taktirde vizem bittikten sonra ülkeye green card ile girmem mümkün müdür

• @drhalilyilmaz Green cardinizi aldıktan sonra, ABD’ye onunla girebilirsiniz. Olması gereken normal süreç bu.

• ⭐⭐⭐

@drhalilyilmaz

Green card hakkınızın yanmaması için giriş yapabileceğiniz en geç tarih, sağlık kontrolü tarihinize müteakip en geç 6 ay içerisinde olmalı.

Daha sonra ki girişlerinizi ABD’ye giriş yaparken pasaportta vizenizin üzerine basılacak mühür ile bu vize ile maksimum 1 yıl süresince veya bu süreçte beyan ettiğiniz adreste size teslim edilecek permanent resident card ile gerçekleştirebilirsiniz. Kartın size teslim edilmesi ile vizenin geçerliliği iptal olmaktadır.

• ⭐⭐⭐

@sdz DV tipi başvurularda sağlık kontrolü ve/veya mülakata katılma hususunda bebek, çocuk veya yetişkin fark etmeksizin tüm bireyler sağlık kontrolüne girmeli ve mülakata şahsen katılmak zorunda. Üç evladı/bebeği ile süreci tamamlayan en güncel @MomisCan'ın tecrübesini okuyabilirsiniz size de yol göstermesi adına

• @melikemim Bu sıra numarasıyla sürecinizin böyle sonlanması çok üzücü :// Dosyanızın taşınması için ne zaman email atmıştınız ne zaman kabul alındığına dair email almıştınız? Current olduktan snora mı dosyanızı taşıdınız?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |